Roemenië - Donaudelta en Zwarte Zee, 8 dagen vogelen in de grootste delta van Europa

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Vogelreis vanuit hotel en met hotelboot

De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die je vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kan bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied op een moderne hotelboot en worden één met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door jou gespot te worden. We verkennen vervolgens de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen.

Uniek aan deze reis

  • 3 dagen in het hart van Donaudelta
  • Mede begeleid door Roemeense autoriteit op vogelgebied
  • Ook de vogels van de heuvels en bossen achter de kust
  • Uniek verblijf op comfortabele hotelboot
  • Vogelen vanaf het dek van de hotelboot
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

Dag tot dag

Roemenië - Donaudelta en Zwarte Zee

De Donaudelta doet aan onze Biesbosch denken, maar is ruim honderd keer zo groot. Het gebied is bijzonder gevarieerd en biedt een mozaïek van stroomgeulen, ondiepe meren, dode rivierarmen, oude wilgenbossen, zandeilanden en enorme rietkragen. Een waar vogelparadijs! Het gebied is vermaard vanwege de broedkolonies van roze- en kroeskoppelikaan. Beroemd zijn de grote aantallen bedreigde moerasvogels zoals de zwarte ibis, de dwergaalscholver, de witoogeend, de ralreiger, het woudaapje, de grote karekiet, de zwartkoprietzanger en de zeearend. Vanaf een kleine boot varen we langzaam door een met riet omzoomde watergang en komen we diverse vogels van zeer dichtbij tegen. In de Delta zijn de enige wegen waterwegen. De dorpjes in de delta kennen geen gemotoriseerd verkeer. Het is er overal doodstil en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. De Dobrogea, het achterland van de delta, bestaat uit extensieve landbouw- en steppegebieden met fraaie vergezichten. Er leven kalanderleeuweriken en grielen. Langs de kust ligt het Babadag eikenbos, ooit door de Turkse Sultan aangeplant. In het halfopen bos gaan we op zoek naar de ortolaan, de rouwmees en de Syrische bonte specht. De bloemrijke bosranden zijn tevens rijk aan vele soorten vlinders. In het gebied vinden we ook roofvogels, zoals de Balkansperwer, de schreeuwarend, de sakervalk, de dwergarend en de slangenarend.

Dag 1

Na aankomst in Boekarest hebben we een transfer per comfortabele touringcar naar de poort van de Donaudelta. We rijden in ongeveer vier uur naar het leuke havenplaatsje Tulcea waar we in de haven in een hotelboot overnachten. We zullen onderweg een stop maken en wie weet zien we de eerste bijzonderheden.

Overnachting in

Hotelboot 

Dag 2

Vanaf Tulcea varen we vroeg in de ochtend met deze boot de delta in. Eenmaal in de delta beland, gaan we aan boord van een veel kleinere boot. Daarmee kunnen we door kleine rivierarmen en ondiepe plassen varen, langs rietkragen en wilgenbossen. Het is goed mogelijk dat we daar onder andere onze eerste roze- en kroeskoppelikanen zullen zien, net als de zwarte ibis, de dwergaalscholver, de witoogeend of de geoorde fuut. In de delta komen maar liefst negen soorten reigers voor: de blauwe reiger, de grote zilverreiger, de kleine zilverreiger, de ralreiger, de purperreiger, de kwak, de roerdomp, de koereiger en het woudaapje, waarbij de ralreiger en de kwak het meest talrijk zijn. Er komen nergens in Europa meer koekoeken voor dan in de Donaudelta en ook de prachtige scharrelaar is er algemeen.

Overnachting in

Hotelboot 

Dag 3-4

De komende twee dagen varen we dieper de delta in. We maken een wandeling door een van de authentieke dorpen in de buurt. De tijd in het prachtige dorp lijkt werkelijk stil te hebben gestaan. De huizen van het dorp hebben daken van riet en zijn soms nog gebouwd van leem. In de dorpen kan je enorm veel zangvogels horen en zien. De Orpheus spotvogel, de wielewaal, de draaihals, de braamsluiper en een enkele sperwergrasmus zullen zeer waarschijnlijk voor je lens verschijnen. In plassen broedt de witwangstern en in steilranden de ijsvogel. Tegen de avond zoeken we de hotelboot op, die dan op een prachtige plek voor anker is gegaan middenin de delta. Ook maken we in deze twee dagen een wandeling op de 'grinduls' (zandeilanden): een prachtig duingebied. Hier zien we mogelijk onder andere de roodpootvalk, de scharrelaar en de kleine klapekster. De laatste avond varen we terug naar Tulcea, waar we in de haven overnachten.

Overnachting in

Hotelboot 

Dag 5

Vandaag gaan we weer eerst het steppeachtige binnenland in op zoek kalanderleeuweriken, de zeldzame bonte tapuit en de Isabeltapuit: een echte steppevogel die nestelt in holen van de siesel, een soort lichtgekleurde grondeekhoorn. Misschien zien we de grootogige Griel. Dan volgen we de kust van de Zwarte Zee en bezoeken we voor langere tijd het Babadag bos en Enisala. Het Babadag bos is een zonnig, halfopen eikenbos. We bezoeken er ook een prachtig bloemrijk kalkhooiland. Naast de prachtige bloemen kunnen we Ortolaan vinden. Dan gaan we naar Enisala waar we een overzicht hebben over de voordelta. In het water zwemt de krooneend en langs het water scharrelen steltlopers. In de steilrand is een broedkolonie van bijeneters en misschien zien we de fraaie roze spreeuw en de bijzondere rouwmees.

Overnachting in

Tulcea

Dag 6

Op het programma van vandaag staat een busrit naar de zuidelijk gelegen Romeinse restanten van de stad Histria. We stoppen eerst bij een moerasgebied bij Sinoe, waar in de ondiepe plassen talloze stellopers zitten, zoals de krombekstrandloper, de breedbekstrandloper, de kluut, de steltkluut en de vorkstaartplevier. Er rusten hier vaak ook meeuwen en sterns, zoals de reuzenzwartkopmeeuw, de dwergmeeuw en de dwergstern. Daarna gaan we naar het Romeinse Histria. In het buitengedeelte met opgravingen is van alles te zien, zoals de prachtig getekende Spaanse mus, de hop, de ooievaar en mogelijk de griel. De stad heeft een schitterend uitzicht over een lagune van de Zwarte Zee. In die brakwaterlagune kunnen we mogelijk dobbelsteenslangen op spectaculaire wijze zien vissen.

Overnachting in

Tulcea

Dag 7

Vandaag gaan we vroeg op pad om de warmte voor te zijn. We rijden via de vallei van de Donau per bus een stuk het binnenland in. Langs de weg hebben bijeneters in de steile wanden van een afgraving hun nesten uitgegraven. Ze broeden er samen met scharrelaars en een enkele tapuit. We gaan na de korte stop vogelen in het bijzondere steppeachtige hoedebos bij Telita. In deze open bossen gaan we op zoek naar de grauwe gors, zijn neef de ortolaan, de sperwergrasmus en de kleine Klapekster. Tenslotte bezoeken we het Klooster van Celic Dere. In de bossen en open plekken rond dit klooster hebben we kans om de draaihals, de grauwe klauwier, de middelste bonte specht, de kleine vliegenvanger en de fluiter te zien, en met wat geluk komt de appelvink in de beek drinken. 's Avonds rijden we terug naar Tulcea.

Overnachting in

Tulcea

Dag 8

Vandaag gaan we per bus terug naar Boekarest voor de terugreis naar Nederland. Als er voldoende tijd is, maken we nog een vogelstop onderweg.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden en de vogelstand in de diverse gebieden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk altijd ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste vier nachten verblijven we op een comfortabel ‘floating hotel’ met tweepersoons binnenhutten, voorzien van eigen douche en toilet. Deze hotelboot is helemaal voor ons alleen, dus behalve het personeel zijn er geen andere gasten aan boord. Het is onze uitvalsbasis voor dagelijkse excursies. Met een kleine motorboot verplaatsen we ons door de delta, waarna we ’s avonds weer terugkeren op de hotelboot. Deze vaart met ons mee en meert elke avond aan op een leuk plekje. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, tegen de avond, onder het genot van een koel drankje vanaf het bovendek een vissend woudaapje te observeren. Als de boot niet vaart wordt elektriciteit opgewekt met een generator. Deze generator gaat ‘s nachts uit, maar kan op verzoek ook ‘s avonds al uit worden gezet zodat we beter naar de nachtelijke geluiden van vogels en amfibieën kunnen luisteren. Op de avond van dag 1 en 4 ligt de boot in de haven van Tulcea of daar vlakbij, op de andere avonden middenin de natuur van de Delta.
De laatste 3 nachten verblijven we in een hotel in Tulcea: een levendige havenstad aan de poort van de Donaudelta. Het nieuwe Ibis Guesthouse ligt op 5 minuten lopen van het centrum van het stadje, op een rustige locatie. De maaltijden die in het restaurant geserveerd worden zijn uitstekend. De kamers zijn comfortabel en modern ingericht, elk met eigen badkamer.

Tegen betaling van een toeslag kun je een éénpersoonskamer boeken in het hotel in Tulcea en een eigen hut op de boot.

Over de maaltijden

Het verblijf in Roemenië is op basis van volpension. Een driegangenmenu en ontbijt worden verzorgd door het hotelpersoneel. Verse producten en streekgerechten staan op het menu. De lunch is op de boot of als picknick in het veld, meegebracht in koelboxen.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • 6 lunches
  • 7 diners
  • alle overige transfers volgens het programma per minibus
  • 3-daagse excursie per hotelboot
  • diensten SNP-reisleider en Engelssprekende Roemeense gids

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
  • overige entrees
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De reis bestaat uit twee delen: het eerste deel is de vaartocht door de delta, waarbij de dagen gevuld zijn met vaartochten en het in alle rust vanaf de hotelboot bewonderen van de vogels van de delta. Je maakt dan ook enkele korte wandelingen. Het tweede deel van de reis bezoek je de Zwarte Zeekust. Hier maken we langere dagen. Doorgaans vertrekken we dan rond 8.30 uur en zijn pas rond 20.00 uur terug in het hotel. Ook dan maken we kortere wandelingen op zoek naar de beste observatieplekken. Omdat de interessante vogelgebieden niet naast elkaar liggen en de kwaliteit van de wegen minder is dan in Nederland, dien je er rekening mee te houden dat je tijdens het 'landprogramma' dagelijks enkele uren met de bus reist.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze groepstransfer luchthaven - accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Maak je géén gebruik van de door SNP aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfer op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Boekarest of in de eerste accommodatie in Tulcea. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg met KLM rechtstreeks naar Boekarest v.v.

Vluchtschema
KL 1373 Amsterdam - Boekarest vertrek 09.30 aankomst 13.10 uur
KL 1374 Boekarest - Amsterdam vertrek 13.55 aankomst 15.55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Het heersende klimaat van de Dobroedsja (Zwarte Zeekust en Donaudelta) is een overgang van een landklimaat naar een Mediterraan klimaat. In de winter vriest het zelden en de zomers zijn warm en droog. De meeste neerslag valt in de winter. De combinatie van een gunstig klimaat en een zeer oud en jong landschap maken van de Dobroedsja een interessant gebied voor flora en fauna. De gemiddelde temperatuur in en nabij de Donaudelta zal in mei ongeveer tussen de 20 en 25 graden Celsius liggen, maar een enkele keer staat er een koude wind vanuit zee. Omdat je op de boot veel stilzit is het van belang om voldoende warme kleding mee te nemen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Donaudelta & de zwarte zee ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

De munteenheid in Roemenië is de Roemeense Lei. Het is praktisch om euro’s in kleine biljetten mee te nemen gezien de ongunstige wisselkoers en het lastige terug wisselen van Roemeens geld bij de officiële kantoren. Euro's worden bij banken en wisselkantoren wel algemeen geaccepteerd. Ook zijn er in steeds meer grote plaatsen pinautomaten. Aangezien vrijwel al je kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd voor je persoonlijke uitgaven rekening met een bedrag van ca. € 100,- voor de gehele reis. Alle drankjes (let op: men rekent Nederlandse prijzen!) en andere persoonlijke uitgaven kan je ter plaatse in euro’s betalen. Voor onvoorziene uitgaven en/of calamiteiten kan je het beste een creditcard (VISA of Mastercard) meenemen.

Wij raden je aan om uitgerust en met een redelijk goede conditie aan de reis te beginnen. Je zult dan veel meer van de reis genieten. Het is verstandig om goed gezond op reis te gaan.

In het vliegtuig is de bagagebeperking 20 kg per persoon. Op de boot en in de bus hebben we te maken met kleine cabines en beperkte bagageruimte. Daarom verzoeken wij je om je bagage zoveel mogelijk te beperken. Je kan het beste een flinke handtas meenemen en geen koffer: die neemt betrekkelijk veel ruimte in beslag. Denk er aan dat je een aantal belangrijke spullen in je handbagage stopt voor het geval je koffer zoek raakt of wanneer je niet direct bij je koffer kan wanneer we in de bus zitten. Er is overal meer dan voldoende ruimte voor je telescoop of foto-uitrusting.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. We adviseren je in ieder geval het volgende mee te nemen:

  • Lunchpakket voor op de eerste reisdag
  • Koffiekop of beker (tijdens de landexcursies wordt water en koffie/thee verstrekt)
  • Goed ingelopen wandelschoenen
  • Verrekijker en eventueel telescoop
  • Rugzakje/tasje voor overdag
  • Luchtige en warme kleding
  • Regenkleding
  • Zaklamp
  • (Reis)wekker
  • Doek of stuk plastic om op te zitten (bijv. tijdens kijken naar vogels / lunch in het veld)
  • Veldgidsen
  • Notitieboekje en schrijfgerei (potlood!)
  • Deze reizigersinformatie
  • Zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
  • Zonnebril
  • Fotocamera
  • Een flesje muggenolie
  • GELDIG paspoort of reispas
  • (Kopieën van) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
  • Contant geld ( voor 'normale' uitgaven is € 100,- ruim voldoende)
  • EHBO benodigdheden; middel tegen diarree (bijv. diacure) pleisters, jodium, azaron, sporttape, rekverband, medicijnen e.a. (de reisbegeleider heeft een EHBO doos)
Het volgende mag NIET mee in de handbagage en moet dus worden opgeborgen in tas of koffer:
  • Statief, wandelstok e.d.
  • Scherpe voorwerpen (zakmes, pincet, nagelknipper, verbandschaar etc.)
  • Vloeistoffen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die zijn of haar grote kennis van vogels graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Deze reis wordt begeleid door John van Lier. Hij wordt de gehele reis vergezeld door een uitstekende Engelstalige Roemeense ornitholoog en bekend vogeltekenaar.

John is al van kinds af aan een fervent vogelaar. Duizenden ganzen in een winterse Friese polder, de eerste zingende tjiftjaf in je tuin, zeevogels spotten bij de eerste herfststorm, dat onbekende geluid in het riet ... vogels waarnemen blijft overal en altijd boeien, waar je ook bent. Belevingen die John graag met anderen wil delen.

 

 

Ga je binnenkort op reis naar Roemenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/roemenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/roemenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische verzorging voldoet in Roemenië nog niet aan de Europese normen. In het bijzonder is de toestand in de lokale staatsziekenhuizen van tweederangs steden of grotere dorpen is zorgwekkend. De bekwaamheid van de behandelende of onderzoekende arts is goed, maar de kwaliteit van infrastructuur en verplegend personeel laat te wensen over. Private ziekenhuizen zijn heel wat beter uitgerust.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Medicijnen zijn in alle steden verkrijgbaar. De apotheken zijn verbazingwekkend goed voorzien van alle grote internationale merkproducten, identiek maar soms onder een andere benaming. In de dorpen daarentegen vind je weinig of niets.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Roemenië is al meer dan een jaar een grote mazelenuitbraak gaande. Het LCR adviseert voor kinderen van 6 tot 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 die naar Roemenië gaan (vervroegde) vaccinatie tegen mazelen. Indien de BMR-vaccinatie voor de eerste verjaardag wordt gegeven dient deze op 14 maanden herhaald te worden.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat je informeren over de risico’s op besmetting met Tuberculose, Rabiës (Hondsdolheid), Mazelen, de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene adviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij jou thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij jou thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Roemenië is een veilig land. Terroristen zijn er (voorlopig) niet, er zijn geen gewelddadige bankovervallen, bomaanslagen of dergelijke. Er is natuurlijk criminaliteit, maar meestal de gewone delicten zoals diefstal, passionele misdaad of misdaad volgend op dronkenschap. Diefstal op het platteland komt nauwelijks voor – er is in elk dorp een vorm van sociale controle.
Pas wel op voor zakkenrollers op stations of in en bij toeristische trekpleisters. Roemenen behandelen toeristen nog altijd met groot respect en georganiseerde misdaad die zich op toeristen concentreert, bestaat er nauwelijks.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

roze_pelikanen.jpg

Roemenië - Donaudelta en Zwarte Zee

vogelen in de grootste delta van Europa

Vogelreis vanuit hotel en met hotelboot

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).