Slovenië - Bohinj, 5 dagen Aan de voet van de Julische Alpen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit dorpsappartement

Wandelreis in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het dal is in het voorjaar een ware bloemenzee, met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. U verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina. Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Er zijn 5 mooie wandelingen uitgezet.

Uniek aan deze reis

 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek bergmeer
 • Indrukwekkende bergwanden
 • Typische hooidroogrekken
 • Verblijf in boerendorp
 • GPS tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk hier een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië

Ontdek Slovenië... voor het te laat is!

Van te voren wist Antonette Spaan niet goed wat zij kon verwachten van Slovenië, maar zij was al snel verkocht. Lees hier waarom zij, als liefhebber van ongerepte natuur, volledig in haar element was in Slovenië. 

Dag tot dag

Slovenië - Bohinj

Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor.
Deze wandelreis speelt zich af in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het Meer van Bohinj, ooit uitgesleten door een enorme gletsjer vanuit de bergen, is omringd door bijna loodrechte wanden. De rest van het dal is glooiend en lieflijk, in het voorjaar een ware bloemenzee. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, door het goede netwerk van wandelpaden en afwisselende omgeving met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. U verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina.
Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Een andere optie is om dit arrangement te combineren met de wandelreis Notranjska in zuid Slovenië. Een bezoek aan de verrassend leuke hoofdstad Ljubljana mag uiteraard niet ontbreken aan uw vakantie.

Dag 1

Aankomst in het boerendorpje Stara Fuzina, nabij het Meer van Bohinj. Indien er tijd voor is, is het leuk dit authentieke dorp te voet te verkennen.

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 2

U klimt naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. U daalt vandaar af in het verstilde Vojedal en vervolgens langs de spectaculair smal en diep ingesneden kloof van de Mostnica terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 15 km, 650m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 3

U wordt afgezet in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. Over smalle asfaltweggetjes loopt u langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Bij het gehucht Podjelje heeft u de keus om een extra klim te maken naar het almdorp Zajamniki, Deze houten huisjes, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daalt u van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, tot u terug bent in Stara Fuzina.
Wandeling: 15,3 km, 450m stijgen en 850m dalen, 6 uur lopen
Zonder Zajamniki: 11,5 km, 175m stijgen en 575m dalen en 4,5 uur lopen

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 4

Na een korte busrit, gaat u met de gondelbaan naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel. Hier heeft u een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maakt u een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af met de gondel. U kunt echter ook te voet, via een mooi, maar lang pad terugkeren naar het dal. Rondwandeling: 7 km, 300m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen. Verlenging naar het dal: totaal 13 km, 300m stijgen, 1280m dalen, 5 uur lopen.
Indien het slecht weer is (of als er bij Vogel nog veel sneeuw ligt in het voorjaar) kunt u een rondwandeling vanuit Stara Fuzina maken naar de Planina Blato, een bijzonder keteldal in de beboste kalkbergen. U loopt hierheen via Kosijev Dom, een berghut met schitterend uitzicht op het diep eronder gelegen meer van Bohinj. Wandeling: 14,5 tot 18 km, 700 tot 900m stijgen en dalen, 6 tot 8 uur lopen.

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 5

Einde van het arrangement.
Indien u langer blijft kunt u de wandeling naar de Savica waterval maken. U neemt dan de boot van Ribcev Laz over het meer naar de andere kant, een mooie tocht. Vandaar loopt u naar de indrukwekkende waterval op en neer en vervolgens via een wandelpaadje aan de noordkant van het meer, terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 13 km, 400m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in een kleinschalig en rustig gelegen appartement in of nabij Stara Fuzina. Het appartement in een typisch Sloveens dorpshuis, is modern ingericht en voorzien van een privé badkamer en keuken. Lakens en handdoeken zijn aanwezig.

Over de maaltijden

In het dorp vindt u op loopafstand een winkel om boodschappen te doen. Als u liever uit eten gaat zijn er ook restaurants in de omgeving.

Info kindvriendelijkheid

Je overnacht in leuk en rustig boerendorp. Behalve wandelen kan je allerlei andere dingen doen. Zo liggen er vrijliggende fietspaden in het dal en kan je varen op en zwemmen in het grote meer.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • transfer op dag 3
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele wandelkaart 1:25.000 (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • alle maaltijden
 • overige transfers
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt afwisselende wandelingen over bospaden, bergpaden, karrensporen, smalle rustige asfaltweggetjes en fietspaden. Aan de hand van de verschillende wandelopties kunt u een lichter of zwaarder wandelprogramma samenstellen.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Zoals u in het dag tot dag programma ziet zijn er 5 dagwandelingen beschreven. Daarnaast zijn er andere activiteiten mogelijk. In Ribcev Laz kunt u kano’s, roeiboten, fietsen en mountainbikes huren en via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen. Kortom, een hele week is met gemak te vullen.

Extra's

Verlengingshotels

mrak899.jpg

Hotel Mrak

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Stara Fuzina is ca. 1200 km. U kunt de auto parkeren nabij het appartement.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Lesce-Bled laten regelen.
Je kan op 2 manieren met de trein naar Slovenië

Nachttrein
Heenreis: vertrek rond 18.00 uur uit Amsterdam, aankomst rond 13.30 in Lesce-Bled
Terugreis: vertrek Lesce-Bled rond 16.00, aankomst Amsterdam rond 9.30.

Dagtrein 
vertrekt op zowel de heen- als de terugreis heel vroeg en komt laat aan.
Dit betekent dat je zowel op de heen- als terugreis een nacht in Ljubljana dient bij te boeken.

Klik hier om het treinschema op jouw vertrekdag te bekijken.

Lijnbus
Vanaf Lesce Bled reis je per bus in ca. 45 min verder met de bus naar Ribcev Laz aan het Meer van Bohinj.

Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation (Lesce-Bled wordt ook vermeld als Lesce Zelezniška Postaja).

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld Ljubljana (LJU) neemt u de bus/taxi naar het busstation van Kranj (15 min). Vanaf hier reist u in ca. 1,5 uur (60 km) per bus naar Ribcev Laz aan het meer van Bohinj. De bus stopt bij het Bohinj Info Center en zij zorgen (tegen een kleine vergoeding) voor vervoer naar het 2 km verder gelegen Stara Fuzina.

Terugreis:
De terugreis verloopt op dezelfde manier als de heenreis.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation.
Zoek op een bus van Kranj AP naar Bohinj Jezero.

NB. Op zondag rijden er minder bussen. U dient dan een vroege vlucht te hebben om op tijd in Bohinj te komen. Voor de terugreis is op zondag een late vlucht vereist.

U kunt dit arrangement starten van eind april tot eind oktober. Het weer in Bohinj is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. Het voorjaar is schitterend vanwege de bloemenzee in het dal, de herfst vanwege de bijzonder fraaie herfstkleuren in de beukenbossen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bohinj ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Uw hond dient aangelijnd of gemuilkorfd te zijn tijdens de wandelingen. Ter plekke betaalt u 7 euro per dag voor het verblijf van uw hond. Indien u met uw hond op reis gaat kunt u hier zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijv. een muilkorf in het openbaar vervoer verplicht of een bepaalde inenting.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ribcev_laz_aan_meer_van_bohinj.jpg

Slovenië - Bohinj

Aan de voet van de Julische Alpen

Wandelvakantie vanuit dorpsappartement

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 285 klanten