Terug naar Tanzania

Vanuit strand lodge

Op een half uur ten zuiden van Zanzibar's hoofdstad Stonetown, ligt een oase van rust. Met een verblijf in de Fumba Beach Lodge sluit je je safarireis in alle rust en comfort af. Geniet in de ruime bungalows met veel privacy en omgeven door veel schaduw onder de palmbomen. Het privé strand van Fumba of de ligbedden rondom het grote zwembad nodigen uit om te ontspannen. Dat doe je ook bij het ondergaan van een van de vele scrubs en massages van Full Body tot aan een rug-, nek- en schoudermassage. Fumba grenst aan het Menai Bay Conservation Area. Het 8 km Ukombe-rif huisvest in kristalhelder water een duizelingwekkend marine-leven. Het is niet ongewoon dat je tuimelaars tegenkomt, bultruggen, clownvissen, blauwgespikkelde pijlstaartrog en morenen. Het exclusief voor gasten van Fumba ter beschikking staande Dive Center regelt al je snorkel- en duikexcursies. Ook kun je voor de kust gaan kayakken, het Jozani Forest verkennen met zijn zeldzame red colobus-apen, Oman-ruïnes uit de slaventijd, nauwe straatjes van Stonetown en de geurige specerijen tijdens een 'spicetour'.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 278
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285413
3 dagen

Tanzania - Zanzibar * Fumba Beach Lodge

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Bij aankomst op Zanzibar (in de haven of op het vliegveld) word je opgewacht door een chauffeur. Met een privé transfer rijd je in een half uur naar het zuiden. Zodra je door de poort van de Fumba Beach Lodge rijdt, daalt de rust over je neer. Deze kleinschalige lodge ligt op een privé terrein van 40 hectare waarbij alle bungalows, suites en de openbare ruimtes naast of vlakbij de Indische Oceaan liggen. De subtropische begroeiing voelt weldadig aan. De planten en bomen trekken de nodige zangvogels aan en zorgen tegelijk voor een heerlijke schaduw overdag.

De Fumba Beach Lodge grenst aan het Menai Bay Conservation Area dat is opgericht door het WWF om het 8 kilometer Ukombe-rif met zijn koraal en dolfijnenpopulatie te beschermen. Wat houd je tegen om met de exclusief voor de gasten aanwezige PADI-school een snorkel- of duikexcursie te ondernemen. Of je nu een ervaren waterrat bent, met wellicht duikbrevetten op zak, of een beginnende snorkelaar, voor elke ervaring en uitdaging heeft men excursies samengesteld. Wil je het water vanaf een boot verkennen, huur dan de een- of tweepersoons kajaks en wellicht wil je er nog een snorkel-outfit bij huren. Een picknick-lunch op een atol? Na afloop van het snorkelen in het turquoise water, geniet je van een door de chef-kok bereide picknick lunch op een atol. Om in stijl de excursie af te sluiten zeil je met een traditionele dhow terug naar de lodge.

De lodge biedt voorts de volgende excursies aan:

 • met de 'spicetour', de meest populaire excursie op het eiland, leer je van alles over kruiden, specerijen en tropische vruchten. En natuurlijk bezoek je plekken waar dit alles groeit en proef je natuurlijk een paar bijzondere vruchten.
 • bezoek het Jozani Forest; je gaat op zoek naar de zeldzame endemische rode franjeaap die hier wordt beschermd. Voorts wandel je door een tropisch kustbos waar 100 boomsoorten worden beschermd evenals de Diadeemmeerkat (Blue Monkey), galago's (Bush baby) en de springspitsmuizen (Elephant shrews). Vogels, hagedissen en mangrovekrabben zie je al lopend over vlonders door het mangrovewoud.
 • de nabij gelegen hoofdstad Stonetown is een onvergetelijke ervaring. Deze stad, UNESCO cultuur erfgoed, is als een reis door de tijd toen Zanzibar werd geregeerd door Portugezen, Oman-sultans en uiteindelijk door Duitse en Engelse koloniale machthebbers. De stad bestaat uit een wirwar aan straatjes, verborgen pleintjes, Zanzibari-deuren met koperbeslag en veel vervallen en prachtig opgeknapte gebouwen.

Wat je ook kunt doen is genieten aan de rand van het zwembad met uitzicht op de Indische Oceaan. Een heerlijke zeebries zorgt voor verkoeling. In de lounge bevinden zich veel zithoekjes en een drankje is zo gepakt bij de bar in de lounge dan wel tijdens het Happy Hour in de Dhow Boat Bar. De lodge beschikt ook over een paar privé strandjes en een Spa waar scrubs en massages worden gegeven.

Overnachting in

Nabij Fumba - Fumba Beach Lodge

Dag 3

Na het ontbijt vindt de transfer plaats die je in een half uur naar de luchthaven van Zanzibar brengt. 

NB Programma

Indien u besluit voorafgaand aan uw verblijf op Zanzibar een safari te maken dan eindigt deze meestal in Arusha. Twee maal per dag vliegt Precision Air (vertrek rond 11 uur en om 15 uur) naar Stonetown. Met KLM/Kenya Airways kunt u dagelijks terugvliegen vanaf Stonetown of Dar es Salaam naar Amsterdam. Ook gaat er circa 4x per dag een bootferry van Dar es Salaam naar Stonetown en v.v.

Sauti za Busara-muziekfestival op Zanzibar

 ‘Sauti za Busara’  is Oostelijk-Afrika’s nummer één muziekfestival. In de 2e week van februari vindt elk jaar dit festival plaats waarbij meer dan 200 muzikanten hun opwachting maken. Het Oude Fort in Stone Town is drie nachten (van 17.00 tot  01.00 uur) het toneel van live-muziek waarin het meest muzikale continent zich van zijn beste kant laat zien. Het festival wordt verder verrijkt met een markt van Afrikaanse muziekfilms (documentaires, muziek videos) en een festivalterrein met eten & drinken, muziek CD’s, juwelen, kleding en ambachtelijke produkten. Op het gehele eiland vinden er tal van activiteiten plaats zoals traditionele ngoma drum en dans, modeshows, dhow-wedstrijden, vrij podia sessies, after-parties en optredens van Zanzibar’s oudste Taarab orkest. Verleng je safari-reis met een bezoek aan Zanzibar! Neem na dit festival beslist een paar dagen vrij om te relaxen aan het strand en bij te komen van dit feest.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Transfer haven/vliegveld Stonetown - lodge v.v.
 • Overnachting Fumba Beach Lodge o.b.v. logies & ontbijt
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • lokale luchthavenbelasting bij vertrek
 • overige maaltijden
 • excursies en overige activiteiten
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het hele jaar

Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn bij je vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania heb je een toeristisch visum nodig (single entry, maximaal 90 dagen geldig). We raden je met klem aan je visum vooraf aan te vragen waarmee je de immigratie bij aankomst in Tanzania bespoedigt. Lokaal een visum aanvragen behoort nog tot de mogelijkheid maar kan ca. twee uur in beslag nemen. Voordat de aanvraag van een digitaal visum staan 10 dagen. Vraag je visum dus minimaal 3 weken voor vertrek aan. Je paspoort dient nog minimaal 1 lege bladzijde te bevatten en nog 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je het land binnenkomt.

Gebruik de volgende link voor het digitaal aanvragen van je visum: elektronisch visum  

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

19 september 2020 - 19 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer sea view) € 278
3 personen (driepersoonskamer sea view) € 225
3 personen (twee- en éénpersoonskamer sea view) € 279
4 personen (2x tweepersoonskamer sea view) € 254

20 december 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer sea view) € 350
3 personen (driepersoonskamer sea view) € 287
3 personen (twee- en éénpersoonskamer sea view) € 352
4 personen (2x tweepersoonskamer sea view) € 327

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs