Verenigde Staten - Utah & Californië, 18 dagen de mooiste nationale parken van het Westen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Klassieke natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto door de meest spectaculaire natuurgebieden van de Verenigde Staten in de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona; ontdek de fantastische kleurige landschappen van het Coloradoplateau in de beroemde Nationale Parken van Zion, Bryce, Capitol Reef, Natural Bridges en Grand Canyon; geniet van de ruwe bergwereld van de Sierra Nevada in Yosemite en Sequoia National Park; verblijf in comfortabele hotels en sfeervolle lodges, veelal nabij de parken. Gebruik de SNP-wandelbeschrijvingen voor onvergetelijke tochten. Upgrade naar historische parklodges mogelijk.

Uniek aan deze reis

 • Échte natuurreis
 • Upgrade historische parklodges mogelijk
 • Verblijf dichtbij of in natuurparken
 • Wandelingen naar keuze
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Utah & Californië

Vanuit de gezelligste stad van Amerika, San Francisco, reis je naar Yosemite National Park waar kennis wordt gemaakt met de beroemde Valley en de spectaculaire schoonheid van Yosemite Falls, de Half Dome en El Capitan. In het nabijgelegen Sequoia & Kings Canyon National Park tref je de ruwe schoonheid van de Sierra Nevada en 's werelds grootste bomen, de Sequoia's of mammoetbomen.
De warme tinten van okerkleurige aardlagen en zinderende woestijnlandschappen zijn de befaamde ingrediënten van het Coloradoplateau in Utah. Prachtige 'trails' voeren je door Capitol Reef National Park met zijn stralend rode sculpturen van zandsteen. En Bryce Canyon is eigenlijk niet te beschrijven: een kleurenfeest van zonsopkomst tot zonsondergang, van geel en rood tot paars en purper.Zion National Park is met zijn massieve canyonwanden, versteende zandduinen en markante uitzichtpunten een mekka voor de wandelaar.
De zon staat al laag wanneer je de South-Rim van de Grand Canyon bereikt. Precies op tijd om in het rode avondlicht een eerste blik in de canyon te werpen. En dit is nog maar het begin, want de volgende dag kun je over de spectaculaire South Kaibab-trail afdalen. De reis wordt besloten met een nacht in Las Vegas, een oase van glitter en glamour in de woestijn.

Dag 1

Aankomst in San Francisco. Je kunt de huurauto op het vliegveld ophalen en overnacht nabij het vliegveld zodat je niet met de auto meteen de drukke stad in moet. 

Optionele uitbreiding
Indien je meer tijd wilt besteden aan de stad San Francisco kun je de Citytrip San Francisco (code 244607) bijboeken. In dat geval overnacht je de eerste nacht ook in het stadshotel. Je haalt de huurauto dan op de dag dat je naar Yosemite reist op, op de airportlocatie (indien je downtown wilt ophalen moet je $ 300,- oneway dropoffkosten betalen).
Ook is het mogelijk een dagexcursie naar Alcatraz bij te boeken.

Overnachting in

San Francisco - BW El Rancho Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

ALCA_140722_FS_07.jpg

California * Alcatraz Day Tour

Wie San Francisco zegt, zegt Alcatraz! Voor iedereen die geinteresseerd is in een stuk geschiedenis is de excursie naar Alcatraz een must. Deze staatsgevangenis op een eiland in de baai van San Francisco was operationeel tussen 1934 en 1963 en was de verblijfplaats van enkele beruchte misdadigers zoals Al Capone en Robert Stroud. Maar wat velen niet realiseren is dat het eiland ook een schat aan bijzondere planten herbergt, zicht geeft op het zeeleven en duizenden nestelende zeevogels. Ook zie je de herinneringen aan de American Indian Occupation, een belangrijke gebeurtenis in de ontwikkeling van de rechten van de inheemse bevolking. De excursie duurt ongeveer 3 uur, inclusief de boottocht retour. Alleen dat al levert een prachtig zicht op de skyline van San Francisco op. Kies voor een ochtend of middagexcursie, waarbij de vroegste om 9.10 het rustigst is. Vooraf reserveren is noodzakelijk voor deze excursie.

Dag 2-4

In ongeveer 4 uur (335 km) rijd je door het vruchtbare achterland van San Francisco naar Yosemite National Park. Hier verblijf je 3 nachten in het gehucht El Portal, op 8 mijl van de parkingang. Wandel of maak excursies door de beroemde Yosemite Valley met de Yosemite Falls, de granieten Half Dome en El Capitan. Heb je de keuze plan je verblijf in Yosemite dan niet in het weekend omdat er dan veel bezoekers uit San Francisco verblijven.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je een upgrade maken voor een beter hotel in El Portal (Yosemite View Lodge) of naar een van de historische lodges in het park (Yosemite Valley Lodge).

Ook kun je de reis uitbreiden met een verblijf in de wijnvelden van California * Sonoma County & Napa Valley (reiscode 244680), net ten noorden van San Francisco. Of een heerlijk verblijf aan zee net ten zuiden van San Francisco in California * Monterey Bay (reiscode 244664). Beide arrangementen plaats je voor dag 2.

Overnachting in

El Portal - Cedar Lodge of Yosemite View Lodge of Yosemite Valley Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Californië * Monterey Bay

Strandverblijf tussen San Francisco en Los Angeles

3 dagen v.a. € 511
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 5-6

Je volgt een slingerende route door de 'foothills' van de Sierra Nevada en bereikt na 245 km het Kings Canyon & Sequoia National Park. Hier zie je de grootste levende wezens op aarde: de sequioa-boom. Kings Canyon is het evenbeeld van Yosemite, alleen veel stiller. Een uitstekend adres voor je verkenningstochten is de sfeervolle John Muir Lodge nabij Grant Grove, gelegen tussen Sequoia Canyon en Kings Canyon in. Dit gebied is veel onbekender en daardoor rustiger. Een prima plek dus ook om een extra dag toe te voegen.

Optionele uitbreiding
Wil je het befaamde Death Valley National Park toevoegen dan gaat dat als volgt. Vanuit San Francisco reis je eerst naar Sequoia (dag 5-6), daarna naar Yosemite (dag 2,3,4) en dan kun je bouwsteen California * Death Valley (reiscode 244653) toevoegen. Hierna vervolg je gewoon de reis met de overnachting in Las Vegas (dag 7). Houd er rekening mee dat je pas na 1 juni deze rit door Yosemite kunt maken.

Overnachting in

Grant Grove - John Muir Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 7

Vandaag een lange reisdag voor de boeg. Je rijdt in 7 uur (670 km) om de bergketen van de Sierra Nevada, door de gortdroge Mojave woestijn naar Las Vegas. Het is mogelijk deze reisdag te onderbreken met een extra overnachting in Barstow, ongeveer halverwege. In dat geval heb je ook nog de gelegenheid de volgende dag Galico Ghost Town te bezoeken. In Las Vegas zul je je ogen uitkijken op 'the strip', de straat waar alle 'exitement' zich afspeelt. In deze oase van glitter en glamour kun je gerust eens een gokje wagen. 

Optionele uitbreiding
Ook kun je voor dag 7 de bouwsteen toevoegen California * Pismo Beach (reiscode 244665). Dit breng je naar de Pacific Ocean voor een verblijf aan het strand en een bezoek aan de wijnvelden van Paso Robles. Het voegt ongeveer 450 km toe aan je rondreis. Of je voegt voor dag 7 de bouwsteen toe California * Hollywood (reiscode 244666) voor een verkenning van Los Angeles en Hollywood. Dit voegt ongeveer 350 km toe aan je rondreis.

Overnachting in

Las Vegas - The Platinum Hotel & Spa

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Californië * Pismo Beach

Strandverblijf in klassieke badplaats

3 dagen v.a. € 168
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Californië * Hollywood

Centrum van de filmindustrie

3 dagen v.a. € 230
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 8-9

Je volgt highway 15 en rijdt de staat Utah binnen. Na 265 km bereik je het dorpje Springdale, aan de zuidingang van het park, waar je 2 nachten verblijft.
Zion National Park, met haar gloeiendrode zandsteenformaties, koele canyons en versteende zandduinen, is een mekka voor de wandelaar. Waad door de kniediepe Virgin River, door Refrigirator Canyon naar Angels Landing, of luister naar je eigen stem in Echo Canyon. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je overnachten in de Zion Lodge, de enige lodge die in het nationale park is gelegen. 

Overnachting in

Springdale - Driftwood Lodge BW of Zion Lodge

Dag 10-11

Het is slechts 145 km (2 uur) rijden naar de volgende bestemming: Bryce Canyon. Met haar onwaarschijnlijke vormen en kleuren maakt dit park bij de meeste bewoners een onuitwisbare indruk. Bezoek Sunset Point maar eens bij de zonsondergang, of maak een wandeling over de Fairyland Loop Trail, en je zult het met ons eens zijn: Bryce Canyon is onnavolgbaar. Je verblijft net buiten het park in het prima hotel. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je in de Lodge at Bryce Canyon in het park overnachten (vroeg boeken is dan essentieel want deze lodge zit snel vol!).

Dag 12-13

Via de 2800 m hoge Boulder Mountain daal je af naar Capitol Reef waar je 2 nachten blijft in het gehucht Torrey. Dagafstand 190 km. In het 'land of the sleeping rainbow' wandel je door droge canyons en 'washes', over zinderende plateau's of maak je een avontuurlijke waadtocht onderlangs de 'Goosenecks'. In het park ligt de voormalige mormonennederzetting Fruit Valley.

Optionele uitbreiding
Indien je de reis wilt verlengen met een bezoek aan Arches National Park (reiscode 244202) dan moet je deze na dag 13 inplannen. Vanuit Moab kun je dan ook een rafttocht op de Coloradorivier inplannen.

Overnachting in

Torrey - Austins Chuck Wagon Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Colorado-River-Westwater-Canyon_6590426097_l.jpg

Utah * Westwater Canyon Rafting

Door National Geograhpic Explorer omschreven als 'the best one-day whitewater rafting in the west'. Hou je vast op deze wildernisrivier die je over een lengte van 17 mijl (27 km) afzakt in stabiele meerpersoonsrafts met gids. Geschikt voor avonturiers met enige raft-ervaring, want je 'neemt' stroomversnellingen in de categorie III-IV (zelfs een V tussen midden mei en eind juni), en dat is best spannend! Kinderen moeten minimaal 12 jaar oud zijn en alle deelnemers moeten goed kunnen zwemmen. Je krijgt natuurlijk een helm en zwemvest. Maar in het voorjaar (april-15 juni) is het water nog fris en is het noodzakelijk een wetsuite te huren (niet inbegrepen). Vanaf juli is het water beduidend warmer en is een wetsuite niet meer nodig. Geniet van de spanning, maar ook het schitterende landschap. Een unieke ervaring. Excursie vangt aan in Moab om 7.00 uur in de ochtend en duurt ongeveer 10 uur, inclusief transfers.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Colorado_raft_en_camp_4.jpg

Utah * Colorado River Raft

Voor iedereen die kennis wil maken met raften, het met een rubberboot afzakken van een rivier, is dit een goede keuze. Deze halve dag tour richt zich op beginners en families met kinderen. Het wordt gewoon een leuke dag met een 'scenic float', een rustige vaartocht over de Colorado rivier, door een van de mooiste landschappen van het gebied. Heerlijk om daar op deze manier over het water doorheen te reizen. Langs Fisher Tower, door ProfessorValley en onderweg een viertal stroomversnellingen in de categorie 1-II. Er is voldoende gelegenheid om lekker in de rivier te springen. Doe dus een paar schoenen aan die nat mogen worden (geen slippers, die raak je kwijt). Kinderen moeten minimaal 25 kg wegen. Er is een ochtend (8.30) en middagtrip (11.30). In het voorjaar is het waterniveau hoger en de temperatuur koel.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Dag 14

Een rit van 310 km door de uiterst spaarzaam begroeide en bewoonde binnenlanden en kleurige 'badlands'. Nadat je de Colorado River bent gepasseerd bij Lake Powell bereik je het kleine dorpje Bluff aan de San Juan River waar overnacht wordt. In Natural Bridges National Monument ga je op zoek naar de 700 jaar oude klifwoningen en rotsschilderingen van de Anasazi indianen, verborgen in steile canyonwanden. Onvergetelijk is ook de heerlijke wandeling onderlangs Sipapu, Kachina en Owachomo Bridge, 3 massieve steenbogen.

Optionele uitbreiding
Indien je je reis wilt verlengen met een bezoek aan de klifwoningen van Mesa Verde (reiscode 244201) dan moet je deze na dag 14 inplannen. Na de bouwsteen moet je dan wel een extra dag in Bluff toevoegen waarna je de standaardreis weer kunt vervolgen. In Bluff kun je ook enkele dagexcursie toevoegen.
Heb je ook al Arches National Park toegevoegd dan kun je de bouwsteen Mesa Verde direct na Arches plaatsen en na Mesa Verde pas de nacht in Bluff van dag 14.

Overnachting in

Bluff - Desert Rose Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

canyoneering_utah_with_kids.jpg

Utah * Calf Canyon Canyoneering

De activiteit waarbij men al klimmend, klauterend en springend zich door een canyon beweegt, gebruik makend van touwen, heet 'canyoneering'. Een duidelijk tikkeltje spannender dan gewoon wandelen! Deze gegidste halve dag tour start in Bluff (nabij Blanding, Utah) en is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Je leert abseilen, klimmen, 'schoorstenen' en waden in de prachtige omgeving van Calf Canyon. Bij hoog water moet er mogelijk een heel klein stukje gezwommen worden en dat zal best fris zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. In totaal leg je ruim 3 km af door de canyon, en duurt de tocht 3-4 uur. Last van hoogtevrees is niet handig, of je moet het willen overwinnen! Wandelschoenen met goede grip zijn essentieel en je kleren worden vies.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor canyoning wel inclusief is.
Begintijd staat op je voucher. Zorg minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn om materialen te passen.

San_Juan_River_ruins.jpg

Utah * San Juan River Raft

Niet de bekende (en overlopen) Colorado River maar de vrij onbekende en dus stille San Juan River is het decor van dit avontuur. Ook focust deze riviertocht zich niet zozeer op de spanning en sensatie van het wildwaterraften, maar is het bovenal een mooie 'scenic' vaart en besteedt het aandacht aan de historie van pioniers en de inheemse bevolking in dit stroomgebied. Hierdoor is dit de meest 'complete' riviertocht op het Coloradoplateau en een unieke manier om door dit fantastischje land te reizen. Onderweg stap je regelmatig uit en maak je korte wandelingen. Je ziet indiaanse rotstekeningen en eeuwenoude ruïnes hoog op de kliffen, geniet van een overheerlijke lunch in de schaduw van populieren; hopelijk zie je de bighorn schapen, balancerend op de rotsrichels en doen we een zoektocht naar 300 miljoen jaar oude fossielen. Enkele stroomversnelling doen tijdelijk het bloed sneller stromen. Het totale traject is 26 mijl (41 km) waarover we zo'n 8 uur doen. Vertrek is om 8.00 uur vanuit Bluff (Utah). Minimum leeftijd 6 jaar.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Dag 15-16

Een mooie rit van 365 km dwars door de Valley of the Gods en Monument Valley, bekend van westerns en sigarettenreclames, leefgebied van de Navajo indianen. Je verblijft 2 nachten in in het dorpje Tusuyan, op de zuidrim van de Grand Canyon, net buiten het park. Een wandeling in deze kloof van wereldformaat is een reis door de geologische tijd. 

Voor een toeslag kun je in een van historische lodges in het park overnachten: Bright Angel Lodge (eenvoudig, minder comfort dan de standaard acco, max 2 personen per cabin), El Tovar (meest luxe accommodatie) of East Yavapai (modern en familystyle). Boek dan wel op tijd want de vraag naar deze lodges is groot.

Optionele uitbreiding
Wil je wat meer van de zuidelijke woestijnlandschappen zien dan is het een aanbeveling om na dag 14 het arrangement Arizona * Canyon de Chelly (reiscode 244659) toe te voegen, volop indiaanse cultuur. Ook kun je na dag 14 extra nachten in de plaats Sedona toevoegen voor een prachtig stukje Red Rock Country en leuke stadjes.

Onderneem onderweg van Bluff naar Grand Canyon in de middag een optionele gegidste excursie van 2,5 uur per 4WD jeep door het Navajo land en leer over de heilige plaatsen, de tradities en verhalen van deze oorspronkelijke bewoners van het land. Wil je echt 'off the beaten track' volg dan je Navajo gids te voet voor een 3,5 uur durende wandeling waar geen mens komt. Aanbevolen wordt dit niet hartje zomer te doen vanwege de hoge temperaturen. Deze excursies vinden plaats nabij Gouldings Lodge in Monument Valley, waar je ook een extra nacht zou kunnen toevoegen en dan de excursies op de volgende ochtend plaatsen.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Utah * Guided hike Navajo Country

Monument Valley is betoverend mooi. Tafelbergen die als schepen in een oceaan van zand lijken te drijven. Vermiljoenrode zandstenen monolieten oprijzend in een helblauwe hemel, gepolijst door regen en wind. Eeuwenlang het leefgebied van de Navajo indianen. Wat is er mooier dan met een Navajo gids een wandeling te maken door dit land. Geniet van de verbazende natuur terwijl de gids je plekken laat zien waar niemand anders kan komen. Luister naar de verhalen, legendes en historie van Monument Valley en de Navajo gemeenschap. Een wandeling van ongeveer 3,5 uur die echt 'off the beaten track' gaat.

 

 

monument-valley-mesas.jpg

Utah * Jeeptour Navajo Country

Monument Valley is het land van de Navajo, oftwel de Dineh. Natuurlijk kun je gewoon met je eigen auto over highway 160 of 163 dwars door dit verbazingwekkende land rijden, maar als je echt een intensieve kennismaking met Monument Valley wilt, stap dan in een 4WD jeep, bestuurd door een Navajo gids. Op deze excursie van 2,5 uur zie je petroglyphen en pictogrammen, monolieten en hoodoos. Wat dit allemaal is, dat vertelt de gids je, evenals de historie, tradities en verhalen van zijn volk.

 

Dag 17

's Ochtend heb je nog gelegenheid in de Grand Canyon te wandelen, het IMAX theater te bezoeken, of een rondvlucht te maken. In de middag rijd je 445 km (5-6 uur) naar Las Vegas waar opnieuw overnacht wordt. 

Overnachting in

Las Vegas - The Platinum Hotel & Spa

Dag 18

In de loop van de ochtend lever je de huurauto in op het vliegveld. Einde arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen minder sfeer uit. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijkt u bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijkgeprijsde hotels buiten het park. Kiest u voor een parklodge dan kiest u dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heeft u een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten auto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur USA. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3500 km. Voor deze 'one way' betaalt u ter plaatse mogelijk dropoffkosten.

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)
 • voor deze 'one way' betaal je ter plaatse voor type B, C, F en Q4 geen kosten
 • voor deze 'one way' betaal je ter plaatse voor o.a. type L en R uitsluitend tussen 1 juli en 31 augustus $ 450 + tax
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maanden mei en juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

  Extra's

  Verlengingshotels

  BW Desert Villa Inn

  Excursies

  ALCA_140722_FS_07.jpg

  California * Alcatraz Day Tour (vanaf € 38,- per persoon)

  Wie San Francisco zegt, zegt Alcatraz! Voor iedereen die geinteresseerd is in een stuk geschiedenis is de excursie naar Alcatraz een must. Deze staatsgevangenis op een eiland in de baai van San Francisco was operationeel tussen 1934 en 1963 en was de verblijfplaats van enkele beruchte misdadigers zoals Al Capone en Robert Stroud. Maar wat velen niet realiseren is dat het eiland ook een schat aan bijzondere planten herbergt, zicht geeft op het zeeleven en duizenden nestelende zeevogels. Ook zie je de herinneringen aan de American Indian Occupation, een belangrijke gebeurtenis in de ontwikkeling van de rechten van de inheemse bevolking. De excursie duurt ongeveer 3 uur, inclusief de boottocht retour. Alleen dat al levert een prachtig zicht op de skyline van San Francisco op. Kies voor een ochtend of middagexcursie, waarbij de vroegste om 9.10 het rustigst is. Vooraf reserveren is noodzakelijk voor deze excursie.

  canyoneering_utah_with_kids.jpg

  Utah * Calf Canyon Canyoneering (vanaf € 70,- per persoon)

  De activiteit waarbij men al klimmend, klauterend en springend zich door een canyon beweegt, gebruik makend van touwen, heet 'canyoneering'. Een duidelijk tikkeltje spannender dan gewoon wandelen! Deze gegidste halve dag tour start in Bluff (nabij Blanding, Utah) en is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Je leert abseilen, klimmen, 'schoorstenen' en waden in de prachtige omgeving van Calf Canyon. Bij hoog water moet er mogelijk een heel klein stukje gezwommen worden en dat zal best fris zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. In totaal leg je ruim 3 km af door de canyon, en duurt de tocht 3-4 uur. Last van hoogtevrees is niet handig, of je moet het willen overwinnen! Wandelschoenen met goede grip zijn essentieel en je kleren worden vies.
  Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor canyoning wel inclusief is.
  Begintijd staat op je voucher. Zorg minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn om materialen te passen.

  San_Juan_River_ruins.jpg

  Utah * San Juan River Raft (vanaf € 185,- per persoon)

  Niet de bekende (en overlopen) Colorado River maar de vrij onbekende en dus stille San Juan River is het decor van dit avontuur. Ook focust deze riviertocht zich niet zozeer op de spanning en sensatie van het wildwaterraften, maar is het bovenal een mooie 'scenic' vaart en besteedt het aandacht aan de historie van pioniers en de inheemse bevolking in dit stroomgebied. Hierdoor is dit de meest 'complete' riviertocht op het Coloradoplateau en een unieke manier om door dit fantastischje land te reizen. Onderweg stap je regelmatig uit en maak je korte wandelingen. Je ziet indiaanse rotstekeningen en eeuwenoude ruïnes hoog op de kliffen, geniet van een overheerlijke lunch in de schaduw van populieren; hopelijk zie je de bighorn schapen, balancerend op de rotsrichels en doen we een zoektocht naar 300 miljoen jaar oude fossielen. Enkele stroomversnelling doen tijdelijk het bloed sneller stromen. Het totale traject is 26 mijl (41 km) waarover we zo'n 8 uur doen. Vertrek is om 8.00 uur vanuit Bluff (Utah). Minimum leeftijd 6 jaar.
  Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op San Francisco en een terugvlucht vanaf Las Vegas. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 mei t/m 15 oktober. Voorseizoen (mei) en naseizoen (oktober) zijn duidelijk rustiger maar ook minder warm dan de overige zomermaanden. Tot ver in mei ligt er zeker nog sneeuw op hoogte in Yosemite waardoor niet alle wandelingen mogelijk zijn en de weg naar Glacier Point gesloten is. Wel zijn de lager gelegen delen van Yosemite gewoon open, met ruim voldoende wandelmogelijkheden. Ook is het altijd mogelijk dat in de maand oktober een sneeuwbui valt in hogere delen als Boulder Mountain en Yosemite. Meestal blijft deze sneeuw niet lang liggen maar mogelijk moet je tijdelijk omrijden.
  Indien je vanuit Yosemite naar Death Valley wilt reizen moet je er rekening mee houden dat de Tioga Pass meestal pas eind mei en soms zelfs pas in juni open gaat. De Tiogapass is geen onderdeel van de standaardroute van deze reis.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Utah & Californië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 20-25,-(exclusief alcohol en fooien) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van West-USA. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • waadschoenen voor natte canyontochten/zwemmen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
  • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Ieder jaar in de zomermaanden zijn er bosbranden actief in de staat California. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://www.fire.ca.gov/index.php. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
  • Let op! Om de VS in te komen, moet u een ESTA formulier invullen. Hierbij dient u zeer goed op te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). Bij verkeerd invullen hiervan wordt u op de vlucht geweigerd! 
  • Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
   De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
  Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
  http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  hiking_zion,_Andrushko.jpg

  Verenigde Staten - Utah & Californië

  de mooiste nationale parken van het Westen

  Klassieke natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten