De Alpen in! SNP's mooiste wandelvakanties in de alpen

Vier bijzondere groepsreizen in de Alpen

Met SNP wandel je deze zomer ontspannen door de Alpen; want wij bieden kleinschalige accommodaties, deskundige reisbegeleiding, kleine groepen en bagagevervoer. 


Frankrijk - Provençaalse Alpen, 7 dagen
'Retrouvance' op de grens van Mediterraan en Alpien, groepswandelvakantie langs boswachtershuizen
Bijzondere voettocht door de Devoluy, een onbekend, maar prachtig gebied in de Provençaalse Alpen, in de 19e eeuw nagenoeg geheel ontvolkt, waardoor de natuur de kans kreeg te herstellen. Fraaie kalkmassieven en een bijzonder rijke planten- en dierenwereld. Unieke accommodaties: u overnacht in gerestaureerde boswachtershuizen die midden in dit bergland liggen. Uitstekende maaltijden worden dagelijks naar de afgelegen accommodaties gebracht. Reis in samenwerking met het Franse Staatsbosbeheer.

Italië - Ortler, 10 dagen
Langs de König von Südtirol, rugzaktrekking langs berghutten
Twee minitreks door het meest vergletsjerde berggebied van de Italiaanse Alpen, en onderlangs de twee kilometer hoge noordwand van de Ortler. Dicht onderlangs gletsjertongen, over puinhellingen en vriendelijke almen ronden we de Koning van Südtirol. Gewicht van de rugzak blijft beperkt. Overnachting in berghutten hoog in het Stelvio Nationaal Park.

Oostenrijk - Sellrain & Stubaier Alpen , 8 dagen
Alpenavontuur in Tirol voor gezinnen, gezinsvakantie vanuit berghut
Een belevenisrijke week voor gezinnen in de bergen van de Sellrain & Stubaier Alpen. Met elkaar op ontdekkingstocht door bossen, over almen en langs beekjes, wandelen en klauteren over rotsen, langs ravijnen naar toppen met mooie vergezichten. Midden in de imposante bergwereld heeft SNP Travelkids haar eigen berghut, de Mittergrathütte, gelegen in een stil bergdal. Naast de groepsactiviteiten is er veel ruimte voor ontspanning. We hebben de berghut helemaal voor onszelf en verzorgen samen alle maaltijden. ’s Avonds genieten van kampvuur en sterrenhemel!

Frankrijk - Tour des Écrins, 10 dagen
rondom het mooiste hooggebergte van de Franse Alpen, wandelvakantie langs gîtes d étape en berghutten
Prachtige wandeltocht door het Parc National des Écrins, misschien wel het mooiste hooggebergte van de Franse Alpen. Vanaf het groene plateau van Emparis, waar we zicht hebben op de gletsjer van de Meije, trekken we rond het hoogste en ondoordringbare deel van het bergmassief. In het zuidelijke deel van het park zoeken we onze weg over de steile hellingen, soms cross country. Na de watervallen en kaarmeren van Valgaudemar en Valjouffrey  eindigt onze trektocht langs berghutten en gites in de diepe vallei van de Oisans.

Vier unieke individuele reizen in de Alpen

Met SNP wandel je ook individueel zonder problemen door de Alpen. SNP heeft een ruim aanbod aan wandelreizen, voor volwassenen, maar ook voor het hele gezin! Je verblijft ook hier in kleinschalige accommodaties en gaat goed uitgerust op pad met gps-tracks en ons informatiepakket. 

Frankrijk & Zwitserland & Italië - Mont Blanc, 9 dagen
Drielandentour rond de top van Europa, trektocht langs berghutten, gites d’étape en auberges
Spectaculaire tocht rondom de hoogste berg van Europa. U loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland en pikt van elke cultuur wat mee. Tijdens deze rugzaktrekking op grote hoogte loopt u over goede paden door ruig terrein, vaak dicht onderlangs de vele gletsjers van het massief. Het uitzicht is steeds indrukwekkend.

Italië - Alta Via Dolomiti, 8 dagen
Dwars door Parco Naturale Fanes-Sennes, trektocht langs comfortabele berghutten

Wandelvakantie vanaf de Plätzwiese dwars door het Dolomieten-massief naar St. Vigilio. Geniet tijdens het wandelen van de overweldigende natuur in het Parco Naturale Fanes-Sennes. Overnacht in schitterend gelegen, sfeervolle berghutten op naar keuze meerpersoonskamer of privékamer. Draag zelf uw bagage tijdens de trektocht of kies voor bagagevervoer. Pittige wandelingen, maar over goede paden en niet bijzonder lang of zwaar. En elke dag een heerlijke Italiaanse maaltijd!

Italië - Ortler, Val di Sole, 5 dagen
Verkenning van Parco Nazionale dello Stelvio, bergwandelvakantie vanuit hotel
Korte wandelreis in het Val di Sole, de zonnige vallei aan de voet van de Ortler. Dit is de kern van het Parco Nazionale di Stelvio. Vanuit een comfortabel wandelhotel maakt u afwisselende wandeltochten door de imposante bergwereld, soms gebruikmakend van de gondelbaan om snel hoogte te winnen. Geniet ’s avonds van een prima diner in uw hotel.

Frankrijk - Mercantour, 9 dagen
De turkooizen spiegels van de Alpes Maritimes, wandelvakantie langs auberge's en hotelletjes
Door de Haute Vallée du Var loopt u van de mediterrane vegetatie in de rode Gorges de Daluis, naar het hoog alpiene gebied rondom de Col de la Cayolle. De tochten gaan over goed gemarkeerde paden van het ene verstilde dorpje naar het andere. De vele zonne-uren en de speciale sfeer in dit wonderschone dal, tezamen met de bijzonder gastvrije auberge's en hotels, maken dit een unieke tocht.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Travellife
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen