madeira yomads

Portugal - Madeira Hike Experience, 8 dagen Kliffen en levada's op subtropisch Madeira

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Pittige hikes vanuit hotels

Met deze Yomads-reis ontdek je het woeste binnenland van subtropisch Madeira. Van steile terrashellingen tot bizarre vulkanische hoogvlaktes en grillige toppen. Onderweg spot je bijzondere bloemen waar het eiland beroemd om is. De uitdagende routes in het groene bergland nemen je mee langs de beroemde levada's van Madeira, kustlijnen en uitzichten. Ook maak je kennis met de gezellige en sfeervolle hoofdstad Funchal.

Uniek aan deze reis

 • Kleine groep van max. 15 deelnemers
 • Samen met andere young nomads op avontuur
 • Unieke plekken, weg van de massa
 • Enthousiaste en deskundige reisleiders
 • Vooraf contact met groepsgenoten via WhatsApp
Zwaarte
Comfort

Reisverhaal 'Dol op Madeira'

De beste manier om Madeira te leren kennen is met wandelschoenen aan je voeten. Dirk Wijnand deelt zijn ervaring over dit prachtige eiland. Lees het verhaal.
Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Visit Madeira Portugal.


Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Portugal - Madeira by Yomads

Deze reis in het kort:

Dag 1: Aankomst op Madeira

Dag 2: Spookachtig lavaplateau (18 km)

Dag 3: Bergkammen en diepe valleien (15 km)

Dag 4Steile terrashellingen en levada's (10 km)

Dag 5: Naar de hoogste top van Madeira (11,5 km)

Dag 6: Spectaculair kustpad boven de Atlantische Oceaan (16 km)

Dag 7: Vulkanische kliffen en palmoases (7-9 km)

Dag 8: Terug naar Nederland

Dag 1

We vliegen naar Madeira. Op dag één ga je de bergen in naar de Encumeadapas. 

Overnachting in

Encumeada

Dag 2

Via een spookachtig lavaplateau loop je door lange donkere tunnels naar de Encumeadapas.

 • Afstand: 18 km, 110m stijging en 500m dalen
 • Wandeltijd: 6,5 uur

Overnachting in

Encumeada

Dag 3

Bergkammen, diepe valleien en uitdagende stukjes zijn het thema van dag. Ook ontdek je het gezellige Funchal.

 • Afstand: 15 km, weinig hoogteverschil
 • Wandeltijd: 3-5 uur

Overnachting in

Funchal

Dag 4

Een dag vol steile terrashellingen en levada's. We komen uit in het dorp Monte waar je zelf op pad kan, bijvoorbeeld met een kabelbaan naar Funchal.

 • Afstand: 10 km, 150m stijging en 150m dalen
 • Wandeltijd: 3 uur

Overnachting in

Funchal

Dag 5

Via een spectaculaire route over een pad in loodrechte rotswanden hiken we naar de hoogste bergtop van Madeira: de Pico Ruivo.

 • Afstand: 11,5 km, 500m stijging en 850m dalen
 • Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Santana

Dag 6

We hiken over een spectaculair kustpad boven de Atlantische Oceaan naar Porto da Cruz. Hier vind je een zeezwembad, leuke terrasjes en een rum-museum.

 • Afstand: 16 km, 650m stijging en 650m dalen
 • Wandeltijd: 6 uur

Overnachting in

Santana

Dag 7

Een blauwe oceaan, vulkanische kliffen, rode en zwarte gesteentes en een palmoase. Je komt ze allemaal tegen tijdens deze laatste hike van de week.

 • Afstand: 7-9 km, 200m stijging en 300m dalen
 • Wandeltijd: 3-4 uur

Overnachting in

Santana

Dag 8

Na een avontuurlijke week vliegen we terug naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met jou, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.

We controleren onze programma's en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend, maar onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms een programma tijdens het seizoen aan te passen. Hierdoor kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen wordt veranderd. Mochten de aanpassingen van grote invloed zijn op het verloop van de reis, dan laten we je dat altijd tijdig weten.  

Blader door het programma

Reisdetail

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • Heen – en terugvluchten + aansluitende transfers
 • Bagagevervoer
 • Alle overnachtingen in de hotels
 • Ontbijt en diners
 • Entree Palheiro Gardens of Botanical Gardens Funchal (dag 4)
 • Begeleiding, hulp en advies van SNP-reisleider

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Lunch (er is dagelijks gelegenheid om lunchinkopen te doen)
 • Verzekeringen
 • Overige entrees
 • Eigen uitgaven

Hoe is het vervoer geregeld?

Alle transfers binnen het standaard reisprogramma zijn inbegrepen. Wil je zelf nog meer van het eiland zien, dan zijn de kosten voor het vervoer voor eigen rekening.

Welk materiaal heb ik nodig?

 • Goede wandelschoenen
 • Regenkleding
 • Een waterfles of camelbag

► Bekijk hier onze Paklijst voor Wandelreizen

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde SNP-reisleider. Hij of zij toont je de route van de hikes. 

Zijn er sanitaire voorzieningen?

Geen zorgen: in je hotel ben je natuurlijk altijd van alle sanitaire gemakken voorzien! Tijdens de hike zul je niet snel iets tegenkomen.

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Maar in principe kan iedereen met een goede wandelconditie en gezondheid dit hike-avontuur aan. Ook met een gezonde portie doorzettingsvermogen!

Je hiket tussen de 7 en 17 kilometer (3 – 6,5 uur) per dag. Zorg dus dat je voldoende getraind bent om te starten. Houd ook rekening met flinke hoogtes en steile hellingen.

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Funchal v.v.

Vluchtschema
HV 6629 Amsterdam - Funchal vertrek 06.30 aankomst 09.40 uur
HV 6630 Funchal - Amsterdam vertrek 10.25 aankomst 15.25 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Goed om te weten: 
Bij bepaalde windsituaties is het niet mogelijk op de luchthaven van Madeira te landen. In dat geval wijken vliegtuigen uit naar het nabijgelegen eiland Porto Santo en ga je per boot (2,5 uur varen) verder naar Madeira.

Wie reist, stoot onvermijdelijk CO2 uit. Ook op deze reis naar Madeira. Onderstaande grafiek laat zien wat jouw voetafdruk is als je met ons meegaat op deze specifieke reis. 

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, zorgt Yomads ervoor dat de CO2-uitstoot 100% wordt gecompenseerd. Dat doen we voor al onze reizen, inclusief vlucht(en), overnachtingen, excursies en transfers. De kosten hiervoor vind je terug in je reisdetails.  

Wil je meer weten over de ecologische voetafdruk van deze Madeira-reis en wat wij doen om die te compenseren? Kijk dan op snp.nl/co2neutraal

 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Portugal - Madeira Hike Experience

Kliffen en levada's op subtropisch Madeira

Pittige hikes vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)