header Hilda Harshagen Chili

Top 10 De mooiste verre rondreizen

Zou je graag eens ver weg willen en een mooie individuele rondreis maken? Maar heb je nog geen idee waar? SNP maakt de keuze gemakkelijker! Hieronder vind je een overzicht van onze mooiste verre rondreizen.

01 | Costa Rica - Noord, 15 dagen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs hotels en lodges
Deze rondreis neemt je mee langs de 'parels' van Costa Rica. Je bezoekt met een comfortabele huurauto verschillende nationale parken zoals Rincón de la Vieja National Park, het Tirimbina Reservaat, het Cabo Blanco Reservaat en Arenal. Je wandelt door laaglandregenwoud, over hangbruggen tussen kroonlaag van het tropisch regenwoud, en door droog tropisch woud. Als natuurliefhebber ervaar je tijdens deze actieve rondreis door Costa Rica het échte Pura Vida gevoel. 

Bekijk deze actieve rondreis in Costa Rica

02 | Verenigde Staten - Utah & Californië , 19 dagen

Wandelen in de mooiste nationale parken van het Westen
Deze reis is met recht een échte natuurreis, want je bezoekt niet alleen de meest spectaculaire natuurgebieden van de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona, je verblijft ook dichtbij of zelfs in de natuurparken. Je kunt zelf bepalen of je een lichte of zware, korte of lange wandeling maakt. Wat je ook kiest, een onvergetelijke tocht zal het zeker worden. Je verblijft in comfortabele hotels en sfeervolle lodges, met de mogelijkheid om te upgraden naar historische parklodges.

 Foto door: Vincent van Kleef

Bekijk deze actieve natuurrondreis in de Verenigde Staten

03 | Chili - Carretera Austral, 14 of 16 dagen

Rondreis door de Chileense wildernis.
Per 4x2 rijd je 1200 km over de Zuidelijke Weg, de Carretera Austral, in Chili. Tijdens deze bijzondere reis dwars door een van Chili's dunbevolktste provincies maak je kennis met de echte wildernis van het land. Fjorden, vulkanen, regenwouden, gletsjers, Andesweiden en de steppe van Patagonië zijn het decor van de roadtrip. Onderweg word je welkom geheten door stoere gaucho's, condors, Huemul herten, en misschien zelfs een poema.  

Foto door: Hilda Harshagen

Bekijk deze rondreis in Chili

04 | Peru - Noord, 14 dagen

Rijke pre-Inca culturen en de tegenhanger van Machu Picchu, rondreis vanuit lodges, guesthouses en hotels
Van de woestijnkust en de prachtige Gocta waterval tot aan de majestueuze Andes-keten. Deze complete rondreis voert u langs de onontdekte hoogtepunten in het noorden van Peru. Ontdek de rijke culturen van pre-Inca beschavingen zoals de Mocha en de Chachapoye en krijg een dieper inzicht in de bijzondere tradities van toen en nu. 

Foto door: Jeroen Bruil

Bekijk deze actieve rondreis in Peru

05 | Maleisië - West-Maleisië, 16 dagen

Een unieke mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving
Maleisië is de ideale tropische bestemming van Azië. Hier trek je er zelf met je huurauto op uit om de interessante cultuurhistorische steden af te wisselen met de tropische regenwouden. Ga per boot of te voet de jungle in, stap op de fiets voor een ritje tussen de rijstvelden, verblijf in een kampong bij een theeplantage en kom tot rust op het paradijselijke eiland Pulau Perhentian. De reis is uit te breiden met 4 dagen fietsen aan de oostkust. 

Foto door: Bas Naus

Bekijk deze self-drive rondreis in Maleisië

06 | Costa Rica - met de kids, 14 dagen

Gezinsvakantie inclusief huurauto langs hotels en lodges
Avontuurlijke gezinnen stappen in hun eigen 4x4 om de backroads van Costa Rica te trotseren. In de jungle halen zowel ouders als kinderen hun innerlijke Tarzan of Jane naar boven tijdens een canopy tour. De wandelingen door de tropische regenwouden en over het strand staan garant voor bijzondere ontmoetingen met de wilde dieren die Costa Rica hun thuis noemen. 

Foto door: Lex van den Bosch

Bekijk deze gezinsvakantie in Costa Rica

07 | Australië - Noord en Midden, 22 dagen

Actieve rondreis met huurauto langs de hoogtepunten van het noorden en midden
Je start je reis in het tropische Top End waar je de mooiste plekken van het noorden van Australië bezoekt, waaronder Litchfield National Park, Kakadu National Park, Katherine Gorge en Nitmiluk National Park. Bewonder de rotstekeningen van de Aboriginals of neem een duik in een van de 'plunge pools' na een dag wandelen. In het Red Centre van Australië rij je door eindeloze halfwoestijnen met beroemde plekken als Kings Canyon, Uluru en KataTjuta. De reis eindig je in het bruisende Sydney, een stad die wordt gezien als een van de mooiste steden van de wereld. Bekijk deze actieve rondreis in Australië

08 | Marokko - Langs de rand van de woestijn, 12 dagen

Langs de oases en zandduinen van de Sahara, autovakantie langs hotels, riads en kasba’s
Rondreis per huurauto langs de mooiste oases, kasba’s en duincomplexen van de Marokkaanse Sahara. Reis vanuit Ouarzazate door de groene Dadès-vallei, de grillige rotsmassieven van de Todra-kloof en de Gorges du Dadès.

Foto door: Hetty Hairwassers

Bekijk deze actieve rondreis in Marokko

09 | USA - Explore New England, 15 dagen

Van de Atlantische kust naar de Appalachen, rondreis met huurauto langs herbergen en hotels
Autorondreis door het landelijke New England, door de staten Massachusetts, Maine, Vermont en New Hampshire. Geniet van de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden in de White- en Green Mountains, de ruige oostkust van het Acadia National Park, de karakteristieke Berkshires en het Cape Cod National Seashore.

Foto door: Jet Westbroek

Bekijk deze actieve rondreis in de USA

10 | Canada - British Columbia Traverse, 18 dagen

Actieve natuurrondreis van de Pacific Coast naar de Rocky Mountains
Maak kennis met de natuur van British Columbia. Met de auto maak je niet veel km's, al wandelend geniet je des te meer van de zeer gevarieerde en spectaculaire landschappen. Van Vancouver reis je, via de beroemde Nationale en Provinciale Parken van Pacific Rim, Garibaldi, Wells Gray, Jasper, Yoho en Banff, naar Calgary. Je verblijft in sfeervolle lodges en hotels. 

Foto door: Hans Schumacher

Bekijk deze actieve rondreis in Canada

Meest populaire wandelroutes Europa

Toch op zoek naar een prachtige reis dichter bij huis? Geen zorgen wij hebben de mooiste wandelroutes van Europa voor je op een rijtje gezet!

 

De mooiste wandelroutes in Europa