Portugal - Fotografiereis Azoren, São Miguel, 8 dagen Volkskrant lezersreis met Raymond Rutting

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fotograferen

Fotoreis vanuit comfortabele hotels

In samenwerking met de Volkskrant bieden we een unieke fotografiereis (van 13 t/m 20 september 2018) naar het hoofdeiland van de Azoren: São Miguel. Topfotograaf Raymond Rutting neemt je mee op een fotografische ontdekkingstocht in dit fotogenieke subtropische paradijs. Je geniet van de uitbundige flora in een spectaculair vulkanische landschap en gaat op walvissafari. Je wandelt langs de kratermeren Sete Cidades, de theeplantages van Cha Goreana en de stoombronnetjes van Furnas. Je overnacht in enkele van de beste onderkomens op São Miguel, eerst in een historisch gebouw in het oude centrum van de hoofdstad Ponta Delgada en daarna in een luxe ArtDeco hotel met eigen bronnenbad en uitgestrekte aangrenzende botanische tuinen.

Uniek aan deze reis

 • Baden in warme vulkanische bronnen
 • Culturele hoogtepunten
 • Inclusief privé walvistocht met bioloog
 • Luxe accommodaties incl. ontbijt en diner
 • Ontmoetingen met de lokale bevolking
 • Persoonlijke feedback van topfotograaf Raymond Rutting
 • Speciaal programma voor de Volkskrant
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Volkskrant

SNP Natuurreizen en de Volkskrant organiseren elk jaar samen een aantal inspirerende lezersreizen.

Dag tot dag

Portugal - Fotografiereis Azoren, São Miguel

De Azoren is een zeer groene eilandengroep midden in de Atlantische oceaan en een prachtige bestemming voor fotografen. Onder leiding van topfotograaf Raymond Rutting leer je de fijne kneepjes van de reisfotografie. In het speciaal voor deze reis samengestelde programma komt een breed scala aan fotogenieke onderwerpen langs.
Naast de natuurlijk schoonheid van de enorme caldeira Sete Cidades, verschillende kratermeren en de stoombronnen van Furnas, maken we ook kennis met vissers in een kleurrijk vissersplaatsje en krijgen we een rondleiding door een oud klooster waar het beroemdste heiligenbeeld van de Azoren wordt bewaard. Natuurlijk mag een walvissafari niet ontbreken. De Azoren staan bekend als een hele goede bestemming om walvissen en dolfijnen te zien. Die kans wordt extra groot in een eigen boot met een bioloog als extra begeleiding.
We zullen regelmatig korte wandelingen maken om de mooiste foto’s te kunnen maken van de prachtige groene en blauwe kratermeren, om de mooie lijnen van de theeplantages vast te kunnen leggen en door de groene "jungle" naar een waterval te lopen. Ook gaan we (bij goed weer) de zonsondergang op het mooie zwarte strand van Mosteiros fotograferen. Op het eiland zijn vele miradouros (uitkijkpunten) met prachtige uitzichten over het vulkanische landschap en de kliffen langs de zee.

Tijdens de reis zal Raymond Rutting zijn grote kennis van (reis)fotografie delen en veel vertellen over onder andere compositie en hoe de verschillende onderwerpen uit fotografisch oogpunt benaderd kunnen worden. Regelmatig worden de gemaakte foto’s besproken en wordt gekeken naar wat een goede foto onderscheidt. Een basiskennis fotografie wordt wel verwacht van de deelnemers, maar verder is de reis geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Het klimaat van de Azoren staan er om bekend dat er 4 seizoenen in één dag langs kunnen komen. Omdat licht natuurlijk heel belangrijk is voor fotografie zal er enige flexibiliteit in het programma zijn zodat we zo goed mogelijk op de juiste momenten op de juiste plaats kunnen zijn.

Het overnachten tijdens deze reis is al even bijzonder als het programma. Vooral ons hotel in Furnas zal je nog lang bijblijven; het is het meest gerenommeerde hotel van het eiland en tijdens je verblijf zul je ontdekken waarom!

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada worden we naar onze accommodatie in de hoofdstad van São Miguel gebracht.  Hoogstwaarschijnlijk komen we in de ochtend aan, waardoor Raymond Rutting een eerste introductie kan geven en we het programma van de week kunnen doornemen. In de planning zit een middagexcursie naar de noordkust van São Miguel, bijvoorbeeld naar de oude walvisvaarthaven van Capelas, die verscholen ligt onder een overhangende rotswand aan de ruige noordkust. Hier maken we een korte wandeling.

Overnachting in

Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 2

We gaan naar het westen van Sâo Miguel, waar we Sete Cidades bezoeken. Hier zijn verschillende fotogenieke kratermeren, (bemoste) aquaducten en uitzichtspunten. Een verlaten hotel vormt een bijzondere plek om te fotograferen. Wandelend vanaf het uitzichtpunt “Vista do Rei” naar het dorpje beneden, zie je twee meren liggen, het ene is blauw en het andere groen. De dicht begroeide kraterwand staat vol met inheemse planten, waaronder boomheide. Omdat de kam van de vulkaankrater vaak in nevel is gehuld, is de vegetatie hier zeer uitbundig. Het pad leidt je naar de oever van Lagoa Azul op de bodem van de krater. Totaal 8 km, 300m dalen, ruim 2 uur lopen.
Vervolgens rijden we in ca. 30 minuten naar het zwarte strand van het plaatsje Mosteiros. De ligging aan de westkust met een aantal rotsen in zee maken het een mooie fotolocatie. We hopen op goed weer voor een mooie zonsondergang. De bedoeling is dat we hier ook een mooie plek voor het diner uitzoeken, liefst een plek waarvandaan we de zonsondergang kunnen fotograferen: sunsetdinner, best of both worlds......

Overnachting in

Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 3

Vandaag gaan we het gebied ten zuiden van het leuke plaatsje Ribeira Grande verkennen. We maken een korte wandeling in het weelderige groene gebied rond de warme bronnen van Caldeiras da Ribeira Grande. We lopen naar een smalle kloof met de waterval Salto do Prego. (Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees). Lengte 5 km, hoogteverschil 150 meter, duur ca. 1,5 uur.
Na de wandeling rijden we naar een uitzichtspunt over het Lagoa do Fogo en het nabijgelegen Caldeira Velha. Dit is een thermisch bronnenbad in een prachtige groene omgeving met veel boomvarens. Hier kun je een bad nemen, de entree is inbegrepen. We rijden via een mooie weg naar de zuidkust en bezoeken Ribeira Quente. Dit is een pittoresk stadje met een kleurrijke haven. We maken kennis met enkele vissers en hopelijk treffen we een terugkerende vissersboot met visvangst.

Overnachting in

Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 4

Vandaag bezoeken we het historische centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel. Fraaie exotische parken en tuinen zorgen voor veel groen en daarnaast zijn er veel oude kerken en gebouwen. We krijgen een rondleiding door het Convento da Esperança met de Igreja de Santo Cristo waar het beroemdste heiligenbeeld van de Azoren wordt vereerd. Dit beeld is slechts 1 uur per dag te bezoeken. Voor de liefhebbers van 'streetart' zijn er ook verschillende bijzondere muurschilderingen in Ponta Delgada. Ieder jaar worden lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om muren of gevels van een muurschildering te voorzien tijdens het Walk & Talk festival. Ook is er een lokale markt en zijn er leuke terrasjes in het oude centrum.

In de (na)middag is er vrije tijd, wellicht om foto’s uit te zoeken of om zelf verder door de stad te kunnen dwalen op zoek naar de mooiste plekjes die je hebt gezien.

Overnachting in

Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 5

Vandaag reizen we via de rustige en groene oostkant van São Miguel naar Furnas. We bezoeken de enige theeplantages van Europa. Bij Chá Porto Formoso is het uitzicht over de groene theevelden naar zee erg mooi. Bij Chá Gorreana waan je je haast in Azië, op een korte rondwandeling tussen de prachtige lijnen die de theestruiken vormen. In de theefabriek kunnen we het productieproces zien en natuurlijk kun je thee proeven en kopen.
In het park Ribeira dos Caldeirões, kunnen we in een bijzonder weelderige omgeving picknicken bij watervallen en enorme boomvarens. We rijden daarna door het natuurrijke oosten van het eiland. Hier komen nog inheemse laurierbossen voor en is de zeldzame Azorenvink (heel) misschien te zien. Onderweg zijn er verschillende mooie uitzichtspunten zoals de Ponta da Madrugada. Eind van de middag komen we aan bij ons luxueuze Art Deco hotel in Furnas. Hier kun je bijkomen in de thermale binnen- en buitenzwembaden, de sauna en de spa.

Overnachting in

Furnas - Terra Nostra

Dag 6

Vandaag gaan we op zoek naar walvissen en dolfijnen, die veel voorkomen bij de Azoren. Vooral de kans op het zien op potvissen is behoorlijk groot. In een eigen snelle zodiac gaan we de zee op, vergezeld van een bioloog; een unieke ervaring. We doen dat vanaf de haven van Vila Franca do Campo, in de 15e eeuw de eerste hoofdstad van São Miguel. Vooraf is er uitleg over de tocht en natuurlijk geeft Raymond Rutting ook tips en adviezen hoe de beste foto’s gemaakt kunnen worden.
Na de excursie is er gelegenheid om te lunchen in het oude stadje, waarna we via het kerkje en uitzichtspunt Senhora da Paz naar een mooi kratermeertje rijden. Het meertje  is met een wandeling van ongeveer een kwartier door het groene landschap te bereiken.  De spiegeling van de omringende bomen in het oppervlak van het groene meertje maken het een bijzondere fotolocatie.

Overnachting in

Furnas - Terra Nostra

Dag 7

Vandaag heb je volop gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas zie je de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de 'cozido' kookt. Wellicht dat ook wij in ons hotel de 'Cozido nas Caldeira', die in deze kookputjes is bereid, op het menu zien staan. Ook ben je vrij om het prachtige park van Terra Nostra en het thermale bad te bezoeken. In Furnas zijn ook de baden van de Poça de Dona Beija te bezoeken. Optionele wandeling rondom het meer van Furnas: 9,5 km, 150m stijgen en dalen, ca. 3 uur lopen.
Vandaag is er ook een afsluitende fotopresentatie waarbij we per deelnemer de mooiste foto’s kunnen zien.

Overnachting in

Furnas - Terra Nostra

Dag 8

Einde van het arrangement. Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in met zorg uitgekozen sfeervolle accommodaties met een prima tot hoog comfort.

In Ponta Delgada verblijven we in het smaakvolle Hotel Talisman (4*), dat ligt in het historische centrum. Het hotel is ondergebracht in een fraai gerenoveerd 18e eeuws gebouw in de typische wit-zwart stijl van de Azoren. Op het dak is een fijn dakterras met klein zwembad, waarvandaan je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Het hotel grenst aan een heerlijk park. Rustig gelegen biedt dit hotel een van de beste verblijven in Ponta Delgada, zeker als je van ambiance en stijl houdt. Er is een mooie lounge en een eigen restaurant. De kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een goede badkamer.

In Furnas, meer in het oosten, in de bergen, verblijf je de laatste 3 nachten. Ons verblijf daar is nabij het centrum in het groen gelegen: het luxe 4* Hotel Terra Nostra. In dit Art Deco hotel is nog het een en ander terug te vinden van de charme uit de eerste helft van de 20e eeuw, toen de eerste en enige accommodatie in Furnas. Tegenwoordig is het prachtig gerenoveerd en er is een fraaie moderne vleugel aangebouwd. Het hotel ligt direct aan het Botanische Park, met voor de gasten ook entree buiten de openbare openingstijden, en het beroemde thermaalbad van Furnas.

Foto's van de hotels zijn te zien via de link bij het dag tot dag programma.

Over de maaltijden

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt en diner. Beide accommodaties hebben een eigen restaurant. Vooral dat van het Furnas Boutique hotel heeft een prima kwaliteit. Bovendien is het wel zo comfortabel dat je na het eten geen verplaatsing meer nodig hebt, maar de dag rustig kunt afsluiten in of nabij de accommodatie.

De lunch zullen we in locale supermarkten onderweg inkopen en nuttigen als picknick in het veld, als het weer dat toelaat. Mocht het minder weer zijn, dan proberen we een restaurant op te zoeken.

Duurzaamheid

Op de Azoren is veel van de oorspronkelijke vegetatie vervangen door weides voor veeteelt. Op bepaalde plaatsen heeft dit geleid tot problemen, met name in de kraters waar het regenwater (met alle uitgespoelde meststoffen) zich in het kratermeer verzamelt. De meststoffen zorgen voor overdadige algengroei, waardoor een groot deel van het waterleven sterft. Rond Furnas probeert men het vee uit de krater te houden en is begonnen de oorspronkelijke vegetatie te herstellen. Het project heeft een Portugese prijs voor landschapsbehoud gewonnen.

Inbegrepen in de reissom is een bijdrage van € 7,50 voor herstel van de natuurlijke vegetatie rond het meer van Furnas.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • al het vervoer tijdens de reis met kleine touringcar of midibus
 • entree Caldeira Velha
 • entree natuurcentrum bij Furnas
 • walvisexcursie in privé-boot met extra begeleiding van bioloog
 • entree + toegang in het Terra Nostra park en thermaalbad
 • bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas
 • begeleiding door fotograaf Raymond Rutting en SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Deze fotografiereis is zowel geschikt voor mensen met startende interesse voor fotografie als voor mensen die al enige basiskennis hebben. Overdag ga je met fotograaf Raymond Rutting op pad om het landschap, de mensen en de cultuur van het eiland São Miguel op beeld vast te leggen. Je bent de hele dag op pad, in ons busje, of te voet.  's Avonds wordt het gefotografeerde werk gezamelijk bekeken en besproken. De dagen zijn dus wel inspannend. Je maakt af en toe korte wandelingen over weggetjes of paden. 

De walvisexcursie (inclusief) vindt plaats in een gecharterde zodiac. De boot is open, zodat je de dieren goed kunt observeren. Dit betekent echter ook dat je aan boord flink nat kunt worden. Hiervoor zijn ter plaatse goede regenpakken ter beschikbaar. Het lokaliseren van de walvissen geschiedt via observatie aan land en met onderwatermicrofoons waarmee de boten zijn uitgerust. Het welzijn van de dieren staat voor ons en onze lokale partner centraal. Zij houden zich dan ook strikt aan het ethische code die de whalewatch bedrijven met de lokale autoriteiten hebben opgesteld. De excursie duurt ca 3 uur (netto tijd op zee).

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Ponta Delgada.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Tuifly naar Ponta Delgada v.v.

Vluchtschema
OR 699 Amsterdam - Ponta Delgada vertrek 07.20 aankomst 11.20 uur
OR 700 Ponta Delgada - Amsterdam vertrek 11.40 aankomst 18.10 uur  

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld volgt een transfer met een kleine touringcar naar de eerste accommodatie en vanaf de laatste accommodatie word je naar het vliegveld terug gebracht.

Praktische informatie

Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kun je het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter, periodes met winderig, slecht weer kunnen voorkomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Voor deze reis zijn vrijwel alle uitgaven inbegrepen. Zo zijn de maaltijden behalve de lunches inbegrepen. Alleen uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en een enkele entree zijn niet inbegrepen. Reken voor de gehele week op ca €150,- eigen uitgaven, natuurlijk afhankelijk van je consumptiepatroon. Er is tijdens de reis voldoende gelegenheid om te pinnen.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter.

In verband met de beperkte ruimte in de huurbusjes kun je je bagage het beste meenemen in een rugzak of weekendtas. Liever niet in een 'hard-case' koffer. Tijdens de korte wandelingen draag je een dagrugzakje waarin in ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en uiteraard ruimte voor fotoapparatuur.

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • wandelschoenen met stevige zool (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • digitale camera met toebehoren (extra geheugenkaartjes, reserve batterij, oplader)
 • laptop met oplader 
 • statief en flitser zijn optioneel mee te nemen, maar niet noodzakelijk
 • zwemkleding en badhanddoek
 • eventueel voor tijdens de walvissafari: tefa's waterschoenen of sandalen die nat mogen worden
 • warme en luchtige kleding, liefst 'laagjes-kleding' 
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas
 • enige EHBO-benodigdheden

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Dolfijnen_-_Paul_Tolenaar.jpg

Portugal - Fotografiereis Azoren, São Miguel

Volkskrant lezersreis met Raymond Rutting

Fotoreis vanuit comfortabele hotels

Zwaarte
Comfort
Fotograferen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen