Roemenië - Karpaten - Volkskrant lezersreis, 9 dagen De woeste natuur van Transsylvanië

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Iets bijzonders

Lezersreis langs familiepensions en schuilhut

Unieke reis door de ruige bergen in hartje Roemenië, speciaal samengesteld voor Volkskrantlezers. Filantropen en natuurbeschermers kochten in de Karpaten een gebied van 200 duizend hectare met bossen, bergen en rivieren met als doel om het natuurgebied te beschermen. Dit enorme natuurpark moet uitgroeien tot het Yellowstone van Europa. We starten onze reis in de buurt van Persani waar we wandelen door het sprookjesachtige berglandschap. Daarna reizen we naar het dorpje Cobor dat omgeven wordt door lieflijke heuvels. De stichting Carpathia heeft hier twee boerenhoeven opgeknapt waar we hartelijk worden ontvangen en waar het heerlijk toeven is. Het hoogtepunt van de reis is een overnachting in schuilhutten, hoog in het Fagaras gebergte. Een ruig gebied waar we met een beetje geluk beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten zullen zien. We sluiten onze reis af in het Nationaal Park Bucegi, een paradijs voor wandelaars.

Uniek aan deze reis

 • Speciaal voor lezers van de Volkskrant
 • 1 overnachting in schuilhut
 • uniek verblijf op verbouwde boerderij in authentiek dorp
 • fraaie wandelingen in de bergen
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Volkskrant

SNP Natuurreizen en de Volkskrant organiseren elk jaar samen een aantal inspirerende lezersreizen.

Dag tot dag

Roemenië - Karpaten - Volkskrant lezersreis

In het kort ziet ons programma voor de komende 9 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Boekarest, transfer naar Persani, overnachting Poiana Marului
 • Dag 2: wandeling Persani, overnachting Poiana Marului
 • Dag 3: transfer naar Cobor, overnachting Cobor
 • Dag 4: fietstocht Cobor, overnachting Cobor
 • Dag 5: naar Fagarasbergen, overnachting Plaiul Foii of schuilhut
 • Dag 6: wandeling Fagarasbergen, overnachting Plaiul Foii of schuilhut
 • Dag 7: wandeling Fagarasbergen, naar Bucegi, overnachting Moieciu de Sus
 • Dag 8: wandeling Bucegi, overnachting Moieciu de Sus
 • Dag 9: naar Boekarest, vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Boekarest worden we met de bus naar Persani gebracht. We rijden dwars door de Zuidelijke Karpaten voor we onze overnachtingsplaats in de groene heuvels van Persani bereiken. 

Overnachting in

Poiana Marului

Dag 2

Op onze eerste dag in Roemenië maken we een wandeling in de groene heuvels van Persani. We wandelen door een lieflijk landschap van velden, boerderijen en hier en daar een plukje bos. De besneeuwde bergen van Piatra Craiului vormen bij helder weer het schitterende decor. 
Wandeling: 8km, 450m stijgen en dalen

Overnachting in

Poiana Marului

Dag 3

We verruilen vandaag de uitlopers van de Karpaten in voor de lieflijke heuvels van Zuid-Transsylvanië. Het kleine dorp Cobor wordt omringd door weilanden en bossen, bloemen en dieren en dat is al eeuwen zo. Hoewel Cobor niet in het reservaat van de Foundation Conservation Carpathia ligt, heeft de stichting er 2 oude boerderijen aangekocht en opgeknapt. Ze is er prima in geslaagd de sfeer van deze Hongaarse en Saksische huizen te behouden en tegelijkertijd modern comfort eraan toe te voegen. Het is een heerlijk rustige plek voor een verblijf op het Roemeense platteland. De mensen van de boerderij vertellen ons met alle plezier over de bijzondere flora en fauna in de nabije omgeving.

Overnachting in

Cobor

Dag 4

De vriendelijke heuvels rond Cobor lenen zich uitstekend voor een prachtige fietstocht. Op een mountainbike doorkruisen we het authentieke platteland. Ongetwijfeld worden we begroet door een hartelijke dorpsbewoner of boer die ons vanaf zijn akker verwonderd zal bekijken. De boerderij waar we overnachten is opgeknapt met als doel de rijke biodiversiteit in de directe omgeving te beschermen én bezoekers erover te informeren. Tijdens ons bezoek leren we er van alles over. 
Fietstocht: 35km, 200m stijgen en dalen

Overnachting in

Cobor

Dag 5

We keren terug naar de bergen van de Zuidelijke Karpaten, waar we bij aankomst vanuit de bus al een glimp hebben gezien. Bij Zarnesti verlaten we de gebaande paden en rijden we langs de noordkant van Nationaal Park Priata Craiului. In het gehucht Plaiul Foii verlaten we de bus en wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft van de groep overnacht in het dal en maakt vanmiddag nog een mooie wandeling door de omgeving. De andere helft van de groep gaat eerst per jeep en vervolgens te voet verder, dieper de bergen in. Hoog in de Fagarasbergen heeft de Foundation Conservation Carpathia 2 schuilhutten gebouwd. Ze zijn bedoeld bezoekers te laten kennis maken met de unieke natuur in het reservaat, het grootste natuurgebied in privébezit in Europa. Op deze bijzondere plek gaan we overnachten, in 2 vlak bij elkaar gelegen hutten. We kijken uit op loodrechte bergwanden van grijs kalksteen en donkergroene valleien zonder paden of wegen. De kleuren van de zonsondergang zijn hier vaak spectaculair en als de avond valt hebben we kans beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten te zien.
Wandeling naar schuilhut: 4km, 450m stijgen
Wandeling vanuit Plaiul Foii: 10km, 550m stijgen en dalen

Overnachting in

Plaiul Foii of schuilhut

Dag 6

Terwijl de ene helft van de groep ontwaakt in de hooggelegen schuilhut, maakt de andere helft zich op voor de wandeling naar diezelfde schuilhut. In het gebied waar de schuilhut zich bevindt werkt de stichting werkt aan natuurherstel. Initiatiefnemer Christoph Promberger probeert hiermee de grootschalige houtkap van het afgelopen decennium een halt toe te roepen. Zijn stichting koopt zoveel mogelijk land en jachtrechten op en probeert de plaatselijke bevolking ervan te overtuigen dat ecotoerisme op termijn meer geld oplevert dan verkoop aan houthakkers.
Degenen die afgelopen nacht in de schuilhut hebben geslapen dalen weer af naar het dal, waar ze vanavond overnachten. De andere helft van de groep slaapt vandaag in de hut hoog op de berg.
Wandeling naar schuilhut: 4km, 450m stijgen
Wandeling vanaf schuilhut: 4km, 450m dalen

Overnachting in

Plaiul Foii of schuilhut

Dag 7

Vandaag komen we als groep weer bij elkaar en kunnen we ervaringen uitwisselen over het bijzondere landschap en wilde dieren die we hopelijk hebben gespot. Degenen die hebben overnacht in de schuilhut dalen 's morgens weer af naar Plaiul Foii. De andere helft van de groep maakt een mooie wandeling door de omgeving. Als we compleet zijn stappen we in de bus en rijden we naar het even verderop gelegen Nationaal Park Bucegi. 
Wandeling vanaf schuilhut: 4km, 450m dalen
Wandeling vanuit Plaiul Foii: 10km, 550m stijgen en dalen

Overnachting in

Moieciu de Sus

Dag 8

De bergen van Nationaal Park Bucegi vormen een paradijs voor wandelaars. We maken er een prachtige wandeling onderlangs de verticale bergwanden, met uitzicht op het fraaie landschap en de Piatra Craiului.

Overnachting in

Moieciu de Sus

Dag 9

De bus brengt ons in een paar uur naar het vliegveld van Boekarest voor de terugvlucht.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden in de diverse gebieden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk altijd ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Poiana Marului, Plaiul Foii en Moieciu de Sus overnachten we in goede, kleinschalige familiepensions. In Cobor verblijven we in een fraai opgeknapte boerderij. Eén nacht brengen we hoog in de Fagarasbergen door in een schuilhut. Faciliteiten als een receptie, restaurant of fitnessruimte hoef je hier uiteraard niet te verwachten, maar een overnachting in de schuilhut is een onvergetelijke ervaring en een hoogtepunt van de reis. We slapen in hutten die op 5 min. wandelen van elkaar liggen. Voor een slaapzak, lakenzak en handdoek in de hut wordt gezorgd. Voor deze overnachting wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft van de groep wandelt op dag 5 's middags onder begeleiding van de lokale gids naar de schuilhut, de andere helft blijft met de SNP-reisleider achter in het pension in Plaiul Foii. Op dag 6 wisselen beide groepen en is de overnachting precies omgekeerd. Voor de overnachting in de hut neem je spullen mee in je rugzak, er is geen bagagevervoer naar de hut.

Tijdens de overnachting in de schuilhut slaap je met max. 4 personen op 1 kamer. In de pensions beschik je overal over een kamer met eigen badkamer. Tegen toeslag kun je in de pensions een 1-persoonskamer boeken. In de schuilhut zijn geen 1-persoonskamers beschikbaar.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 9, m.u.v. lunch op dag 5. Iedere dag krijgen we een stevig ontbijt in ons guesthouse. 's Avonds worden we door onze gastheer en -vrouw getrakteerd op een lekkere Roemeense maaltijd. Voor het middageten krijgen we meestal een lunchpakket mee van onze accommodatie. Op dag 5 is de lunch niet inbegrepen; we kunnen inkopen doen onderweg naar de Karpaten.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 6 x lunch
 • Alle diners
 • Transfers volgens programma
 • Diensten SNP Reisleider
 • Diensten lokale gids dag 4 t/m 7

Niet inbegrepen

 • Lunch dag 5
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Deze reis speelt zich grotendeels af in de bergen van Centraal Roemenië. We maken vrijwel iedere dag een wandeling van maximaal ca. 12km lang met 600m stijgen per dag. Tijdens de wandeling naar en van de schuilhut in de Fagarasbergen komen we meer te weten over natuurherstel in het Carpathia reservaat. Op dag 4 maken we vanuit Cobor een (optioneel) tochtje met een mountainbike over verharde en onverharde wegen en bospaden door de glooiende omgeving. 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Boekarest.

Vlucht informatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg met KLM rechtstreeks naar Boekarest v.v.

Vluchtschema
KL 1373 Amsterdam Boekarest vertrek om 09.30 aankomst 13.10 uur
KL 1374 Boekarest Amsterdam vertrek om 13.55 aankomst 15.55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor je bestemming.

Het binnenland van Roemenië heeft een continentaal of landklimaat. De winters zijn er lang, koud en vochtig. De lente en herfst duren er kort. De zomers zijn aanmerkelijk warmer en droger dan in Nederland. We organiseren deze reis in de vroege zomer en in de vroege herfst. In de vroege zomer is de sneeuw in de bergen gesmolten en staan de hellingen vaak vol bloemen. Het kan in juni in de bergen nog fris zijn, in het dal is de temperatuur aangenaam. De tweede helft van de zomer en de vroege herfst worden gekenmerkt door lange periodes van stabiel droog en warm weer. In de herfst kleuren de bosrijke hellingen in de Zuidelijke Karpaten prachtig goud, geel en rood.
Een regenbui kan je natuurlijk altijd verwachten in het gebergte.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Over het algemeen kom je een heel eind met 200 Lei (ca. EUR 50), hoewel dat uiteraard afhangt van je uitgavenpatroon. Je kunt geld pinnen op het vliegveld van Boekarest. Verder zijn er tijdens de reis weinig tot geen mogelijkheden om geld te pinnen.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Maak voorafgaand aan de reis eventueel wat wandelingen, om je voeten en schoenen (weer) aan elkaar te laten wennen.

Tijdens het wandelen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een drinkfles, regenkleding, lunch en eventueel een fototoestel. Voor de maaltijden in de schuilhut doet de lokale organisatie inkopen. Deze etenswaren worden verdeeld over de groep. Houd hiervoor ook een plekje vrij in je rugzak.
Neem het volgende mee op reis:

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Fotocamera
 • Enige EHBO-benodigdheden: bv pijnstillers, sporttape

 Voor de wandelingen

 • (Berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • Warme en luchtige kleding
 • Regen- en winddichte kleding (bijv. Gore-Tex jack, fleecevest, muts)
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Grote drinkfles (minimaal 1,5 liter) voor koude dranken
 • Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Evt. wandelstokken

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
Op dag 4 t/m 7 krijgt de SNP-reisleider ondersteuning van een lokale gids. Op dag 4 vergezelt een lokale gids ons op de fietstocht rond Cobor. De wandeling naar en van de schuilhut is onder begeleiding van een lokale gids. De SNP-reisleider blijft op dag 5-7 in het dal en begeleidt de rondwandeling aldaar. 

Voor een verblijf in Roemenië heb je een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Roemenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Roemenië erkend. In Roemenie is een WA-verzekering verplicht. Echter, Roemeense verzekeraars keren hooguit 1000,- Euro uit. Het is daarom raadzaam ook een vakantiecascoverzekering af te sluiten. Je auto krijgt dan gedurende de vakantie een all-risk dekking.

Voor een verblijf in Roemenië heb je geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Roemenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische verzorging voldoet in Roemenië nog niet aan de Europese normen. In het bijzonder is de toestand in de lokale staatsziekenhuizen van tweederangs steden of grotere dorpen is zorgwekkend. De bekwaamheid van de behandelende of onderzoekende arts is goed, maar de kwaliteit van infrastructuur en verplegend personeel laat te wensen over. Private ziekenhuizen zijn heel wat beter uitgerust.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Medicijnen zijn in alle steden verkrijgbaar. De apotheken zijn verbazingwekkend goed voorzien van alle grote internationale merkproducten, identiek maar soms onder een andere benaming. In de dorpen daarentegen vind je weinig of niets.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Roemenië is al meer dan een jaar een grote mazelenuitbraak gaande. Het LCR adviseert voor kinderen van 6 tot 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 die naar Roemenië gaan (vervroegde) vaccinatie tegen mazelen. Indien de BMR-vaccinatie voor de eerste verjaardag wordt gegeven dient deze op 14 maanden herhaald te worden.

Voor een verblijf in Roemenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat je informeren over de risico’s op besmetting met Tuberculose, Rabiës (Hondsdolheid), Mazelen, de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene adviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij jou thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij jou thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Roemenië is een veilig land. Terroristen zijn er (voorlopig) niet, er zijn geen gewelddadige bankovervallen, bomaanslagen of dergelijke. Er is natuurlijk criminaliteit, maar meestal de gewone delicten zoals diefstal, passionele misdaad of misdaad volgend op dronkenschap. Diefstal op het platteland komt nauwelijks voor – er is in elk dorp een vorm van sociale controle.
Pas wel op voor zakkenrollers op stations of in en bij toeristische trekpleisters. Roemenen behandelen toeristen nog altijd met groot respect en georganiseerde misdaad die zich op toeristen concentreert, bestaat er nauwelijks.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Roemenië - Karpaten - Volkskrant lezersreis

De woeste natuur van Transsylvanië

Lezersreis langs familiepensions en schuilhut

Zwaarte
Comfort
Iets bijzonders
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten