Terug naar Tanzania

vanuit de Mafia Island Lodge

Mafia Island; een waar paradijs voor liefhebbers van rust! Een unieke 'hide-away' om uw safari even helemaal te vergeten. Tijd om te rusten en te genieten. Het eiland bestaat uit slechts 10 dorpjes met in totaal 17.000 inwoners. Relax aan het prachtige zandstrand van Chole Bay dat onderdeel is van de eilandenarchipel. Het marinepark beschermt vele vissoorten, schitterend koraal, bedreigde zeeschildpadden en dolfijnen. Snorkel en duik overdag of ga diepzeevissen! 's Avonds is het heerlijk genieten van allerlei heerlijke zeevruchten en de ontelbare sterren aan de hemel.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 347
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285450
4 dagen

Dag tot dag

Tanzania - Tanzania * Mafia Island

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

U heeft drie volle dagen om Mafia Island te verkennen. Naast de vele snorkel- en duikmogelijkheden, kunt u verder een van de volgende verrassende excursies maken:

 • Chole Island; de oudste nog steeds bewoonde nederzetting van de Mafia-archipel waar u Arabische ruïnes kunt bezichtigen die door de Duitsers tijdens de WO I zijn gebrukt ring the World War I. Verder is de vegetatie uitbundig, u kunt een scheepswerf bezoeken waar dhows op ambachtelijke wijze worden gebouwd. Tevens huisvest Chole Island de beschermde vleermuizensoort de 'Comoro Flying Foxes'
 • Marimbani Zandbank: de perfecte plek om te relaxen, zwemmen, picknicken en vogels observeren
 • Wandelingen; een eco-vriendelijk wandeling met lokale gidsen die u de schoonheden van de omgeving laten zien
 • Bezichtig honderden jonge schildpadjes die tussen juni en september zich een weg banen naar de Indische Oceaan. Op het Juani Island kunt u een optionele excursie maken om dit natuurfenomeen bij te wonen onder begeleiding van Sea Sense, een lokale NGO-organisatie.

Overnachting in

Mafia Island

Dag 4

Na het ontbijt heeft u de transfer naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht.

NB Programma

Vanaf het vasteland is Mafia Island te bereiken per lijnvlucht vanaf Dar es Salaam, Arusha, Selous Game Reserve of Ruaha National Park. Er zijn dagelijks meerdere vluchten vanaf Dar es Salaam naar Mafia.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Mafia Island Lodge ligt aan de zandstranden van Chole Bay nabij het dorp Utende in het zuiden van Mafia. De 40 comfortabele kamers zijn allemaal in een ruime tuin gelegen die vol staat met palmbomen. Alle kamers hebben een eigen keukentje, en-suitre badkamer, airco en 24 uur per dag koud en heet water. Electriciteit (220 volt) is 24 uur per dag aanwezig.

Inbegrepen

 • vliegveldtransfers op Mafia Island
 • 3 overnachtingen (standaard kamer) o.b.v. half pension
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • retourvlucht Dar es Salaam - Mafia Island (vanaf US$ 250)
 • lunch
 • excursies
 • energiebelasting (US$ 10 per kamer per nacht)
 • entreegeld marine park (US$ 20 p.p.p.d. bij 15 jr en ouder)

Praktische informatie

Het gehele jaar, behalve in de maanden april en mei daar de lodge dan gesloten is.

Ter plaatse dien u zelf nog het entreegeld voor het marine park te betalen. Vanaf 1 juli 2009 bedragen deze kosten:

 • US$ 20 p.p.p.d. indien u 15 jaar of ouder bent
 • US$ 10 p.p.p.d. voor kinderen vanaf 5 tot en met 14 jaar
 • voor kinderen vanaf 0 tot en met 4 jaar gratis.

Betalingen bij de lodge kunt u verrichten in cash €, US$ en TSh en per credit card (Visa en Mastercard)

 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

23 januari 2018 - 27 april 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 347
3 personen (driepersoonskamer) € 321

01 juni 2018 - 19 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 347
3 personen (driepersoonskamer) € 321

20 december 2018 - 21 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 387
3 personen (driepersoonskamer) € 358

22 december 2018 - 25 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 400
3 personen (driepersoonskamer) € 366

26 december 2018 - 28 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 387
3 personen (driepersoonskamer) € 358

28 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 400
3 personen (driepersoonskamer) € 366

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs