Terug naar Tanzania

Safari vanuit lodge

Arusha National Park is dan wel bescheiden qua grootte (137 km2) in vergelijking met andere parken in Tanzania, het op slechts 21 km ten noorden van Arusha liggende park heeft veel moois te bieden voor wandelaars en vogelaars. De door mineralen verschillend gekleurde alkalische Momella meren trekken veel vogels aan, waaronder flamingos in het broedseizoen. Op de rand van de Ngurduto krater groeien prachtige orchideeën, varens en (korst)mossen met kans op franjeapen en duikers. Vanaf mooie uitzichtpunten kijk je neer op de drassige bodem van de krater waarin buffels en olifanten grazen. Door de afwezigheid van grote katachtigen, kan er in het Arusha NP goed worden gewandeld. Onder begeleiding van je gids maak je een eenvoudige wandeling. 's Middags keer je terug bij de lodge in Arusha waar je overnacht.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 380
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285528
2 dagen

Tanzania - Tanzania Noord * Arusha National Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Wat is er mooier om wakker te worden met zicht op Mount Meru. Vooral in de ochtend is de kans groot dat je vanuit Arusha een geweldig uitzicht hebt op deze 4566 meter hoge berg, een klassiek voorbeeld van een vulkanische top met steil gekartelde kraterranden. 's Ochtends vroeg word je opgehaald vanaf je lodge in Arusha om in ca. een half uur via de Momella-toegangspoort het Arusha Nationale Park te betreden. Alle bergen in deze omgeving zijn ontstaan door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen waardoor de Great Rift Valley is ontstaan. De lokale Warusha die in de omgeving van de berg wonen beschouwen Mount Meru als heilig. Elk jaar wordt er een koe of schaap geofferd om zeker te zijn van de komst van het regenseizoen.

Het Arusha National Park heeft een gevarieerd landschap dat bestaat uit moerassen, kraters (o.a. de Ngurduto-krater) en vele weidse vlaktes met zelfs alpine-vegetatie. Daarnaast zijn er kleine stukjes tropisch regenwoud waar je duikers kunt tegenkomen en franjeapen (Black - en White Colobus monkeys) in een decor van met met korstmos behangen bomen. Met een beetje geluk - het valt nooit te voorspellen - zie je veel kleine en gewone flamingo's. Het Arusha National Park is een van de weinige wildparken waar je je te voet mag verplaatsen: een unieke ervaring! Onder begeleiding van je gids maak je een makkelijke wandeling waarop je volop van het groene park Arusha geniet met een grote kans om giraffes, impala's, waterbokken, wrattenzwijnen, buffels en vele vogelsoorten te zien. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar de Moivaro Lodge.

Overnachting in

Arusha

Dag 2

Na het ontbijt eindigt dit reisarrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Nacht verblijf Moivaro Coffee Lodge o.b.v. logies & ontbijt
 • 4x4 safarivoertuig
 • Lokale gids/chauffeur
 • Safari-wandeling onder begeleiding lokale ranger 
 • Boxlunch 
 • Entree Arusha NP (ter waarde van US$ 54 pp)

Niet inbegrepen

 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. fooien en drankjes)

Praktische informatie

Omdat Tanzania tegen de evenaar aan ligt, zijn de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Naar gelang de hoogte zijn er echter flinke verschillen in temperatuur. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen. Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

 • van eind maart tot begin mei is het regenseizoen waarin de savanne in bloei staat en met de geboorte van veel jonge dieren.
 • van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui.
 • Vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en 's nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt.
 • Na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.
 • Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn bij je vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

  N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Tanzania heb je een toeristisch visum nodig (single entry, maximaal 90 dagen geldig). We raden je met klem aan je visum vooraf aan te vragen waarmee je de immigratie bij aankomst in Tanzania bespoedigt. Lokaal een visum aanvragen behoort nog tot de mogelijkheid maar kan ca. twee uur in beslag nemen. Voordat de aanvraag van een digitaal visum staan 10 dagen. Vraag je visum dus minimaal 3 weken voor vertrek aan. Je paspoort dient nog minimaal 1 lege bladzijde te bevatten en nog 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je het land binnenkomt.

  Gebruik de volgende link voor het digitaal aanvragen van je visum: elektronisch visum  

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Gezondheidszorg
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

  Hoogteziekte
  Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

  Acclimatisatietips
  Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

  • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
  • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
  • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
  • Rook niet.
  • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
  • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
  • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

  Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

  ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
  Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

  Malaria
  In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

  Recent reisadvies
  Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

  Prijsinformatie

  19 september 2020 - 30 oktober 2020
  2 personen (tweepersoonskamer) € 386
  3 personen (driepersoonskamer) € 343
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 349

  01 november 2020 - 19 december 2020
  2 personen (tweepersoonskamer) € 380
  3 personen (driepersoonskamer) € 318
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 341

  20 december 2020 - 31 december 2020
  2 personen (tweepersoonskamer) € 411
  3 personen (driepersoonskamer) € 343
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 378

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Toelichting
  prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

  Avontuur op Maat
  Vraag reisvoorstel aan
  Vanaf prijs