Terug naar Tanzania

Strandverblijf in boutique lodge

Droom samen weg in je dubbele hangmat voor je beach cottage. Hoor de ritmische geluiden van brekende golven op het zachte witte zandstrand. De wind verraadt zijn aanwezigheid door de ruisende palmbomen. Een verblijf in de Tides Beach Lodge is zo'n plek waar je nooit meer weg wil! Word wakker met een geurend kopje koffie die 's ochtends door het personeel op je eigen veranda klaar staat. Het begin van de dag rond je af met een ontbijt met verse sapjes, heerlijk brood en eieren 'al gusto'. Met een verblijf in deze kleinschalige boutique lodge ben je ver weg van huis en toch 'thuis'. Nog geen 10 km vanuit de kust ligt Het beschermde Maziwe Island Marine Reserve. Het staat borg voor een prachtig onbeschadigd rif waar je kunt snorkelen (geen ervaring nodig) of duiken (van proefduik tot meerdaagse cursussen). In het nabij gelegen vissersdorp Ushongomtoni ervaar je het dagelijks leven van dichtbij. Maak een tocht in een lokale dhow of verdiep je met een gids in de rijke geschiedenis van de kustplaats Pangani. Niets gaat boven een koud frisdrankje, biertje of een vers gemaakte cocktail aan het einde van de dag. Maak je je borst maar nat voor het diner. Om je vingers bij af te likken! Visliefhebber? Geniet van de vers gevangen rivierkreeften en octopus! 

Zwaarte
Comfort
vanaf € 281
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285145
3 dagen

Tanzania - Tanzania Kust * Ushongo Beach

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Komende over land (vanaf Tanga 2 uur, vanaf Dar es Salaam 6 uur of vanaf Arusha in 8 uur) of met een binnenlandse vlucht op de airstrip van Pangani (vanaf waar het nog 10 minuten rijden is), arriveer je bij de Tides Beach Lodge op het uitgestrekte Ushongo Beach. De lodge ligt aan een prachtig cirkelvormig wit palmenstrand. De komende twee nachten verblijf je in een van de Beach Cottages of een Family unit, waarbij strand, zee en wateractiviteiten je enige afleiding zullen zijn. 

Overnachting in

Ushongo Beach, Tides Beach Lodge

Dag 2

De aanwezigheid van een PADI-school en het Maziwe Island Marine Reserve (ca. 10 km vanuit de  kust) stelt je in staat om te duiken en te snorkelen op een onaangetast beschermd rif. Met een (bescheiden) park marine fee draag je bij aan het behoud van dit rif dat voor visserij ten strengste verboden is. Maak tegen het einde van de middag een relaxte strandwandeling naar Ushongomtoni, een klein vissersdorp waar een van de barjongens van de lodge je graag naartoe neemt.

De lodge ligt vlakbij de kustplaats Pangani, een dorp gedrenkt in historie. De Oman-sultans zetelden zich tot aan de 19e eeuw in Pangani om zich te verrijken aan de ivoor- en slavenhandel. Een gids voert je langs de ruïnes en de plekken waar veel over te vertellen valt. Ook zijn er nog sporen te zien van de Duitse koloniale machthebbers en de Engelsen die de Duitsers opvolgden. Vanaf de Tides Lodge kun je zelf met een dagexcursie de boot nemen naar Zanzibar en een bezoek brengen aan Stone Town. Hoe heerlijk is het dan 's avonds weer terugkeren van het hectische Stone Town in de rust aan het Ushongo Beach. Het zeer vriendelijke personeel zal je graag voorzien van een drankje (frisdrank, Zuid-Afrikaanse wijnen of een heerklijke cocktail) waarna het aan het strand prima tafelen is. Weer een dag zonder zorgen ten einde.

Overnachting in

Ushungo Beach, Tides Beach Lodge

Dag 3

Na het ontbijt eindigt dit reisarrangement.

Afhankelijk vanaf hoe je reis wilt voortzetten, regelen we graag een transfer voor je naar Dar es Salaam of Arusha of een vlucht door naar Dar es Salaam. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Even ten zuiden van het kustplaatsje Pangani ligt de Tides Beach Lodge direct aan de Indische Oceaan. Deze boutique-style lodge bestaat uit slechts 7 zeer ruime beach-cottages en 2 family unit (met elk 2 aparte slaapkamers). Waar je ook verblijft, je geniet overal van een 'seaview'. De lounge, bar en het restaurant zijn de enige plekken met wifi. Je zult het haast niet nodig hebben omdat de lodge dé plek is om uit te rusten, te ontspannen op je eigen schommelbed of de schaduw op te zoeken op je veranda in een hangmat. De lodge ademt een heerlijke 'vibe' van rust en schoonheid uit. Wandelschoenen uit, slippers aan of nog lekkerder, op je blote voeten door het zachte witte zand. 

Activiteiten

De lodge biedt snorkel- en duikactiviteiten aan (niveau beginners tot en met gevorderd) naar het Maziwe Island Marine Reserve dat ca. 10 km vanuit de kust ligt. Bij laagtij valt een zandbank droog waarop het heerlijk bijkomen is met een versnapering. Op het Ushongo strand leggen zeeschildpadden hun eieren die door de lokale vissersgemeenschap wordt beschermd. Tevens biedt de lodge begeelide tourtjes aan naar Zanzibar en Stone Town (hele dag) waarbij je de oversteek in ca. 45 minuten maakt per boot naar Zanzibar. Ook kun je de kustplaats Pangani bezoeken dat aan de monding ligt van de rivier Pangani. Deze plek is door man-sultans lang gebruikt geweest als zetel vanaf waar men de ivoor- en slavenhandel coördineerde. Aan de hand van verhalen van een Engelssprekende gids komt de gescheidenis, ruïnes,vervallen gebouwen en plekken zoals de slavenmarkt en de Engelse bioscoop weer tot leven.

Inbegrepen

 • 2 nachten verblijf Tides Beach Lodge o.b.v. HB
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • lunches 
 • excursies en overige activiteiten
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn bij je vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania heb je een toeristisch visum nodig (single entry, maximaal 90 dagen geldig). We raden je met klem aan je visum vooraf aan te vragen waarmee je de immigratie bij aankomst in Tanzania bespoedigt. Lokaal een visum aanvragen behoort nog tot de mogelijkheid maar kan ca. twee uur in beslag nemen. Voordat de aanvraag van een digitaal visum staan 10 dagen. Vraag je visum dus minimaal 3 weken voor vertrek aan. Je paspoort dient nog minimaal 1 lege bladzijde te bevatten en nog 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je het land binnenkomt.

Gebruik de volgende link voor het digitaal aanvragen van je visum: elektronisch visum  

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

24 oktober 2020 - 15 december 2020
2 personen (beach cottage) € 281
3 personen (family house) € 323

16 december 2020 - 29 december 2020
2 personen (beach cottage) € 349
3 personen (family house) € 391

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs