Spanje - Valle del Aragón, 8 dagen Ontdek de Spaanse Pyreneeën te voet

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit luxe hotel

Vanuit het opmerkelijke bergdorp Canfranc, met zijn reusachtige vervallen treinstation, verkennen we de ongerepte bergwereld van de Spaanse Pyreneeën. Wandelen door de weinig bezochte ‘canals’ en ‘ibones’ van de Valle del Aragón, door een spectaculaire bergwereld vol geologische fenomenen, bijzonder bloemen en een rijke vogelwereld. We verblijven in een 19e eeuws tolhuis dat omgebouwd is tot zeer bijzonder hotel. Een wandelvakantie waarin inspannende wandelingen en de klasse van een stijlvol hotel worden gecombineerd.

Uniek aan deze reis

 • Combinatie van comfort en stevige bergwandelingen
 • Uitbundige bergflora
 • Uniek overnachten in een historisch tolhuis; omgebouwd tot hotel
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Valle del Aragón

Vanuit het opmerkelijke bergdorp Canfranc, met zijn reusachtige vervallen treinstation, verkennen we de ongerepte en spectaculair mooie bergwereld van de Spaanse Pyreneeën. Een wandelvakantie waarin inspannende wandelingen en de klasse van een stijlvol hotel worden gecombineerd. Rondom Canfranc vormen de Pyreneeën een ware biologische en geologische schatkamer, en een prefect wandelgebied!. Het ongenaakbare landschap uit rode leisteen en wit of zwart kalksteen herbergt vele endemische plantensoorten. Zo treffen we er de langbladige steenbreek, waarvan de populatie eens in de tien jaar gelijktijdig uitbundig bloeit, alvorens te sterven. Een bijzondere gebeurtenis. De stevige wandelingen voeren hoog de bergen, door in de zomer met bloemen bezaaide gletsjerdalen die hier ‘canals’ worden genoemd, naar kaarmeren die hier ‘ibones’ heten. We gaan op zoek naar een ijsgrot, opgetrokken uit ijszuilen, onbereikbaar voor de zomerzon. We bekijken fossiele zee-egels, gevat in kalksteen, terwijl gieren ons gadeslaan. We maken pittige dagtochten, ondermeer naar de Pico del Aiguilla, de piek van de arend, die 1000 meter boven de vallei uittorent. Ook bezoeken we het stadje Jaca, dat lager in het daar veel wijdere dal van de Aragón ligt. Tijdens de gehele reis verblijven we in hotel Santa Cristina. Het gebouw is in de 19e eeuw gebouwd en werd gebruikt als tolhuis en woning voor de tolwachter. De naam Santa Cristina komt van het klooster uit de 11e eeuw waar pelgrims overnachten onderweg naar Santiago. De ruïnes van het oude klooster liggen vlakbij het historische en zeer comfortabele hotel. Kortom, het Valle del Aragón is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte bergwerelden.

Dag 1

Dagtrein van Rotterdam via Parijs naar Pau. Hier wacht een bus om ons in ca 2 uur door de vallei van de Aspe en door de tunnel onder de Col de Somport naar de Spaanse zijde van de Pyreneeën, naar het dorpje Canfranc-Estación, waar we de komende week verblijven. Het beeld van Canfranc wordt gedomineerd door het enorme 19e eeuwse treinstation Estación Internacional, groter dan Amsterdam CS. Het architectonische hoogstandje markeerde het begin van de in nooit in gebruik genomen spoortunnel naar Frankrijk. Van de economische boom die het station zou moeten teweegbrengen is nooit iets terechtgekomen.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 2

Onze eerste wandeling begint niet ver van de Col de Somport en het gelijknamige skistation, op de grens met Frankrijk. We doen het rustig aan want deze eerste wandeling is niet lang. Vanaf de oude militaire barakken van Rioseta klimmen we steil tegen de wand van de komvormige, door gletsjers uitgesleten kaar van Tortiellas naar de kam Llano Tortiella Alto, een korte maar pittige klim. In de rotsen zijn hier gefossiliseerde zee-egels te vinden. Beneden ons zien we het mooie bergmeer van Tortiellas, omgeven door drassige grasvelden, waar het vee regelmatig komt grazen en drinken. Kleine beekjes slingeren door het gras naar het meertje toe. Onder het meer bevindt zich een karstput waarin na langdurige droge periodes al het water verdwijnt. In de directe omgeving van het meer vinden we een rijke kalkflora, met veel endemische soorten waaronder Pyreneese kruisdistel. Via dezelfde route keren we naar ons hotel terug. Lengte 14 km, 850m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 3

Door het Canal de Izas stijgen we vandaag naar de bloemenrijke bergweiden die op 1800 meter hoogte liggen. In het ijskoude water van de beken leeft hier de Pyrenese beeksalamander en langs de oevers huist de mysterieuze Desman en de Pyrenese beeksalamander. Bij het refugio van Iserias houden we pauze en kunnen we wat rondstruinen en van de bloemenweelde genieten. Dan klimmen we verder door de met een weelderige bloemenpracht bezaaide grasvelden van het Canal naar het op 2090 meter hoogte gelegen meertje Ibón las Hoyas. In dit botanisch gezien bijzondere dal groeien onder meer edelweiss, poelgentiaan, Pyrenese drakenmuil, Pyrenese akelei, gele monnikskap en diverse orchideeënsoorten, zoals aangebrande orchis, vanille orchis en breedbladige orchis. Via hetzelfde pad keren we naar het hotel terug. Lengte 19 km, 1000m stijgen en dalen, duur 7 uur.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 4

Een korte rit per taxi brengt ons in het iets zuidelijker gelegen dorpje Canfranc-Pueblo, het oorspronkelijke boerendorp. Van hier maken we een prachtige, maar inspannende wandeling naar de Peña Blanca. We volgen een breed pad tegen de beboste helling achter het dorp omhoog. In het naaldbos zien we onder meer leverbloempje en de bladgroenloze Vogelnestjesorchis. Als we boven het bos uitkomen staan we in een ruige wereld van kalsteenrotsen en prachtige grashellingen. In de bergkom achter de herdershut van Lecherin gaan we opzoek naar een geheimzinnige grot waarin na strenge winters het ijs niet smelt. Het is hier flink zoeken want de op ca 2050 meter hoogte gelegen grot is goed verscholen in dit bizarre landschap. Als we een kijkje hebben genomen in de glibberige afgrond, is het tijd om weer naar Canfranc-Pueblo af te dalen, waar de taxi wacht. Lengte 17 km, 1100 m stijgen en dalen, 7,5 uur

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 5

Vandaag zoeken we het een dagje lager. Met de bus rijden we naar het pittoreske dorpje Castielllo de Jaca. Van hieruit wandelen we over een tak van de pelgrimsroute Camino de Santiago naar het  vriendelijke stadje Jaca, een voormalige garnizoensstad. Onderweg komen we langs een mooie zwemplek.  In Jaca is naast het oude centrum met een mooie kerk en het immense fort ook een zwembad, waar je heerlijk kunt zwemmen. 's Middags gaan we per bus terug naar Canfranc; wie nog wat langer in het stadje wil blijven kan ook aan het eind van de middag per trein of bus naar Canfranc terugkeren. Wandeling 7 km, 2,5 uur wandelen.
Wie wil kan zichzelf natuurlijk ook op een heerlijk dagje in het hotel trakteren.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 6

Misschien wel de mooiste wandeling die vanuit Canfranc te maken is: door het steile gletsjerdal Canal Roya naar de gletsjermeertjes van Anayet, die als blauwe parels in de groene bergkom onder de markante Pico de Anayet liggen. Een pittige tocht, maar de inspanningen worden ruimschoots beloond door een magnifiek berglandschap! Over een oud pelgrimspad klimmen we naar een klein stuwmeertje. Hier is het dal nog smal, en V-vormig, door water uitgesleten. Hogerop wordt het dal breder en U-vormig, door gletsjerijs uitgesleten. Als we de rotsmuur van de voormalige gletsjerdrempel Salto del Agua bedwongen hebben staan we in de bergkom van Anayet, waar we 3 prachtige meertjes zien. Hier zien we veel alpenroosjes. Hier komen ook zeldzame vogels als de Lammergier, de blauwe rotslijster en de aasgier voor. Via een steil pad onderlangs de Punta de las Negras aanvaarden we de inspannende afdaling over steile grashellingen rotsblokken terug naar Canfranc. Lengte 17 km, 1200m stijgen en dalen, 8 uur.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 7

De laatste wandeldag van deze week voert ons naar de Franse zijde van de Pyreneen. Na een korte busrit lopen we vanuit Candanchu de mystieke, Franse beukenbossen in. Het contrast met de drogere en warmere Spaanse zijde van het gebergte is indrukwekkend. Door een weelderige vegetatie lopen we richting het weer in Spanje gelegen Ibon de Estanes, waar we kunnen zwemmen. In de middag dalen we af door het beroemde Vallee d’Aspe. Via een stukje van de Camino de Santiago lopen we over de Col du Somport richting ons hotel. Lengte: 21 km, 700 m stijgen en dalen, 7 uur.

Overnachting in

Canfranc-Estación - Hotel Santa Cristina

Dag 8

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Valle del Aragon en rijden we in 2 uur naar Pau, waar we weer op de trein naar Parijs stappen. Daar stappen we over op de trein naar Rotterdam.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven de hele week in het zeer bijzondere hotel Santa Cristina, twee kilometer buiten het dorp Canfranc-Estacion. Hotel Santa Cristina is een bijzonder historisch gebouw. Het hotel werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en gebruikt als tolhuis en als woning voor de tolwachter. De naam Santa Cristina komt echter van het oude 11e eeuwse klooster van Santa Cristina van Somport dat vlakbij het gebouw lag. In 1991 is het gebouw uiteindelijk omgevormd tot het prachtige hotel dat het vandaag de dag is.
De kamers in het hotel zijn comfortabel en zijn voorzien van TV, airconditioning, verwarming en een ruime badkamer. Het hotel beschikt over een koffie bar, verschillende lounges en een uitstekende restaurant waar verschillende heerlijke lokale Pyreneese gerechten worden bereid. Het hotel heeft ook een spa-centrum met binnenzwembad (niet inbegrepen). We verblijven in goede een- of tweepersoonskamers met badkamers. Klasse ***, 7 nachten.

Over de maaltijden

De reis is op basis van halpension. Ontbijt en diner zijn inbegrepen en nuttigen we in het restaurant van het hotel. OP dag 2 t/m 7 wordt er voor een lunchpakket gezorgd.

Inbegrepen

 • verblijf op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8)
 • lunchpakket op dag 2 t/m 7
 • verblijf in hotel op tweepersoonskamers
 • transfers per trein, taxi en bus conform programma
 • diensten 1 SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees en extra transfers
 • gebruik spa-centrum van het hotel (ca €8,- per uur)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

Tijdens deze wandelweek maken we pittige wandelingen die ons hoog de bergen in voeren. Doorgaans lopen we over goed begaanbare paden, die echter wel stenig zijn. Soms lopen we stukken over grashellingen en verlaten we voor een stukje de gebaande paden. Boven 2000 m hoogte loopt u soms over losliggende stenen en puinvelden. Op enkele dagen zitten hoogtevreesgevoelige stukjes, o.a. op dag 6. De tochten duren 5 tot 8 uur en kennen grote dagelijkse hoogteverschillen: 800 tot 1200 m stijgen en dalen. Bergwandelervaring en een goede conditie zijn dan ook nodig.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het station van Pau, of in de accommodatie in Canfranc-Estación.

Treininformatie

Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan reist u per dagtrein volgens onderstaand schema naar Pau. Na aankomst wordt u per lijnbus of minibus naar de eerste accommodatie gebracht.

NB. wanneer je in België of Zuid-Nederland woont kan het sneller zijn om in Brussel op te stappen. Dit is mogelijk, maar we kunnen geen korting geven op het speciale groepstarief.
Indien je in Brussel op wilt stappen dien je dit wel aan SNP door te geven; je krijgt dan te horen in welke wagon en op welke stoelen de groep zal zitten.

Treinschema

Heenreis Tijden      Treinnr.
Rotterdam CS - Paris Nord  11:58 - 14:35                 TH 9340
Paris Nord - Paris Montparnasse                14:35 - 15:30 overgang
Paris Montparnasse  - Pau  15:52 - 20:12 TGV 8591 

Terugreis Tijden      Treinnr.
Pau  - Paris Montparnasse  09:51 - 14:07                 TGV 8581
Paris Montparnasse  - Paris Nord               14:07 - 15:02  overgang
Paris Nord - Rotterdam  CS  17:25 - 20:02 THA 9369

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Praktische informatie

De Valle de Aragón ligt beschut tussen hoge bergkammen. De koele wind van de Atlantische oceaan kan de vallei daarom niet gemakkelijk bereiken. De warme zuidenwind dringt echter al vroeg in het voorjaar diep de vallei in, zodat de zomer er vroeg begint. In de zomer lopen de temperaturen in het dal op tot 20 ºC à 30 ºC. In de bergen is gemiddeld zo’n 10 graden koeler. Tot in begin juli kan er boven de 2000 meter nog sneeuw worden aangetroffen.De zomer is de droge tijd in de vallei, maar een bui of een regendag behoort in alle maanden tot de mogelijkheden. In de bergen komt op grote hoogte soms mist voor.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Valle del Aragón ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Reken voor de gehele reis op ca € 110,- voor uw persoonlijke uitgaven.In Canfranc-Estación is een geldautomaat. Wij raden u toch aan vanuit Nederland voldoende geld mee te nemen voor de gehele reis.

De transfers aan het begin en eind van de reis, van Pau naar Canfranc en terug, geschieden per gecharterde midibus. Tijdens de reis worden we enkele keren per taxi of openbare bus naar het beginpunt van een wandeling gebracht.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door de Valle del Aragón te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Vanwege de overstap in Parijs, waar we met de metro tussen twee treinstations moeten reizen, adviseren we de bagage in een rugzak of twee lichtere weekendtassen te verpakken.
De dagrugzak die u voor deze reis nodig heeft, moet voldoende ruimte hebben voor een lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en één of twee veldflessen (min. 1,5 liter).

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • goede regenbroek en regenjas
 • winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril, zonnehoedje en lippenvet
 • eventueel: handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal. 1,5 liter)
 • eventueel: zwemkleding
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

iban_d_estanos.jpg

Spanje - Valle del Aragón

Ontdek de Spaanse Pyreneeën te voet

Wandelvakantie vanuit luxe hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen