Terug naar Spanje

Culinair stadsverblijf

Bilbao vormt de toegangspoort voor het Groene Noorden van Spanje. Deze oude Baskische havenstad is na de komst van het architectonisch wereldberoemde Guggenheim museum omgevormd in een trendy, moderne ontmoetingsplek van kunstliefhebbers en 'lekkerbekken'. De 'Pinxtos' cultuur (Baskisch voor Tapas) is hier tot grote hoogte gestegen en de oude binnenstad met haar vele pinxtos cafés is een ideale locatie voor een culinaire ontdekkingsreis. Dit arrangement brengt deze beide facetten samen. Likkebaardend lekker...

Zwaarte
Comfort
vanaf € 180
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 421050
3 dagen

Spanje - España Verde * Culinair Bilbao

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 2

Vandaag wacht een bezoek aan het Guggenheim museum (maandag gesloten). Dit architectonische wonder werd ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Geary en het werd aan het eind van de 20-ste eeuw gebouwd. De vaste collectie moderne kunst is een bezoek meer dan waard. Maar alleen al voor het gebouw zou iedereen Bilbao in zijn reisplan moeten opnemen. In de avond trek je de binnenstad van Bilbao in en maak je een 'selfguided' pintxos-tour op basis van een Engelstalige routebeschrijving langs de beste tapas-cafés. Een bijzondere culinaire ervaring die smaakt naar meer!

Overnachting in

Bilbao - Hotel Iturrienea Ostatua (Bilbao)

Dag 3

Na het ontbijt eindigt dit BED&2DO arrangement in Bilbao. Mocht je tijd over hebben dan vind je in je reispakket informatie over twee stadsexcursies die je ter plekke kunt volgen (en betalen). Het gaat om een wandeling door de oude binnenstad (vertrek 10:00 uur) en/of een wandeling langs industrieel erfgoed (vertrek 12:00). Beide excursies vertrekken op zaterdag en zondag vanaf de plaatselijke VVV, vlakbij je hotelaccommodatie. De voertaal is Engels en Spaans.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Het hotel in Bilbao ligt in het historische centrum en op 15 minuten lopen van het Guggenheim Museum. Het hotel is gesitueerd op de eerste verdieping van een historisch stadspand uit het begin van de 20e eeuw. De comfortabele kamers zijn voorzien van alle gemakken. Een goede keuze om de stad te leren kennen.

Over de maaltijden

Het verblijf in het hotel is op basis van logies en ontbijt. De maaltijd (pintxos) op dag 2 is eveneens inbegrepen. Je krijgt een voucher voor zes pintxos en drie drankjes waarmee je kunt afrekenen in de drie pintxos bars.
Wanneer je ook de optionele Pintxos masterclass volgt zijn ook daar natuurlijk de hapjes bij inbegrepen.

Inbegrepen

 • 2 nachten in stadshotel op kamers met privé badkamer
 • 2 ontbijten
 • entree Guggenheim museum (maandag gesloten)
 • self-guided pintxos tour op dag 2, met audio guide en stadsplattegrond (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Extra dagen

Je kunt extra nachten voorafgaand of na afloop van dit arrangement bijboeken in het hotel in Bilbao. Geef dit aan bij de definitieve boeking.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het hele jaar boeken, uitgezonderd de maand januari.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Prijsinformatie

06 augustus 2020 - 31 oktober 2020
eenpersoonskamer, samenreizend € 300
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 195
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 195

01 november 2020 - 31 december 2020
eenpersoonskamer, samenreizend € 320
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 180
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 180

01 februari 2021 - 30 april 2021
eenpersoonskamer, samenreizend € 330
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 185
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 185

01 mei 2021 - 31 oktober 2021
eenpersoonskamer, samenreizend € 309
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 201
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 201

01 november 2021 - 31 december 2021
eenpersoonskamer, samenreizend € 330
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 185
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 185

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs