Top 5 sneeuwwandelreizen ACTIEF EN AVONTUURLIJK WERELDWIJD

Top 5 sneeuwwandelreizen

Winterwandelen is een relatief nieuwe vorm van sportief vertier dat in de Alpenlanden rap aan  populariteit wint. Een volledig stressvrije manier om van een vers besneeuwd landschap te genieten. De paden zijn goed geprepareerd, gemarkeerd en heel belangrijk: gecontroleerd op lawinegevaar.

Als wandelaar rest je slechts de taak om zorgeloos het prachtige natuurschoon waar je door beweegt tot je te laten doordringen. Sneeuwschoenwandelen is eenvoudig en het brengt je op de mooiste plaatsen. Wij zetten de mooiste reizen voor je op een rij;

1. Op avontuur in de Noorse wildernis 

Fantastisch en sneeuwzeker winteravontuur in de Jotunheimen. Op sneeuwschoenen loop je door het mooie Sjoadalen en naar de toppen van de Stuttgongkampen, de Rundhöi en de Grinningsdalskampen, met uitzicht op de ruige Jotunheimen.

Dat betekent eindeloos genieten van de Noorse winterwildernis en 's avonds van de warme gezelligheid en de luxe van een comfortabel en zeer sfeervol berghotel. Er is zelfs kans op noorderlicht! Gegarandeerd vertrek op 17 feb. 2018.

Bekijk deze reis

2. Sneeuwwandelen met UNESCO biosfeerranger

Unieke sneeuwwandelreis door het natuur- en cultuurlandschap van het UNESCO biosfeerreservaat Salzburger Lungau. Je gaat sneeuwschoenwandelen onder leiding van een lokale sneeuwwandelgids en biosfeerranger.

Maak kennis met het leven van de lokale bergbewoners en leer over de geschiedenis van de streek. Wat deze reis bijzonder maakt is dat de gastvrouw en -heer na een prachtige sneeuwschoentocht zelf verhalen kunnen vertellen over wat deze streek tot een Biosfeerreservaat heeft gemaakt.

Bekijk deze reis

3. Wandelen in het spoor van Willem Barentsz

Unieke expeditie met stoere tweemaster de Noorderlicht naar Spitsbergen. De beloning van deze reis is groot. Je krijgt Spitsbergen te zien in zijn meest winterse vorm. IJssculpturen van bizarre afmetingen en kleuren, drijvende schotsen waar baardrobben of walrussen liggen te zonnen, brokken gletsjerijs (zoetwater) die ’s avonds in je whiskyglas zacht twinkelen door vrijkomende luchtbelletjes, pannenkoekenijs  waar de boeg van het schip zich met een zucht doorheen slaat.

Bekijk deze reis

4. Lichte sneeuwwandelingen in Tirol 

Een lichte sneeuwwandelvakantie op het Mieminger Plateau in Tirol. Vanuit een comfortabel familiehotel in het dorpje Obsteig maak je dagwandelingen op sneeuwschoenen met een lokale Wanderführer. Veel tijd om te genieten van de Kaffee mit Kuchen, de wellness en de stad Innsbruck.

Bekijk deze reis

5. High peaks aan zee 

Sneeuwwandelen op de Noorse archipel van de Lofoten ten noorden van de poolcirkel is een wintervakantie met bijzondere ingrediënten. Wat te zeggen van het noorderlicht, de grillige Lofotentoppen, de kabeljauwvisserij , de stokvisrekken en natuurlijk het spectaculaire kustlandschap van Svolvaer en het uitzicht over de Vestfjord.

Een historische wandeling in Kabelvåg en een bezoek aan het polarlightcentrum maken deze reis tot een compleet Noors winteravontuur!

Bekijk deze reis