Terug naar Uruguay

Minirondreis vanuit hotel

Maak kennis met Uruguay! Ingeklemd tussen de 'grootmachten' Brazilië en Argentinië ligt dit kleine Zuid-Amerikaanse land. Maak de oversteek vanuit Buenos Aires over de brede Rio de la Plata en verken de fraaie steden Montevideo en Colonia. In de hoofdstad van Uruguay verken je met een Engelssprekende gids het histrosche stadshart met zijn pleinen, presidentieel paleis, de Prado-buurt en de oude havenloodsen. Drink op de markt 'Mercado del Puerto' een lekkere 'media y media' , een sterke kruidenthee, voordat je met de openbare bus afreist naar Colonia. Struin over de kinderkopjes langs oude huizen die door de Portugeze en Spaanse invloedssfeer duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Bezoek diverse musea en struin door deze prachtige UNESCO- stad bezaaid met fraaie lantaarns en platanen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 271001
3 dagen

Uruguay - Montevideo & Colonia

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij het hotel in Buenos Aires word je opgehaald om met een privé transfer naar de haven te rijden vanaf waar de veerboot vertrekt naar Montevideo. De oversteek over de Rio de la Plata duurt ca. 3 uur. Bij aankomst in de haven van Montevideo, word je met een privé transfer naar je hotel gebracht dat vlakbij de Rambla ligt, de ringweg rondom het historische centrum van Montevideo. Het moderne hotel, op slechts 100 meter vanaf Montevideo’s oude historische centrum bekend als Ciudad Vieja, biedt alle comfort met gratis WIFI, een gourmet coffee bar, goed ontbijt (buffet en a la carte) en mooie kamers.

Na je incheck vindt aansluitend een 2,5 uur durende stadswandeling plaats door het historische centrum van Montevideo, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De wandeling start bij de voormalige toegangspoort nabij het Plaza Independencia. De korte historie van belendende gebouwen wordt toegelicht waaronder het Palacio Salvo, het Presidentieel paleis en het mausoleum van de nationale held José Artigas. Je loopt door het stadscentrum richting Plaza Matriz waar de kathedraal en het gemeentehuis zijn gevestigd. De oude opslagloodsen aan de haven bieden tegenwoordig onderdak aan talloze restaurantjes waar het zeer populair is om te lunchen. Het ambacht waarmee de voor Uruguay typische asado – gegrild vlees aan spiezen of ingeklemd in grilroosters – wordt bereid, zal je beslist bijblijven. Naar gelang de voorkeur, kun je met deze wandeling nog een bezoek brengen aan maximaal twee musea. Denk hierbij aan:

 • Torres Garcia Museum,
 • Gurvich Museum,
 • MAPI – Museum (Pre-Columbiaaase en Indiaanse kunst),
 • Carnival Museum 

Na deze wandeling word je weer teruggebracht naar je hotel en is de verdere dag ter vrije besteding. De spa in het hotel is wellicht een aangename manier om te ontspannen.

Overnachting in

Montevideo - NH Columbia

Dag 2

Met een privé transfer word je naar de busterminal gebracht voor het aansluitend vervoer (ca. 2,5 uur) per openbare bus naar Colonia, de oudste stad van het land. Bij aankomst vindt de transfer plaats naar een kleinschalige posada in het historische hart van Colonia. De posada is oorspronkelijk een huis geweest uit het midden van de 19e eeuw met een Portugese ranch uit het jaar 1700. Er bevindt zich een mooie patio in de posada. ‘s Avonds is het heerlijk genieten in het restaurant met huisgemaakte maaltijden met zicht op de Rio de la Plata.

De stad Colonia del Sacramento, zoals de stad officieel heet, is in 1680 gesticht door de Portugezen. Een Engelssprekende gids neemt je een uur lang mee om de belangrijkste pleinen en koloniale huizen te bewonderen die qua bouwstijl duidelijk zijn beïnvloed door Spaanse en Portugeze invloeden. De Portugezen gebruikten steen en hout, de Spanjaarden baksteen en terracotta dakpannen. De straten zijn belegd met kinderkopjes, fraaie lantaarns en oude platanen. Met recht dat Colonia op de lijst staat van Werelderfgoed van de UNESCO. De wandeling start bij de oude stadspoort ‘Porton de Campo’ en vervolgt zijn weg door de straat Calle de los Suspiros op weg naar Casa del Virrey, de kerk Matriz, het plein ‘Plaza de Toros’ en de stadspoort ‘Puerta de la Ciudadela’. Met deze wandeling heb je tevens toegang tot het Portugees museum, Gemeente Museum, het Tegelmuseum, het Historisch Archief, het Indiginas Museum, het Spaans Museum, Nacarello House en het Paleontologisch Museum.

 

Overnachting in

Colonia

Dag 3

In de ochtend word je met een privé transfer naar de haven van Colonia gebracht alwaar het vertrek plaatsvindt van de veerboot terug naar Buenos Aires. De oversteek over de Rio de la Plata zal ca. 1 uur duren. Bij aankomst in de haven van Buenos Aires eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Montevideo overnacht je op 100 meter vanaf ‘La Ciudad Vieja’, het historische, financiële en commerciële centrum met zijn monumentale historische gebouwen. Het cultureel erfgoed symboliseert de trots van de hoofdstad van het liberale Uruguay, een van de kleinste Zuid-Amerikaanse landen. Het design hotel biedt zowel voor de zakenreiziger als voor de toerist een zorgeloze en comfortabele basis Montevideo te leren kennen. Alle kamers beschikken over een privé badkamer, minibar en LCD-TV. Er is gratis WiFi (zowel kamers als publieke ruimtes) en een goed ontbijt buffet en een gourmet koffiebar. Massage behandelingen met oa een relaxkamer met een hydro massage bubbelbad en room service zijn beschikbaar (tegen meerkosten).

Inbegrepen

 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Boottocht Buenos Aires - Montevideo; Colonia - Buenos Aires
 • Openbare bus Colonia - Montevideo
 • Privé transfersvolgens programma
 • Gegidste (Engelstalige) wandeling door Montevideo
 • Gegidste (Engelstalige) wandeling door Colonia

Niet inbegrepen

 • Maaltijden niet inbegrepen
 • Taxi's
 • Persoonlijke uitgaven (drankjes, fooien e.d.)

Praktische informatie

Het hele jaar. Het klimaat is matig tot warm, met een gemiddelde temperatuur van 20° C. De meeste regen komt laat in de zomer en in de herfst voor.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Uruguay hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Uruguay (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Uruguay van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. Verlenging met 90 dagen is mogelijk. Ook nederlanders die in Uruguay geboren zijn hebben geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Uruguay (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Uruguay

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Uruguay heeft een redelijk goede kwaliteit. Ziekenhuizen en goede medische faciliteiten zijn vooral in en rond de grotere steden te vinden, evenals apotheken. Op het platteland is vaak alleen af en toe een dokter aanwezig. De verkrijgbaarheid van eventuele medicijnen is in Uruguay ruim. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Uruguay binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Uruguay zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Voor Uruguay worden gangbare vaccinaties en beschermingsadviezen aanbevolen.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Uruguay rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs