SNP Verre reizen dag

SNP Informatiedagen Laat je inspireren!

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Laat je inspireren op de SNP-informatiedagen

Het is heerlijk om je op internet onder te dompelen in de wereld van reizen. En om de verschillende reismagazines en boeken af te speuren naar de mooiste bestemmingen. Voor de beste inspiratie kom je echter naar een SNP informatiedag! Op zo’n dag delen we de leukste anekdotes, de mooiste films en foto’s en de beste reistips van insiders en ervaringsdeskundigen met je. En natuurlijk kun je al je vragen stellen aan onze reisleiders en reisspecialisten.

De volgende informatiedagen en/of evenementen staan op de planning waar SNP aanwezig is:

  • Lezing Antarctisch Schiereiland en Falklandeilanden - Vogelbescherming  in Zeist, dinsdagavond 24 april 2018
  • SNP klantendag België - zaterdag 26 mei 2018 
  • USA & Canada Reisbeurs - Bussum op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018
  • Sovon dag - zaterdag 24 november 2018

 Jij komt toch ook? 

Lezing Antarctisch Schiereiland en Falklandeilanden

Op dinsdag 24 april geeft Antarctisch expeditieleider Jan Belgers twee lezingen over onze bijzondere reizen naar het Antarctisch Schiereiland en de Falklandeilanden. Kom je ook? Meld je hier aan.

Wanneer: dinsdagavond 24 april
Waar: hoofdkantoor Vogelbescherming in Zeist
Toegang: gratis
Programma:

18.30 uur start inloop
19.00 uur lezing Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands
19.45 uur pauze
20.00 uur lezing Falkland eilanden en South Georgia
20.45 uur einde

Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands
Antarctica is één van de meest extreme plekken op aarde met wereldrecords als het koudste, droogste en winderigste continent. Hoewel deze superlatieven zeker waar zijn, is hiermee zeker niet alles over Antarctica gezegd. Ook wat natuur betreft is Antarctica onovertroffen. Op Antarctica wonen buiten een aantal wetenschappers geen mensen. Het hele continent is verklaard tot internationaal beschermd gebied waardoor de natuur hier nog uitbundig aanwezig is en relatief ongerept. De gebieden die voor ons het gemakkelijkst te bereiken zijn liggen op het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. Het schiereiland bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen, waarvan de hoogste pieken tot 2800 meter reiken en uit talrijke afgelegen eilanden bestaat. Dit gebied biedt de meest spectaculaire landschappen en de meest diverse fauna van Antarctica: grote aantallen zeevogels, pinguïns, walvissen en zeehonden. De grote ijsbergen maken een overweldigende indruk. 

In samenwerking met de Nederlandse rederij Oceanwide Expeditions biedt SNP expeditiecruises aan naar het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. De expeditiecruises worden uitgevoerd met ijsversterkte expeditieschepen en vertrekken vanuit Ushuaia in Argentinië. De reizen zijn vooral gericht op het natuurschoon van Antarctica. Er worden onder andere excursies gemaakt naar broedkolonies van pinguïns maar ook zodiac-excursies met een grote kans op het van nabij zien van zeehonden en walvissen. Ervaar zelf één van de laatste echt ongerepte wildernissen op onze planeet!

Falkland Eilanden en South Georgia
Het is bij veel mensen al wel bekend dat Antarctica een bijzonder continent is met een enorme dierenpracht. Minder bekend is misschien dat er ook sub-Antarctische eilanden bestaan. Eilanden die wat noordelijker van Antarctica liggen en die daardoor een wat gematigder klimaat hebben. Deze eilanden liggen meestal erg afgelegen en zijn daardoor niet gemakkelijk te bereiken voor expeditieschepen. Er zijn echter een paar sub-Antarctische eilanden die wel binnen het bereik liggen én veel te bieden hebben voor natuurliefhebbers en fotografen: de Falkland Eilanden en South Georgia.

De Falkland Eilanden liggen zo’n 400 kilometer ten noordoosten van Vuurland en zijn bij het brede publiek vooral bekend vanwege de oorlog die er in 1982 gevoerd werd. De eilanden zijn echter bij natuurliefhebbers en fotografen geliefd vanwege de diverse en spectaculaire fauna. Er broeden meer dan 60 verschillende vogelsoorten, dankzij de voedselrijke zeeën die de eilanden omsluiten. Zo herbergen de eilanden bijvoorbeeld meer dan 80% van de wereldpopulatie Wenkbrauwalbatrossen en broeden er wel 5 soorten pinguïns: de Magelhaen-, Ezels-, Macaroni-, Rots- en de Koningspinguïn. De eilanden worden zelfs beschouwd als het belangrijkste territorium in de wereld voor de Rotspinguïn. Daarnaast is de mariene fauna rijk vertegenwoordigd. Op de kusten vinden Pelsrobben, zeeolifanten en zeeleeuwen een habitat terwijl in de omliggende zee veel walvissen voorkomen. Vanwege de vele bijzondere vogelsoorten op de Falkland Eilanden biedt SNP ook hier samen met Oceanwide Expeditions een bijzondere vogel- en natuurreis aan.

Tijdens de lezing over de Falkland Eilanden zal ook aandacht worden besteed aan het eiland South Georgia. Dit eiland wordt weliswaar niet aangedaan tijdens de speciale Falklandreis, maar is wel te bezoeken tijdens een van de andere SNP en Oceanwide Expeditions Antarctica-reizen.

South Georgia is één van de meest afgelegen en ruige plekken op aarde. Het eiland ligt zo’n 1300 kilometer ten zuidoosten van de Falkland Eilanden en ongeveer halverwege Argentinië en het Antarctische continent. Het eiland is enorm bergachtig, met toppen tot bijna 3000 meter en met veel fjorden en gletsjers. Het eiland wordt ook wel een Antarctische Oase genoemd vanwege de enorme aantallen zeevogels en zeezoogdieren die er voorkomen. Het marine-ecosysteem rond South Georgia wordt beschouwd als één van de rijkste ter wereld, met een enorm grote biodiversiteit. Tijdens een South Georgia-reis kunnen aan land verscheidene soorten albatrossen en pinguïns worden bewonderd, waaronder de schitterende Koningspinguïn. Ook vinden we op de stranden grote aantallen zeeolifanten en pelsrobben terwijl in de wateren rondom South Georgia regelmatig walvissen worden gespot.

Bekijk alle SNP-reizen naar Antarctica hier.

Aanmelden

SNP Wandeldag België

Ontdek op 26 mei de mooie natuur van het Silsombos tijdens de SNP Wandeldag. Trek je wandelschoenen aan en volg de natuurgids door het groene hart van Midden-Brabant. Brussel, Leuven en Mechelen zijn dichtbij maar in het Silsombos kan je stilte horen, in de mistsluiers boven de moerassen, tussen de bloeiende orchideeën en op de bloemenrijke graslanden. Het Silsombos is een mysterieuze plek waar volkslegenden en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  

Vroeg in het voorjaar is de biodiversiteit van het bos overrompelend mooi en dus is het Silsombos de uitgelezen plek voor de wandeldag van SNP. Je gaat met een ervaren gids op stap. De wandeling duurt anderhalf uur. Je wordt ontvangen met koffie/snack en achteraf kan je bij een drankje reis- en wandelervaringen uitwisselen met andere stappers. Na de wandeling sluiten we af met een barbecue.

Praktisch:

  • voormiddag: ontvangst om 10.00 uur met koffie en snack, geleide wandeling, barbecue middaglunch (vlees of vegetarisch). We vragen een bijdrage van € 15,- per persoon.
  • locatie: bezoekerscentrum Groene Vallei

Het aantal deelnemers is beperkt, meld je daarom snel aan.

Over de Groene Vallei

De plantenrijkdom behoort tot de Europese top en vele van de planten zijn zeldzaam in Vlaanderen of komen alleen hier nog voor. De aanwezigheid van kwel (opstuwend grondwater) zorgt voor natte gronden die bovendien op heel wat plaatsen kalk bevatten. Op de kalkrijke vochtige graslanden groeien zeldzame soorten zoals orchideeën. Dankzij het natuurbeheer groeien zij hier welig en talrijk.
Ook de fauna spreekt tot de verbeelding. Hier ontmoet je nachtegaal, blauwborst, houtsnip, havik, ijsvogel, ree, bittervoorn, vos, hermelijn, libellen, vlinders ...

 

Aanmelden

Stel je vraag