Actieve vakantie Indonesië

Op reis in Indonesië: tempels, tradities en rijstterrassen

Tropisch regenwoud, savannen, vurige vulkanen, ingenieus aangelegde sawah's, koraalkusten en een rijke cultuur vormen de sleutelwoorden van de 'Gordel van Smaragd'. Indonesië heeft de laatste jaren een enorme economische ontwikkeling doorgemaakt, maar weg van de mensenmassa's kan tijdens een rondreis Indonesië nog steeds volop van de schoonheid van deze fascinerende archipel worden genoten. Ga bijvoorbeeld wandelen op Bali of wat te denken van een spectaculaire fietsvakantie in Indonesië. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Indonesie

Fietsvakantie Indonesië

Een fietsvakantie in Indonesië is een avontuurlijke manier om deze beroemde Gordel van Smaragd te ontdekken. Bovendien is het een zeer duurzame manier van reizen. Maak kennis met het paradijselijke Bali en fiets langs groene rijstterrassen en over de flanken van de machtige Gunung Agung vulkaan. Onderweg maak je stops bij indrukwekkende tempels en mystieke offerplaatsen, en geniet je van traditionele dansshows. Ontspannen doe je in een fraai hotel dichtbij het strand.

Een mooi alternatief is een fietsvakantie op Lombok, waar de wegen over het algemeen iets rustiger zijn. Hier verken je de ongerepte noordkust en bezoek je de bijzondere Sasak dorpen. Voor de nodige afwisseling maak je met een gids een wandeling aan de voet van de imposante Rinjani vulkaan. De fietsvakanties in Indonesië bevatten unieke fietsroutes over veelal geasfalteerde wegen die je volgt met behulp van GPS tracks en Nederlands kaartmateriaal. Voor deze reizen is een goede basisconditie vereist omdat de routes heuvelachtig kunnen zijn.

Bekijk onze fietsvakanties Indonesie

Rondreis Indonesie

De kleine Sunda Eilanden, waaronder Lombok, Komodo en Flores, zijn ware paradijsjes om het authentieke plattelandsleven te ontdekken en om mooie wandelingen en trekkings te maken. De bekendste wandeltocht is natuurlijk de Rinjani trekking, die naar de hoogste top van Indonesië voert. Alle eilanden zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, op sommige plekken vind je de beste snorkel- en duiklokaties van de wereld. Een Indonesië vakantie is bijzonder en veelzijdig. Of je nu een rondreis wenst, wandelarrangementen met elkaar wil combineren of juist een gezinsvakantie met kinderen zoekt, de Indonesische archipel is een ideale reisbestemming.

Bekijk alle rondreizen Indonesie

Indonesië met SNP

 • Deskundige lokale gidsen
 • Fietsroutes, trektochten en dagwandelingen
 • Fietsreizen met optioneel bagagevervoer en huurfiets
 • Duurzame excursies
 • Ook geschikt als gezinsvakantie
 • Fijne mix van cultuur en natuurschoon

Wist je dat...?

 • Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden
 • Bijna de helft alle inwoners van Indonesië, zo'n 115 miljoen mensen, woont op Java
 • Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden
 • De Javaanse neushoorn komt alleen nog in Indonesië voor
 • Eten doe je in Indonesië met de rechterhand. De linkerhand wordt als onrein gezien omdat die wordt gebruikt om jezelf te wassen
 • De beste reistijd voor Indonesië zijn de maanden juni, juli, augustus en september. De kans op neerslag is in deze maanden het kleinst
 • Het tijdsverschil tussen Nederland en Indonesië is afhankelijk van welk eiland je bezoekt. Tijdens onze zomertijd is het in Indonesië 5 tot 7 uur later

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen

Frank Maas

Productmanager Noord-Amerika & Zuidoost-Azië

‘Waar is het nou niet mooi’ is mijn credo geweest op alle reizen die ik gemaakt heb. Met een open blik altijd op zoek naar authentieke natuur of cultuur. Steeds opnieuw, bij elke reis. Of het nu de Belgische Ardennen zijn of de Rocky Mountains in Canada, de beleving maak je zelf! Met 25 jaar ervaring op de wegen, wateren en wandelpaden van Canada, Alaska en de Verenigde Staten durf ik me gerust dé specialist te noemen in die regio. En die kennis heb ik gebruikt om de mooiste wandel- en rondreizen voor jou in elkaar te zetten. Ook in Sri Lanka, Maleisië en Indonesië heb ik leren zweten in de jungle, leren kijken naar lokale culturen, ben ik verder gegaan dan de standaard ‘highlights’. Schroom niet om mijn kennis in te zetten voor jouw droomreis.

Mail naar afdeling Verre Reizen