Terug naar Verenigde Staten

Genieten van authentieke eilandsfeer

De San Juan Islands is een eilandengroep in Puget Sound, de zeeëngte ingeklemd tussen Vancouver Island en de kust tussen Vancouver en Seattle. Het behoort tot de Verenigde Staten en is bereikbaar per veerdienst vanaf Anacortes. Uitgangspunt voor je verblijf is het dorpje Friday Harbor op San Juan Island, het meest diverse eiland uit de archipel. Hier kun je genieten van een authentieke eilandsfeer. Wandelen over verlaten stranden en rotskliffen, de stilte van het regenwoud en de bezienswaardigheden van een historisch dorpje. Of huur een fiets en verken American Camp en English Camp, beide historische plaatsen waar het in 1859 bijna tot een oorlog kwam tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittanië.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 297
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 244641
3 dagen

Verenigde Staten - Washington * San Juan Island

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Je bereikt Anacortes in 1½ uur rijden vanaf Seattle of Vancouver. Daar neem je de Washington State Ferry naar Friday Harbor op San Juan Island, vaartijd ongeveer 65 minuten (wij reserveren de veerboot niet, hij vaart 7x per dag heen en terug). Bezoek het walvismuseum in Friday Harbor, de kunstenaarskolonie in Roche Harbor of maak een wandeling bij Lime Kiln Lighthouse, de beste plaats in Canada om orka's vanaf het land te zien. Huur een fiets of kajak, of ga mee met een orka-excursie per boot. Kortom er is van alles te doen.

Overnachting in

Friday Harbor - Tucker House Inn

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in een prima hotel in Friday Harbor, op tweepersoonskamers.

Inbegrepen

 • overnachtingen op tweepersoonskamer inclusief ontbijt
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • vervoer van en naar San Juan Island
 • eventueel fietshuur

Over de groepssamenstelling

Individueel

Praktische informatie

Deze bouwsteen is te boeken vanaf 1 mei tot 15 oktober.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

Prijsinformatie

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 854
2 personen (tweepersoonskamer) € 414

01 september 2019 - 04 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 869
2 personen (tweepersoonskamer) € 435

05 september 2019 - 07 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 876
2 personen (tweepersoonskamer) € 438

08 september 2019 - 11 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 869
2 personen (tweepersoonskamer) € 435

12 september 2019 - 14 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 876
2 personen (tweepersoonskamer) € 438

15 september 2019 - 18 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 869
2 personen (tweepersoonskamer) € 435

19 september 2019 - 21 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 876
2 personen (tweepersoonskamer) € 438

22 september 2019 - 25 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 869
2 personen (tweepersoonskamer) € 435

26 september 2019 - 28 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 876
2 personen (tweepersoonskamer) € 438

29 september 2019 - 30 september 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 869
2 personen (tweepersoonskamer) € 435

01 oktober 2019 - 02 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 593
2 personen (tweepersoonskamer) € 297

03 oktober 2019 - 05 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 647
2 personen (tweepersoonskamer) € 324

06 oktober 2019 - 09 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 593
2 personen (tweepersoonskamer) € 297

10 oktober 2019 - 12 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 647
2 personen (tweepersoonskamer) € 324

13 oktober 2019 - 15 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 593
2 personen (tweepersoonskamer) € 297

01 mei 2020 - 02 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

03 mei 2020 - 06 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 623
2 personen (tweepersoonskamer) € 312

07 mei 2020 - 09 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

10 mei 2020 - 13 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 623
2 personen (tweepersoonskamer) € 312

14 mei 2020 - 16 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

17 mei 2020 - 20 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 623
2 personen (tweepersoonskamer) € 312

21 mei 2020 - 23 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

24 mei 2020 - 27 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

28 mei 2020 - 30 mei 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 904
2 personen (tweepersoonskamer) € 453

31 mei 2020 - 03 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

04 juni 2020 - 06 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 904
2 personen (tweepersoonskamer) € 453

07 juni 2020 - 10 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

11 juni 2020 - 13 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 904
2 personen (tweepersoonskamer) € 453

14 juni 2020 - 17 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

18 juni 2020 - 20 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 904
2 personen (tweepersoonskamer) € 453

21 juni 2020 - 24 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

25 juni 2020 - 27 juni 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 904
2 personen (tweepersoonskamer) € 453

28 juni 2020 - 01 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

02 juli 2020 - 04 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

05 juli 2020 - 08 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

09 juli 2020 - 11 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

12 juli 2020 - 15 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

16 juli 2020 - 18 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

19 juli 2020 - 22 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

23 juli 2020 - 25 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

26 juli 2020 - 29 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

30 juli 2020 - 01 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

02 augustus 2020 - 05 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

06 augustus 2020 - 08 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

09 augustus 2020 - 12 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

13 augustus 2020 - 15 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

16 augustus 2020 - 19 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

20 augustus 2020 - 22 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

23 augustus 2020 - 26 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

27 augustus 2020 - 29 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 436

30 augustus 2020 - 31 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 897
2 personen (tweepersoonskamer) € 450

01 september 2020 - 02 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 913
2 personen (tweepersoonskamer) € 457

03 september 2020 - 05 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 920
2 personen (tweepersoonskamer) € 460

06 september 2020 - 09 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 913
2 personen (tweepersoonskamer) € 457

10 september 2020 - 12 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 920
2 personen (tweepersoonskamer) € 460

13 september 2020 - 16 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 913
2 personen (tweepersoonskamer) € 457

17 september 2020 - 19 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 920
2 personen (tweepersoonskamer) € 460

20 september 2020 - 23 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 913
2 personen (tweepersoonskamer) € 457

24 september 2020 - 26 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 920
2 personen (tweepersoonskamer) € 460

27 september 2020 - 30 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 913
2 personen (tweepersoonskamer) € 457

01 oktober 2020 - 03 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

04 oktober 2020 - 07 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 623
2 personen (tweepersoonskamer) € 312

08 oktober 2020 - 10 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

11 oktober 2020 - 15 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 623
2 personen (tweepersoonskamer) € 312

15 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 677
2 personen (tweepersoonskamer) € 339

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs