Terug naar Spanje

Gezinstrektocht langs berghut en hotel

Spectaculair en indrukwekkend rijzen de hoge bergtoppen van de Pico de Europa op uit de groene Cantabrische heuvels. Karakteristieke loodrechte pieken als de beroemde 'Naranjo de Bulnes' laten zich moeilijk bedwingen, maar met dit korte, uitdagende arrangement stijg je tot grote hoogtes. Vanuit het bergdorp Poncebos worden jullie alvast een eind omhoog gebracht naar Pandebano. Daarna ga je te voet verder over het bergpad naar de berghut Vega de Urriellu. Met een overnachting in de eenvoudige, maar erg mooi gelegen berghut ervaar je deze omgeving het allerbest. Ontbijten met enkel de hoogste toppen van het massief om je heen is een bijzondere ervaring. Je daalt, deels via dezelfde route, af naar het ingesloten bergdorpje Bulnes en verder door een imposante kloof naar Poncebos waar je kunt douchen en uitrusten in een lekker berghotel.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 371021
3 dagen

Dag 1

Vroeg op zodat je bijtijds de auto kunt parkeren in Poncebos bij Hotel Mirador de Cabrales: daar geef je je overtollige bagage af en stapt in een landrovertaxi die je op weg brengt naar de pas Pandebano (1200m). Vanaf hier wandel je naar de berghut Vega de Urriellu. Je moet er wel even flink voor klimmen over een spannend bergpad, maar als je eenmaal bij de berghut bent vergeet je de inspanning; zeker als je midden in de zomer kunt spelen met sneeuw of als je getrakteerd wordt op avondrood dat een deken van wolken in het dal oranje kleurt. De overnachting op kamerbrede stapelbedden in de hut is ook een beleving op zich. Wandeling: 6,5 km, 850 m stijgen, 4 uur.

Overnachting in

Rifugio Urriellu

Dag 2

Na een typisch berghutten ontbijt van koekjes en cakejes, daal je te voet af naar Bulnes, een afgelegen bergdorpje dat enkel per treintje of te voet bereikbaar is. Hier kun je lunchen, waarna je beslist of je het treintje naar Poncebos neemt (NIET inbegrepen) of nog verder loopt door de mooie Teju-kloof. Wandeling: 9,5 km, 1400 m dalen, 4,5 uur (tot Bulnes) of 13 km, 1750 m dalen, 6 uur (tot Poncebos).

Overnachting in

Poncebos

Dag 3

Na het ontbijt eindigt het arrangement

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De berghut is zeer eenvoudig met een grote slaapzaal en primitief sanitair. Toch is deze overnachting 'op grote hoogte' een echt hoogtepunt van jullie verblijf in de Picos de Europa.
Het hotel in Poncebos is prima berghotel met gerieflijke tweepersoonskamers met eigen badkamer.

Over de maaltijden

In de berghut wordt een eenvoudige avondmaaltijd bereid en krijg je op de 2e dag een (eenvoudig) ontbijt. Het verblijf in het hotel is op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • 1 nacht in berghut op meerpersoons slaapzaal met eenvoudig sanitair
 • eenvoudige avondmaaltijd en ontbijt in de berghut
 • 1 nacht hotel in Poncebos met ontbijt
 • transfer per bergtaxi van Poncebos naar Pandebano
 • SNP routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

over deze trekking

Deze mini-trektocht naar de berghut is niet geschikt voor mensen die last hebben van hoogtevrees. Tredzekerheid is vereist en gebruik van wandelstokken is aanbevolen.

Geschikt voor kinderen

vanaf 8 jaar

Extra dagen

Je kunt extra nachten na afloop van dit arrangement bijboeken in het hotel in Poncebos. Geef dit aan bij de definitieve boeking.

Praktische informatie

Deze activiteit is normaal gesproken mogelijk tussen eind april en eind oktober. Omdat het om een berggebied gaat bestaat vroeg of laat in het seizoen uiteraard de kans op extreem weer of (nog) veel sneeuw, waardoor in bepaalde gevallen de tocht toch geen doorgang kan hebben. Onze locale vertegenwoordiger zal dan met jullie een oplossing zoeken.

Tussen eind mei en eind september is die kans uiterst gering. De zomermaanden zijn over het algemeen warm en meestal droog. In het voor- en najaar is het koeler en is er kans op een bui of een regenachtige dag.

Voor deze trekking is een goede uitrusting vereist. Je dient te beschikken over:

 • dagrugzak, groot genoeg voor het meenemen van hoogstnoodzakelijke spullen voor een overnachting in de berghut
 • goede bergwandelschoenen
 • warme kleding (het kan flink afkoelen op deze hoogte)
 • regenkleding
 • lakenzak en handdoek
 • evt. wandelstokken (als je weet hoe je hier mee om moet gaan, kan je met stokken je knieën ontlasten tijdens de lange afdaling)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs