Mountainbiken met SNP mountainbikereizen voor beginners en gevorderden

Rust en stilte op de mountainbike 

Mountainbiken is allerminst een hype, laat staan een voorbijgaande hype. De opmars van de terreinfiets - beter bekend als MTB (mountainbike) of ATB (all terrain bike) - verloopt al enkele decennia heel geruisloos en geleidelijk. Bij echte hypes zoals spinning of nordic walking zie je ineens uit het niets een enorm marketing geweld om iedereen met een kilootje teveel aan die activiteit te krijgen. Daarentegen heeft niemand ooit van de daken geschreeuwd dat mountainbiken het non plus ultra is. Net als bij yoga, tai chi, bergwandelen of wintersport wordt de reclame gemaakt door de liefhebbers zelf.

Na een succesvolle try-out in het voorjaar van 2007 in het heuvelachtige Rijk van Nijmegen, heeft SNP besloten het reisaanbod uit te breiden met de geneugten van de terreinfiets. Het aanbod van individuele mountainbike reizen bouwt voort op de succesvolle individuele SNP fietsreizen. "Veel van onze bestaande fietstochten leiden wel eens over een stukje onverharde weg", aldus Floor Langenberg, een ervaren reisleider die zowel de fiets als de mountainbike reizen bij SNP onder zijn hoede heeft. "Bovendien stellen we vast dat de kleine geasfalteerde weggetjes door de jaren heen steeds een beetje drukker zijn geworden. Het is dan een logische stap om op een terreinfiets weer de pure rust en stilte op te zoeken".

Voorbeelden van geliefde SNP-fietsgebieden waar je nu ook een MTB-reis kunt boeken zijn het Saulerland en de Dolomieten.

GPS en bagagevervoer

SNP's ervaring met individuele bergwandeltochten kwam goed van pas bij het ontwikkelen van unieke natuurverbonden MTB-reizen. "Net als de bergwandeltochten zijn de MTB-reizen ingedeeld in inspanningsniveaus", aldus Floor die zelf zowel gepassioneerd wandelaar als mountainbiker is. Alle dagtochten zijn op GPS vastgelegd en elke reiziger kan de GPS tracks behorend bij de reis downloaden van de website. Het handige apparaatje is zo fijn dat het eigenlijk tot de standaarduitrusting van een mountainbiker moet behoren. Van de reiziger wordt verwacht dat hij of zij een band kan plakken en een ketting kan opleggen. Grotere averij wordt door de fietsverhuurder opgelost. Het SNP alarmnummer is bij problemen altijd bereikbaar. 

Als je goed kijkt is er vanuit Nederland een vrij beperkt reisaanbod voor fanatieke MTB-ers. Het gros van de Nederlandse mountainbikers beoefent de sport op de vele prachtige routes vlakbij huis. SNP wil deze mensen, die misschien nog nooit een wandel- of fietsreis bij SNP hebben geboekt, graag laten profiteren van een optimaal georganiseerde MTB-reis met comfortabele bestemmingen en bagagevervoer. Stel je voor: met je eigen fiets (of met alleen je eigen schoenen, klikpedalen en zadel) ver van huis, maar toch vertrouwd losgaan met je favoriete sport! Jij duikt onder in de natuur. SNP doet de rest.

SNP mountainbikereizen

Italië - Trentino * mountainbiken, 8 dagen
Waar Italië nog een beetje Oostenrijks is, mountainbike vakantie langs hotels
Schitterende, pittige MTB-tocht door het voorgebergte van de Dolomieten: van vlakke rit tot stevige klim, van mediterraan warm tot alpien fris. Je vindt hier de perfecte mengeling van Italiaans temperament en Oostenrijkse degelijkheid. Op de mountainbike fiets je langs de oevers van het spiegelende Lago di Levico en Lago di Caldonazzo en door de prachtige dalen van Brenta en Mandola. Je overnacht in bergdorpen en kuuroorden en fietst met het comfort van bagagevervoer.

Italië - Dolomieten - mountainbiken, 8 dagen
Op de MTB door Parco Naturale Fanes-Sennes-Braies, mountainbike vakantie langs hotels en berghutten
Mountainbike vakantie door de Dolomieten, het mooiste kalkmassief van de Alpen. Maak pittige MTB-tochten over onverharde wegen en paden in het Parco Naturale Fanes-Sennes met zijn rijkdom aan beschermde planten en dieren. Een ruige trektocht, maar met het comfort van bagagevervoer. Geniet ‘s avonds in een sfeervolle berghut van een smakelijke maaltijd, een glas bier en een welverdiende nachtrust.

Duitsland - Sauerland - mountainbiken, 4 dagen
Het land van de 1000 bergen, mountainbike vakantie vanuit hotel
Uitstekend gemarkeerde routes leiden je door één van de beste mountainbikegebieden van Duitsland. Met groene heuvels tot boven de 800m zo typisch buitenland, maar toch dicht bij huis. Geniet van de bloeiende heide zo ver het oog reikt in natuurgebied Hochheide en fiets langs de diepblauwe Diemelsee. Suis naar beneden over een echt downhill parcours en geniet vanaf een net bedwongen heuveltop van het weidse uitzicht over smalle beekdalen. De lekkernijen in je lunchpakket geven je genoeg energie voor de laatste klim. Na een bezoek aan sauna en whirlpool in je hotel voel je je als herboren!

Duitsland - Vulkaaneifel - mountainbiken, 4 dagen
MTB-tocht door het land van maren en vulkanen, mountainbike vakantie vanuit hotel
Ontdek tijdens deze mountainbikevakantie het meest vulkanische deel van de Eifel per moutainbike. Fiets over brede MTB-paden door prachtige beukenbossen en langs diepe kratermeren, maar ook over spannende singletracks langs de kronkelende Lieserrivier. Je kan lekker doorfietsen dankzij bewegwijzerde routes en GPS-tracks. Je verblijft in een eenvoudig vriendelijk pension.

Over SNP Natuurreizen

Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Naast onze groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding bieden we je ook privéreizen. Laat je inspireren op onze website en stel je eigen reis samen met behulp van onze unieke reisaanbod.