Verenigde Staten - Noordwest Amerika, 23 dagen Olympic, Mount Rainier, Glacier, Grand Teton en Yellowstone National Parks

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto, van het hooggebergte in de Rocky Mountains naar de kusten van de Pacific; door de staten Colorado, Montana, Wyoming, Idaho en Washington; oneindige wandelmogelijkheden en excursies in Dinosaur, Grand Tetons, Yellowstone, Glacier, Mount Rainier en Olympic NP; verblijf in comfortabele hotels en lodges in de parken; op meerdere plaatsen kun je met een toeslag verblijven in enkele van 's lands mooiste parklodges op unieke locaties.

Uniek aan deze reis

 • Goede wandelingen
 • Upgrade naar parklodges mogelijk
 • Wildrijke natuurparken
 • Zeer afwisselende route
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Noordwest Amerika

Deze zeer complete reis voert je langs de meest bijzondere Nationale Parken van Noordwest-Verenigde Staten. Op korte afstand van Denver verblijf je in het historische Estes Park voor een bezoek aan de spectaculaire bergwereld van Rocky Mountains NP. Via Dinosaur NM, een van de grootste vindplaatsen van dinosaurusbotten, bereik je Grand Tetons waar overnacht wordt aan een groot bergmeer. In 's werelds oudste natuurreservaat, Yellowstone, bezoekt je natuurlijk de geiser Old Faithfull en de travertijn terrassen van Mammoth Hot Springs. Je geniet van de gekleurde gesteenten van Yellowstone Canyon en ziet grote groepen, grazende bizons op de hooggelegen prairies. In Glacier National Park steek je de Continental Divide over en maak je een bergwandeling temidden van besneeuwde vierduizenders. Van verre doemt de sneeuwkap van de 4400 m hoge vulkaan Mt. Rainier op aan de horizon, als een eeuwige, stilhangende wolk. De reis eindigt in Olympic, een maritiem natuurpark, met wandelingen door het laatste regenwoud van de Verenigde Staten en langs de grillige kustlijn van de Pacific.

Dag 1

Aankomst In Denver, de ‘mile high city’ en hoofdstad van de staat Colorado. Aan de rand van de uitgestrekte prairiegraslanden en met haar rug tegen de Rocky Mountains is Denver altijd een belangrijke handelspost geweest. Je overnacht nabij het vliegveld in een goed hotel, dat is wel zo makkelijk na een lange vermoeiende vlucht.

Optionele uitbreiding
Wil je liever ‘downtown’ overnachten dan kun je deze nacht vervangen door een hotel in het stadscentrum.

Overnachting in

Denver - Fairfield Inn Denver Airport

Dag 2-3

De ruggegraat van Amerika wordt gevormd door de bergketen van de Rocky Mountains. Hier, op een kleine 2 uur rijden ten noordwesten van de stad Denver, ligt een prachtig stuk van dat berggebied goed geconserveerd in het Rocky Mountains National Park. Met meer dan 100 toppen boven de 3000 meter en de hoogste top Longs Peak op 4346 meter is dit een hooggebergte van formaat, met een bijzondere plantenwereld en rijk dierenleven. Hier kun je wandelen naar hartelust, op wildexcursies gaan, en natuurlijk de fantastische rit over Trail Ridge Road maken, een van de mooiste 'scenic roads' van Amerika.

Overnachting in

Estes Park - Alpine Trail Ridge Inn

Dag 4

Je volgt de bergweg dwars door het park en steekt op ruim 3000 meter hoogte de Milner Pass over. Via de warme bronnen van Sulphur Springs en Steamboat Springs bereik je het Dinosaur National Monument. Dit is een van de belangrijkste vindplaatsen van botten van dinosauriers. In het nabijgelegen Vernal overnacht je in een motel. De dagafstand bedraagt 485 km.

Overnachting in

Vernal - Holiday Inn Express

Dag 5-6

Je volgt een prachtige weg door de kleurige Flaming Gorge en via de eindeloze prairiegraslanden van 'Big Sky Country' bereik je de karakteristieke pieken van het Grand Tetons National Park. Het alpiene gebergte van de Tetons, behoort tot de jongste en daarmee minst verweerde bergmassieven van de V.S. Scherpe pieken die tot boven de 4000m reiken, kaarmeren, watervallen en puinhellingen bepalen het beeld van dit jonge gebergte. Klassiek is het beeld van de indrukwekkende piek van de Grand Teton, spiegelend in het stille water van Jackson Lake.
Het park is rijk aan grootwild, zoals elanden, bizons, muildierherten, edelherten, grizzlyberen, zwarte beren, wolven en poema’s. Een fraaie lodge aan het Jackson Lake is de uitgelezen uitvalsbasis voor verkenningen van de bergwereld van de Grand Teton, te voer, per mountainbike of per auto. En op het meer kun je prachtige kanotochten maken. Wandelroutes voeren hoog de bergen in en je kunt de tochten zo licht of zwaar maken als je zelf wil. Door de Jackson Hole loopt een prachtige autoroute die de mooiste uitzichtpunten en ‘trailheads’ met elkaar verbindt. Met een dagafstand van 500 km is dit wederom een lange reisdag.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd voor een verkenning van Flaming Gorge en de lange reisdag in tweeën splitsen dan kun je het arrangement Utah * Flaming Gorge invoegen voor dag 5. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.

Overnachting in

Moran - Signal Mountain Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Utah * Flaming Gorge

Het grote stuwmeer van Flaming Gorge, met zijn rode rotswanden en heldere water, ligt op de grens van Utah en Wyoming,  strategisch tussen de Nationale parken van Utah in het zuiden, de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Een heerlijke plek om een paar dagen te vertoeven in de koelte (ook hoogzomer) van de Uinta Mountains. Vanuit de lodge waar je verblijft zijn tal van wandelingen te ondernemen. En het stuwmeer en het wilde water van de Green River stroomafwaarts van de stuwdam lenen zich uitstekend voor watersport.

Dag 7

Vanuit het zuiden rijd je het Yellowstone National Park binnen. Je overnacht net buiten het park in het gezellige West-Yellowstone.  Natuurlijk vereer je The Old Faithfull, de werkende geyser, met een bezoekje. Ook kun je een mooie wandeling maken langs diepblauwe poeltjes, pruttende modderpoelen en kleurige afzettingen van de Fountain Paint Pots en Grand Prismatic Spring. De kans is groot dat je vanuit de auto al kunt genieten van het bijzondere 'wildlife' dat in grote getale aanwezig is in dit park. De dagafstand bedraagt 130 km.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je ook overnachten in de Old Faithfull Inn, één van de mooiste parklodges van het land. Inclusief bij een verblijf in deze lodge is de Twilight on the Firehole Tour.

Overnachting in

West-Yellowstone - Brandin' Iron Inn of Old Faithful Inn

Dag 8-9

Je vervolgt de driedaagse excursie door dit immense park. Je brengt een bezoek aan de Grand Canyon of the Yellowstone met z'n adembenemende watervallen, wandelt door de wildrijke Lamar Valley en gaat op zoek naar versteend hout in het Petrified Forest. Je overnacht in het dorpje Gardiner, net ten noorden van het park nabij Mammoth Hot Springs. De dagafstand bedraagt 135 km.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar het Mammoth Hot Springs Hotel, de Canyon Lodge of de Lake Lodge, alle historische hotels in het nationale park.

Dag 10

Je rijdt noordwaarts door de fraaie Paradise Valley (waar The Horse Whisperer is opgenomen) naar Livingston, een gezellig plaatsje waar ooit Calamity Jane huis hield. Na 250 km bereik je Helena waar overnacht wordt nabij het State Capitol.

Dag 11-12

Je verlaat de bergwereld tijdelijk en rijdt door 'Big Sky Country' noordwaarts; een eindeloos prairiegebied met enorme vee-ranches. Dit is altijd het leefgebied geweest van de Blackfeet Indianen, waarover je meer kunt leren in het Museum of the Plain Indians in Browning. Je overnacht in het schitterende 'many glaciers' gebied van Glacier National Park. Van hieruit verken je de oostelijke kant van het park met een wandeling naar Iceberg Lake of een boottocht over Swiftcurrent Lake.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar het Many Glacier Hotel, een mooi historisch hotel.

Overnachting in

Glacier NP - Swiftcurrent Motor Inn of Many Glacier Hotel

Dag 13-14

Over de 'Going-to-the-sun-road', één van de meest spectaculaire bergwegen van de Rockies, passeer je op 2000 meter hoogte de Continental Divide, de waterscheiding. Hier maak je een hoogalpiene wandeling, waarna je afdaalt naar West-Glacier. Aan deze kant van het park vind je enorme meren, regenwouden en bestaat de mogelijkheid een raft te maken op de wildstromende Flathead River. Je verblijft 2 nachten aan de westzijde van het park.

Overnachting in

Glacier NP - Village Inn at Apgar

Dag 15

Je verlaat het hooggebergte en rijdt 400 km (4,5 uur) naar Coeur d'Alene, net over de grens met de staat Washington. 

Overnachting in

Coeur d'Alene

Dag 16-17

Tussen Glacier in de Rockies en Mt. Rainier in de Cascade Mountains ligt het zeer droge binnenland van het Columbia Plateau. Je rijdt 450 km door dit steppelandschap naar Ashford, aan de grens van het Mount Rainier National Park. Dit is je comfortabele uitgangspunt voor wandelingen in het schitterende park dat gedomineerd wordt door de ruim 4200 meter hoge vulkaankegel van Mount Rainier. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je overnachten in de schitterend gelegen Paradise Inn in het park.

Overnachting in

Ashford - Nisqually Lodge of Paradise Inn

Dag 18-19

Een rit van 370 km scheid je van Forks, een klein plaatsje aan de westkust, aan de rand van Olympic National Park. Hier bezoek je het wereldvermaarde Hoh Rainforest, een groene jungle van huizenhoge dikke bomen, overdekt met baardmossen. Dit is een van de laatste stukjes gematigd regenwoud in de verenigde Staten. Ook maak je een wandeling langs de grillige kust, vanuit het Indiaanse vissersdorpje La Push, over de stranden en kliffen van Rialto Beach. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar een verblijf in de Kalaloch Lodge, pal aan het strand of de Lake Quinault Lodge, een zeer fraaie historische lodge in het park.

Overnachting in

Forks - Forks Motel of Kalaloch Lodge

Dag 20-21

Je rijdt in ongeveer 1 uur naar de noordkant van Olympic National Park waar je verblijft in een prachtige historische lodge in de natuur. Hier kun je twee wandelingen maken in de alpiene delen van het park. Vanaf de Hurricane Ridge heb je spectaculaire uitzichten over de ongeschonden Coast Mountains en de Strait of Juan de Fuca, de zeeëngte tussen Olympic en Vancouver Island. Ook is het mogelijk vanuit Port Angeles een dagtocht met de veerboot te maken naar Victoria, de charmante stad op Vancouver Island.

Overnachting in

Port Angeles - Lake Crescent Lodge

Dag 22

Onderweg in Port Townsend is het mogelijk een orka-excursie te maken in de wateren rondom de San Juan Islands. Je rijdt ongeveer 1½ uur naar Bainbridge Island, waar je de veerboot oprijdt (niet mogelijk te reserveren) en de overtocht maakt naar Seattle. Vanaf het water heb je een indrukwekkend uitzicht over de skyline van deze moderne metropool, met op de achtergrond de besneeuwde Mount Rainier. Je overnacht in een hotel nabij het vliegveld, eenvoudig te bereiken.

Overnachting in

Seattle

Dag 23

Voor vertrek van de vlucht lever je de huurauto in op het vliegveld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen minder sfeer uit. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijkt u bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijkgeprijsde hotels buiten het park. Kiest u voor een parklodge dan kiest u dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heeft u een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we u daarin geen garantie geven. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar u 'a la carte' kunt ontbijten en dineren. Onderweg kunt u lunchen in een restaurantje of u zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Info kindvriendelijkheid

Dit is een geschikte reis om ook met kinderen te maken. Omdat je een eigen huurauto ter beschikking hebt kun je steeds je plannen aanpassen, je routes kiezen en stoppen waar je wilt. Wel raden we zeker aan om in een rustig tempo te reizen en dus op diverse plaatsen extra dagen in te lassen zodat je overal minimaal 2 nachten verblijft. Hotels zijn niet specifiek geselecteerd voor verblijf met kinderen maar bieden altijd voldoende comfort en ruimte voor een verblijf met gezin.

Inbegrepen

 • overnachtingen  op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type Fbij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur USA. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 4500 km. Voor deze 'one way' zijn 'dropoff' kosten verschuldigd die u ter plekke moet voldoen.

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)
 • dropoff kosten voor deze one way bedragen voor B, C, F en Q4 $ 500,- + tax; L en R, $ 700,- + tax
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

  Extra's

  Verlengingshotels

  curtis-ext.jpg

  The Curtis Hotel

  The Curtis is een mooi boutique hotel, gelegen op Curtis Street, in het hartje van de stad. Een prima plek voor een wat uitgebreider bezoek aan Denver. Het moderne hotel telt 16 verdiepingen waarbij iedere verdieping in een pop-art thema is uitgewerkt. Kamers zijn ruim en modern ingericht. Naast het hotel is een trend martinibar en restaurant. Uw auto kunt u kwijt in de ondergrondse parkeergarage ($ 25,- per dag).

  Aanvullende opties

  Utah * Flaming Gorge

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Denver en een terugvlucht vanaf Seattle. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 juni t/m 20 september. De Millner Pass (dag 4) in Rocky Mountain National Park gaat pas eind mei open. Vanwege de vele hoge bergketens in deze reis kan er altijd, dus ook in de zomer, wel eens een sneeuwbuitje vallen. Dit blijft nooit lang liggen, maar zou tijdelijk voor een omleiding kunnen zorgen. Reizen na eind september is om deze reden dan ook niet meer mogelijk.

  Houd er rekening mee dat met name hoogzomer (juli-augustus) het vanwege de populariteit erg druk kan zijn in parken als Glacier en Yellowstone. Met name in Glacier moeten we dan ook veelvuldig met alternatieve accommodaties werken.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noordwest Amerika ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 20-25,-(exclusief alcohol en fooien) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Ieder jaar in de zomermaanden zijn er bosbranden actief in het noordwesten van de VS. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://gonw.about.com/od/outdoorrecreation/a/wildfire.htm.  Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
  • De wegen in Yellowstone National Park hebben het deze winter zwaar te verduren gehad. Als gevolg hiervan dienen bezoekers rekening te houden met wegwerkzaamheden in het hele park. Kijk voor meer informatie op www.nps.gov/yell.
  • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
   De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten

  Per 1 april 2021

  Als gevolg van de Corona pandemie zal in 2021 het aantal bezoekers gereguleerd worden in Yosemite National Park, Yellowstone National Park en Rocky Mountains National Park. Dit betekent dat er per dag maar een beperkt aantal voertuigen toegelaten wordt tot deze parken. Iedereen die deze parken wil bezoeken moet dan ook vooraf een reservering maken. 
  Reserveringssysteem is open vanaf:
  21 april  voor bezoek tussen 21 mei en 30 juni
  28 april voor bezoek tussen 1 juli en 31 juli
  5 mei voor bezoek tussen 1 augustus en 31 augustus
  12 mei voor bezoek tussen 1 september en 30 september
  Na 30 september zijn reserveringen niet meer nodig.
  Per bezoekende auto is maar 1 reservering nodig, die alleen maar door de bezoeker zelf gemaakt kan worden. Het is niet mogelijk dat SNP dit voor je doet, dat staat het systeem niet toe.
  Meer informatie en reserveringen vind je op https://www.nps.gov/yose/index.htm

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
  Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
  http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  glacier_hiker,_shutterstock,_Andrushko.jpg

  Verenigde Staten - Noordwest Amerika

  Olympic, Mount Rainier, Glacier, Grand Teton en Yellowstone National Parks

  Actieve rondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 514 klanten