722

Exclusieve vertoning van de film Wild Kom je ook?

Korte individuele autovakantie langs landhuizen


Reizen door de Provence is een sensuele ervaring: de geur van lavendel en tijm, de pracht van zonnebloemen, authentieke dorpjes in pasteltinten. De karakteristieke 2CV lijkt ontworpen voor dit landschap. Geniet met geopend roldak van de Zuid-Franse weelde!


Een zee van rode klaprozen zet de glooiende hellingen in vlam. Het zachtroze en pastelblauwe van de huisjes langs de weg maakt het schilderijtje compleet. Het geluid van een middeleeuwse kerktorenklok en het geklater van de dorpsfontein dragen bij aan de dromerigheid van dit mediterrane landschap. Twee karakteristieke koplampen en een ronde snuit naderen het dorp over een slingerweggetje. Het lavendelblauwe lelijke eendje rijdt langzaam tussen de klaproosvelden. Roldak en raampjes wijd open, twee lachende gezichten op de voorbank, armen nonchalant uit het raam. Het gezellige gebrom van de 2 pk motor schudt het dorpje even wakker. Een nostalgisch geluid voor de inwoners: hun geliefde 2CV is een zeldzame attractie geworden. Boeren in het veld zwaaien enthousiast naar de inzittenden die reageren met een duw op de claxon. In een 2CV maak je snel vrienden!

Geur van het land

Een SNP-rondreis met een lelijk eendje door de Provence betekent ongecompliceerd genieten van het mediterrane: de geur van tijm, verse chèvre, ruisende platanen, rustieke dorpjes, wijngaarden en vergezichten over de Middellandse Zee. Per dag leg je slechts honderdvijftig kilometer af. Dat is nog eens onthaasten.

Op het terrein van Mark Hukema nabij Aixen- Provence wachten meerdere glimmende 2CV’s op de SNP-klant, in diverse kleurstellingen, variërend van grijs tot rood en oranje. ‘De vrouw mag bijna altijd kiezen’, zegt Mark glimlachend, ‘rood en oranje zijn favoriet.’ De verhuurder benadrukt het ontspannen karakter van de reis. ‘Met open dak snuif je alle geuren op van het land. Het karakteristieke geluid van de kleine motor is een aangename reisgezel. De kronkelige weggetjes manen tot rustig rijden. Je hebt alle tijd om te stoppen bij mooie natuurplekjes en pittoreske plaatsjes. Je krijgt een picknickmand mee die je kunt vullen met heerlijke verse ingrediënten van de markt. Overal waar je stopt komen Fransen op je af voor een praatje. Als 2CV-rijder oefen je een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de lokale bevolking!’

Mark krijgt veel foto’s van enthousiaste klanten en hun lelijke eendje tegen het decor van een abdij, de zee of een woeste afgrond. ‘Glimlachend keren 2CV-reizigers huiswaarts, met het gevoel dat ze iets heel bijzonders gedaan hebben.’

Unieke bouwsteen

SNP biedt haar reizigers de unieke kans om met een lelijke eend door de Provence te crossen. Zie hieronder de korte reis die we ontwikkelden. 

 

Frankrijk - Provence * 4 jours avec 2CV, 4 dagen
Rondreizen met lelijke eend langs charmante hotels
Nostalgisch rondreizen in romantisch Zuid Frankrijk: hoe kan dat beter dan in een 2CV, ofwel Lelijke Eend? In (gedwongen) rustig tempo is het heerlijk onthaasten en je hebt alle tijd om al het moois van de omgeving in je op te nemen. Hoogtepunten zijn het natuurpark de Camargue, de stad Arles met haar Romeinse overblijfselen en het landschap dat de geschiedenis van Vincent van Gogh in zich meedraagt. Bijzondere natuurfenomenen zijn de mini-bergketen 'les Alpilles', de enorme karstbron 'Fontaine de Vaucluse' en een canyon in dieprode oker-aarde. Kortom: een tripje dat je dwingt tot onthaasten. Met je eend zoek je in een relaxed tempo de mooiste weggetjes op waar je het minste last hebt van snel verkeer. In een aangenaam tempo en met het dakje open trekt het mooiste van dit deel van Frankrijk aan je voorbij: de uitgestrekte moerassen, de lagunes en de zoutpannen van de Camargue, dieppaarse lavendelvelden en knalgele zonnebloemvelden. En natuurlijk al die heerlijke typisch Provencaalse stadjes en dorpjes waar wijn en culinair genieten bijdragen aan het vakantiegevoel.

Andere autovakanties in Frankrijk

In Frankrijk kun je prima met je eigen auto of een huurauto een schitterende rondreis maken. Het land leent zich er uitstekend voor! SNP heeft op dit moment vijf bijzondere autorondreizen in haar aanbod zitten in 'La douce France'. Zie hieronder een overzicht. Klik op de titels voor meer informatie of neem contact met ons op! 

Frankrijk - Vallei van de Loire, 7 dagen
De perfecte mix van comfort, charme, cultuur en gastronomie, autovakantie langs stijlvolle landhuizen
Loom stroomt Frankrijk’s grootste rivier door een weids land met golvende wijngaarden, historische stadjes en onvergelijkbaar mooie kastelen. Het is ook het tempo van de levensgenieter, die hier op zoek gaat naar gastronomische en culturele schatten. Vanuit twee fraaie overnachtingsplekken verkent u al rondtoerend, fietsend of wandelend deze schitterende ‘Tuin van Frankrijk’.

Frankrijk - Dordogne, 7 dagen
Verwenweek in de Périgord, autovakantie vanuit twee bijzondere plekken
Dat wordt genieten in de Périgord van natuur, cultuur, kunst en gastronomie. Heerlijk verblijven in twee uitstekende en sfeervolle onderkomens: een streekherberg in pittoresk Gourdon en een kasteelhotel in het Middeleeuwse Monpazier. Iedere dag weer een dilemma. Gaan we op pad door het prachtige land met zijn kastelen, abdijen en bastides óf  blijven we lekker luieren? Zorg er wel voor dat u op tijd aan tafel zit.

Frankrijk - Corsica Zuid, 8 dagen
Tra Mare e Monti, autovakantie langs landelijk gelegen agriturismo en sfeervol kusthotel
Autorondreis door het bergachtige binnenland van Corse-Sud en naar de Calanche di Piana bij Porto. Wandel rond de granieten Col de Bavella en door mediterraan bos. Geniet van het geweldige uitzicht over zee en de bizarre rode rotsformaties van de Calanche. Verblijf op een ferme-auberge nabij Sartène en in een fin-de-siècle-hotel in Piana aan de Golfo de Porto.

Frankrijk - Provence, 9 dagen
Het ’land van het licht’, autovakantie langs landhuizen
Goddelijke trip door Provençaals kleurenpalet van gouden gloed en staalblauwe luchten. Gezellige markten met vaten vol ronde olijven, bergen geurende kruiden en dikke schijven geitenkaas. Bezoek Romeinse opgravingen en dorpen, geschapen om eeuwig te blijven. Volg de ‘route du vin’ en toast met enthousiaste wijnmakers. Verblijf als 'God in Frankrijk' in drie heerlijke onderkomens. Reis met uw eigen auto of een huurauto.

Frankrijk - Corsica compleet, 15 dagen

Isola Bella, autovakantie langs sfeervolle hotels en landelijk gelegen agriturismo
Deze rondreis met (huur)auto geeft het meest complete beeld van Corsica. Start in het zuiden bij Sartène en reis vervolgens naar de kust van Cap Corse. Maak een tussenstop in het centrale hoogland nabij Corte en sluit af met Le Calanche di Piana. Vier toplocaties staan garant voor comfort en lekker eten. Alle hoogtepunten in één reis!

-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified