DSC03103.jpg

Iran Perzisch juweel tussen Shiraz en de kaspische zee

Unieke wandelreis in mysterieus Iran

Helaas zijn wij genoodzaakt onze reis naar Iran te moeten annuleren. Dit is een direct gevolg van het aangescherpte sanctiebeleid na het eenzijdig opzeggen van het atoomakkoord door Amerika. Hierdoor is een goede uitvoering van de reis door ons niet meer mogelijk en kunnen we deze prachtige bestemming voorlopig niet meer aanbieden.

SNP biedt in 2017 voor het eerst een unieke wandelvakantie aan naar fascinerend Iran. Het land wordt langzaamaan steeds meer door toeristen bezocht en dat is goed nieuws, want er valt veel moois te ontdekken in dit hart van oud-Perzië! Perzië is een van de bakermatten van onze beschaving en kent derhalve een zeer lange geschiedenis die tijdens de SNP groepsreis zeker aandacht krijgt. De culturele hoogtepunten stapelen zich op in het midden en het zuiden van het land. De prachtige stad Shiraz, eens de hoofdstad in de 18e eeuw, mag niet ontbreken aan een reis door Iran. Ook de indrukwekkende ruïnes van Persepolis, die vooral bekend staan om de Xerxespoort, het Tryplion en het Paleis van de 100 Zuilen, laten een blijvende indruk op haar bezoekers achter. Esfahan tot slot is nog zo’n culturele parel en vormt met haar blauw betegelde moskeeën, sprookjesachtige pleinen en middeleeuwse bruggen een geliefd onderwerp voor elke hobbyfotograaf.

Qua natuurschoon kan Iran onder andere bogen op het Zagrosgebergte en het Alborzgebergte. Twee plekken waar het heerlijk wandelen is. In de Iraanse bergen waan je je in een geheel andere wereld. Ga mee op een van de minitrektochten, begeleid door lokale berggidsen en ezeltjes of muildieren om de bagage te vervoeren. Een uitzicht op de iconische vulkaan Mount Damavand is hier nooit ver weg. Loop door groene valleien en diepe kloven en bezoek authentieke, afgelegen bergdorpjes en watervallen om uiteindelijk uit te komen bij de oever van de Kaspische Zee. 


Toon alle reizen in Iran

Iran met SNP

 • Unieke combinatie van wandelen en cultuur
 • Wandelingen door de mooiste berggebieden van het land
 • Prachtige steden en historische sites
 • Uitstekende logistieke organisatie
 • Te gast bij Iraniërs thuis én overnachten in goede stadshotels in historische centra
 • Groepsreis begeleid door SNP reisleider, Iraanse Engelstalige gids en lokale berggidsen/cultuurgidsen

Wist je dat

 • De vulkaan Mount Damavand is met 5.671 meter de hoogste berg van Centraal-Azië en is met zijn klassieke vorm misschien ook wel de meest gefotografeerde.
 • Thee is de nationale drank van Iran. Traditioneel drink je de thee door een suikerklontje in de mond te nemen, zodat de thee tijdens het drinken wordt gezoet. 
 • In de Iraanse samenleving ligt nog altijd een sterke nadruk op het gezin, hoewel mannen en vrouwen grotendeels gescheiden van elkaar leven. Hoewel het niet verplicht is, dragen veel vrouwen, met name in de lagere sociale klassen, vaak de traditionele chador.
 • In Iran hanteert men een zonnekalender in tegenstelling tot de westerse gregoriaanse kalender. Ook de Iraanse jaartelling is afwijkend van de onze, deze begint namelijk bij de Hidjra, de vlucht van de profeet Mohammed van Mekka naar Medina in 622.
 • De Iraanse literatuur kent een zeer hoog niveau. Het Boek der Koningen van Ferdowsi, een pronkstuk van Perzische mythologie, is het nationale epos en telt 60.000 dichtregels.
 • Bekend over de hele wereld zijn de nog altijd handgeknoopte Perzische tapijten. De motieven worden eeuwenlang binnen families doorgegeven. Elke regio en elke etnische groep gebruikt haar eigen kenmerkende patroon.

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Peter van Damme

Peter van Damme

Productmanager Noord-Afrika & het Midden-Oosten
Een reis naar Noord-Afrika of het Midden-Oosten staat voor mij voor bijzondere ontmoetingen met de ongekend gastvrije lokale bevolking, wandelen door groene oases vol leven, over eindeloze zandduinen en diepe zinderende kloven, over opvallend groene berggebieden waar je tot laat in het voorjaar nog sneeuwvelden ziet. Thee drinken met een boer onder een palmboom, eindeloos dwalen door souqs en bazaars, je verwonderen over de prachtigste bouwwerken en de herinneringen aan de oudste culturen ter wereld. Zo compleet anders, maar toch relatief dichtbij. Dat maakt deze regio voor mij tot een perfecte vakantiebestemming. Graag nodig ik je uit om deze sprookjesachtige wereld met ons te ontdekken.

Mail naar afdeling Verre Reizen