Actieve vakantie Canarische Eilanden Welk eiland is jouw favoriet?

De Canarische Eilanden zijn een perfecte uitvalbasis voor natuurliefhebbers. De verscheidenheid aan landschappen leent zich bij uitstek voor prachtige wandeltochten. Maar ook voor families zijn deze eilanden een fraaie bestemming. Samen activiteiten ondernemen met de zee bijna altijd in het vizier. Is het niet de zee, dan bewonder je het spectaculaire binnenland zoals het kleurrijke rotsige landschap aan de voet van El Teide op Tenerife en de nevelwouden van Nationaal Park Garajonay op La Gomera.

Het aangename klimaat maakt de Canarische Eilanden jaarrond ook een geliefde vakantiebestemming. Laat je inspireren met onze reizen naar La Palma, Tenerife, Gran Canaria en La Gomera.

Wandelen op La Palma

Het eiland La Palma staat niet voor niets bekend als het groene en mooie eiland. Het kleine eilandje behoort volgens vele wandelaars tot een van de mooiste (wandel)eilanden. Waarom? Het eiland is zo veelzijdig. Elke wandeling kent bijna een ander landschap. La Palma eiland kent ook nog geen overvolle standen. Een nog onontdekt pareltje!

Bekijk de groepswandelreis La Palma, 8 dagen

Bekijk de privé wandelreis La Palma, 8 dagen

 

Ontdek het grootste eiland Tenerife

Bij Tenerife denk je al snel aan El Teide en de Mascakloof. El Teide is voor velen (letterlijk en figuurlijk) hét hoogtepunt. De stratovulkaan is het hoogste punt van Spanje. Bij helder weer heb je uitzicht over andere Canarische Eilanden. Maar dit paradijselijke eiland heeft nog veel meer te bieden. Denk aan het pittoreske kustplaatsje Garachico, Los Gigantes - dé plek om dolfijnen te spotten - en natuurpark Anaga in de uiterste noordoostpunt van Tenerife. Ideaal voor een zonovergoten wandel- of gezinsvakantie.

Bekijk de privéwandelreis Tenerife, 8 dagen

Actieve vakantie op La Gomera

Op een steenworpen afstand van Tenerife vind je deze groene parel van de Canaren. La Gomera is een ruig en een nog weinig bezocht eiland. Het landschap kenmerkt zich met diepe kloven, imposante basaltpieken en steile kliffen. Wandelaars en rustzoekende natuurliefhebbers halen hun hart op. Je staat verstelt van schitterende vergezichten.

Bekijk de privé wandelreis La Gomera, 8 dagen

Onverwachts natuurschoon op Gran Canaria

Ervaar Gran Canaria buiten de toeristenstroom. Het natuurschoon in het noorden van het eiland laat je verrassen. Een oase rijk aan bananen-, sinaasappel- en advocadoplantages vind je in het dal van Agaete. Maar ook hier is het magische vulkanisme nadrukkelijk aanwezig. Maak wandelingen door dennenbossen en liefelijke terraslandschappen. Ga dolfijnen spotten en relax in sfeervolle onderkomens tussen banenplantages.

Bekijk de privé wandelreis Gran Canaria, 8 dagen

Bekijk de rondreis Gran Canaria, 8 dagen