Terug naar Uruguay

Minirondreis vanuit hotel

Ontdek Uruguay! Dit kleine land, ingeklemd tussen Brazilië en Argentinië is het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika. Het is niet alleen één van de veiligste landen van Zuid-Amerika, maar ook makkelijk bereisbaar, toegankelijk en zeer verrassend. In dit dunbevolkte land staat een rustig leefritme centraal. Vanuit Buenos Aires ligt Montevideo aan de 'overkant' van de brede riviermonding van de Rio de la Plata. Verken met een Nederlandse gids het historische centrum die door grote Europese immigrantengolf heel Westers aandoet. Struin over pleinen, bezoek de markt Mercado del Puerto, geniet van een panoramisch uitzicht vanaf Palacio Salvo en proef Uruguay ‘s beroemdste drankje 'mate'. Een wijnproeverijtje in een wijn- en delicatessen winkeltje maakt de beleving compleet. Hoe groot is het contrast met het pittoreske koloniale stadje Colonia! Het is met een mix van Portugese en Spaanse invloeden uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een ideale plek om in een prettige atmosfeer te genieten van geschiedenis en cultuur. Een Engelssprekende gids neemt je mee voor een wandeltour waarin je natuurlijk over de oude kasseien van de fotogenieke straat 'calle los suspiros’ wandelt.  Beklim de vuurtoren voor een adembenemende uitzicht en maak kennis met het Ferrando strand en de Rambla.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 415
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 271001
3 dagen

Uruguay - Montevideo & Colonia

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Ochtends vertrek je met de ferry (Buquebus) van Buenos Aires naar Montevideo. De oversteek duurt ruim twee uur. Bij aankomst in de haven van Montevideo, word je met een privé transfer naar je hotel gebracht dat tegenover de Rambla ligt, de kilometerlange boulevard langs de Rio de la Plata. Na de incheck vindt aansluitend een stadswandeling plaats (ca. 2,5 uur) door het historische centrum van Montevideo, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.

Montevideo is de ultieme stad om lopend te ontdekken. De stad is overzichtelijk en de mooiste pleinen met de belangrijkste highlights liggen dichtbij elkaar. De gids wijst je op opvallende details die niet in een reisgids staan. De wandeltocht begint bij de Mercado del Puerto, een beroemde overdekte markthal vol typisch Uruguayaanse 'parrilla' restaurants. Vervolgens loop je via de belangrijkste winkelstraten in het historische stadscentrum naar Plaza Zabala, waar een groot standbeeld staat van Bruno Mauricio de Zabala (de stichter van Montevideo). Via de Banco Republica en het Palacio Taranco gaat de wandeling verder naar Plaza Constitución: het eerste openbare plein van Montevideo, dat vernoemd is naar de Spaanse constitutie. In het weekend is hier een leuke antiekmarkt. De volgende stop is bij het Teatro Solís, het eerste theater van Uruguay. De hekkensluiter is het belangrijkste plein van Uruguay: Plaza Independencia. Hier wordt de vrijheidsstrijder Artigas geëerd en pronkt de hoogste toren van Uruguay, het Palacio Salvo. Je krijgt een korte rondleiding door de toren (ongeveer 20 minuten) en we gaan naar de hoogste etage voor een adembenemend uitzicht. Tijdens de tour wordt er een koffiepauze gehouden in een authentiek Uruguayaans café. Na afloop van de tour krijg je handige tips mee, voor een verdere invulling van de dag.

's Middags staat er in een sfeervolle wijn- en delicatessen winkel een gratis wijnproeverijtje voor je klaar. Hier kun je de beste 'tannat' wijnen proeven, Uruguay‘s lokale trots. Op een paar honderd meter afstand ligt je hotel.

Overnachting in

Montevideo - NH Columbia

Dag 2

Met een privé transfer word je naar de busterminal gebracht voor het aansluitend vervoer (ongeveer 2,5 uur) per openbare bus naar Colonia, de oudste stad van het land. Bij aankomst vindt de transfer plaats naar een kleinschalige posada in het historische hart van Colonia. Er bevindt zich een mooie patio in de posada met een zwembad.

De stad Colonia del Sacramento, zoals de stad officieel heet, is in 1680 gesticht door de Portugezen. Een Engelssprekende gids haalt je op bij het hotel en neemt je ruim een uur lang mee om de belangrijkste pleinen en koloniale huizen te bewonderen die qua bouwstijl duidelijk zijn beïnvloed door Spaanse en Portugeze invloeden. De Portugezen gebruikten steen en hout, de Spanjaarden baksteen en terracotta dakpannen. De straten zijn belegd met kinderkopjes, fraaie lantaarns en oude platanen. Met recht dat Colonia op de lijst staat van Werelderfgoed van de UNESCO. De wandeling start bij de oude stadspoort ‘Porton de Campo’ en vervolgt zijn weg door de straat Calle de los Suspiros op weg naar Casa del Virrey, de kerk Matriz, het plein ‘Plaza de Toros’ en de stadspoort ‘Puerta de la Ciudadela’. Met deze wandeling heb je tevens toegang tot diverse musea.

Overnachting in

Colonia

Dag 3

In de ochtend word je met een privé transfer naar de haven van Colonia gebracht alwaar het vertrek plaatsvindt van de veerboot terug naar Buenos Aires. De oversteek over de Rio de la Plata zal ongveer een uur duren. Bij aankomst in de haven van Buenos Aires eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Montevideo ligt het hotel tegenover de Rambla, de kilometerlange boulevard langs de Rio de la Plata. Het elegante hotel, gelegen in het oude historische centrum (Ciudad Vieja) biedt alle comfort en een persoonlijke service. De ruime, moderne (geluidsdichte) kamers beschikken over een minibar, gratis Wifi, lcd-tv met kabelzenders en roomservice. Sommige hebben uitzicht op de stad, andere kijken uit over de Rambla. Verder beschikt het hotel over een ontspanningsruimte met een hydromassagebad, waarvan je gebruik kunt maken tegen een toeslag. Er is ook een gastronomische bar en een fitnessruimte voor aerobics. Je kunt terecht in het restaurant van het hotel, dat internationale gerechten serveert.

In Colonia verblijf je in een kleinschalige posada in het historische hart. Er bevindt zich een mooie patio in de posada met een zwembad. Verder is er gratis Wifi, roomservice en een ontbijtbuffet.

Inbegrepen

 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Boottocht Buenos Aires - Montevideo; Colonia - Buenos Aires
 • Wijnproeverijtje in wijn - en delicatessenwinkel in Montevideo
 • Openbare bus Montevideo - Colonia
 • Privé transfers volgens programma
 • Gegidste (Nederlandstalige) wandeling door Montevideo
 • Gegidste (Engelstalige) wandeling door Colonia
 • Gedurende verblijf 24/7 ondersteuning Nederlandstalig SNP-partner in Uruguay

Niet inbegrepen

 • Maaltijden niet inbegrepen
 • Taxi's
 • Persoonlijke uitgaven (drankjes, fooien e.d.)

Praktische informatie

Het hele jaar. Het klimaat is matig tot warm, met een gemiddelde temperatuur van 20° C. De meeste regen komt laat in de zomer en in de herfst voor.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Uruguay hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Uruguay (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Uruguay van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. Verlenging met 90 dagen is mogelijk. Ook nederlanders die in Uruguay geboren zijn hebben geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Uruguay (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Uruguay

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Uruguay heeft een redelijk goede kwaliteit. Ziekenhuizen en goede medische faciliteiten zijn vooral in en rond de grotere steden te vinden, evenals apotheken. Op het platteland is vaak alleen af en toe een dokter aanwezig. De verkrijgbaarheid van eventuele medicijnen is in Uruguay ruim. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Uruguay binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Uruguay zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Voor Uruguay worden gangbare vaccinaties en beschermingsadviezen aanbevolen.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Uruguay rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Prijsinformatie

09 juli 2020 - 23 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 415
3 personen (driepersoonskamer) € 412
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 430
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 388

24 december 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 478
3 personen (driepersoonskamer) € 460
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 484
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 448

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs