Verenigde Staten - Hiking Colorado, Wyoming & South Dakota, 20 dagen The spirit of the West

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs parklodges en hotels, inclusief huurauto

Natuurrondreis met vele wandelmogelijkheden in enkele van de fraaiste National en State Parks van South Dakota, Wyoming en Colorado. Maak een wildlifesafari in Custer State Park, waar duizenden bizons grazen op de prairies. Rijd enkele van de mooiste ‘scenic byways’ van het land in de Black Hills. Ontdek de fascinerende vulkanische wonderwereld van Yellowstone en hike aan de voet van de machtige Grand Teton Range. Steek de hoogste bergweg van Amerika over en dompel je onder in de wildernis van Rocky Mountain National Park. Je overnacht in prachtig gelegen parklodges en prima hotels.

Uniek aan deze reis

 • Sfeer van het wilde westen
 • Van de prairie naar hooggebergte
 • Verblijf in enkele prachtige parklodges
 • Zeer wildrijk
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Hiking Colorado, Wyoming & South Dakota

In 'the midwest van Amerika’, de staten Colorado, Wyoming, South Dakota en Montana, is het pioniersverleden nog tastbaar. Hier op de grens van de uitgestrekte prairiegraslanden en het hooggebergte van de Rocky Mountains ligt de geschiedenis van 'how the west was won' voor het oprapen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in 'the spirit of the west' is dit een bijzondere reis. Vanwege de vele mogelijkheden tot het maken van prachtige wandelingen in de State Parks en National Parks is dit met recht ook een wandelreis te noemen. Je reist rond per comfortabele huurauto en overnacht in enkele mooi gelegen parklodges en goede hotels.
Je reis start in Denver van waaruit je naar Cheyenne op de prairie rijdt. In de tijd van de aanleg van de eerste transcontinentale spoorlijn was Cheyenne de rijkste en belangrijkste stad ten westen van Missouri. Je passeert de grens met de staat South Dakota en rijdt door het prachtige Wind Cave National Park en Custer State Park waar de grootste kuddes bizons leven van het land. Badlands National Park is misschien wel het meest verrassende landschap in je reis: je vindt hier afgeronde leemheuvels, canyons en hoodoos waar ratelslangen zich thuis voelen. Via Devils Tower en de onbekende Bighorn Mountains bereik je het wereldvermaarde Yellowstone National Park. De wildrijke Lamar Valley, de gekleurde travertijn terrassen van Mammoth Hot Springs, de betrouwbare Old Faithfull Geisir: Yellowstone heeft een unieke natuur. Hierna bezoek je twee parken in de Rockies: het Grand Tetons en het Rocky Mountains National Park, met een eindeloze hoeveelheid aan wandelingen tot ver in het hooggebergte. Via de hoogste pas in Amerika en de Peak to Peak Highway bereik je je eindpunt Denver.

Dag 1

Aankomst in Denver, de ‘mile high city’ en hoofdstad van de staat Colorado. Aan de rand van de uitgestrekte prairiegraslanden en met haar rug tegen de Rocky Mountains is Denver altijd een belangrijke handelspost geweest. Je overnacht nabij het vliegveld in een goed hotel, dat is wel zo makkelijk na een lange vermoeiende vlucht. Wil je liever ‘downtown’ overnachten dan vervangen we je airport hotel voor een downtown hotel, tegen een toeslag.

Overnachting in

Denver - Fairfield Inn Denver Airport

Dag 2

Het is ongeveer 170 km (1-2 uur) rijden over Interstate 25 naar Cheyenne, hoofdstad van de staat Wyoming. In de 19de eeuw werd van hieruit gebouwd aan de eerste transcontinentale Union Pacific spoorlijn die het land voor verdere kolonisatie open moest leggen. Na voltooiing van de spoorlijn kwamen de veebaronnen en spoormagnaten die zoveel rijkdom vergaarden dat Cheyenne een luxe vooruitgeschoven post van de beschaving werd. Het werd de rijkste en belangrijkste stad tussen de Missouri River en de Sierra Nevada. Je kan in de middag een interessante stadswandeling maken langs de vele prachtige gebouwen uit die tijd en zodoende leren over de kolonisatie van het Wilde Westen.

Overnachting in

Cheyenne - Little America Hotel

Dag 3

Je reist door de eindeloze heuvelachtige prairiegraslanden; karakteristiek voor de streek ten oosten van de Rocky Mountains, ook wel ‘Big Sky Country’ genaamd. Je ziet hier talloze veeranches en slechts af en toe een dorpje. Dit is een arme en zeer dun bevolkte streek van Amerika. Onderweg kan je het voormalige Fort Laramie bezoeken, ooit de steunpost voor de kolonisten in hun trektocht naar het westen. Je passeert de grens met de staat South Dakota en rijdt door het prachtige Wind Cave National Park en Custer State Park. Het is tijd voor een korte wandeling over de prairie en een wildlifesafari met je eigen auto. Er leven zo’n 1300 bizons in dit park die zich makkelijk laten bekijken. Maar ook pronghorn antilopen, witstaartherten, muildierherten en prairiehonden zal je zeker zien op de vlakten.
Dagafstand: ongeveer 550 km, 6 uur rijden.

Optionele uitbreiding
Je kan voor een toeslag je kamer in de lodge upgraden naar de Creekside Room.

Overnachting in

Custer State Park - State Game Lodge

Dag 4

Er is veel te zien in Custer State Park. Dit natuurpark ligt midden in de Black Hills, een granieten rotsgebergte met de hoogste toppen van Amerika ten oosten van de Rockies. Enkele van ’s lands mooiste ‘scenic byways’, zoals The Needles en Iron Mountain Road, zijn in de jaren dertig aangelegd. Ze voeren je met de auto door dennenbossen, langs granieten ‘needles’, door smalle tunnels en over de hoogste bergruggen met spectaculaire uitzichten. Hier vind je een van Amerika's iconen: Mount Rushmore met haar vier uit de rotsen gehouwen presidenten. Maak een stop voor een korte of langere wandeling, bijvoorbeeld door Sunday Gulch of naar Black Elk Peak, met 2175m de hoogste top van South Dakota met een historische uitkijktoren. En geniet van een drankje op het terras van een van de parklodges.
Je kan ook een fiets huren voor een dag en een traject fietsen van de Mickelsen Trail over een voormalige spoorbedding.
Omdat hier zoveel te doen is kan je hier gerust een extra overnachting toevoegen.

Overnachting in

Custer State Park - State Game Lodge

Dag 5

De ochtend kan je nog in Custer State Park doorbrengen, bijvoorbeeld voor een wandeling of om een van de spectaculaire bergwegen te rijden. Hierna verlaat je het gebied en rijd je ongeveer 160 km (2 uur) naar je volgende bestemming: Badlands National Park. Breng een bezoek aan het Visitor Centre op Cedar Pass voor een introductie in dit zeer aparte landschap, als van een andere planeet.

Overnachting in

Interior - Cedar Pass Lodge

Dag 6

Badlands National Park zal je verbazen. De Lakota indianen noemden het Mako Sica: ‘land dat slecht is’. Het is misschien wel het meest verrassende landschap in je reis. In de loop van miljoenen jaren hebben wind en water het zachte gesteente en sediment weggeschuurd tot een woest en zeer fotogeniek landschap van afgeronde kleurrijke heuvels, scherpe pieken, torentjes en canyons. Groothoornschapen, vossen, muildierherten maar ook ratelslangen noemen dit hun thuis. Dwars door het park loopt een prachtige autoweg met talloze uitzichtpunten. Maak ook zeker een wandeling omdat het landschap dan echt doordringt. Je verblijft nog een nacht in het park.

Overnachting in

Interior - Cedar Pass Lodge

Dag 7

Je verlaat het buitenaardse landschap van de Badlands en gaat op pad naar de noordelijke Black Hills. Je passeert Rapid City en maakt in Bear Bute State Park een wandeling naar de top van een oude vulkaan. Voor de indianen is deze beklimming een soort bedevaart en je ziet dan ook gekleurde doeken in de bomen geknoopt: een soort gebedsvlaggetjes. De berg is heilig voor de natives en dient met respect beklommen te worden. Vanaf de top heb je een onbelemmerd uitzicht over de prairie, een mooie plek voor enige bezinning.
Bij Sturgis ga je de bergen weer in en bereik je het plaatsje Deadwood. Hier werd in 1874 goud gevonden en er ontstond al snel een ‘mining town’. De goudzoekers namen het niet zo nauw met de wetten en ‘outlaws’ zoals Wild Bill Hickock en Calamity Jane maakten de stad onveilig. Saloons en prostitutie waren wijdverspreid. Het historisch centrum van Deadwood is goed bewaard gebleven zodat je nog steeds kan genieten van een ‘old west spirit’.
Dagafstand: 200 km, 2,5 uur rijden.

Overnachting in

Deadwood - The Lodge at Deadwood

Dag 8

Een film die je eigenlijk gezien zou moeten hebben voordat je deze reis door de Midwest maakt, is Dances with Wolves, met Kevin Costner. De film is opgenomen in exact je reisgebied en vertelt het verhaal van de kolonisatie van de prairies. Zo rijd je deze ochtend door Spearfish Canyon, de laatste scene van deze film. Het is een prachtige kloof, diep uitgeslepen in de Black Hills. Je ziet de Devils Tower bijna 400m oprijzen boven de Belle Fourche River. Dit is een vrijwel kaarsrechte toren van basalt als overblijfsel van een oude vulkaanmond, die rotsklimmers uit de hele wereld aantrekt. Hierna laat je de heuvels achter je en daal je af in de lege prairiegraslanden van de staat Wyoming. Na 330 km (3½ uur rijden) bereik je het dorpje Buffalo, aan de voet van de immense Bighorn Mountains.

Overnachting in

Buffalo - Hampton Inn Buffalo

Dag 9

Aan de horizon zie je in het westen de Bighorn Mountains als een muur uit de prairie oprijzen. Je volgt een prachtige ‘scenic byway’ door dit kleine gebergte tussen 2500 en 3000 meter hoogte. Tot ver in mei liggen er nog sneeuwvelden. Er zijn meerdere wandelingen te maken maar heel bijzonder is een korte route van ongeveer een uur naar Medecine Wheel, een indiaanse heilige plaats die waarschijnlijk al duizenden jaren door de indianen bezocht wordt. Van hieraf kijk je uit over het Bighorn Basin, een gortdroge vallei die veel weg heeft van een woestijn, met in het westen de Rocky Mountains. Je bezoekt Bighorn Canyon, een diep ingeslepen kloof in het woestijnlandschap. Groothoornschapen, wilde mustangs, gieren en steenarenden bewonen deze kloof en er zijn talrijke grotten waar lang geleden de indianen woonden. Er zijn diverse korte wandelingen te maken. Je overnacht in Cody.
Dagafstand: 300 km, 3,5 uur rijden.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de Bighorn Mountains te verkennen dan kan je het beste een extra nacht in Buffalo boeken.

 

Overnachting in

Cody - Holiday Inn Cody

Dag 10

De personificatie van het Wilde Westen was ‘Buffalo’ Bill Cody. Hij was trapper, jager en scout maar werd uiteindelijk wereldberoemd met zijn Wild West shows waarmee hij over de hele wereld optrad. Leer over deze mythische persoon in het Buffalo Bill Center of the West.
Hierna verlaat je Cody en rijd je over de Chief Joseph Scenic Highway, een van de mooiste bergwegen van Amerika, door de Absaroka Range, over de ruim 2400 meter hoge Dead Indian Pass naar Cooke City. Via de noordoost-ingang rijd je Yellowstone National Park binnen. Je daalt af in de groene Lamar Valley, de wildrijkste vallei van Amerika. Vrijwel zeker zie je hier enorme kuddes bizons en mogelijk ook beren en wolven. Eindbestemming voor vandaag zijn de Mammoth Hot Springs, beroemd vanwege haar veelkleurige travertijn terrassen, gecreëerd door het mineraalrijke warm vulkanische water. Je overnacht net buiten de parkgrens in het dorpje Gardiner.
Dagafstand: 210 km, 3,5 uur rijden

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar het Mammoth Hot Springs Hotel, de Canyon Lodge of de Lake Lodge, alle historische hotels in het nationale park.

Dag 11

Een verblijf in Yellowstone is een combinatie van wandelingen maken, rondrijden met de auto en speuren naar groot wild. Het park is zo groot en er is zoveel te zien dat je met de auto een route moet uitzetten. De een zal wat meer willen wandelen, de ander zal wat meer ‘highlights’ willen verkennen. Het is daarom goed om je verkenning te beginnen met een bezoek aan het Visitor Centre.
Vandaag verken je de ‘northern loop’, te beginnen met de Mammoth Hot Springs. Er zijn meerdere eenvoudige wandelingen te maken die je over ‘boardwalks’ langs de hete bronnen voeren. Daarna rijd je met de auto naar Canyon. Hier bezoek je de beroemde Grand Canyon of the Yellowstone. Met name het zicht vanaf Artist Point naar de Lower Falls is spectaculair.
Wil je meer wandelen dan is de wandeling naar Hellroaring Canyon of naar de top van de 3073 meter hoge Mount Washburn een belevenis. Zorg wel dat je goed voorbereid bent want dit is ‘bear country’.
Dagafstand: 115 km, 2 uur rijden.

Overnachting in

Gardiner, Yellowstone - Antler Inn (voorheen Comfort Inn Yellowstone North)

Dag 12

Je bestemming voor vandaag is het actieve thermische gebied in het zuidelijk deel van het park. Nergens ter wereld zijn zoveel geisers, hete bronnen, fumarolen en kokende modderpoelen geconcentreerd als hier. Je volgt de Firehole River en ziet de prachtig gekleurde Fountain Paint Pots. Kuddes bizons liggen in de groene weiden langs de Madison River, in het voorjaar met hun jongen.
Wereldberoemd is de foto vanuit de lucht van de Grand Prismatic Spring, gelegen in het Midway Geiser Basin. Middels een korte wandeling naar een uitzichtpunt zie je hem ook van boven.
En natuurlijk neem je de tijd om de koningin van de geisers, de ‘Old Faithfull’, tot explosie te zien komen. Een fenomeen waar honderden nieuwsgierigen op af komen.
Je overnacht net buiten de parkgrens in het dorpje West-Yellowstone.
Dagafstand: 130 km, 2,5 uur rijden.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kan je overnachten in een van de lodges in het Old Faithfull gebied. We proberen in eerste instantie de Old Faithfull Inn, maar aangezien deze zeer vaak is volgeboekt wijken we anders uit naar the Old Faithfull Snow Lodge of the Old Faithfull Lodge, allemaal nabij de Old Faithfull geiser gelegen. Verblijf is altijd inclusief een busexcursie naar Twilight on the Firehole.

Overnachting in

West-Yellowstone - Gray Wolf Inn & Suites of Old Faithful Inn

Dag 13

Je rijdt van West-Yellowstone terug het park in en verlaat het wonderschone Yellowstone via de zuidelijke uitgang. Dit brengt je in de hogere delen van het park, waarbij je de Continental Divide, de waterscheiding, op ongeveer 2500 meter hoogte overschrijdt. Via de John D. Rochefeller Memorial Parkway rijd je meteen het volgende natuurpark binnen: het Grand Tetons National Park. Samen met Yellowstone en nog enkele omliggende natuurparken vormt dit het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van de States. Het eerste gezicht dat je krijgt op de Grand Tetons is ‘striking’: de 3000 meter hoge bergrug rijst als een muur op uit Jackson Lake. Bijzonder spectaculair! Een fraaie lodge in de nabijgelegen Togwotee Mountains is de uitgelezen uitvalsbasis voor verkenningen van de bergwereld van de Grand Teton, te voer, per mountainbike of per auto.
Dagafstand: 155 km, 2,5 uur rijden. 

Je passeert onderweg Colter Bay Village waar je in het bezoekerscentrum alvast up-to-date informatie over de trails en aanwezigheid van groot wild kan opvragen. Nadat je bent ingecheckt kan je de middag gebruiken voor een rustige wandeling in het park of bij de lodge.

Overnachting in

Moran - Togwotee Mountain Lodge

Dag 14

Je hebt een volle dag ter besteding in het park, dus alle tijd voor een fikse wandeling. Wederom zoek je de omgeving van Jenny Lake op. Vanaf Inspiration Point wandel je de Cascade Canyon in, die je diep in het machtige gebergte voert.
In de schemering kan je een kleine wandeling maken naar de Moose Ponds, waar je grote kans hebt op het zien van, inderdaad, elanden. Of bezoek met de auto de Oxbow Bend, een slinger in de Snake River. Dit is een befaamd punt waar vandaan de beroemde fotograaf Ansel Adams zijn weergaloze portret van de Grand Tetons vastlegde in zwart-wit.

Overnachting in

Moran - Togwotee Mountain Lodge

Dag 15

Vandaag heb je een rit voor de boeg van ongeveer 400 km: 5 uur rijden. Indien je vroeg vertrekt kan je in Grand Teton nog enkele bijzonder mooie ‘byways’ rijden, speciaal om wildlife te zien. Je passeert de plaats Jackson, het middelpunt van de regio. Hierna verlaat je de bergen en daal je af in de gortdroge halfwoestijnen van het Sweetwater Basin. Alleen direct langs de Green River zijn enige ranches te vinden, verder is het land leeg. Toch was hier 150 jaar geleden volop activiteit op de pioniersroutes, zoals de Oregon Trail, de Mormon Trail en de Pony Express.

Overnachting in

Rock Springs - Hampton Inn Rock Springs

Dag 16

Je steekt de grens over met de staat Colorado en ziet het landschap weer langzaam groener worden onder de invloed van de bergen. Als je voor de snelste route kiest is het 365 km (4 uur) rijden. Kies je voor de mooiste route (450 km/5 uur)dan volg je highway 191 door Flaming Gorge, waar je heerlijk kunt wandelen langs de Green River. Je steekt je de bergen door en daalt af naar het dorpje Vernal. Hier passeer je Dinosaur National Monument waar je zeker moet stoppen om de befaamde muur van dinosaurusbotten te aanschouwen, uniek in de wereld! De eindbestemming voor vandaag is het dorpje Glenwood Springs. Het kent diverse heetwaterbronnen- en baden, een charmante 'downtown' omgeving en de omliggende bergen van het White River National Forest bieden mogelijkheden tot wandelen of mountainbiken.

Na inchecken kan je lekker door het dorp wandelen met zijn fraaie winkels. Een aanrader is een ontspannend bad in de natuurlijke hete bronnen, midden in de natuur.
Er zijn nog vele wandelingen te maken en de sfeer in het dorp is leuk. Kortom: een goede plek voor een extra nacht.

Optionele uitbreiding
Je kan je reis nog completer maken door het toevoegen van de bouwsteen Utah * Flaming Gorge (reiscode 244644). Je verblijft op hoogte in de prachtige Uinta Mountains, hoog boven de Green River. Je moet deze bouwsteen dan vóór dag 16 plaatsen.
Indien je een extra nacht in Glenwood Springs bijboekt heb je tijd om een schitterende wandeling te maken in de bergen bij het mondaine stadje Aspen, op 1 uur rijden van Glenwood Springs.

Overnachting in

Glenwood Springs - Hotel Colorado

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

Dag 17-18

Vandaag rijd je letterlijk een ‘highway to the sky’. Je verlaat Glenwood Springs en rijdt de Trail Ridge Road, dwars door Rocky Mountains National Park. Je doorkruist alle ecologische zones, van montaan (het bos), naar subalpien (open bos en weide) naar alpien (toendra, rots en eeuwige sneeuw). De hoogste pas die je overgaat is 3650m hoog en daarmee is dit de hoogste verharde bergweg van Amerika. Adembenemend! Bezoek boven op de pas het Alpine Visitor Centre om je plannen voor de komende dagen te smeden. Let wel, door de extreme hoogte kan deze bergweg ten allen tijden tijdelijk afgesloten worden bij sneeuwval of gladheid. In dat geval moet je een andere weg nemen die ongeveer een uur langer is.
De wandelmogelijkheden in het park zijn vrijwel ongelimiteerd, maar vooral de omgeving van Bear Lake en Glacier Gorge zijn aanbevelingswaardig.
Dagafstand: 225 km, 3 uur rijden.
Je daalt af naar Estes Park, een prettig dorp met een goed aanbod van mooie winkels, coffee-corners en restaurants.

Vanwege de goede wandelmogelijkheden is dit een prima plek voor een extra nacht.

Timed Entry Ticket

Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem ingesteld. Om Rocky Mountains National Park tussen 26 mei en 22 oktober te kunnen bezoeken moet je vooraf een reservering maken, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen, op de website van reservation.gov.

 • Reserveringen komen beschikbaar op 1 mei vanaf 18.00 (NL tijd) voor toegang tussen 26 mei en 30 juni
 • Reserveringen komen beschikbaar op 1 juni vanaf 18.00 (NL tijd) voor toegang in de maand juli
 • Reserveringen komen beschikbaar op 1 juli vanaf 18.00 (NL tijd) voor toegang in de maand augustus
 • Reserveringen komen beschikbaar op 1 augustus vanaf 18.00 (NL tijd) voor toegang in de maand september
 • Reserveringen komen beschikbaar op 1 september vanaf 18.00 (NL tijd) voor toegang in de maand oktober

Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan. Je maakt een reservering  voor Optie 1 (Trail Ridge Road èn Bear Lake Road) of Optie 2 (alleen Trail Ridge Road). Je krijgt een tijdslot van 2 uur waarbinnen je het park in kunt rijden. Na binnenkomst kun je gewoon de hele dag in het park vertoeven, maar je kunt slechts 1x per dag het park in en uit. Naast het ticket moet de reserveringshouder een identificatiebewijs (met foto) tonen en de National Park Pass die toegang geeft tot alle nationale parken. Mocht je ernaast grijpen dan kun je niet het park in en zul je ook om het park heen moeten rijden.

 

 

Overnachting in

Estes Park - Quality Inn Estes Park

Dag 19

Ook al is het je laatste dag, het is wederom een mooie! Kies voor de Peak-to-Peak Highway, wederom een heerlijke bergweg op hoogte door fraaie natuur, van bergtop naar bergtop, maar ook door rustiek bewoonde valleien en voormalige goudzoekersdorpjes. Er zijn zelfs nog goudmijnen operationeel. Je passeert het stadje Nederland en daalt af naar Denver aan de voet van de Rockies, waar je opnieuw overnacht nabij het vliegveld.
Dagafstand: 200 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Denver - Fairfield Inn Denver Airport

Dag 20

In de ochtend lever je je huurauto in op het vliegveld. Hier eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodaties in de Verenigde Staten zijn over het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijf je in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij of in de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodaties.
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden om tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijk geprijsde hotels buiten het park. Kies je voor een parklodge dan kies je dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer  is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

 

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Maaltijden
 • Overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 4000 km.

Ter plaatse te betalen

• Parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Met name in de maanden juni en oktober kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Extra's

Verlengingshotels

The Curtis Hotel

The Curtis is een mooi boutique hotel, gelegen op Curtis Street, in het hartje van de stad. Een prima plek voor een wat uitgebreider bezoek aan Denver. Het moderne hotel telt 16 verdiepingen, is zeer kunstzinnig ingericht,  waarbij iedere verdieping in een pop-art thema is uitgewerkt. Kamers zijn ruim en modern ingericht. Naast het hotel is een trend martinibar en restaurant. De auto kun je kwijt in de ondergrondse parkeergarage (in 2023: $ 45,- per dag).

Aanvullende opties

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Denver. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni en 20 september. Vanwege de grote hoogte van diverse reisgebieden moet je er rekening mee houden dat er nog sneeuwvelden op hoogte kunnen liggen, of opnieuw sneeuw valt tijdens je reis. In juni en oktober is die kans het grootst.
Houd er tevens rekening mee dat je in Cheyenne (dag 2) tijdens de Cheyenne Frontier Days van 19 t/m 28 juli 2024 alleen met een toeslag kan overnachten.
Verder kun je in verband met de Sturgis Motorcycle Rally niet in Deadwood (dag 7) overnachten tussen 30 juli en 12 augustus 2024 (wil je ook niet....).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Colorado, Wyoming & South Dakota ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in je reispakket van de door jou geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem ingesteld in 2023. Om Rocky Mountain National Park te kunnen bezoeken moet je vooraf een reservering maken, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen, op de website van Recreation.gov. Dit kun je doen vanaf 2 maanden voor je aankomstdag. Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan! Je krijgt een tijdslot van 2 uur waarbinnen je het park in kunt rijden. Na binnenkomst kun je gewoon de hele dag in het park vertoeven, maar je kunt slechts 1x per dag het park in en uit. Naast het ticket moet de houder van het reserveringsbewijs een identificatiebewijs (met foto) tonen en een standaard toegangsbewijs of de National Park Pass die toegang geeft tot alle nationale parken. Indien het niet vooraf gelukt is kun je op de dag van tevoren vanaf 17.00 uur opnieuw op dezelfde website een ticket proberen te bemachtigen, die dan beperkt aangeboden worden.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
 • Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • Fototoestel
 • Evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of route app
 • Verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor.

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heb je geen visum nodig. Wel moet je een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

grand_teton,_Wiktor.jpg

Verenigde Staten - Hiking Colorado, Wyoming & South Dakota

The spirit of the West

Wandelvakantie langs parklodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.