Vlotbouwen

Zweden - Klarälven, 4 dagen Vlot- en kanovaren in Zweden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief op het water

Vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Bouw je eigen, zelf gebouwde houtvlot en zak de prachtig kronkelende Klarälven rivier af, dwars door het ongerepte hart van Zweden, in de provincie Värmland. De Klarälven, ofwel de heldere rivier is de enige rivier in Europa waarop dit avontuur nog werkelijkheid kan worden. De volgende dag verruil je het houten vlot voor een Canadese kano en vaar je stroomafwaarts langs zandbanken en ruige oevers. ’s Avonds maakt de houtgestookte sauna bij het huisje dit Zweedse avontuur compleet.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Zweden - Klarälven

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Gunnerud, gelegen op de oever van de Klarälven. Na een goede introductie over het bouwen van het vlot ga je zelf aan de slag. Als het vlot klaar is, breng je je auto naar het eindpunt van de vlottentocht. Je overnacht in het huisje op de camping.

Overnachting in

Gunnerud

Dag 2

Na het ontbijt steek je van wal en vaar je in een rustig tempo op de 'heldere rivier'. De afstand is ongeveer 10 km en de tocht duurt 3 tot 5 uur, afhankelijk van de stroming. Aan het einde van de tocht rij je met je eigen auto weer terug naar Gunnerud.

Overnachting in

Gunnerud

Dag 3

Vandaag verken je in een Canadese kano de Klarälven. In een rustig tempo peddel je in 3 tot 5 uur, afhankelijk van de stroming stroomafwaarts. Je wordt aan het begin van de dag naar het vertrekpunt gebracht en peddelt terug naar de camping.

Overnachting in

Gunnerud

Dag 4

Einde van het arrangement.

Overnachting in

Gunnerud

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je overnacht in een 4-persoons houten blokhut (stuga) met keukentje, toilet en douche op een mooie camping, aan de oever van de Klarälven. De maaltijden dien je hier zelf te verzorgen. Op de camping kun je enkele boodschappen doen en iets verderop is een supermarkt. De laatste dag kun je ter afsluiting van een sauna gebruik maken. Je moet zelf voor handdoeken en een slaapzak zorgen. Slaapzak kan ook ter plaatse gehuurd worden.

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. De boodschappen kunnen in het naburige dorp worden gedaan.

Inbegrepen

• alle overnachtingen in cottage/stuga en eindschoonmaak
• gebruik materiaal om vlot te bouwen
• gebruik kano
• instructie vlotbouwen
• eenmaal sauna
• transfers

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• alle maaltijden
• huur slaapzak
• persoonlijke uitgaven
• verzekeringen

De Klarälven is een rustig stromende rivier. De vlotvaarders moeten kunnen zwemmen! Het is niet mogelijk voor 1 persoon alleen om deze reis te boeken.

Het besturen van het vlot is doorgaans niet moeilijk, maar bij hoge, en ook lage, waterstanden vereist het wel kracht. Ook het aanleggen aan de oever kost kracht en behendigheid! Ook moet het vlot af en toe langs obstakels gemanouvreerd worden.

Het is niet mogelijk om een extra nacht bij te boeken.

Extra's

Aanvullende opties

Huur slaapzak en bedlinnen (vanaf € 13,- per persoon)

Praktische informatie

Vlucht informatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo-Gardermoen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld Oslo reist u per trein (1/2u, ca. 70 NOK) naar het treinstation. Hiervandaan reist u verder per trein naar Karlstad (2u 15 min.). Er vertrekt alleen vroeg in de ochtend een trein van Oslo naar Karlstad. In Oslo hebt u dus vooraf aan deze reis een overnachting nodig. Vanaf Karlstad kunt u per bus verder reizen.

Op de terugreis kunt u gebruik maken van een treinverbinding die rond 15.00 uur in Oslo is. U kunt dan alleen via een avondvlucht dezelfde dag terug in Nederland komen.

Je kunt dit arrangement starten op woensdag van 3 juni tot en met 28 augustus en op zondag van 15 juli tot en met 16 augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Klarälven ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.

Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Zweden zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zelf_je_vlot_bouwen.jpg

Zweden - Klarälven

Vlot- en kanovaren in Zweden

Vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Zwaarte
Comfort
Actief op het water
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten