Terug naar Sri Lanka

Het ultieme tropisch paradijs

Wat is er mooier dan je rondreis op Sri Lanka af te ronden met een zinnenprikkelend strandverblijf op de Malediven. Deze eilandengroep in de Stille Oceaan is misschien wel het meest aansprekende toonbeeld voor een onbekommerd verblijf in een tropisch oord. De Republiek Malediven bestaat uit zo'n 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen. Met een gemiddelde hoogte van 1,5 m is het het laagst gelegen land ter wereld. Vanuit het vliegveld van Malé, dat door vele nationale luchtvaarmaatsachappijen aangedaan wordt, wordt je per speedboot naar het eiland van je dromen gebracht. Om te relaxen, te zwemmen, te snorkelen, of andere watersporten te ondernemen. Je kunt kiezen voor een verblijf in een middenklasse (3 *) resort op Fun Island of een luxe (4^*) resort op Paradise Island.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 466
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 236134
3 dagen

Sri Lanka - Strandverblijf Malediven

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Na aankomst op het vliegveld van Malé wordt je in 45 minuten per speedboot naar je eiland gebracht. Vanaf dat moment hoeft er niets meer. Relax, lees een boek, neem een drankje, geniet van het eten, aanbid de zon en koel af in het water. Standaard verblijf je 2 nachten en wordt je op dag 3 teruggebracht naar het vliegveld. Indien de vlucht op dag 1 pas laat in Malé aankomt (Emirates komt om 21.30 aan) kun je overwegen een extra nacht toe te voegen. In principe overnacht je in het Fun Island Resort (3 *) op basis van volpension, maar je kunt ook upgraden voor een toeslag naar het Paradise Island Resort (4*) met halfpension. 

Maaltijden inbegrepen
volpension

Overnachting in

Malediven - Fun Island Resort of Paradise Island Resort

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De standaardaccommodatie is het Fun Island Resort. Voor een toeslag kun je overnachten in het Paradise island Resort.

Inbegrepen

 • twee overnachtingen
 • Fun Island Resort op basis van ontbijt, lunch en diner
 • transfer per speedboat van luchthaven Malé naar eiland

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
 • optionele excursies en huur materialen
 • retourvlucht op Malé
 • toeslag voor overnachten in Paradise island Resort op basis van halfpension en transfers

Praktische informatie

Deze bouwsteen is het gehele jaar te boeken. De maanden november t/m april is de droge periode, waarbij december-maart hoogseizoen is. Van mei t/m oktober is monsoontijd, dus veel regen,met de piek in juni.

Voor een verblijf op Sri Lanka hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Er is een visumplicht. Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor een verblijf van maximaal 30 dagen (zie visum).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Prijsinformatie

24 oktober 2020 - 31 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 466
3 personen (driepersoonskamer) € 437
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 550
4 personen (2 tweepersoonskamers) € 466

01 november 2020 - 26 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 471
3 personen (driepersoonskamer) € 441
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 557
4 personen (2 tweepersoonskamers) € 471

27 december 2020 - 29 december 2020
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 557

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs