Hotel Edsleskogswardshus - Zweden - Dalsland

Zweden - Dalsland, 4 dagen Wandelen, fietsen en kanovaren in Zweden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief en avontuurlijk

Wandelen, fietsen en kanovaren vanuit hotel

Wandelen, fietsen en kanovaren in de provincie Dalsland, vanuit een comfortabele Zweedse herberg, schitterend gelegen aan het Edslanmeer. Prachtige oude bossen, de afgesleten scherenkust van het Vänernmeer en de visrijke heldere meren vormen de perfecte ingrediënten van dit Zweedse outdooravontuur. Zweden in een nuttshell...

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Zweden - Dalsland

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in het Wärdshus. Je kunt vandaag een wandeling maken naar de top van de Baljåsen, met 302 m de hoogste van de provinsie Dalsland. Je hebt een fantastich uitzicht over de omgeving en het Vänernmeer. Met gebruik van de wandelgids en het kaartmateriaal dat je mee krijgt is de wandeling naar wens te verlengen en in te korten.

Overnachting in

Edsleskog

Dag 2

Na een korte transfer, met eigen auto, maak je mooie fietstocht op een ATB, door een heuvelachtig Zweeds landschap van bossen en meren. Je hebt de keuze uit twee verschillende routes.

Overnachting in

Edsleskog

Dag 3

In de tuin van het hotel, aan de oever van het meer,  ligt vandaag een Canadese kano voor je klaar. Hiermee kun je het Edslanmeer gaan verkennen. Je krijgt zwemvesten mee, een extra peddel en een pakton zodat je je bagage en lunchpakketten droog mee kunt nemen.

N.B Boek je met meer dan twee personen deze reis, dan maak je een tocht op een nabij gelegen meer. Dit is een transfer met eigen auto van ongeveer 10 km.

Overnachting in

Edsleskog

Dag 4

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je overnacht in een knusse herberg aan de oever van het Edslandmeer. De kamers zijn eenvoudig maar gezellig ingericht en hebben natuurlijk een eigen toilet en douche/bad. In het restaurant is een grote open haard met een gezellige zithoek. De grote tuin grenst aan het meer en er is een hot tub. De Nederlandse eigenaren doen er alles aan om het naar je zin te maken.

Over de maaltijden

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. In de dagrugzak die je dagelijks meekrijgt zit een lunchpakket. De avondmaaltijd is een tweegangendiner met natuurlijk koffie of thee.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen met ontbijt, lunch en avondmaaltijd (tweegangen)
  • gebruik mountainbike en canadese kano
  • gebruik wandelrugzak met thermos en zitmatje
  • gebruik wandelgids ”Wandelen in Dalsland” van OneDayWalks
  • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over paadjes en de fietstocht gaat over onverharde paden en verkeersarme wegen. De kanotocht kun je zo lang maken als je zelf wilt.

Extra dagen

Het is mogelijk om een extra nacht bij te boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Edsleskog is ca. 1250 km. Je kunt de auto gratis en veilig parkeren.
Die 1250 km geldt voor de route via de korte veerverbinding Puttgarden-Rodby en de brug tussen Kopenhagen en Malmö (met tol).

Een comfortabele en leuke veerboot verbinding naar Zweden is de Stena Line nachtboot van Kiel naar Oslo of Göteborg.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Göteborg-Landvetter of Oslo-Gardermoen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de accommodatie

Op het vliegveld kan je een auto huren of met het openbaar vervoer naar Edsleskog.
Klik hier voor openbaar vervoer tijden en tickets

Je kunt dit arrangement boeken in de periode van mei tot en met oktober. Bedenk dat het water in mei nog zeer koud is als je met de kano het meer op gaat.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dalsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Hotel Edsleskogswardshus Zweden Dalsland

Zweden - Dalsland

Wandelen, fietsen en kanovaren in Zweden

Wandelen, fietsen en kanovaren vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten