Nepal, Bhutan en India De overeenkomsten en verschillen

Nepal, India en Bhutan. Een ding dat deze drie landen gemeen hebben is de Himalaya. Maar wat zijn andere overeenkomsten en contrasten tussen de landen? We nemen deze drie landen onder de loep met SNP-regiospecialist Jaap Miltenburg.

India

Klein Tibet, oftewel Ladakh, ligt in de regenschaduw van de majestueuze toppen van de Himalaya. Het is een hooggebergte woestijn (boven 3000m) waar enorme rivieren zoals de Indus en de Shayok doorheen stromen. De rivieren ontstaan bij de gletsjers in hogere delen van de Himalaya. Met het water van deze rivieren worden de dalen geïrrigeerd dat zorgt voor fraaie contrasten in het landschap. De cultuur is overwegend boeddhistisch. Overal waar je komt, word je warm welkom geheten door de lokale bevolking. 

Bekijk alle reizen in India-Ladakh

Nepal

Nepal kent enorme hoogteverschillen; van 80m tot 8800m boven zeeniveau. In de zomermoesson regent het veel, zodat het een groen land is. Waar Nepal vooral bekend om staat is zijn de vele 8000m hoge bergen en de trektochten onderlangs deze toppen. Bij uitstek een ideale bestemming voor wandelaars en liefhebbers van trektochten. Nepal is ook een land waar twee wereldreligies - boeddhisme en hindoeïsme - elkaar ontmoeten. In de lagere delen van Nepal is de cultuur hindoeïstisch en in de hogere dalen tegen de grens met Tibet heerst boeddhisme. 

Bekijk alle reizen in Nepal

Bhutan

Een bijzonder land dat zich vooral richt op de kwaliteit van leven. Als je het land wil bezoeken, betaal je een hoge prijs om het land in te komen zodat ze met weinig bezoekers genoeg inkomsten genereren en de eigen cultuur niet wegdrukken door massatoerisme. Ze nemen het land in bescherming. Het landschap is deels te vergelijken met Nepal, maar de meeste reizigers blijven onder de 3000m hoogte. Bhutan is favoriet bij mensen die benieuwd zijn naar de bijzondere cultuur, fraaie Dzonghs (kruising tussen tempel en bestuursgebouw). Bezoekers komen veelal niet voor trektochten in het hooggebergte.
 
Bekijk alle reizen in Bhutan

Aanbevolen reizen

Nepal - Manaslu, 17 dagen
boven_samdo.jpg 8,5
Wandelen
Privéreis
Nepal - Manaslu Rondom de ijsbedekte reus

trektocht langs eenvoudige lodges

Zwaarte
Comfort
17 dagen
vanaf € 1.750
Prijs per persoon bij min. 2 personen