Terug naar Verenigde Staten

Fietstrektocht langs herbergen

Tussen 1800 en 1930 werd er vanuit de bergen van Pennsylvania steenkool en ijzererts getransporteerd naar de omgeving van Philadelphia en New York, waar de industrialisatie in volle gang was. Hiervoor werden spoorlijnen aangelegd, kanalen gegraven en rivierlopen aangepast. Waar grondstoffen afgevoerd werden, brachten de boten en spoorlijnen eindproducten terug. Een levendige handel waarvan velen profiteerden. Nadat de aanvoer van steenkool en ijzererts in de 20e eeuw tot stilstand kwam werd het weer rustig in de Pocono Mountains. Kanalen en spoorlijnen raakten in verval. Totdat in 1988 het hele gebied een beschermde status kreeg als Delaware & Lehigh National Heritage Corridor. Nu wordt het erfgoed uit het tijdperk van de industralisatie goed bewaard en opgeknapt. Een meesterwerk is de aanleg van de Delaware & Lehigh ( D & L) Trail. Een 'multi-use' onverhard doch zeer goed gravelpad, alleen toegankelijk voor ongemotoriseerd verkeer, van 140 mijl (225 km), gebruik makend van de voormalige spoorbanen en jaagpaden langs de kanalen. Een heerlijk gevoel om in dit land de auto te laten staan en dit lange-afstandspad door een zeer afwisselend landschap te volgen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 244709
5 dagen

Verenigde Staten - Pennsylvania * Delaware & Lehigh fietsarrangement

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Op eigen gelegenheid reis je naar Jim Thorpe, midden in de Pocono Mountains, in de staat Pennsylvania. Vanuit New York gaat een directe bus (2,5 uur, ongeveer $ 50 pp) maar je kunt natuurlijk ook een auto huren. Dankzij de vondst van steenkool en de aanwezigheid van rivieren en spoorlijnen kon Jim Thorpe zich in de 19e eeuw ontwikkelen tot een van de rijkste uit zijn tijd. Hierdoor staat het dorpje nu vol met opvallend mooie gebouwen van diverse architectuur: de ‘mansions’ van Axa Packer en Harry Packer, het station van de Lehigh Railway, het oude Courthouse en gevangenis, de kerk van St. Mark.

NB houd bij de planning van de reis er rekening mee dat deze dag een zondag of maandag moet zijn

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 2

Begin 19e eeuw werd er steenkool gevonden in de Pocono Mountains  bij Jim Thorpe. Er werd een spoorlijn aangelegd vanuit de bergen naar de Lehigh River. De snelstromende rivier zelf werd uitgediept en voorzien van stuwen en sluizen, er werden kanalen aangelegd, zodat scheepvaart mogelijk werd. Zo kon de steenkool afgevoerd worden naar de Delaware River en verder naar de grote steden Philadelphia en New York, waar het letterlijk de brandstof leverde voor de industrialisatie. Nadat de behoefte aan steenkool afnam en door overstromingen het kanaal beschadigd werd, werd het weer stil in de Pocono Mountains. Maar de oude spoorlijnen en jaagpaden langs het kanaal hebben onder de naam Delaware & Lehigh National Heritage Corridor een nieuwe bestemming gekregen als langeafstand fietspad. Het fietspad is in perfecte conditie: geen verkeer, weinig hoogteverschil, een fijne hardgravel ondergrond, en er is veel te zien onderweg. Informatieborden vertellen over vroeger en nu, over historie en natuur.
Je wordt deze ochtend met een busje weggebracht naar Glen Summit, 550 meter hoog, waar ooit de spoorlijn begon. Door bossen daal je over het fantastische fietspad af naar White Haven, waar je de Lehigh River Gorge binnen fietst. Hier blijf je op hoogte langs de rivier fietsen door een mooie canyon en bereik je na 58 km (4 uur fietsen) het dorpje Jim Thorpe weer, op 160 meter hoogte.

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 3

Vandaag volgt de tweede dag van je fietstocht maar omdat je nu een trektocht maakt naar een andere plaats, moet je wat extra spulletje voor 2 nachten meenemen op de fiets. Je verlaat Jim Thorpe en volgt vandaag vooral oude jaagpaden langs de rivier en kanalen. De jaagpaden werden destijds gebruikt door muildieren met begeleider, die de boot voorttrokken door het kanaal. Je passeert talrijke oude sluiscomplexen, in onbruik omdat het kanaal niet meer gebruikt wordt. Maar ook fiets je door kleine gehuchten, met molens die gebruik maakten van waterkracht, zagerijen, en langs prachtige houten huizen. Na 59 km (4,5 uur fietsen) en ongeveer 50 meter daling bereik je het stadje Bethlehem. Dit werd rond 1750 gesticht door een groep Moraviërs, een protestantse gemeenschap uit Duitsland. Zij bouwden een florerende gemeenschap, met onder andere een van de eerste universiteiten van het land. In het historische centrum van de stad staan nog vele oude gebouwen. 

 

Overnachting in

Bethlehem - Hotel Bethlehem

Dag 4

Je verlaat Bethlehem voor het laatste stuk langs de Lehigh River, waar die nog mooi wild is. Je passeert het Canal Museum waar meer uitleg is over het leven vroeger langs het kanaal. Een korte 'side-trip' brengt je in Eaton, waar je een goede koffie kunt vinden. Bij de 'meeting of the waters' stroomt de Lehigh River in de grotere Delaware River en ga je pal zuid fietsen. Je passeert leuke dorpjes als Riegelsville en Uhlerstown. Rondom het water kun je veel wildlife zien zoals canadese ganzen, ijsvogel, visarend, schilpad, wasbeer, witstaarthert.
Je bent nu uit de bergen en regelmatig fiets je over langs kleine percelen akkerland en boerderijen.
Na ongeveer 75 km (vrijwel geen hoogteverschil) bereik je het schilderachtige dorpje New Hope aan de Delaware River. Het is echt de moeite waard hier, en aan de overkant van de rivier het aangrenzende Lambertville te verkennen.

 

 

Overnachting in

New Hope - Porches on the Towpath

Dag 5

Rond 10.00 uur in de ochtend wordt je bij je accommodatie opgehaald en per busje teruggebracht naar Jim Thorpe. Indien je daar een huurauto hebt staan kun je daarmee je reis vervolgen.
Indien je met de bus vanuit New York bent gekomen op dag 1 en je hoeft niet perse terug naar Jim Thorpe (je kunt je bagage uit Jim Thorpe meegeven aan de chauffeur) dan kun je je laten afzetten in Trenton (30 minuten rijden) waar je de trein kunt nemen naar New York (1 uur).

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 4 dagen fietshuur
 • transfer Jim Thorpe-start trail
 • transfer New Hope naar Jim Thorpe
 • routebeschrijving, kaart en GPS track

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • bus, trein of huurauto
 • excursie- of entreegelden

Over het niveau

Je volgt de goed gemarkeerde D & L Trail. Deze gaat voor 90 % over een zeer goed, doch onverhard fietspad, waarop geen ander verkeer is. Natuurlijk moet je veelvuldig wegen oversteken waar wel verkeer is, en moet je vanwege een tijdelijke wegomlegging door bouwactiviteiten ongeveer 10 km over gewone wegen fietsen, waar ook autoverkeer is. Om die reden is de minimumleeftijd 10 jaar voor kinderen. Kinderen jonger dan 10 jaar raden wij af zelf te fietsen; je kunt voor hen een aanhangfiets erbij huren.
Je fietst gemiddeld 60-75 km per dag, waarbij je de eerste dag erg veel afdaalt en de overige tijd vrijwel vlak fietst. Daarom prima te doen voor iedereen die gewend is om fietsuitstapjes te maken.
De gehele route is als GPS track te downloaden op Mijn SNP.

Minimum leeftijd 10 jaar

Praktische informatie

Start alleen op zondag of maandag tussen 1 mei en 31 oktober.

Fietshuur

De fietshuur is inbegrepen. De meeste fietsen zijn van het merk Trek. De hybride fiets heeft 21 versnellingen, schijfremmen, en dikke MTB banden. Hij is uitgerust met een smal bagagerekje en 2 bidonhouders. Fietstas (of eventueel met dagrugzakje fietsen) en bidons/waterflessen moet je zelf voor zorgen, evenals wat gereedschap en plakspullen. Bij de fiets krijg je een reservebinnenband mee en een handpompje. We gaan er vanuit dat je zelf een binnenband kunt plakken en vervangen. Bij grotere pech wordt er overal op je fietstocht een nieuwe fiets gebracht.
Voor kinderen onder de 10 jaar raden wij aan niet zelf te fietsen maar een aanhangfiets te gebruiken. Prijs opvraagbaar.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs