Terug naar Vietnam

Korte trektocht met lokale gids langs homestays

Vanuit Sapa, gelegen in het hart van het Vietnamese bergstammenland, maakt u een driedaagse trek langs dorpjes in de omgeving. Deze tocht voert door spectaculaire rijstterrassen en naar dorpen van onder andere de Zwarte en Rode Hmuong, de Thay en de Dao bergstammen. U overnacht in homestays bij mensen thuis.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 310
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 226603
4 dagen

Vietnam - Noord * Sapa trekking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanaf het starpunt van dit arrangement, het treinstation van Lao Cai, volgt een transfer van 1 uur naar Sapa. Hier kun je spullen achterlaten die je niet nodig hebt tijdens de komende 2 dagen. Je draagt zelf je rugzak met daarin naast de gebruikelijke wandeluitrusting: een lakenzak/kussensloop of een dunne zomerslaapzak, enkele reservekleren en een tandenborstel. Via een onverharde weg kom je aan bij het begin van de trekking. Vanaf hier vervolg je de weg te voet door bergachtig gebied met prachtige uitzichten over de rijstvelden. Je wandelt langs de rivier en passeert dorpjes van de Hmong en Giay bergstammen. Je overnacht of in een lokaal huis (homestay) in het dorp Ta Van.
Dagafstand: 12-14 km (5- 6 uur) wandelen met 300 m klimmen en 600 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Optionele uitbreiding
Indien je deze bouwsteen vanuit Hanoi wilt maken kunnen wij de treinreis naar Lao Cai voor je boeken.

Overnachting in

Ta Van

Dag 2

Vandaag is een volle wandeldag. Je wandelt over de lokale paden die de dorpen hier met elkaar verbinden, op en neer langs rijstterrassen en kleine dorpjes. Hier ontmoet je de Rode Dzao bergstam. De lunch wordt op een mooi plekje langs de rivier gebruikt. Je overnacht opnieuw bij de mensen thuis in een homestay in het Tay dorp Ban Ho.
Dagafstand: 14-16 km (5-6 uur) wandelen, met 200 m klimmen en 600 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Ban Ho

Dag 3

Vanuit Ban Ho loop je naar de weg, waar de jeep wacht die je in een klein uurtje terug naar Sapa zal brengen. De middag is ter eigen besteding in Sapa, waar je onder meer de kleurrijke markt kunt bezoeken. Sapa ligt op 1500 meter hoogte. Je bevindt je hier in het gebied van de Zai, de Tay, de Zwarte Hmuong en de Rode Dzao. Elke groep is herkenbaar aan de voor hen kenmerkende klederdracht en sieraden. Je overnacht in een goed hotel in Sapa.
Dagafstand: 8-10 km (3-4 uur) wandelen, met 200 m klimmen en 300 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Sapa

Dag 4

De ochtend kun je op eigen gelegenheid doorbrengen in Sapa. In de middag volgt een wandeling in een voor de meeste toeristen onbekend gebied naar het dorpje Ma Tra. Aan het einde van de middag wordt je per jeep in 45 minuten naar Lao Cai gebracht waar je de nachttrein naar Hanoi kunt nemen (niet inbegrepen). Ook kun je verlengen in Sapa en omgeving.
Dagafstand: 8 km (2 uur) wandelen, met 300 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste twee nachten slaap je in een homestay in de dorpjes Ta Van en Ban Ho. Dit zijn eenvoudige accommodaties bij de lokale mensen thuis waar je samen met andere gasten in een slaapzaaltje overnacht, met matrasjes op de grond. Dekens, matrassen en muskietennetten zijn hier aanwezig, maar zelf moet je een lakenzak en kussensloop inpakken. De locals bereiden ook de maaltijden voor je. Een bijzonder kijkje in het leven van de bergstammen.
De laatste nacht breng je door in een goed hotel in Sapa met privesanitair en een goed bed.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen volgens het programma
 • alle transfers volgens programma
 • alle maaltijden van de lunch op dag 1 t/m het ontbijt op dag 4
 • Engelssprekende gids
 • trekkingpermit
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • eventuele trein van en naar Lao Cai

Over de activiteiten

In het dag-tot-dagprogramma staan afstanden en hoogteverschillen genoemd. De wandelingen zijn niet moeilijk maar de paden kunnen glibberig zijn en oneffen. Ook het warme vochtige klimaat maakt wandelingen altijd zwaarder dan puur en alleen de logistieke feiten. Zorg ervoor veel water te drinken en wat snacks bij te hebben, naast de aangeboden maaltijden.

Praktische informatie

Het gehele jaar.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • dagrugzak (25 liter)
 • lichte wandelschoenen
 • slippers of sandalen
 • lakenzak
 • wind- en waterdicht jack
 • warme fleece
 • luchtige kleding
 • zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reisdocumenten
 • zonnebrandolie
 • zonnebril
 • anti-insektenmiddel
 • zaklamp
 • veldflessen
 • handdoeken

Voor een verblijf in Vietnam hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Vietnam kun je een e-visum aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (juli 2018: US$ 25) volgens de instructies op de website.

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt 

Je krijgt vervolgens een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt. De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dien je de visa aan te vragen bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. 

De geldigheid van je paspoort dient minimaal 1 maand langer te zijn dan de datum waarop de geldigheid van je visum afloopt, Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over e-tickets voor de heen- en terugreis.

NB! Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Visum voor reizen Zuid-Vietnam en Cambodja
Het is niet mogelijk op bovenstaande manier een e-visum aan te vragen als je het land verlaat middels een boottocht over de Mekong rivier naar Cambodja (reiscode 117310 Zuid-Vietnam en Cambodja groepsreis en 726005 Zuid-Vietnam en Cambodja individueel)
Daarom bieden we bij deze 2 reizen de service aan dat we een Visa Authorisation Letter (of Invitation Letter) voor je regelen via ons agentschap. Kosten hiervan bedragen in € 16 p.p.(2019). Hiervoor hebben we een paspoortkopie nodig. Je krijgt deze Visa Authorisation Letter dan persoonlijk thuisgestuurd en deze moet je meenemen op reis, tesamen met 2 standaard paspoortfoto's. Het is je eigen verantwoording hieraan te voldoen. Let dus op dat je zonder deze brief geen toegang tot Vietnam hebt! Bij aankomst op het vliegveld van Hoh Chi Minh vul je een formulier in, die je voorziet van de foto die je mee hebt genomen. Je krijgt dan tegen betaling van US$ 25 in contant geld het officiele toeristenvisum (single entry). Indien je wilt dat wij het Visa Authorisation Letter voor je regelen dan geef je dat bij boeking aan. Zoniet, dan gaan wij ervan uit dat je het visum zelf regelt.

Visum voor Cambodja
Indien je een reis naar Vietnam combineert en onderweg de grens met Cambodja overgaat krijg je ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. Hiervoor moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, je moet 2 paspoortfoto's bij hebben en je moet US$ 35 contant en gepast betalen in briefgeld (1x 20, 1x 10 en 5x 1).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Vietnam

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Vietnam zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Met de hygiëne in Vietnam is het niet zo slecht gesteld. Men kookt vrijwel altijd het water, gebruikt in de meer ontwikkelde gebieden ijskasten om voedsel/drank in te bewaren en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Vegetariërs kunnen voldoende aan hun trekken komen met oa. tofu (tahu), noten en vis. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater (ca. € 0,60/l). Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Vietnam binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Vietnam zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Vietnam van meer dan 2 weken. Laat je informeren over de risico’s op besmetting met mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria en Knokkelkoorts (Dengue)
In Vietnam komt het hele jaar malaria voor, m.u.v. de grote steden, de vallei van de Rode rivier en de kustgebieden van Midden-Vietnam. Op de centrale hoogvlakte beneden 1.500 m hoogte en ten zuiden van 18° NB, de provincies Dak Lak, Gia Lai en Kon Tum, en in de zuidelijke provincies Ca Mau, Bac Lieu en Tay Ninh is een hoog risico op Malaria.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria, Knokkelkoorts en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Een westerse vrouw kan zonder problemen alleen door het land reizen. Een van de redenen is dat de vrouw thuis meer te zeggen heeft dan de man, hoewel de man het hoofd is van het gezin.

Prijsinformatie

15 oktober 2019 - 31 december 2019
2 personen € 310
3 personen € 270
4 personen € 270
5 personen € 241
6 personen € 241

01 januari 2020 - 31 december 2020
2 personen € 316
3 personen € 276
4 personen € 276
5 personen € 245
6 personen € 245

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs