Lex van den Bosch snp-REISLEIDER

Maak kennis met Lex van den Bosch

Lex van den Bosch is fulltime fotograaf en reisjournalist voor outdoorbladen en reisorganisaties. Hij geeft lezingen, maakt reisblogs en begeleidt fotoreizen voor SNP Natuurreizen. Lex is van huis uit bioloog en woonde ooit twee jaar in de outback van Namibië, waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon.

'Nieuwsgierigheid naar de wereld is mijn drijfveer. Waar ik ook ben, ik wil altijd dingen weten, mensen ontmoeten en in beweging zijn. Uiteindelijk draait reizen vaak om reflectie en romantiek. Het aanwakkeren van de verbeeldingskracht is misschien wel het krachtigste middel om je reisreportage interessant te maken voor je publiek. Zowel in woord als in beeld. Tijdens zo’n fotoreis probeer ik daar altijd iets van door te geven aan anderen.'

Lex houdt van veel soorten buitensport, natuur, beesten en planten, een beetje geologie, een vleugje geschiedenis, talen, lekker eten en natuurlijk van reizen, verhalen maken en fotograferen.

Nieuwsgierigheid naar de wereld is mijn drijfveer. Waar ik ook ben, ik wil altijd dingen weten, mensen ontmoeten en in beweging zijn.