Vakantie Kosovo eigenzinnig en authentiek hart van de balkan

Avontuurlijk op reis naar vriendelijk en verstild Kosovo

Sinds 2016 biedt SNP Kosovo als reisbestemming aan. Een relatief onbekend vakantieoord, maar dé plek om naar toe te gaan als je wil wandelen in onherbergzame natuur en kennis wil maken met de rijke geschiedenis van de Balkan. In combinatie met Montenegro en Albanië ontwikkelde SNP een bijzondere wandelgroepsreis, de Peaks of the Balkan. Een unieke tocht door en rondom de Albanese Alpen waarin Kosovo zeer tot zijn recht komt.

Hoog in de bergen van Kosovo ben je te gast bij boeren en herders die de lekkerste gerechten op tafel toveren en de mooiste verhalen vertellen. Dit alles tegen een decor van hoge pieken, bergmeren en idyllische valleien vol bijzondere bloemen. Kosovo biedt naast fantastische panorama’s en verborgen wandelpaadjes ook een heftig verleden dat onder andere goed te beleven is in Gjakova, ooit een welvarend handelscentrum waar een bezoek aan de oude bazaar en de Adumi Moskee zeker aan te raden is. Ook in Prizren kun je de oude Oosterse sfeer van weleer proeven; de stad was vroeger de zetel van de Ottomaanse regering. Voor een beter beeld van het Servische perspectief op Kosovo is een bezoek aan het tot UNESCO erfgoed uitgeroepen Decani klooster onontbeerlijk. De monniken wijden je in in de geheimen van de kerk die al het geweld door de eeuwen heen op wonderlijke wijze heeft doorstaan. Kosovo is het meer dan waard om te bezoeken!


Toon alle reizen in Kosovo

Kosovo met SNP

  • Wandelland Kosovo in combinatie met Montenegro en Albanië
  • Optionele beklimming van de hoogste berg van Kosovo
  • Authentieke ervaring: verblijf bij locals die het hele jaar door in de bergen wonen
  • Rondleiding door het UNESCO werelderfgoed klooster Decani

Wist je dat

  • Sinds juni 1999 is Kosovo onafhankelijk in de zin dat Servië in de praktijk geen gezag meer heeft in het land. Op 17 februari 2008 riep de Albanese meerderheid eenzijdig de onafhankelijkheid uit van de Republiek Kosovo. Deze onafhankelijkheid wordt voorlopig door ruim de helft van de leden van de Verenigde Naties erkend.
  • Een legende omtrent de Slag bij Kosovo Polje in 1389 verhaalt dat sindsdien elke lente rode pioenrozen bloeien daar waar destijds de aarde doordrenkt werd van het bloed van de gevallen Servische helden.
  • Wegens het gematigd-warme klimaat tijdens de zomer en de vele sneeuwval tijdens de winter heeft Kosovo in elk seizoen op het vlak van buitensport wel iets te bieden.
  • Kosovo investeert de laatste tijd behoorlijk in cultuur. Het hele jaar zijn er internationale filmfestivals in Kosovo, zoals het Prishtina FilmFest en het Prizren Short Film Festival.
  • In Kosovo kunt je met de euro betalen. In etnisch Servische gebieden wordt de Servische dinar gebruikt.
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 514 klanten