SNP WWW 2014 04 22 0900

Waarom een fietsvakantie met e-bike?

Tijdens veel fietsvakanties van SNP Natuurreizen kan je op een e-bike door het heuvellandschap toeren. Dankzij deze e-bike wordt fietsen nog aangenamer en is heuvelop trappen ineens weer leuk! Op meer dan een kwart van de individuele fietsreizen van SNP is het inmiddels mogelijk een e-bike te huren.

Wat is een e-bike?
Een e-bike, beter bekend als elektrische fiets, is een gewone fiets, maar dan met accu en een aandrijfsysteem. Het geruisloze aandrijfsysteem is verwerkt in de achteras. Via een kleine computer op het stuur, een beetje vergelijkbaar met een snelheidsmeter, bedien je de ‘motor’ in de achteras. Je kunt zelf bepalen in welke mate je een duwtje in de rug wilt. Als je er zin in hebt, kun je het systeem ook uitzetten zodat je op honderd procent spierkracht overschakelt.

Waarom een fietsvakantie met e-bike?
- Heuvelop fietsen wordt een flink aantal tandjes lichter
- Je kunt de reis die je altijd al wilde maken nu eindelijk boeken omdat een e-bike je elke dag net even wat meer kilometers laat afleggen of net die heuvel over krijgt
- Is je partner nogal sportief en jij wat minder? Met een e-bike fiets je hem/haar fluitend voorbij
- Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland raakt een e-bike steeds meer ingeburgerd en komen er steeds meer verhuurders en oplaadpunten

Enkele reviews
Nederland & België - Zuid-Limburg en de Voerstreek
"Het landschap in Zuid limburg en in Belgie (De Voerstreek) is prachtig om te fietsen. Het is wel erg heuvelachtig. Voor mensen die niet veel fietsen is het aan te bevelen om een e-bike te huren."

Portugal - Het land rond Coimbra
"Leuke reis door gevarieerde landschappen, veel bos, groen en prachtige bloemen, afgewisseld met steden zoals Lousa en Coimbra. Soms wel pittige klimmetjes, maar met een e-bike, zelfs voor zeventigers, goed te doen. Mooie quinta's, alle met zwembad. Overal heerlijk gegeten. Vooral bij de laatste quinta in de quinta do encontro (900 m)."

Spanje - Andalusië-Pueblos Blancos
"Hebben deze tocht gedaan met twee gewone fietsen en één e-bike. Zonder e-bike zou het mij (62 jaar) niet gelukt zijn om de steile gedeeltes op te komen. Door de vele regen was de weg geblokkeerd en moesten we over een pas, zelfs dat is met een e-bike en flink mee trappen te doen. De prachtige omgeving en klimaat (eind Maart) maakte het zeker de moeite waard. De route was afwisselend en de bevolking heel aangenaam. De accomodatie was fantastisch."

Klik hier voor alle e-bike bestemmingen van SNPNieuws
SNP Verre Reizen Dag op 29 januari
SNP Verre Reizen Dag op 29 januari
SNP Opleidingen wederom gecertificeerd
Groener reizen tijdens de klimaattop
Hulpactie aardbeving Nepal
Aardbeving in Nepal
SNP Natuurreizen populairste Actieve & Avontuurlijke Touroperator 2015
Op kosten van Yomads Travel de wereld rond
NHTV-project CARMATOP wint Groene Veer
SNP Natuurreizen stoomt door in groene koers

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.