Spitsbergen - Wandelreis Spitsbergen met de Noorderlicht, 8 dagen Wandelen en Aurora Borealis in de Arctische herfst

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelreis met zeilschip de Noorderlicht

Unieke wandelreis met het stoere zeilschip de Noorderlicht naar Centraal-Spitsbergen tijdens de Arctische herfst. Tijdens deze reis maken we lange wandelingen op plaatsen waar eigenlijk nooit iemand wandelt. Je wordt met een zodiac aan land gezet en je wandelt 4-5 uur langs de indrukwekkende kusten en je gaat zelfs het het binnenland in. Een prachtige manier om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Bovendien is het, net voor het begin van de winter, ideaal voor het observeren van de Aurora Borealis, het noorderlicht.  We bezoeken de Bell Sund met zijn Van Mijenfjord en de Van Keulenfjord en één kleinere, de Recherchefjord. Gletsjers hebben hier een verbazingwekkend landschap gecreëerd.

Uniek aan deze reis

 • Een echte wandelreis op Spitsbergen
 • Kans op Aurora borealis
 • Varen met zeilschip de Noorderlicht
Zwaarte
Comfort

Oppad | Een weekje overwinteren op Spitsbergen

SNP-directeur Gert Nieuwboer was aanwezig tijdens de Maiden voyage van tweemaster Noorderlicht om als een van de eersten de ongerepte kusten en baaien van het arctische Spitsbergen te ontdekken. Lees hier meer over deze bijzondere reis...


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Oceanwide Expeditions

Voor reizen naar Spitsbergen en Antarctica hoef je geen Barentz, Scott of Amundsen meer te heten. Toch hebben deze legendarische expeditieleiders ervoor gezorgd dat de moderne avonturier tegenwoordig een cruise kan maken naar de laatste wildernissen op onze aarde. SNP organiseert samen met Oceanwide Expeditions reizen naar Spitsbergen en Antarctica.

Dag tot dag

Spitsbergen - Spitsbergen met de Noorderlicht

Deze nieuwe zeil wandel reis naar Centraal Spitsbergen heeft een zeer bijzonder karakter. Het is namelijk een echte wandelreis, waarbij je op de wandeldagen tochten maakt van wel 10 tot 15 km. Bij een reguliere Spitsbergenreis worden dagelijks meerdere landingen gemaakt waarbij bijzondere, vaak historische plekken bezocht worden. Dit is meestal in de vorm van een excursie met een korte wandeling, na 1-2 uur ga je weer aan boord van het schip.
Bij deze echte wandelreis worden we ook met de zodiac aan land gezet maar wandel je wel 4-5 uur langs de indrukwekkende kusten en soms ook het binnenland in. In Spitsbergen zijn geen wandelpaden, we wandelen daarom door het veld, over toendra en soms rotsachtig terrein en waden soms door riviertjes en zompige dalen.

Deze wandelexpeditie is een prachtige manier om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Hoe meer tijd je namelijk aan land doorbrengt, hoe groter de kans op bijzondere pooldieren, zoals de poolvos en rendieren. Het plan is om de schitterende Bell Sund te bezoeken, met zijn weelderige toendravegetatie en fascinerende geologie. De geologische aardlagen zijn hier op veel plaatsen wel 90 graden gedraaid, waardoor je met één voetstap soms wel een miljoen jaar op de geologische tijdschaal kunt overbruggen.

De Bell Sund heeft twee grote aftakkingen, de Van Mijenfjord en de Van Keulenfjord en één kleinere, de Recherchefjord. De illustere namen van deze fjorden herinneren ons aan Nederlandse walvisvaarders en een Franse poolexpeditie. Gletsjers hebben hier een verbazingwekkend landschap gecreëerd, zoals het wonderlijke eiland Akseløya, dat de Van Mijenfjord bijna volledig blokkeert. De 10 kilometer lange wandeling op Akseløya start bij Russelveltodden en aan het einde van de middag ligt de Noorderlicht aan de andere kant van het eiland, bij Birkelandodden je weer op te wachten. Tijdens de wandeling heb je een mooi uitzicht op de brede Van Mijenfjord en de markante bergruggen aan weerszijden ervan.

LET OP: Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditie cruises. 

De Noorderlicht is uitgerust met zeilen die onder goede omstandigheden kunnen worden gebruikt (op basis van open zee, waterdiepte, wind en tij). Dit is niet gegarandeerd. De kapitein en de expeditieleider beslissen of ze de zeilen of de motor gebruikt.
Als er zeilen worden gebruikt, stelt de bemanning ze in werking. Gasten moeten de veiligheidsinstructies van het team volgen.
De gemiddelde vaarsnelheid van s/v Noorderlicht is 6 knopen.

Dag 1

Aankomst in Longyearbyen, het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje. Een bezoek aan het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard.
In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. Hier worden vaak walvissen gezien, waaronder de blauwe vinvis en bultruggen. Later die avond varen we de baai Trygghamna binnen, waar we ankeren voor de nacht. Trygghamna heette oorspronkelijk ’Behouden Haven’ en werd in de 17e-eeuw frequent door walvisvaarders bezocht om de traanolie uit het spek van de Groenlandse walvis te koken.

Dag 2

In de ochtend varen we richting de Bellsund, naar de monding van de Van Mijenfjord. Aan de zuidelijke punt van het langgerekte eiland Akseløya, bij Russelveltodden stappen we aan land. Je wandelt ongeveer 10 km naar Birkelandodden, het noordelijkste punt van het eiland. Er zijn goede kansen op rendieren, sneeuwhoenders en poolvossen. Aan het einde van de middag worden we misschien beloond met een groepje walrussen op de landtong Millarodden. We ankeren daarna voor de nacht in de beschutte baai van Fridtjofhamna, waarin een indrukwekkende gletsjer, de Fridtjovbreen uitkomt.

Dag 3

Na het ontbijt gaan we aan de oostkant van de Fridtjofbreen aan land en wandelen we over de zij-morene richting het gletsjerfront. De wandeling brengt ons tot boven de gletsjer, met schitterende uitzichten over het ijzige landschap. De rijke fauna van de Bellsund heeft door de eeuwen heen veel jagers getrokken. We treden in hun voetstappen en bekijken de overblijfselen van enkele trappershutten.
Vervolgens wandelen we het brede Berzeliusdalen in, waar een zeer mooie Pingo, een vorstheuvel ligt. Bij Kap Morten ligt ons schip te wachten en aan het einde van de middag varen we naar de van Keulenfjord, waar we voor anker gaan. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 14 km waarbij we enkele riviertjes zullen moeten doorwaden.

Dag 4

We gaan bij Frostbladodden aan land en klimmen langzaam omhoog door het Forkastningsdalen naar de op een hoogte van zo’n 250 m gelegen waterscheiding. Vanaf hier dalen we via het Lagkolldalen naar de Maseneset in de Van Mijenfjord. Hier worden we weer opgehaald door de Noorderlicht. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 16 km. Rendieren zijn de vast bewoners van deze dalen, aan de kusten zitten vaak waadvogels zoals de paarse strandlopers en rosse franjepoten.
’s Avonds varen we weer terug naar de Van Keulenfjord.

Dag 5

Na het ontbijt landen we met de zodiac op de kust van Ingebrigtsenbukta. Via Kapp Toscane lopen we over de toendra van Fleur de Lyshamma en Reinodden naar Lagerneset. Ook nu moeten we weer diverse riviertjes doorwaden. Na een tocht van ongeveer 14 km hebben we een mooi zicht op de gletsjer van de Recherchebreen. Echte liefhebbers kunnen hiervandaan nog 7 km verder lopen naar de gletsjer.
De Recherchefjord is een van de plekken op Spitsbergen met de hoogste concentratie aan historische bezienswaardigheden, met herinneringen aan de 17e-eeuwse walvisvaarders, 18e -eeuwse Russische overwinteraars en 19e -eeuwse poolexpedities en Noorse trappers. In de lagune waarin de Recherchebreen uitkomt, worden regelmatig ijsberen gezien, dus hou je ogen open.

Dag 6

In de loop van de ochtend varen we weer de Isfjord in en gaan bij een van de vele schitterende gletsjerfronten aan land. We hebben de keuze uit velen; onder andere de Ekmanbreen, Borebreen, Wahlenbergbreen of de Sveabreen. Het zijn allen gletsjers die van de hoogste toppen van het Oscar Land naar zee stromen en hier een zogenaamd afkalvend ijsfront vormen. Regelmatig breken hier dan ook met donderend geraas ijsbergen af. Voor de gletsjers zijn in het water en op ijsschotsen regelmatig zeehonden te zien zoals baardrobben en ringelrobben, maar soms ook beluga’s, de witte arctische walvis. We maken een wandeling van zo’n 4 uur naar een van de gletsjerfronten.

Dag 7

’s Ochtends bezoeken we de voormalige Russische mijnbouwnederzetting Pyramiden, genoemd naar de typisch Pyramide vormige berg waar het onder gebouwd werd en maken een tijdreis naar de vorige eeuw. We zien in dit spookdorpje, dat pas in de 1998 verlaten werd toen de mijn plotseling leeg was, Lenin nog fier op zijn sokkel staan maar ook de vele typische gebouwen en sporen die duiden op de voormalige Russische aanwezigheid.
Aan het einde van de middag leggen we weer aan in de haven van Longyearbyen. Er is dan nog gelegenheid dit Noorse pioniers stadje te bezoeken.

Dag 8

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. Je monstert af in Longyearbyen, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere wandelreis en de ruige natuur op je gemaakt hebben.

NB Programma

De uitvoering van het dagprogramma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. U dient zich terdege te realiseren dat een expeditie als deze, alleen tot ieders tevredenheid kan verlopen indien u beschikt over een flexibele instelling. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de gids en de schipper. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Longyearbyen wacht de bijna honderd jaar oude tweemaster, De Noorderlicht. Het schip biedt plaats aan maximaal 20 gasten en 5 bemanningsleden. Het is niet overdreven luxe maar wel uitermate comfortabel en past goed in het arctische gevoel. Benedendeks biedt het zeilschip aan haar gasten volop ruimte. In het dekhuis bevindt zich een zitgelegenheid. Tien tweepersoonshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water en kastruimte. Er zijn 3 douches en 4 toiletten. Er is 220 volt aan boord met normale Nederlandse stopcontacten. Het schip is optimaal geisoleerd en heeft centrale verwarming. De bemanning geeft er natuurlijk de voorkeur aan om te zeilen. Hiervoor zijn ze echter afhankelijk van de wind. Indien nodig wordt er op de motor gevaren. Een enkele keer wordt er ook 's nachts gevaren waardoor u de volgende morgen weer in een geheel ander deel van Spitsbergen voet aan land kunt zetten.

Over de maaltijden

De maaltijden aan boord van het Noorderlicht worden bereid door de kok. De dag begint met een stevig ontbijt. Afhankelijk van het programma zal er een lunchpakket worden klaargemaakt. Regelmatig zal er ook aan boord van het schip geluncht worden. ’s Avonds is er een heerlijke driegangenmaaltijd en natuurlijk koffie en thee.

Inbegrepen

 • verblijf aan boord van de Noorderlicht in tweepersoons hutten
 • alle maaltijden aan boord
 • diensten bemanning en expeditieleider tijdens de zeilreis
 • transfer luchthaven-Noorderlicht v.v.
 • alle transfers per zodiac
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • extra nachten tijdens de heen- en terugreis
 • drankjes aan boord
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het reisprogramma is flexibel om het maximale uit de tijd en de weersomstandigheden te halen. We zullen ons aan land vanwege de sneeuw zo veel mogelijk op sneeuwschoenen voortbewegen. Hierdoor komt een uniek gebied voor ons open te liggen. Naast korte wandelingen en excursies is het de bedoeling om diverse langere wandelingen te gaan maken. Ook het beklimmen (beklauteren) van kleine bergtoppen behoort tot de mogelijkheden. Dit is zonder overdrijven dé ultieme manier om het poolgebied mee te ontdekken. Het is van te voren moeilijk de lengte, duur en hoogteverschillen per wandeling aan te geven. Dit wordt bepaald door de lokale weersomstandigheden en de kwaliteit van het sneeuwdek. De bedoeling is om iedere dag aan land te gaan en een rondwandeling te maken van 3 tot 5 uur. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een keer aan boord te blijven. Als je op Spitsbergen aan land gaat is er altijd een kans op een ontmoeting met een ijsbeer. Voor de veiligheid heeft de gids altijd een wapen bij zich. Er is zeer duidelijk protocol als we aan land gaan Als groep blijf je altijd compact bij elkaar lopen en je moet altijd op elkaar wachten. Even alleen een stukje vooruit lopen is er absoluut niet bij en zelfs als er iemand een “kleine boodschap” moet doen, zal er gewacht worden. Als we aan land gaan, gebruiken we een zodiac. Deze rubberen boot met buitenboordmotor ligt langszij het Noorderlicht en via een touwladder verlaat u het schip. Het is verplicht om zwemvesten te dragen. Deze zijn aan boord aanwezig.

Over de groepssamenstelling

De Noorderlicht wordt door SNP gecharterd. Aan boord van de Noorderlicht zitten dus alleen wandelaars die via SNP geboekt hebben. De voertaal is Nederlands.

Praktische informatie

Vlucht informatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM en SAS via Oslo naar Longyearbyen v.v.

Vluchtschema
KL 1147 Amsterdam - Oslo vertrek om 14.30 aankomst 16.20 uur
SK 4490 Oslo - Longyearbyen vertrek om 09.45 aankomst 12.40 uur
SK 4491 Longyearbyen - Oslo vertrek om 13.25 aankomst 16.20 uur
KL 1150 Oslo - Amsterdam vertrek om 19.20 aankomst 21.10 uur

Bij deze vluchtverbinding is het noodzakelijk om op de heenreis,in Oslo te overnachten. Je kunt deze overnachting in een hotel, gelegen vlakbij de luchthaven Oslo/Gardermoen, via SNP boeken.

Je dient op 6 september om 16.00 aan boord te gaan van de Noorderlicht.

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.

 

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting incl. ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. U kunt uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; als u langer wegblijft betaalt u maar €5 per dag. Meer informatie.

In de tijd dat deze reis is gepland, is het landschap alweer bijna in de greep van de winter, maar het is overdag gedurende 10 uur voldoende licht om buiten de krant te lezen. De zon staat gedurende 6 uur vlak boven de horizon. Veel van de fjorden zijn achterin alweer dichtgevroren en de bergen met sneeuw bedekt. Toch is het juist dit seizoen waarin het zeer bijzonder is om Spitsbergen te bezoeken omdat het poolgebied dan zijn ware gedaante toont. Bovendien zijn de vaak drassige toendra's in september droog en hebben de smeltwaterriviertjes een lage waterstand, zodat je er doorheen kunt waden. Bij heldere sterrenhemel is de kans groot dat het noorderlicht, Aurora borealis te zien. De temperaturen overdag liggen rond het vriespunt en kunnen zakken tot -5 Celsius.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Spitsbergen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aan boord van de Noorderlicht kunt u betalen met zowel Euro’s als Noorse kronen. Voor de heen- en terugreis en het verblijf in Longyearbyen raden wij u aan Noorse kronen mee te nemen. Op het schip worden Nederlandse horecaprijzen gehanteerd.

Op Spitsbergen kunnen temperaturen variëren van zeer koud tot zonnig, windstil weer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Uw uitrusting (kleding) moet dus van een goede kwaliteit zijn. Jas en broek moeten water- en winddicht zijn. Voor aan boord van het schip is eigenlijk waterdichte zeilkleding te adviseren. U staat namelijk veel stil en als het waait is het koud. Deze is echter weer niet geschikt om te wandelen. Ook de zonnebril moet van uitstekende kwaliteit zijn en door het felle zonlicht voldoet een gletsjerbril het beste. Omdat we voor de wandelingen met een rubber boot, een zodiac, aan land gaan, heeft u rubberen laarzen nodig. Als deze geschikt zijn om er ook te wandelen (warm en comfortabel) dan heeft u geen aparte bergschoenen nodig.
Spatwaterbescherming voor o.a. de camera´s, voor in de zodiac, is ook belangrijk. Verder is een verrekijker onmisbaar bij het spotten van de dieren.

Paklijst:

 • Gamaschen
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bergschoenen
 • kniehoge rubberen wandellaarzen met goed profiel
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding (jas en broek)
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Zakmes
 • Veldfles
 • Handdoeken
 • Uitschuifbare wandelstok(-ken)
 • Lippencreme met UV-filter

Op dit moment zijn er geen bijzonderheden.

De Nederlandse bemanning van de Noorderlicht vaart al ruim tien jaar op Spitsbergen en hebben dus een enorme kennis van Spitsbergen. Zij weten precies waar de mooiste plekken zijn en waar de kans het grootst is om mooie dieren te zien. 

De Noorderlicht wordt door SNP gecharterd. Aan boord van de Noorderlicht zitten dus alleen wandelaars die via SNP geboekt hebben. De voertaal is Nederlands.. Tijdens de heen- en terugreis naar Longyearbyen reis je vanaf Schiphol zonder reisleider.

Spitsbergen (Svalbard) hoort bij Noorwegen. Voor een verblijf op Spitsbergen/in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op Spitsbergen/in Noorwegen hebt u geen visum nodig. Daarnaast moet u over terug- of doorreistickets, over een reserveringsbevestiging voor uw eerste accommodatie(s) en tijdens uw verblijf aantoonbaar over voldoende financiële middelen beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Houdt u er rekening mee dat u in een zeer afgelegen gebied reist en dat medische hulp niet altijd direct bij de hand is. In Longyearbyen is een ziekenhuis. Op enkele boten (de grotere) is een arts aanwezig maar op de reizen waar we gebruik maken van de boot Het Noorderlicht (o.a. Winterwandelen reiscode 500196, Wandelreis 614050 en Geschiedenis Walvisvaart 614040) is geen arts aanwezig aan boord.
Heeft u een reis geboekt, dan sturen we u een zogenaamd Personal Information Form. Dit formulier met gegevens over uw gezondheid is verplicht voor reizen naar zeer afgelegen gebieden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zeeziekte
Zeeziekte is waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte op de reizen naar Spitsbergen. Indien u weet dat u gevoelig bent voor zeeziekte kunt u het beste voor vertrek uw huisarts raadplegen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een bezoek aan Spitsbergen heeft u geen vaccinaties nodig.

De expeditieleiding heeft speciale toestemming om aan land te gaan. Zij bepaalt vooraf of het veilig is om aan land te gaan. Aan land draagt de gids een wapen en houdt de omgeving in de gaten. Indien u zich niet van de groep verwijdert kunt u veilig wandelen met de groep. Uiteindelijk is het geweldig om op een veilige manier een ijsbeer te kunnen zien. Meestal gebeurt dat vanaf het schip.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_noorderlicht.jpg

Spitsbergen - Wandelreis Spitsbergen met de Noorderlicht

Wandelen en Aurora Borealis in de Arctische herfst

Wandelreis met zeilschip de Noorderlicht

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten