Terug naar Tanzania

Trekking met tenten en hotel

De Kilimanjaro hoort tot de ‘Seven Summits’, de hoogste berg van elk continent. Het beklimmen van de ‘Kili’ en het halen van Uhuru Peak (5895 meter) staat daarom bij veel bergwandelaars op het verlanglijstje. Heb je altijd al op de top willen staan van de hoogste berg van Afrika, maar heb je geen zin in drukte tijdens je wandeltocht naar boven? De zesdaagse Rongai trekking is de enige route die vanaf de noordoostkant van de berg vertrekt, waardoor je dus relatief rustig loopt. Bovendien gaat de route vrij geleidelijk omhoog, zodat je meer kan genieten van de variatie aan landschappen en de verschillende ecosystemen. De tocht naar de top is uitdagend, maar bij onze lokale partner ben je in goede handen. Alles is onderweg tiptop voor je geregeld en de deskundige gidsen hebben jarenlange ervaring op de berg. Ga de uitdaging aan samen met je medewandelaars in een internationale groep. Het beklimmen van de Kilimanjaro is een indrukwekkende ervaring en het moment dat je de Uhuru Peak bereikt onvergetelijk!

Zwaarte
Comfort
vanaf € 2.208
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285523
8 dagen

Tanzania - Mount Kilimanjaro * Rongai International

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanaf een lodge in Arusha word je ´s middags opgehaald voor de transfer naar het dorpje Marangu, op de hellingen van de Kilimanjaro. Hier overnacht je in het Kilimanjaro Mountain Resort en ontmoet je de rest van de (internationale) groep. Na het diner (inclusief) krijg je een uitgebreide briefing waarbij de gids de tocht en de uitrusting uitgebreid met je doorneemt.

Overnachting in

Marangu

Dag 2

Na een goed ontbijt checken we uit bij het hotel. Omdat je hier ook weer slaapt na afloop van de beklimming, kan je de bagage die je niet nodig hebt tijdens de klim en eventuele waardevolle spullen met een gerust hart achterlaten. We rijden in circa 3 uur naar Rongai Gate, de toegangspoort van Kilimanjaro Nationaal Park. Hier ontmoet je het team van gidsen, kok en dragers. De bagage van de dragers wordt gewogen en je registreert je bij de gate. Het avontuur gaat nu echt beginnen!

We wandelen via een prachtige route door een dennenbos. Dit bos herbergt een diversiteit aan wilde dieren, waaronder kleurrijke vogels en de opvallende zwart-witte Colobus apen. Na ongeveer drie uur lopen bereiken we het eerste kamp. Simba Camp ligt op 2.700 meter hoogte aan de rand van de Moorland zone. Van hieruit kun je bij helder weer over de langgerekte Keniaanse vlaktes uitkijken. De dragers hebben je tent al opgezet, zodat jij even kan relaxen na je eerste stappen richting Uhuru Peak.

Wandelduur: 3 tot 4 uur.

Overnachting in

Rongai One (2600m)

Dag 3

Vandaag beginnen we met een gestage klim naar ´the Second Cave´ (3450 meter). Na de goed verzorgde lunch verlaten we het hoofdpad en wandelen we door het Moorland dat via een smaller pad naar de pieken van Mawenzi loopt. Kikelewa Camp ligt in een beschutte vallei bij de Kikelewa grotten (3600 meter). Typisch voor dit landschap zijn de reusachtige ´dendrosenecios kilmanjari´, een soort reuzenkruiskruid endemisch voor de Kilimanjaro.

Wandelduur: 6 tot 7 uur.

Overnachting in

Kikelewa (3600m)

Dag 4

Een korte maar steile klim wordt beloond met een super panorama-view en een voelbare sfeer van wildernis. Vlak voor het bereiken van het volgende kamp, Mawenzi Tarn (4330m), laten we de laatste begroeiing achter ons. Het kamp ligt in een cirkel tussen de torenhoge pieken van Mawenzi. De middag is vrij om tot rust te komen of om de omgeving te verkennen, als steuntje in de rug bij het acclimatiseren.

Wandelduur: 3 tot 4 uur.

Overnachting in

Mawenzi Tarn (4330m)

Dag 5

We steken de maanachtige woestijn van de ‘Saddle’, tussen Mawenzi en Kibo over. Aan de voet van de Kibo krater ligt het Kibo kampement (4700m). Het resterende deel van de dag wordt gebruikt om uit te rusten als voorbereiding op de laatste klim, die (érg) vroeg in de ochtend begint.

Wandelduur: 5 tot 6 uur.

Overnachting in

Kibo (4700m)

Dag 6

Rond 1 uur ’s nachts begint de laatste klim met fakkels. Dit laatste deel is veruit het steilste en meest veeleisende stuk van de hele tocht! In de duisternis hiken we langzaam, via een zigzaggend pad omhoog, door los vulkanisch gesteente om de kraterrand bij Gillman’s Point te bereiken (5685m). Bij Gillman’s point nemen we een pauze om de oogverblindende zonsopgang over de Mawenzi te aanschouwen. Voor degene die zich fit genoeg voelt is er de mogelijkheid voor een drie uur durende route naar Uhuru Peak (5896m), het hoogste punt van de Kilimanjaro. De route komt langs de spectaculaire gletsjers en ijsrotsen die het grootste deel van de top bedekken. De afdaling terug naar Kibo (4700m) gaat verrassend snel en, na een korte stop, wordt er verder afgedaald tot het Horombo Camp (3720m).

Wandelduur: 11 tot 15 uur.

Overnachting in

Horombo Camp (3720m)

Dag 7

De afdaling van vandaag brengt ons, via het Moorland, naar de Mandara Hut (2700m) de eerste stop van de Marangu route. We dalen verder af door een schitterend, weelderig begroeid bos naar de poort van het nationaal park in Marangu (1830m). De laatste overnachting, inclusief diner, is net als de eerste nacht in het Kilimanjaro Mountain Resort.

Wandelduur: 5 tot 6 uur.

Overnachting in

Marangu

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van de gidsen en dragers (voor zover we dat gisteravond al niet gedaan hebben). Via de luchthaven van Kilimanjaro International Airport (indien er deelnemers zijn die direct een doorvlucht hebben) rijden we terug naar Arusha waar dit hopelijk succesvolle klimavontuur ten einde komt.

NB Programma

 • Voorafgaand aan de beklimming van de Kilimanjaro raden wij je aan minimaal 2 dagen al in Tanzania te zijn. Neem voor aanvang van de beklimming minimaal een vrije dag in Arusha om de laatste voorbereidingen te treffen (o.a. aanschaf van versnaperingen, check kleding)
 • Het vertrek van dit reisarrangement vindt plaats elke week op zaterdag
 • De internationale groep bestaat uit minimaal 3 deelnemers en maximaal 15. Ook indien de groep uit slechts 1 of 2 deelnemers bestaat, dan gaat de reis door, alleen in dat geval vindt er een toeslag plaats van € 250 pp
 • Op elk moment kunnen we de beschikbaarheid aan beschikbare plaatsen per vertrekdatum opvragen; opties kunnen voor twee weken worden gemaakt

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze Rongai-beklimming met een internationale groep (max. 15 personen) overnacht je bij aanvang en aan het einde in het Kilimanjaro Mountain Resort waardoor je bij aanvang van de beklimming, je bagage die je niet nodig hebt kunt achterlaten. Tijdens de beklimming overnacht je 5 nachten in Vango driepersoonstenten die maximaal door 2 personen worden gebruikt. Hierdoor heb je ruimte om je bagage ook in de tent te plaatsen. De tenten hebben aan beide uiteinden een opening. 

Tijdens de beklimming gaat een mess tent (tent waarin alle maaltijden gezamenlijk worden genuttigd) mee. Ook toilettenten gaan mee daar de toiletten van het park vaak niet hygiënisch zijn.

Boek je op indeling, dan overnacht je altijd bij iemand van gelijke sexe voor de 5 nachten in de tent alsmede de 2 nachten in de de Kilimanjaro Mountain Resort.

Over de maaltijden

Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro zijn alle maaltijden inbegrepen. Er wordt voor je gekookt door lokale koks. Je zult verrast zijn over de kwaliteit en de diversiteit van de maaltijden die in de 'bush' worden klaargemaakt. Er kan vegetarisch en glutenvrij worden gekookt. Indien je per se wenst dat de vegetarische en/of de glutenvrije maaltijden in aparte pannen wordt bereid, dan is dat mogelijk tegen een kleine meerprijs. Dit dien je bij boeking aan te geven.

Inbegrepen

 •  reguliere transfers Arusha - begin/einde trekking v.v. (dag 1 en 8)
 • 2 overnachtingen hotel Marangu o.b.v. half pension
 • 5 overnachtingen in ruime tweepersoonstenten 
 • maaltijden (diner dag 1 t/m ontbijt dag 8)
 • eettent met tafels, aluminium stoeltjes en hangende LED-lamp
 • tentuitrusting in Vango-tenten (voor 3 personen geschikt maar er verblijven nooit meer dan 2 deelnemers in)
 • toilettent
 • medische kit en 1 stretcher per groep
 • Engels sprekende gidsen (1 op elke 2 klanten)
 • koks en dragers
 • parkentrees
 • bagagevervoer (max. 15 kilo)
 • noodzuurstof (bij evacuatie)
 • rescue fees
 • kaart Kilimanjaro & Noord-Tanzania
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • vier seizoenen slaapzak (kan worden bijgehuurd)
 • slaapmatje (kan worden bijgehuurd)
 • wandelstokken 
 • transfer internationale luchthaven Kilimanjaro - Arusha
 • drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De Rongai-route die naar de top van de Kilimanjaro leidt, bestaat uit 6 wandeldagen. Het zijn niet zozeer de te lopen afstanden die de reis zwaar maken, maar de te overbruggen hoogteverschillen. Het zal duidelijk zijn dat dit een pittige tocht is waarvoor een goede conditie en ervaring met het lopen in de bergen een eerste vereiste is. Je wandelt grotendeels over goed begaanbare, soms echter wel steile, voetpaden. Wij adviseren niet direct de dag na aankomst vanuit Nederland aan deze trektocht te beginnen. Acclimatiseren op hoogte en wennen aan het ritme, weer en eten bevorderen de kans dat je een goede trektocht maakt. Je lichaam geeft je de tijd om te wennen aan een ander eet- en leefpatroon. Tijdens de tocht heb je voldoende tijd om rustig te fotograferen of gewoon even uit te rusten en te genieten. Gemiddeld wordt per dag zo'n 4 tot 7 uur gelopen met als enige uitschieter de dag van de beklimming van de top. Dan wandel je tussen de 10 -13 uur. De zwaarte wordt mede bepaald door de primitieve omstandigheden, de duur van de trek en de mogelijk wisselende weersomstandigheden waarmee je gedurende de trek te maken krijgt. Tenslotte speelt de hoogte natuurlijk een grote rol van betekenis die de trektocht extra zwaar maakt.

Geschikt voor kinderen

De minimale leeftijd is 16 jaar. Bij 15 jaar of jonger zal per kind worden bekeken of deze mee kan of niet. Indien de deelname akkoord is, zal elk kind verplicht een privé drager toegewezen krijgen (ca. US$ 155 meerkosten). De entree voor het nationale park Kilimanjaro bedraagt voor kinderen ook weer minder (ca. US$ 500).

Over de groepssamenstelling

De groep zal bestaan uit maximaal 15 deelnemers van verschileldne nationaliteiten. Je hebt de kans dat je deze trekking onderneemt met mensen uit de VS, Engeland, Australië, Scandinavië et cetera.

Praktische informatie

De besneeuwde top van de Kilimanjaro neemt qua omvang af door de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Soms komt het voor dat de krater helemaal sneeuwvrij is. Toch bezit de berg met zo’n 4 vierkante kilometer gletsjer nog steeds een vijfde van al het natuurlijke ijs in Afrika. Op zo’n enorme berg wisselt het klimaat nogal sterk. Op de zuidelijke hellingen vallen in de periode van maart tot mei de meeste lange regenbuien. De korte regens van de noordoost moesson in de periode van november tot december treffen vooral de noordelijke hellingen. In de regenperiode zuigt de berg het vocht op en hierdoor zijn de zuidelijke hellingen vaak in nevel gehuld, terwijl de top dan baadt in het zonlicht.

De beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen ligt in de periode van juli tot en met oktober. Hoe hoger je komt, hoe minder hinder je ondervindt van de regen. Ook al kan de top van de Kilimanjaro gedurende het gehele jaar worden beklommen, op de lager gelegen plaatsen van de berg zijn er regenperiodes te onderscheiden. De maanden waarin de kans het grootst is dat het regent zijn eind maart t/m juni. Om deze reden wordt de Rongai-route met vaste vertrekdata niet aangeboden in de maanden maart tot en met juni. Ook regent het meer in de periode eind oktober t/m begin januari. In de maanden november tot en met eind januari wordt de Rongai-route met vaste vertrekdata ook niet aangeboden. Mocht je toch in de (regen)maanden de beklimming doen, dan kan dat met een privé-groep maar wees je ervan bewust dat de kans op elke dag regen groot is. We bieden je graag een offerte aan. 

De droogste periode is februari t/m half maart en de maanden juli t/m september.

De Kilimanjaro wordt het meest beklommen tijdens het Europese zomerseizoen, van juli tot en met oktober. Laat dit je niet beletten om in deze periode de tocht aan te vangen. Groepen worden opgesplitst in kleinere groepjes en de lokale autoriteiten proberen de stroom klimmers zoveel mogelijk te spreiden over verschillende dagen. De Rongai-route is een van de routes die het minst wordt gekozen, waardoor vooral de eerste dagen veel rustiger zijn dan andere routes.

Afhankelijk van de groepsgrootte gaan meerdere gidsen en dragers mee.

Tijdens de beklimming naar de top van de Kilimanjaro heb je weinig extra kosten. De belangrijkste extra kostenpost is de fooi voor de bemanning die alles zoveel mogelijk in goede banen probeert te leiden. Bij de beklimming wordt over het algemeen 1 hoofdgids ingezet, 1 of 2 assistent-gidsen, 1 of meerdere koks en meestal 3 dragers per beklimmer. In Tanzania is het gebruikelijk om degene die een dienst verricht met een fooi te bedanken. Omdat de lonen laag zijn levert het krijgen van een fooi een belangrijke bijdrage aan inkomsten. Dit heeft geleid tot een verwachtinspatroon en standaardisatie van het fooigeld. Tijdens deze beklimming dien je rekening te houden op een bedrag aan fooien voor de gehele crew van ongeveer US$ 155- 180 per deelnemer. In het SNP-reispakket lees je meer over het fooibeleid en hoe hierin juist te handelen.

Je slaapzak dient bestand te zijn tegen temperaturen van -10 graden Celsius. Denk ook aan een regenhoes voor je  (dag-)rugzak.

Paklijst:

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bescherm- en regenhoes voor rugzak
 • Rugzak
 • Bergschoenen
 • Lichte wandelschoenen
 • Slaapmatje isolerend
 • Slaapzak (- 10 C)
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding (incl. regenbroek)
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Gamaschen
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker
 • Zaklamp
 • Veldflessen
 • Handdoeken
 • Toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
 • Uitschuifbare wandelstok(-ken)
 • Lippencreme met UV-filter

Bagage die je niet nodig hebt tijdens de beklimming kun je achterlaten bij het hotel waar je de eerste nacht overnacht. Hier kom je immers weer terug na afloop van de beklimming. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

De beklimming van de Kilimanjaro valt of staat met een uitstekende gids en natuurlijk een goed op elkaar ingespeeld team van assistent gidsen, dragers en koks. Alle gidsen hebben de verplichting om in het bezit te zijn van een licentie van het Kilimanjaro Nationaal Park. Daarnaast hebben ze een grote ervaring met het veelvuldig beklimmen en begeleiden van tochten de Kilimanjaro op. Het komt vaak voor dat gidsen zelf als dragers/koks eens zijn begonnen en zich langzamerhand hebben opgewerkt.

Alle dragers zijn aangesloten bij een organisatie die de belangen van dragers behartigt.

Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn bij je vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania heb je een toeristisch visum nodig (single entry, maximaal 90 dagen geldig). We raden je met klem aan je visum vooraf aan te vragen waarmee je de immigratie bij aankomst in Tanzania bespoedigt. Lokaal een visum aanvragen behoort nog tot de mogelijkheid maar kan ca. twee uur in beslag nemen. Voordat de aanvraag van een digitaal visum staan 10 dagen. Vraag je visum dus minimaal 3 weken voor vertrek aan. Je paspoort dient nog minimaal 1 lege bladzijde te bevatten en nog 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je het land binnenkomt.

Gebruik de volgende link voor het digitaal aanvragen van je visum: elektronisch visum  

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

25 januari 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

15 februari 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

01 maart 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

04 juli 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

18 juli 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

05 september 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

26 september 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

10 oktober 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

24 oktober 2021
1 persoon (eenpersoonstent en eenpersoonskamer) € 2.475
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent en tweepersoonskamer) € 2.208

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs