tanzania-masai.jpg

Actieve vakantie Tanzania

Oog in oog met 's werelds mooiste wildlife in Tanzania

Tanzania huisvest een grote diversiteit aan wildlife. Op safari in Tanzania door de Ngorongoro en wildparken als Udzungwa, Tarangire en minder bezochte parken als Selous en Ruaha is een natuurbelevenis pur sang. Op de eindeloze vlakte van de Serengeti vindt de grootste natuurlijke wildmigratie plaats. Miljoenen dieren zijn op zoek naar grazige weiden en water.

Outdoor-liefhebbers beklimmen Mount Meru en de Kilimanjaro vanaf wier top de Indische Oceaan in het vizier ligt. Sluit je vakantie in Tanzania af op de eilanden Zanzibar en Mafia, eilanden die hun rijkdom verwierven door eeuwenlange handel in slaven en specerijen met het Midden-Oosten. SNP biedt zowel safari reizen, fietsreizen als een themareis in Tanzania. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Tanzania

cheetah.jpg
SNP reis
Tanzania Serengeti & Ngorongoro

safarireis met privé chauffeur/gids langs hotels, tented-camps en lodges

7 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen
TZ_Olifanten_in_Mikumi_01_MF_WEB.jpg
SNP reis
Tanzania Selous en Mkumi

safarireis met privé chauffeur/gids langs tented-camps, hotels en lodges

9 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen
SNP reis
Tanzania Serengeti

Themareis vanuit hotel, lodge en tented-lodges

12 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis

Individuele rondreis Tanzania

Je beleeft een unieke natuurvakantie tijdens een individuele rondreis door Tanzania. Ontdek de overweldigende Riftvallei en Lake Manyara waar 'The Big Five' en honderden andere dieren en vogels op een zeer compact oppervlak samen komen. Maak kennis met de Serengeti; de weidse savannevlakte die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en beroemd is om zijn jaarlijkse migratie van gazellen, gnoes en zebra's. En dan zijn er nog 's werelds grootste caldera, de Ngorongoro-krater, de imposante Kilimanjaro en Selous Game Reserve, een van de oudste aaneengesloten parken in Afrika. De gevarieerde natuur die wordt beschermd in talloze nationale parken, een keur aan wilde dieren en de bijzondere bevolkingsstammen zorgen voor een fascinerende reis naar een van de beste safaribestemmingen ter wereld!

Bekijk alle individuele rondreizen in Tanzania

Op gezinsvakantie in Tanzania

Een individuele rondreis door Tanzania van SNP is ook geschikt als avontuurlijke gezinsvakantie vanwege de fijne balans tussen actie en ontspanning. Deze privéreizen zijn bedoeld om nieuwe indrukken op te doen en te genieten, en hebben een ruime mate van comfort. Je reist met een 4x4 Land Rover inclusief chauffeur/gids en verblijft in fraaie hotels en (tent)lodges. De maaltijden zijn in veel gevallen inbegrepen, net als de toegang tot diverse natuurparken. Bovendien zijn de reizen makkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld het beklimmen van de Kilimanjaro. Wil je liever bijkomen op een heus bountystrand? Je kunt de individuele reizen in Tanzania ook makkelijk verlengen met een aantal dagen op specerijeneiland Zanzibar of het onontdekte Mafia Island.

Bekijk alle gezinsvakanties in Tanzania

Tanzania met SNP

 • Naast individuele rondreizen ook groepsreizen mogelijk
 • Safarireizen voor elk budget
 • Op reis met gediplomeerde gidsen en goed onderhouden jeeps
 • Fijne mix van actie en ontspanning
 • Standaardreizen die makkelijk zijn uit te breiden
 • Comfortabele accommodaties
 • Laagdrempelig: goede basisconditie is in principe voldoende
Toon Avontuur op Maat in Tanzania

Wist je dat...?

 • In Tanzania meer dan 4 miljoen wilde dieren wonen en daarmee het grootste aantal dieren huisvest per vierkante kilometer?
 • Tanzania een tropisch klimaat heeft met heel het jaar door constante temperaturen van tussen de 20 en 30 graden? In de bergen is het een stuk koeler
 • De beste reistijd qua temperatuur en om het regenseizoen te vermijden, ligt tussen juli en september?
 • De beste reistijd om wild te spotten, waaronder de beroemde Serengeti-migratie, is tussen mei en september
 • De zomer- en wintertijd in Tanzania tegenovergesteld zijn aan die in Nederland?
 • Het tijdens de Nederlandse zomertijd (tussen maart en oktober) in Tanzania 1 uur later is? Het tijdsverschil wordt 2 uur tijdens onze wintertijd