Top 5 sneeuwwandelreizen ACTIEF EN AVONTUURLIJK WERELDWIJD

Top vijf sneeuwwandelreizen

Sneeuwwandelen is een volledig stressvrije manier om van een vers besneeuwd landschap te genieten. Als wandelaar rest je slechts de taak om zorgeloos het prachtige natuurschoon waar je door beweegt tot je te laten doordringen. Wij zetten de 5 mooiste sneeuwwandelreizenvoor je op een rij.

1. Sneeuwwandelen IJsland - Kerlingjarfjöll

Het berggebied van Kerlingarfjöll is in het midden van IJsland is in de winter alleen toegankelijk voor avonturiers die houden van lange afstanden en een ruig landschap. Vanuit een hut maak je dagtochten door spectaculair sneeuwlandschap, pruttelende modderpoelen en sissende stoompluimen. Je bezoekt ook de bekende (en onmisbare) highlights Geysir en Gullfoss. En tijdens dit winters sprookje heb je ook kans op het Noorderlicht!

Reisduur: 8 dagen
Zwaarte: 3 (goede conditie) op schaal van 5 

Bekijk deze groepsreis

2. Op avontuur in de Noorwegen - Jotunheimen

Ga je mee op avontuur in de Noorse wildernis? Er is geen avontuurlijker gebied om te sneeuwwandelen dan de Jotunheimen. Onder begeleiding van een SNP-reisleider verken je het ruige landschap van dit uitgestrekte Nationale Park. Op sneeuwschoenen wandel je naar de mooiste toppen met als beloning uitzicht op de ruige Jontunheimen. Je verblijft in een comfortabel en sfeervol berghotel. En ook fijn... het is een sneeuwzeker gebied! 

Reisduur: 8 dagen
Zwaarte: 3 (goede conditie) op schaal van 5

Bekijk deze groepsreis

3. Sneeuwwandelen over de almen in Oostenrijk - Großarltal

Een sneeuwwandelvakantie met Oostenrijkse gezelligheid en in een verrassend stil Alpenlandschap. Je maakt prachtige dagtochten met de hotelgids en lokale bergwandelgids. Na een dag sneeuwwandelen staat een smaakvol diner op je te wachten. In een comfortabel hotel geniet kun je zelfs van wellness genieten. 

Reisduur: 8 dagen
Zwaarte: 2 (basisconditie) op schaal van 5

Bekijk deze privéreis

4. Op sneeuwschoenen door winters Bulgarije - Rila

Het Rilagebergte vormt het sneeuwwitte decor van deze verrassende groepsreis. Vanuit een kleinschalig hotel midden in het bos maak je prachtige tochten onder leiding van een lokale Engelstalige gids. In Bulgarije is het sneeuwwandelen nog volledig onbekend, dus tijdens de tochten kom je vrijwel niemand tegen. De gids laat je kennis maken met het winterse Bulgarije, de cultuur en natuurlijk het wereldberoemde Rila klooster.

Reisduur: 8 dagen
Zwaarte: 3 (basisconditie) op schaal van 5

Bekijk deze groepsreis

5. Sneeuwwandelen in het ongerepte Italiaanse Val Maira

Ontdek de afgelegen vallei Valle Maira in het noorden van Italië. Met een deskundige lokale gids ontdek je de schoonheid van dit sneeuwwandelparadijs.  De eerste dagen zijn de tochten niet al te zwaar, maar nadat we warmgedraaid zijn wandelen we naar de top van de Monte Cappel. Je verblijft in een sfeervolle locanda waar s'avonds heerlijke streekgerechten worden geserveerd. 

Reisduur: 8 dagen
Zwaarte: 3 (goede conditie) op schaal van 5

Bekijk deze groepsreis