SNP Verre reizen dag

SNP Informatiedagen Laat je inspireren!

Laat je inspireren op de SNP-informatiedagen

Het is heerlijk om je op internet onder te dompelen in de wereld van reizen. En om de verschillende reismagazines en boeken af te speuren naar de mooiste bestemmingen. Voor de beste inspiratie kom je echter naar een SNP informatiedag! Op zo’n dag delen we de leukste anekdotes, de mooiste films en foto’s en de beste reistips van insiders en ervaringsdeskundigen met je. En natuurlijk kun je al je vragen stellen aan onze reisleiders en reisspecialisten.

De volgende informatiedagen en/of evenementen staan op de planning waar SNP aanwezig is:

 Jij komt toch ook? 

SNP Wandeldag België

Ontdek op 26 mei de mooie natuur van het Silsombos tijdens de SNP Wandeldag. Trek je wandelschoenen aan en volg de natuurgids door het groene hart van Midden-Brabant. Brussel, Leuven en Mechelen zijn dichtbij maar in het Silsombos kan je stilte horen, in de mistsluiers boven de moerassen, tussen de bloeiende orchideeën en op de bloemenrijke graslanden. Het Silsombos is een mysterieuze plek waar volkslegenden en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  

Vroeg in het voorjaar is de biodiversiteit van het bos overrompelend mooi en dus is het Silsombos de uitgelezen plek voor de wandeldag van SNP. Je gaat met een ervaren gids op stap. De wandeling duurt anderhalf uur. Je wordt ontvangen met koffie/snack en achteraf kan je bij een drankje reis- en wandelervaringen uitwisselen met andere stappers. Na de wandeling sluiten we af met een barbecue.

Praktisch:

  • voormiddag: ontvangst om 10.00 uur met koffie en snack, geleide wandeling, barbecue middaglunch (vlees of vegetarisch). We vragen een bijdrage van € 15,- per persoon.
  • locatie: bezoekerscentrum Groene Vallei

Het aantal deelnemers is beperkt, meld je daarom snel aan.

Over de Groene Vallei

De plantenrijkdom behoort tot de Europese top en vele van de planten zijn zeldzaam in Vlaanderen of komen alleen hier nog voor. De aanwezigheid van kwel (opstuwend grondwater) zorgt voor natte gronden die bovendien op heel wat plaatsen kalk bevatten. Op de kalkrijke vochtige graslanden groeien zeldzame soorten zoals orchideeën. Dankzij het natuurbeheer groeien zij hier welig en talrijk.
Ook de fauna spreekt tot de verbeelding. Hier ontmoet je nachtegaal, blauwborst, houtsnip, havik, ijsvogel, ree, bittervoorn, vos, hermelijn, libellen, vlinders ...

 

Aanmelden

Stel je vraag