Portugal - Madeira rondreis, 8 dagen Bloementuin in de Atlantische Oceaan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs quinta’s en hotels

Afwisselende rondreis over het subtropische eiland Madeira, bekend om zijn enorme bloemenpracht. Verken vanuit drie bijzondere accommodaties met een huurauto dit groene eiland. Wissel een ontspannen dag bij het zwembad van uw quinta af met een mooie wandeling langs de vaak spectaculair aangelegde levada’s (irrigatiekanalen). Bezoek ook het sfeervolle Funchal, met zijn botanische tuinen en wijnhuizen!

Uniek aan deze reis

 • Fraai gelegen quinta's
 • Het hele jaar lekker wandelweer
 • Vrijheid met eigen auto
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Madeira rondreis

Het vulkanische bloemeneiland Madeira, ver weg in de Atlantische Oceaan, is reeds lang geliefd bij de rijken en groten der aarde om zijn schitterende botanische tuinen, zuivere lucht en ideale klimaat. Met name de Engelse aristocratie vond in de directe omgeving van Funchal een zeer geschikt overwinteringsverblijf. De smaakvolle madera zal hiertoe zeker ook hebben bijgedragen. Maar Madeira heeft meer te bieden: het bergachtige binnenland, waar boeren op kleine terrassen tegen steile hellingen hun akkers bewerken, de schilderachtige dorpjes en de weelderige, tropisch aandoende plantengroei. De boeren verbouwen hier bananen, suikerriet en zoete aardappels tussen kleurrijke bloemen, heesters en fruit- en papayabomen. Niet voor niets wordt Madeira de bloementuin van de Atlantische Oceaan genoemd. Met uw huurauto heeft u onbeperkte vrijheid om het eiland te verkennen en zelf te bepalen hoe u de dag doorbrengt. Omdat Madeira te boek staat als een echt wandeleiland, raden we u aan de auto regelmatig te laten staan en via het prachtige netwerk van levada’s de hoge bergmassieven, steile kliffen en diepe ravijnen te doorkruisen. Deze vakantie op Madeira richt zich vooral op de westkant van Madeira en is (nagenoeg zonder overlap) te combineren met de wandelreis (320001) aan de oostkant van het eiland tot een 15-daagse reis.

Dag 1

Op het vliegveld van Funchal haalt u uw huurauto op en rijdt in 1 uur, via Funchal, langs de zuidkust naar uw eerste verblijfplaats. U zult zich verbazen over de ingenieuze wijze van wegenbouw op dit grillige eiland. Op sommige trajecten rijdt u meer door tunnels dan erbuiten. Toch krijgt u genoeg mee van de subtropische begroeiing, de overal verspreide huisjes en de schitterende kustlijn. Indien er na aankomst nog tijd is, kunt u een korte wandeling (4,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur lopen) door het typerende cultuurlandschap van Madeira maken: kleine akkertjes, huisjes en overal kleurige bloemen. Maar u kunt ook in de auto stappen en in 5 minuten naar een van de mooiste dorpjes van Madeira rijden. Jardim do Mar ligt aan zee, onder aan een steil klif en u kunt er goed eten.

Overnachting in

Calheta

Dag 2

Verkenning van de westpunt van Madeira. Via de slingerende rondweg rijdt u in ca. 1 uur, door afwisselend bos en dorpjes, naar Ponta do Pargo waar een klassieke vuurtoren het meest westelijke puntje van Madeira markeert. Vanaf 350 m hoogte kijkt u neer op de branding en de kliffen die de hele noordwestpunt van het eiland domineren. Uitgebreide wijnbouw zoals aan de zuidkust van Madeira is op deze winderige plek niet mogelijk. Het is hier wat minder dichtbevolkt, er worden andere gewassen verbouwd en er loopt wat vee.
Iets voorbij Ponta do Pargo kunt u een afwisselende rondwandeling maken (10 km, 400 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen). U loopt omhoog het bos in en pikt daar Levada Nova op. Het dennen-eucalyptusbos is heel open zodat u vanaf de levada veel zicht op zee hebt en de dorpjes onder u. Na een steile afdaling bereikt u een kapel met uitzicht op zee. U keert langs een indrukwekkend uitzichtpunt en een vriendelijk dorp, met veel bloemen en mandarijnenboompjes, terug naar uw auto.

Overnachting in

Calheta

Dag 3

Verkenning van de noordelijkste punt van Madeira en korte kennismaking met het hooggelegen binnenland. U rijdt door bos en struikgewas omhoog naar de bergrug van 1300 m die dit deel van het eiland domineert. Het landschap hier is niet te vergelijken met de kuststrook, alleen al omdat het onbewoond is. Via een aantal uitzichtpunten daalt u af naar Porto Moniz, het noordelijkste plaatsje, gelegen aan zee, met een natuurlijke haven. Ver boven Porto Moniz begint een van de mooiste levadawandelingen: Levada da Ribeira da Janela. Deze levada levert water aan een krachtcentrale die aan zee staat en in 1965 in werking is getreden. Eerst heeft u fraai zicht op de kleine terrasjes en huisjes met oranje daken op de steile helling aan de overkant, dan loopt u een weelderig laurierbos binnen, gelegen in een ongerepte, onpeilbaar diepe vallei. Deze vlakke wandeling duurt maximaal 2,5 uur (max. 250 m stijgen en dalen). U loopt heen en terug dezelfde route, dus een kortere wandeling kan ook.
Na de wandeling rijdt u naar Fanal, een stukje Afrikaanse savanne op 1200 m hoogte. Grillige laurierbomen, vol mos en varens, staan in een weidegebied met grazend vee. Daarna bereikt u de moerassige hoogvlakte Paúl da Serra, het best te vergelijken met Schotland, en daalt dan af naar Calheta.

Overnachting in

Calheta

Dag 4

U rijdt 10 km omhoog naar de bergkam op 1300 m hoogte. Hier zet u de auto neer en daalt aan de andere kant van de kam af, het dal van Rabacal in. Door dit dal stroomt het water van de hoogvlakte Paúl da Serra naar beneden. Middels levada’s op vier niveaus wordt het water opgevangen en via tunnels naar de zuidkant van de bergrug geleid, waar het in de Levada Nova verdeeld wordt over de uitgestrekte landbouwgebieden. U wandelt over mossige levada’s, onder bomen vol baardmos en langs druipende rotswanden naar de 25 Fontes, waar het water van een enorme waterval en meerdere kleinere bronnen opgevangen wordt, daalt af naar Levada da Rocha Vermelha en ziet hoe deze, onder aan een loodrechte wand, in een 2 km lange tunnel verdwijnt. Na genoten te hebben van het uitzicht over de imposante groene vallei van de Ribeira da Janela, klimt u weer omhoog naar de Levada das 25 Fontes en ziet ook deze in een tunnel verdwijnen. Op deze dag krijgt u een goed beeld van de noeste arbeid die verricht is om Madeira groen te houden. De wandeling kan naar believen ingekort of juist verlengd worden. Het is zelfs mogelijk het begin en eind met een taxibusje af te leggen, zodat er slechts een korte wandeling naar de mooiste plekken gemaakt hoeft te worden. Totale wandeling: 8,5 km, 550 m stijge en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Calheta

Dag 5

U verlaat uw verblijfplaats aan de zonnige zuidkust en rijdt via Paúl da Serra en de Encumeada-pas (1083 m) naar Sao Vicente aan de groene en vochtige noordkust. Hier volgt u een tijdje de kustweg, onderlangs spectaculaire kliffen, naar uw volgende overnachtingsadres in Boaventura of Arco de Sao Jorge. Totale rijafstand is ca. 60 km.
Onderweg kunt u twee wandelingen maken die een goed beeld geven van het groene en grillige berggebied rond Encumeada. Net ten oosten van Encumeada liggen de hoogste toppen van Madeira (Pico Ruivo, 1862 m en Arieiro, 1816 m). Eerst stopt u aan de rand van Paúl da Serra bij het uitzichtpunt Bica da Cana (1600 m) waar u een korte wandeling (3,5 km, 200 m stijgen en dalen, 1,5 uur), gedeeltelijk langs de Levada da Serra, kunt maken. Iets verder, net onder de Encumeada-pas, begint de Caminho Real de Encumeada, een oude handelsroute. U loopt door een spectaculair landschap met weelderige vegetatie naar Curral Jangao, een mooi dal onder grillige toppen, waar de restanten van een verlaten nederzetting nog zichtbaar zijn in het groen. Wandeling: 7 km, 250 m stijgen en dalen, 2,5 uur. Vlak bij uw accommodatie in Arco de Soa Jorge ligt een bijzondere botanische tuin met onder meer een fraaie rozentuin met meer dan duizend variëteiten, een van de grootste collecties in Portugal.

Overnachting in

Arco de Sao Jorge of Boaventura

Dag 6

U kunt vandaag een heel afwisselende rondwandeling maken via een spectaculair klifpad (een oude handelsroute 200 m boven de branding) en door het cultuurland rond Boaventura. Terwijl u door jungle-achtige vegetatie langs een authentieke levada loopt, heeft u zicht op Boaventura en de oceaan. De totale beschreven wandeling is vrij pittig (11,5 km, 650m stijgen en dalen, 5 uur lopen), maar (veel) kortere varianten zijn mogelijk.
Het kan echter slecht weer zijn aan de noordkust. Niets staat u dan in de weg om naar Funchal te rijden (75 km, grotendeels over Via Expresso), waar het waarschijnlijk wel mooi weer is. Funchal is een gezellige stad met leuke terrasjes en eethuisjes, maar ook aardige musea en historische gebouwen. Uiteraard heeft u hier ook de gelegenheid om madera te proeven in eeuwenoude wijnkelders.
Als het juist mooi weer is, rijdt u misschien liever de 35 km naar Teixeira op 1600 m hoogte en beklimt de Pico Ruivo, met 1862 m de hoogste top van Madeira.

Overnachting in

Arco de Sao Jorge of Boaventura

Dag 7

Via de grillige noordkust rijdt u naar uw laatste overnachtingsadres aan de oostkant van Madeira. Het is een mooie rit, waarin u met vele bochten enorme dalen doorkruist. Overal steile hellingen met groene gewassen en oranje daken, daarboven nevelige wouden. Geregeld heeft u vanaf grote hoogte zicht op zee. De rit is ca. 60 km, maar daar heeft u zeker 1,5 uur voor nodig. Dan is er nog genoeg tijd voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar de bij dag 6 al genoemde Pico Ruivo. U kunt ook doorrijden naar het bijzondere woestijn-schiereiland Ponta Sao Lourenco. De vochtige lucht die tegen de rest van Madeira ver genoeg opstijgt om veel regen en mist te veroorzaken, drijft moeiteloos over het lage schiereiland, vandaar dat het er bijna nooit regent. Er groeit dan ook heel weinig en de roodachtige vulkanische kleuren komen goed tot hun recht (wandeling: 7 km, 350 m stijgen en dalen, 3 uur). Daarna kunt u een terrasje aandoen in het historische stadje Machico. Zarco, een van de ontdekkers van Madeira, is in 1419 in Machico aan land gekomen. In het centrum staan nog wat aardige historische panden naast eeuwenoude platanen en er wordt aan het eind van de dag druk geflaneerd aan de boulevard.

Overnachting in

Machico of Santo da Serra

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. We hebben deze overnachtingsplek gekozen omdat u minder dan 10 km van het vliegveld af zit, maar er geen last van hebt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht tijdens deze reis op drie zeer verschillende plekken. De eerste dagen verblijft u aan de (meestal) zonnige zuidkust, op 300 m hoogte, in een drie eeuwen oude quinta. Dit wijnlandgoed is sfeervol verbouwd en heeft naast een aantal comfortabele gastenkamers ook gezellige zitkamers, met een houtkachel, zachte banken en leesboeken. Het grootste deel van het jaar zit u echter liever buiten bij het zwembad of in de schaduw van een van de enorme bomen, waar u uitkijkt over de zee. Rond het huis worden verschillende soorten wijndruiven gekweekt voor onderzoek naar de beste druif voor de Madeira wijn.

Aan de noordkant van Madeira verblijft u bij Arco de Sao Jorge in een van de huisjes die verscholen staan in een enorme, bloemenrijke tuin. Deze huisjes zijn volledig ingericht met open haard, badkamer, keukenhoek en slaapzolder, maar zijn allemaal net even anders van vorm en grootte. Ook hier een gezellige gemeenschappelijke ruimte en uiteraard een zwembad.
Mocht er geen huisje beschikbaar zijn, dan overnacht u in een alternatief in de omgeving van Arco de Sao Jorge; in deze omgeving zijn niet veel accommodaties, dus dit kan wat extra reistijd opleveren.

De laatste nacht slaapt u in een uitstekend en landelijk gelegen hotel bij Santo da Serra. Het ruim opgezette hotel ligt landelijk en er is een overdekt zwembad. Het hotel bestaat uit losse, lage, gebouwen in een grote tuin. Klasse ****, 3 nachten, een goede plek om nog wat langer te blijven. Soms moeten we uitwijken naar een eenvoudiger hotel in het nabijgelegen kleine en rustige stadje Machico. Voordeel is dan wel dat u lopend het leuke oude centrum en de boulevard kunt verkennen. Alle hotels zijn slechts 10 minuten rijden van het vliegveld.

N.B. De meeste accommodaties op Madeira hebben gescheiden bedden. Indien u een kamer met tweepersoonsbed aanvraagt, kunnen we dat niet overal garanderen.

Over de maaltijden

Elke ochtend wordt er een ontbijt(buffet) voor u verzorgd. Indien u in Calheta in een huisje verblijft én in de huisjes van Arco de Sao Jorge, maakt u het ontbijt zelf klaar met ingrediënten die voor u zijn neergezet. ’s Ochtends wordt er vers brood gebracht.
U kunt zelf inkopen doen voor een lunchpakket, maar ook onderweg neerstrijken in een eethuisje. In Madeira kunt u in elk barretje sandwiches naar keus (om mee te nemen) laten klaarmaken. Tijdens de wandelingen komt u weinig horeca tegen.
Voor het avondeten kunt u op verschillende plekken terecht. In Calheta is er geen restaurant bij de quinta, maar er wordt elke avond (behalve tijdens een paar stille weken in december en januari) een goede maaltijd bereid, waarvoor u zich de dag tevoren kunt inschrijven. In Arco de Sao Jorge is er een goed restaurant bij de quinta. Tijdens de laatste avond is er een restaurant bij het hotel of op loopafstand in het plaatsje.In de omgeving van alle accommodaties vindt u daarnaast meerdere restaurants op 5-10 minuten rijden.
De maaltijden op Madeira zijn over het algemeen niet buitengewoon culinair of uitgebreid, maar vis is altijd een goede keuze. De diepzeevis espada, voor de kenners met gebakken Madeira-banaan, is een lokale specialiteit.

Info kindvriendelijkheid

De Quinta's waar je op deze reis in overnacht liggen beide in een grote tuin en hebben een zwembad. Er is geen speelgelegenheid, maar beide locaties in Calheta en Arco de Sao Jorge hebben in elk geval veel buitenruimte. De wijngaarden van de quinta bij Calheta zijn iets bijzonders en bovendien zijn er op deze locatie huisjes, waar je met kinderen prima kunt verblijven. Kinderen slapen op een sofabed.

In Machico is de accommodatie een klein hotel of pension, en is het stadje erg leuk voor de laatste nacht verblijf, na twee locaties in de natuur. Hier kun je flaneren langs de boulevard of een lekkere pizza eten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto
 • SNP-reisdocumentatie met wandelbeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele (wandel)kaart van Madeira

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof en eventuele tol
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 8 dagen, van aankomst tot vertrek, op/vanaf het vliegveld van Funchal. U heeft een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto (ingedeeld naar catergorie) die u meekrijgt is afgestemd op het aantal personen: voor 1 persoon: YB Hyundai i10 of vergelijkbaar, 2-deurs. Voor 2 personen: BB Renault Clio of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Voor 3 of 4 personen: DF VW Golf of vergelijkbaar, 4-deurs stationwagon met airco. Indien u een andere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven en betaalt u mogelijk een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Met de huurauto heeft u grote vrijheid om te doen wat u wilt. Madeira is niet groot en in een week kunt u het eiland goed verkennen. Om een goed beeld van de verschillende landschappen te krijgen, is wandelen wel de aangewezen manier. Madeira is een echt wandeleiland en daarom kunt u tijdens dit arrangement elke dag een wandeling maken. De wandelingen zijn niet lang of zwaar en altijd in te korten. Een groot deel van de wandelingen voert over paden langs levada’s, die een uitgebreid irrigatienetwerk vormen. Het zijn betonnen goten waarlangs een smal pad ligt. Soms gebruikt u de rand van de levada zelf om over te lopen. De afgronden ernaast kunnen diep zijn, dus voor mensen met hoogtevrees is deze reis niet geschikt. Daarnaast loopt u veel door landbouwgebied met kleine akkertjes en veel verspreid staande huizen. Hier loopt u meestal over asfaltweggetjes of restanten van oude (trappen)paden.
Verder is het mogelijk om een aantal botanische tuinen te bezoeken. Een heel mooie tuin ligt vlak bij de tweede overnachtingsplaats, maar de meeste liggen rond Funchal, met name in Monte, hoog boven de stad. Vanuit Monte kunt u met een gondelbaan naar het centrum van Funchal afdalen. Dit is een goede optie voor een stadsbezoek, omdat het centrum van Funchal niet echt autovriendelijk is. Funchal en Monte zijn vanuit alle verblijfplaatsen in 30-60 minuten te bereiken. Ook voor het proeven van de bekende madeira wijn is Funchal de aangewezen plek.
NB. Op Madeira kan het altijd voorkomen dat een pad langs een steile bergwand beschadigd raakt door een kleine aardverschuiving als gevolg van noodweer. Als dit gevolgen heeft voor het wandelprogramma hoort u dit ter plekke van onze lokale partner.

Geschikt voor kinderen

Door je auto ben je heel flexibel in je programma. Wandelen op Madeira is bovendien zo spectaculair, dat het ook voor kinderen zeker een belevenis is. Rondwandelingen zijn schaars, maar heen en weer over een levada richting een waterval, waanzinnig uitzichtspunt of een bergtop is zeker niet saai.
Op diverse plekken kun je in rotszwembaden (Porto Moniz) of bij een kunstmatig strandje (o.a. Calheta) de oceaan in. Met kinderen mag een bezoek aan Funchal zeker niet ontbreken; je kunt er een boottocht (met kans op het zien van dolfijnen) maken met een replica van de boot waarmee Columbus zijn ontdekkingstochten maakte.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.
N.B. In de winter is de kans op mooi weer aan de zuidkant (Calheta) groter dan in Sao Jorge/Boaventura aan de noordkant van Madeira.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Funchal.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

U kunt dit arrangement starten van 1 jan t/m 31 december. Het hele jaar door heerst er op Madeira een mild klimaat met heerlijk wandelweer. Via de levada's (waterkanalen) wordt het water van de vochtige noordkant naar de droge zuidkant van het eiland geleid, hetgeen de bijzondere bloemenpracht mogelijk maakt. In de winter kunnen aan de noordkust korte periodes met slecht weer voorkomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Madeira ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

Reizen naar Madeira zijn mogelijk, maar onder voorwaarden (samenvatting):

 1. tussen 48 en 12 uur voor vertrek dien je de hier downloadbare gezondheidsverklaring in te vullen (in het Engels): http://apps.iasaude.pt/s-alerta/questionarios/viagem/questionario.cfm?l=EN
 2. bij aankomst worden alle passagiers gecontroleerd op lichaamstemperatuur
 3. bij aankomst op het vliegveld van Madeira mag je zonder restricties verder reizen als je een negatieve Covid-19 test kunt overleggen, afgenomen niet eerder dan 72 uur voor vertrek en uitgevoerd door een nationaal en internationaal erkende testinstantie. De testresultaten en de gezondheidsverklaring kunnen digitaal verstuurd worden, maar zorg voor een afschrift om bij aankomst te overleggen.
 4. kun je geen negatieve corona-test overleggen, dan kun je op het vliegveld van Madeira een test ondergaan die ongeveer 1 uur in beslag kan nemen. Daarna mag je verder reizen naar je bestemming, met in achtname van alle voor Corona geldende hygiënische maatregelen die gelden op Madeira. Binnen ca. 12 uur krijg je de uitslag. Met een negatieve uitslag mag je verder reizen, met een positieve uitslag wordt je (samen met directe contacten) in een door de regering gekozen hotel in quarantaine geplaatst. Alle kosten zijn voor de lokale autoriteiten. Na 7 dagen dien je een nieuwe test te ondergaan.
 5. alle passagiers zullen gemonitord worden via een APP op vrijwillige basis, maar zeer aanbevolen

Volledige actuele informatie (in het Engels) aangaande Coronamaatregelen voor aankomst op Madeira: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/corona-virus-(covid-19)/information-to-visitors-(covid-19)
Actuele informatie (Engels) hygiëne-instructies: http://apps.iasaude.pt/

19-6-20: Mbt de accommodaties:  Enotel Golf in Santo da Serra gaat niet meer open, hiervoor in de plaats gebruiken we op dag 7 het gelijkwaardige hotel Quinta Cova do Milho, eveneens in Santo da Serra. Dit heeft voor het programma geen consequenties. Het aantal restaurants en winkels dat open is op Madeira neemt gestaag toe. In elke plaats waar je verblijft zijn voldoende restaurants en winkels om lunchinkopen te doen of te kunnen dineren. Musea en toeristische bezienswaardigheden gaan in de loop van de maand juli open.

De verplichte Covid-19 test: Vanwege de uitvoer van het programma raden we ten sterkste af de test pas bij aankomst op Madeira te doen. Deze testen voor reizigers worden in Nederland niet door de GGD afgenomen. Je dient hiervoor zelf een afspraak te regelen met een particulier gezondheidscentrum en er zijn dan kosten aan verbonden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij https://www.hethuisartslab.com/. Prijzen vanaf ca. € 90,-

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

madeira.jpg

Portugal - Madeira rondreis

Bloementuin in de Atlantische Oceaan

Actieve rondreis inclusief huurauto langs quinta’s en hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten