Verenigde Staten - Utah Coloradoplateau, 15 dagen Rood en okerkleurig 'Canyoncountry'

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Een kort maar krachtig verblijf op het Coloradoplateau, makkelijk uit te breiden met extra nachten tot een reis op maat met voldoende tijd voor wandelingen en excursies.
Rondreis per huurauto langs de beroemde parken Arches, Natural Bridges, Grand Canyon, Zion, Bryce en Capitol Reef. Zie alle 'highlights' van de Southwest, maar dan wel op een actieve manier! Overnachtingen in prima hotels nabij de natuur en in dorpjes.

Uniek aan deze reis

 • Enorm veel wandelmogelijkheden
 • Fantastische kleuren en vormen in woestijn- en canyonlandschap
 • Korte reis
 • Upgrade parklodges mogelijk
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Utah Coloradoplateau

Een kort maar krachtig verblijf op het Coloradoplateau. Een reis die begint en eindigt in Salt Lake City, waardoor het aantal rijkilometers zeer beperkt is gebleven. Dus veel tijd voor prachtige wandelingen in de vele beroemde parken. Niets is mooier dan een zonsondergang op Delicate Arch in Arches National Park, wadend door een kniediepe beek in de frisgroene oase van Capitol Reef, op ontdekkingstocht in 'the Needles' van Canyonlands, de voormalige schuilplaats van Butch Cassidy en 'his wild bunch'. En natuurlijk ontbreken de Grand Canyon, Zion, Bryce en Capitol Reef niet op het programma. Kortom, deze reis is een aanéénschakeling van ‘highlights’ maar ook van onbekende juweeltjes.

Dag 1

Aankomst in Salt Lake City, Utah. Je kunt op het vliegveld de huurauto innemen en rijdt in 15 minuten naar je hotel. Dit ligt op loopafstand van Temple Square, het 'mormoonse hart' van de stad.

Overnachting in

Salt Lake City - Crystal Inn & Suites

Dag 2

Salt Lake City is het religieuze centrum van de wereld voor de mormonen. Hier ligt het historische Temple Square, met de sprookjesachtige tempel van ‘Jesus Christ of latter-day Saints’. Met enig geluk oefent net het meer dan driehonderd koppige koor. Hierna verlaat je de stad en rijdt je door de meer dan 3000 m hoge Wasatch Mountains een 375 km (4,5 uur) naar Moab, een 'wild-west' stadje in de woestijn, waar je 2 nachten verblijft.

Overnachting in

Moab - Aarchway Inn

Dag 3

Vroeg op voor een zonsopgang (of laat op de dag een zonsondergang) nabij Delicate Arch, de mooiste steenboog in Arches National Park. Hierna maak je een wandeling in de 'Devils Garden', onder imposante natuurlijke steenbruggen door, waarvan de Landscape Arche met zijn overspanning van bijna 100 meter de grootste van de wereld is. Het omringende semi-woestijnlandschap biedt vele interessante planten, zoals de Utah-jeneverbes, ‘Mormonen-thee’ en yucca’s.

Timed Entry Ticket
Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem in 2024, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen.
Lees alles over het hoe en wat omtrent dit Timed Entry Ticket in Arches National Park op Reserveren Toegang Nationale Parken.

Optionele uitbreiding
De omgeving van Moab biedt eindeloos veel mogelijkheden voor prachtige wandelingen (bijvoorbeeld ook nog in het Canyonlands National Park), maar ook voor een raft op de Coloradorivier (van eenvoudig tot spectaculair, zie info hieronder), of een rit per mountainbike. Daarom kun je gerust een extra dag toevoegen in Moab.

 

Overnachting in

Moab - Aarchway Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Colorado-River-Westwater-Canyon_6590426097_l.jpg

Utah * Westwater Canyon Rafting

Door National Geograhpic Explorer omschreven als 'the best one-day whitewater rafting in the west'. Hou je vast op deze wildernisrivier die je over een lengte van 17 mijl (27 km) afzakt in stabiele meerpersoonsrafts met gids. Geschikt voor avonturiers met enige raft-ervaring, want je 'neemt' stroomversnellingen in de categorie III-IV (zelfs een V tussen midden mei en eind juni), en dat is best spannend! Kinderen moeten minimaal 12 jaar oud zijn en alle deelnemers moeten goed kunnen zwemmen. Je krijgt natuurlijk een helm en zwemvest. Maar in het voorjaar (april-15 juni) is het water nog fris en is het noodzakelijk een wetsuite te huren (niet inbegrepen). Vanaf juli is het water beduidend warmer en is een wetsuite niet meer nodig. Geniet van de spanning, maar ook het schitterende landschap. Een unieke ervaring. Excursie vangt aan in Moab om 7.00 uur in de ochtend en duurt ongeveer 10 uur, inclusief transfers.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Colorado_raft_en_camp_4.jpg

Utah * Colorado River Raft

Voor iedereen die kennis wil maken met raften, het met een rubberboot afzakken van een rivier, is dit een goede keuze. Deze halve dag tour richt zich op beginners en families met kinderen. Het wordt gewoon een leuke dag met een 'scenic float', een rustige vaartocht over de Colorado rivier, door een van de mooiste landschappen van het gebied. Heerlijk om daar op deze manier over het water doorheen te reizen. Langs Fisher Tower, door ProfessorValley en onderweg een viertal stroomversnellingen in de categorie 1-II. Er is voldoende gelegenheid om lekker in de rivier te springen. Doe dus een paar schoenen aan die nat mogen worden (geen slippers, die raak je kwijt). Kinderen moeten minimaal 25 kg wegen. Er is een ochtend (8.30) en middagtrip (11.30). In het voorjaar is het waterniveau hoger en de temperatuur koel. Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Dag 4

Je rijdt 160 km (2 uur) naar het piepkleine dorpje Bluff waar je 2 nachten verblijft. Onderweg moet je zeker Newspaper Rock en Sand Island Petroglyphs bezoeken, waar honderden rotstekeningen van de oorspronkelijke indiaanse bevolking zijn terug te vinden, een 'sacred' plekje. In de onbekende en weinig bezochte Mule Canyon maak je een archeologische speurtocht naar de ruïnes van de klifwoningen der Anazasi indianen. 

Optionele uitbreiding
Indien je wat meer te weten wilt komen over de 'First Nations', de oorspronkelijke bewoners van het Coloradoplateau, kunnen wij je de uitbreiding naar het Mesa Verde National Park aanbevelen. Je kunt dit dan na dag 4 invoegen. Vanuit Bluff rijd je daarvoor 160 km (2 uur) oostwaarts naar het Nationale park waar je 2 nachten in de parklodge verblijft. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

Overnachting in

Bluff - Desert Rose Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Colorado * Mesa Verde National Park

3-daagse arrangement vanuit lodge
Wil je meer te weten komen over de authentieke cultuur van de oorspronkelijke 'native' bewoners van het Coloradoplateau, dan biedt het Mesa Verde National Park je daarvoor de beste mogelijkheden. Op ongeveer 90 km van Bluff vind je dit unieke park nabij de plaats Cortez in de staat Colorado. Hier verken je op eigen gelegenheid, of onder leiding van een parkranger, de fantastische ruïnes van de klifwoningen der Anazasi. Maak een wandeling door Spruce Canyon of over het Petroglyph Point Trail; bezoek de fascinerende ruïnes van het Cliff Palace, Spruce Tree House, Balcony House en Long House en maak een rit met de auto over de Chapin en Weatherill Mesa. De wandelingen zijn kort maar nergens in de VS kun je de gerestaureerde ruïnes van de oorspronkelijke bewoners van de VS zo goed bewonderen.. Ook voor kinderen heel geschikt. Je verblijft 2 nachten in de enige lodge die het park rijk is, de Far View Lodge.

Dag 5

Ook mag een bezoek aan het Natural Bridges Park niet ontbreken, met zijn indrukwekkende steenbruggen over een diepe kloof. Je kunt hier een prachtige wandeling maken van ongeveer 4 uur, onderlangs Kachina en Sipapu Bridge.

Optionele uitbreiding
Bluff is het uitgangspunt voor een bijzondere introductie in het 'canyoneering' of een tocht over de San Juan River. Zie optionele dagexcursies hieronder.

Overnachting in

Bluff - Desert Rose Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

canyoneering_utah_with_kids.jpg

Utah * Calf Canyon Canyoneering

De activiteit waarbij men al klimmend, klauterend en springend zich door een canyon beweegt, gebruik makend van touwen, heet 'canyoneering'. Een duidelijk tikkeltje spannender dan gewoon wandelen! Deze gegidste halve dag tour start in Bluff (nabij Blanding, Utah) en is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Je leert abseilen, klimmen, 'schoorstenen' en waden in de prachtige omgeving van Calf Canyon. Bij hoog water moet er mogelijk een heel klein stukje gezwommen worden en dat zal best fris zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. In totaal leg je ruim 3 km af door de canyon, en duurt de tocht 3-4 uur. Last van hoogtevrees is niet handig, of je moet het willen overwinnen! Wandelschoenen met goede grip zijn essentieel en je kleren worden vies.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor canyoning wel inclusief is.
Begintijd staat op je voucher. Zorg minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn om materialen te passen.

Dag 6-7

Een mooie rit van 370 - 450 km (4 uur) dwars door de Valley of the Gods en Monument Valley, bekend van westerns en sigarettenreclames, leefgebied van de Navajo indianen. Je verblijft 2 nachten op de Southrim van de Grand Canyon. Een wandeling in deze kloof van wereldformaat is een reis door de geologische tijd. 

Optionele uitbreiding
Onderneem onderweg van Bluff naar Grand Canyon in de middag een optionele gegidste excursie van 2,5 uur per 4WD jeep door het Navajo land en leer over de heilige plaatsen, de tradities en verhalen van deze oorspronkelijke bewoners van het land. Wil je echt 'off the beaten track' volg dan je Navajo gids te voet voor een 3,5 uur durende wandeling waar geen mens komt. Aanbevolen wordt dit niet hartje zomer te doen vanwege de hoge temperaturen. Deze excursies vinden plaats nabij Gouldings Lodge in Monument Valley, waar je ook een extra nacht zou kunnen toevoegen en dan de excursies op de volgende ochtend plaatsen.

Tevens kun je voor een toeslag in Grand Canyon in een van historische lodges in het park overnachten: Bright Angel Lodge (eenvoudig,max 2 personen per cabin), El Tovar (meest luxe accommodatie) of East Yavapai (modern en familystyle).

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Utah * Guided hike Navajo Country

Monument Valley is betoverend mooi. Tafelbergen die als schepen in een oceaan van zand lijken te drijven. Vermiljoenrode zandstenen monolieten oprijzend in een helblauwe hemel, gepolijst door regen en wind. Eeuwenlang het leefgebied van de Navajo indianen. Wat is er mooier dan met een Navajo gids een wandeling te maken door dit land. Geniet van de verbazende natuur terwijl de gids je plekken laat zien waar niemand anders kan komen. Luister naar de verhalen, legendes en historie van Monument Valley en de Navajo gemeenschap. Een wandeling van ongeveer 3,5 uur die echt 'off the beaten track' gaat.

 

 

monument-valley-mesas.jpg

Utah * Jeeptour Navajo Country

Monument Valley is het land van de Navajo, oftwel de Dineh. Natuurlijk kun je gewoon met je eigen auto over highway 160 of 163 dwars door dit verbazingwekkende land rijden, maar als je echt een intensieve kennismaking met Monument Valley wilt, stap dan in een 4WD jeep, bestuurd door een Navajo gids. Op deze excursie van 2,5 uur zie je petroglyphen en pictogrammen, monolieten en hoodoos. Wat dit allemaal is, dat vertelt de gids je, evenals de historie, tradities en verhalen van zijn volk.

 

Dag 8-9

Via Page en Lake Powell is het 415 km (5 uur rijden) naar Springdale. Zion National Park, met haar gloeiendrode zandsteenformaties, koele canyons en versteende zandduinen, is een mekka voor de wandelaar. Waadtochten door de kniediepe Virgin River, door Refrigerator Canyon naar Angels Landing, of luisteren naar je eigen stem in Echo Canyon. Je logeert 2 nachten in het leuke plaatsje Springdale.

Wil je de befaamde Angels Landing wandeling maken dan moet je meespelen in de loterij want er worden maar een beperkt aantal tickets per dag uitgegeven. Zie de website van Zion National Park voor instructies.

Optionele uitbreiding 
Onderweg kun je in Page een excursie maken in een van de meest fotogenieke canyons van het land, of een avontuurlijke kajaktocht op Lake Powell.
Voor een extravagante ervaring is een extra nacht in Las Vegas toe te voegen voor dag 8.
Voor een toeslag kun je in Springdale een upgrade maken naar de Zion Lodge, de enige lodge die in het Zion National Park is gelegen.

Overnachting in

Springdale - Driftwood Lodge BW of Zion Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Antelope_Canyon.jpg

Arizona * Antelope Canyon Photographer Tour

Antelope Canyon is een nauwe 'slot canyon', gelegen nabij het plaatsje Page. Het is waarschijnlijk de meest gefotografeerde canyon van het Coloradoplateau. Professionele en amateurfotografen uit de hele wereld komen hier naartoe om de bijzondere vormen van het zandsteen, de exeptionele gelaagheid en het fantastische licht te vangen. Er zijn diverse vertrektijden, maar deze tour gaat standaard om 12.00 (Arizona Tijd) omdat dan het licht loodrecht in de canyon valt en dus de mooiste foto's oplevert. Reserveren is noodzakelijk. De tour duurt ongeveer 1,5 uur vanaf het vertrekpunt. Eerst ga je per jeep naar de ingang van de kloof, waarna je een klein stukje vlak wandelt over de zanderige bodem van de canyon. Neem in ieder geval ook wat water mee. Je wandelt daarna de canyon uit en beklimt een kleine heuvel over een ijzeren trap, waarna je na een paar honderd meter weer bij de jeep/truck komt die je terugbrengt naar Page.

lake_powell_kayak.2.jpg

Arizona * Lake Powell Kayak Tour

Lake Powell is een stuwmeer, midden in de woestijn, gecreerd door een dam in de Colorado River. Het is een van de mooiste watersportgebieden van Amerika. De ondergelopen canyons vormen een labyrinth van waterwegen, omgeven door massieve rotspartijen. De bekendste rotspartij is Rainbow Bridge, een natuurlijke brug. Wat is er mooier dan per kajak dit gebied te verkennen. In principe peddel je met twee personen in een zeer stabiele zeekajak, en natuurlijk met zwemvest aan. Onder leiding van een kajakgids verken je je de prachtige Antelope Canyon. In de ochtend (9.00) is het water op z'n kalmst en zorgt voor mooie spiegelingen. De namiddagtoer (15.00 tussen 1 mei en 6 september en 14.00 uur na 6 september)) biedt je meestal mooiere kleuren. De tour duurt ongeveer 2,5 uur waarbij je 10 km peddelt, en een klein stukje gelopen wordt aan het eind van de canyon. Ervaring is niet nodig, maar je moet wel kunnen zwemmen en voldoende fit zijn. Minimum leeftijd is 6 jaar.

Dag 10-11

Het is slechts 140 km (2 uur rijden) naar je volgende bestemming: Bryce Canyon. Met haar onwaarschijnlijke vormen en kleuren maakt dit park bij de meeste bezoekers een onuitwisbare indruk. Bezoekt Sunset Point maar eens bij de zonsondergang, of maak een wandeling over de Fairyland Loop Trail, de Navajo Loop en Queens Garden en je zult het met ons eens zijn: Bryce Canyon is onnavolgbaar. Overnachting nabij de parkingang van Bryce Canyon. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je in de Bryce Canyon Lodge in het park overnachten (vroeg boeken is dan essentieel want deze lodge zit snel vol!).

Dag 12-13

Via de 2800 m hoge Boulder Mountain (ook geweldig mooi in de herfst!) daal je af naar Capitol Reef (180 km; 2,5 uur rijden) waar je 2 nachten blijft in het kleine plaatsje Torrey. In het 'land of the sleeping rainbow' wandel je door droge canyons en 'washes', over zinderende plateau's of maak je een avontuurlijke waadtocht onderlangs de 'Goosenecks'. In het park ligt de voormalige mormonennederzetting Fruit Valley.

Overnachting in

Torrey - Best Western Capitol Reef Resort

Dag 14

Via Interstate 15 rijd je 350 km (3,5 uur) terug naar Salt Lake City. Indien je vroeg bent kun je op Antelope Island in het Great Salt Lake bisons zien. Een laatste nacht in Salt lake City.

Overnachting in

Salt Lake City - Crystal Inn & Suites

Dag 15

Voor vertrek van de vlucht lever je de huurauto in op het vliegveld. Einde arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijf je in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijk geprijsde hotels buiten het park. Kies je voor een parklodge dan kies je dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. De meeste accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • eventuele 'resort fees' door hotel ter plaatse te innen
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3000 km.

Ter plaatse te betalen

 • Parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Extra's

Verlengingshotels

Gouldings Lodge

Gouldings Lodge is het enige hotel binnen het park. Het is gelegen aan de voet van de rode rotsen en kijkt uit over de befaamde tafelbergen met namen als Eagle Mesa, Brigham’s Tomb, King On His Throne en Stagecoach. U verblijft in 'motel-style' kamers, ruim en voorzien van alle comfort waaronder airconditioning. Het motel beschikt verder over het prima Stage Coach Dining Room, een verwarmd binnenzwembad, een giftshop en het Earth SpiritTheatre waar regelmatig Native shows worden opgevoerd.

The Platinum Hotel & Spa

Na een bezoek aan de drukte van de megacasino's en hotels op de befaamde 'Strip' in Las Vegas is het een verademing het Platinum Hotel & Spa binnen te lopen. Hier verblijf je in een persoonlijke sfeer, rookvrij en casinovrij en dat op slechts 10 minuten lopen van de Strip. Met haar elegante kamers, trendy inrichting, het uitstekende Kilowatt restaurant & Lounge, Spa & Wellness faciliteiten, en het aantrekkelijke rooftop zwembad is dit hotel favoriet bij locals en toeristen. Kamers zijn voorzien van eigen keukentje, internet en balkon. In 2023 heeft het hotel een 'resort fee' van $ 28+ tax per kamer, die ter plaatse betaald moet worden. Hier zit parkeren bij inbegrepen.

Excursies

Colorado-River-Westwater-Canyon_6590426097_l.jpg

Utah * Westwater Canyon Rafting (vanaf € 205,- per persoon)

Door National Geograhpic Explorer omschreven als 'the best one-day whitewater rafting in the west'. Hou je vast op deze wildernisrivier die je over een lengte van 17 mijl (27 km) afzakt in stabiele meerpersoonsrafts met gids. Geschikt voor avonturiers met enige raft-ervaring, want je 'neemt' stroomversnellingen in de categorie III-IV (zelfs een V tussen midden mei en eind juni), en dat is best spannend! Kinderen moeten minimaal 12 jaar oud zijn en alle deelnemers moeten goed kunnen zwemmen. Je krijgt natuurlijk een helm en zwemvest. Maar in het voorjaar (april-15 juni) is het water nog fris en is het noodzakelijk een wetsuite te huren (niet inbegrepen). Vanaf juli is het water beduidend warmer en is een wetsuite niet meer nodig. Geniet van de spanning, maar ook het schitterende landschap. Een unieke ervaring. Excursie vangt aan in Moab om 7.00 uur in de ochtend en duurt ongeveer 10 uur, inclusief transfers.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Colorado_raft_en_camp_4.jpg

Utah * Colorado River Raft (vanaf € 82,- per persoon)

Voor iedereen die kennis wil maken met raften, het met een rubberboot afzakken van een rivier, is dit een goede keuze. Deze halve dag tour richt zich op beginners en families met kinderen. Het wordt gewoon een leuke dag met een 'scenic float', een rustige vaartocht over de Colorado rivier, door een van de mooiste landschappen van het gebied. Heerlijk om daar op deze manier over het water doorheen te reizen. Langs Fisher Tower, door ProfessorValley en onderweg een viertal stroomversnellingen in de categorie 1-II. Er is voldoende gelegenheid om lekker in de rivier te springen. Doe dus een paar schoenen aan die nat mogen worden (geen slippers, die raak je kwijt). Kinderen moeten minimaal 25 kg wegen. Er is een ochtend (8.30) en middagtrip (11.30). In het voorjaar is het waterniveau hoger en de temperatuur koel. Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

canyoneering_utah_with_kids.jpg

Utah * Calf Canyon Canyoneering (vanaf € 164,- per persoon)

De activiteit waarbij men al klimmend, klauterend en springend zich door een canyon beweegt, gebruik makend van touwen, heet 'canyoneering'. Een duidelijk tikkeltje spannender dan gewoon wandelen! Deze gegidste halve dag tour start in Bluff (nabij Blanding, Utah) en is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Je leert abseilen, klimmen, 'schoorstenen' en waden in de prachtige omgeving van Calf Canyon. Bij hoog water moet er mogelijk een heel klein stukje gezwommen worden en dat zal best fris zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. In totaal leg je ruim 3 km af door de canyon, en duurt de tocht 3-4 uur. Last van hoogtevrees is niet handig, of je moet het willen overwinnen! Wandelschoenen met goede grip zijn essentieel en je kleren worden vies.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor canyoning wel inclusief is.
Begintijd staat op je voucher. Zorg minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn om materialen te passen.

Utah * Guided hike Navajo Country (vanaf € 113,- per persoon)

Monument Valley is betoverend mooi. Tafelbergen die als schepen in een oceaan van zand lijken te drijven. Vermiljoenrode zandstenen monolieten oprijzend in een helblauwe hemel, gepolijst door regen en wind. Eeuwenlang het leefgebied van de Navajo indianen. Wat is er mooier dan met een Navajo gids een wandeling te maken door dit land. Geniet van de verbazende natuur terwijl de gids je plekken laat zien waar niemand anders kan komen. Luister naar de verhalen, legendes en historie van Monument Valley en de Navajo gemeenschap. Een wandeling van ongeveer 3,5 uur die echt 'off the beaten track' gaat.

 

 

monument-valley-mesas.jpg

Utah * Jeeptour Navajo Country (vanaf € 82,- per persoon)

Monument Valley is het land van de Navajo, oftwel de Dineh. Natuurlijk kun je gewoon met je eigen auto over highway 160 of 163 dwars door dit verbazingwekkende land rijden, maar als je echt een intensieve kennismaking met Monument Valley wilt, stap dan in een 4WD jeep, bestuurd door een Navajo gids. Op deze excursie van 2,5 uur zie je petroglyphen en pictogrammen, monolieten en hoodoos. Wat dit allemaal is, dat vertelt de gids je, evenals de historie, tradities en verhalen van zijn volk.

 

Antelope_Canyon.jpg

Arizona * Antelope Canyon Photographer Tour (vanaf € 86,- per persoon)

Antelope Canyon is een nauwe 'slot canyon', gelegen nabij het plaatsje Page. Het is waarschijnlijk de meest gefotografeerde canyon van het Coloradoplateau. Professionele en amateurfotografen uit de hele wereld komen hier naartoe om de bijzondere vormen van het zandsteen, de exeptionele gelaagheid en het fantastische licht te vangen. Er zijn diverse vertrektijden, maar deze tour gaat standaard om 12.00 (Arizona Tijd) omdat dan het licht loodrecht in de canyon valt en dus de mooiste foto's oplevert. Reserveren is noodzakelijk. De tour duurt ongeveer 1,5 uur vanaf het vertrekpunt. Eerst ga je per jeep naar de ingang van de kloof, waarna je een klein stukje vlak wandelt over de zanderige bodem van de canyon. Neem in ieder geval ook wat water mee. Je wandelt daarna de canyon uit en beklimt een kleine heuvel over een ijzeren trap, waarna je na een paar honderd meter weer bij de jeep/truck komt die je terugbrengt naar Page.

lake_powell_kayak.2.jpg

Arizona * Lake Powell Kayak Tour (vanaf € 89,- per persoon)

Lake Powell is een stuwmeer, midden in de woestijn, gecreerd door een dam in de Colorado River. Het is een van de mooiste watersportgebieden van Amerika. De ondergelopen canyons vormen een labyrinth van waterwegen, omgeven door massieve rotspartijen. De bekendste rotspartij is Rainbow Bridge, een natuurlijke brug. Wat is er mooier dan per kajak dit gebied te verkennen. In principe peddel je met twee personen in een zeer stabiele zeekajak, en natuurlijk met zwemvest aan. Onder leiding van een kajakgids verken je je de prachtige Antelope Canyon. In de ochtend (9.00) is het water op z'n kalmst en zorgt voor mooie spiegelingen. De namiddagtoer (15.00 tussen 1 mei en 6 september en 14.00 uur na 6 september)) biedt je meestal mooiere kleuren. De tour duurt ongeveer 2,5 uur waarbij je 10 km peddelt, en een klein stukje gelopen wordt aan het eind van de canyon. Ervaring is niet nodig, maar je moet wel kunnen zwemmen en voldoende fit zijn. Minimum leeftijd is 6 jaar.

Aanvullende opties

Colorado * Mesa Verde National Park

3-daagse arrangement vanuit lodge
Wil je meer te weten komen over de authentieke cultuur van de oorspronkelijke 'native' bewoners van het Coloradoplateau, dan biedt het Mesa Verde National Park je daarvoor de beste mogelijkheden. Op ongeveer 90 km van Bluff vind je dit unieke park nabij de plaats Cortez in de staat Colorado. Hier verken je op eigen gelegenheid, of onder leiding van een parkranger, de fantastische ruïnes van de klifwoningen der Anazasi. Maak een wandeling door Spruce Canyon of over het Petroglyph Point Trail; bezoek de fascinerende ruïnes van het Cliff Palace, Spruce Tree House, Balcony House en Long House en maak een rit met de auto over de Chapin en Weatherill Mesa. De wandelingen zijn kort maar nergens in de VS kun je de gerestaureerde ruïnes van de oorspronkelijke bewoners van de VS zo goed bewonderen.. Ook voor kinderen heel geschikt. Je verblijft 2 nachten in de enige lodge die het park rijk is, de Far View Lodge.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Salt Lake City .Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 mei t/m 15 oktober. Voorseizoen (mei) en naseizoen (oktober) zijn duidelijk rustiger maar ook veel minder warm dan de overige zomermaanden, en daarmee geschikter als je daadwerkelijk wilt gaan wandelen. Soms valt er begin oktober wel eens een sneeuwbuitje op hoogte (bv Boulder Mountain) die meestal snel wegsmelt. Vanaf eind september doen de herfstkleuren haar intrede. Knalgele, rode en oranje bossen, met name in de hoger gelegen delen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Utah ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie of een routeapp mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem ingesteld . Om Arches National Park te kunnen bezoeken moet je vooraf een reservering maken, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen, zie de informatie op Reserveren Toegang Nationale Parken Dit kun je doen vanaf 3 maanden voor je aankomstdag. Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan! Je krijgt een tijdslot van 1 uur waarbinnen je het park in kunt rijden. Na binnenkomst kun je gewoon de hele dag in het park vertoeven, maar je kunt slechts 1x per dag het park in en uit. Naast het ticket moet de houder van het reserveringsbewijs een identificatiebewijs (met foto) tonen en een standaard toegangsbewijs of de National Park Pass die toegang geeft tot alle nationale parken. Indien het niet vooraf gelukt is kun je op de dag van tevoren vanaf 18.00 uur opnieuw op dezelfde website een ticket proberen te bemachtigen, die dan beperkt aangeboden worden.
Mocht je ernaast grijpen dan kun je niet het park in en ben je aangewezen op de mooie wandelingen die we buiten het park aanbieden.
Ook voor het wandelen van de Angels Landing tocht in Zion National park is een reserveringssysteem ingesteld.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • waadschoenen voor natte canyontochten/zwemmen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of routeapp
 • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid') 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

EllenWissink_BryceCanyon7_Formaat_wijzigen.jpg

Verenigde Staten - Utah Coloradoplateau

Rood en okerkleurig 'Canyoncountry'

Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.