Portugal - Centraal Portugal per tent, 11 of 12 dagen Zorgeloos kamperen - maar wel avontuurlijk

« Terug naar overzicht
Privéreis - Kamperen

Actieve kampeerrondreis langs natuurcampings

Avontuurlijk kamperen zonder zorgen in de mooiste streken van Centraal Portugal. Je huurauto en kampeeruitrusting zijn geregeld, net als mooie en vriendelijke natuurcampings. Kies onderweg wat je wilt doen: op zoek naar het rijke verleden, waaronder Coimbra en Fatima, of de indrukwekkende natuur van de Serra da Estrela, Serra da Lousã en de Serra de Aire e Candeira? Wij zorgen voor routes, tips en suggesties en denken ook aan Fado, wijn en fraaie zwemplekken.

Uniek aan deze reis

 • Avontuurlijke kampeertrektocht met complete uitrusting
 • Langs natuurcampings in Centraal Portugal
 • 'Off the beaten track' en highlights in één reis
 • Huurauto inclusief
 • Van de hoogste bergen naar de mooiste stranden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Interview | Zorgeloos kamperen in Portugal

Fotograaf en buitensporter Kay Jansen maakte deze reis met klaarstaande kampeeruitrusting van Geardropper. Lees over zijn ervaring...

Dag tot dag

Portugal - Centraal Portugal per tent

Tijdens deze actieve kampeerrondreis door Centraal Portugal bezoek je vanaf kleinschalige campings de mooiste en meest verborgen natuur en cultuur.

Begin je reis in de groene dalen en bizarre granietbergen van de Serra da Estrela. Dan reis je via de fraaie universiteitsstad Coimbra en de in groene en waterrijke valleien verscholen schistdorpen van de Serra da Lousã naar de kust. Geniet van de rust aan de kust alvorens je via het bekende surfparadijs Nazaré op bedevaart in Fatima kunt. Je bezoekt het natuurpark Serra de Aires e Candeira, dat bestaat uit poreuze kalksteen, die er imposante kliffen en grotten gevormd heeft. Dan naar onze camping bij het mooie historische stadje Tomar. Volg de vallei van de Zezere met fijne rivierstrandjes en mooie beekdalen met geurende maquis terug naar de Serra da Estrela om je rondreis compleet te maken. 

Dag 1

Vanaf Porto (ca. 2 uur) of Lissabon (ca. 3,5 uur) rijd je naar ons basecamp, in de voetheuvels van het Sterrengebergte: de Serra da Estrela. Hier staat bij een fraaie oude Quinta je tent voor de komende reis al opgezet en zullen de eigenaren je wegwijs maken met alle spullen. Wellicht is er nog even tijd een van de mooie dorpjes in de omgeving te bewonderen of een kort wandelingetje te maken? Lekker relaxen bij de camping en het zwembad kan natuurlijk ook.

Overnachting in

Nabainhos - Quinta das Cegonhas

Dag 2-3

Door bos en een onwezenlijk maanlandschap van granietblokken, rijd je verder het gebergte in. Je kunt kiezen voor het in een groen dal gelegen Manteigas of de ruigten rondom de hoogste top, de Torre. We hebben twee mogelijke wandelingen beschreven in de vallei en zijdalen bij Manteigas: 12/14 km, 600/650 m stijgen en dalen, 4-5/5 uur lopen.
Rondom de Torre wandel je langs woeste bergweiden, heldere gletsjermeertjes en wild stromende beken. Het landschap is ruig en stenig, met her en der bizar gevormde granietformaties. Een korte ronde is ca. 7 km en geeft een goede indruk. De volledige rondwandeling is 15,5 km, 450 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Je kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan een van de historische stadjes rondom het gebergte. Doe dit vooral in combinatie met een sightseeing tour door de Serra da Estrela. Je kunt met de auto bijna op de Torre komen! Een romantische plek is verder het 'tuindorp' Santar, ten zuiden van Viseu.

Vanwege het ruime aanbod van activiteiten leent de Serra da Estrela zich zeer goed voor enkele extra nachten!

Overnachting in

Nabainhos - Quinta das Cegonhas

Dag 4

Op je reis richting kust heb je een mooie gelegenheid om de beroemde oude universiteitsstad Coimbra te bezoeken. Vergeet in elk geval de fraaie oude universiteit niet. Nabij Coimbra is bovendien een zeer bezienswaardige Romeinse opgraving. Hou je van paleizen? Dan moet je zeker naar het immense exotische park rondom het al even weelderige Paleis van Buçaco. 
Maar vergeet ook de Serra da Lousã niet, een gebergte dat bekend is om de ‘Aldeias de Xisto’ , fraaie dorpjes, gebouwd met het lokale schistgesteente. Het is een groene streek en vanaf het oude fort van Lousã kun je door waterrijke dalen een heerlijke wandeling maken. Wil je hier wandelen, dan moet je wel één van de andere opties laten vallen vandaag. 
Wandeling 8,5 km, 670 m stijgen en dalen, 4 uur. 

Overnachting in

Louriçal - Camping O Tamanco

Dag 5-6

Neem de tijd voor de kust, met uitzicht op brede zandstranden en een woeste zee. Geniet van de rust en stilte in de duinen en op de stranden ten westen van de camping.Meer leven is te vinden in enkele kleine badplaatsjes. Maar vergeet het achterland niet. Ook bijzonder zijn de zoutpannen en rijstvelden nabij Figueira do Foz; daar zijn ook korte rondwandelingen mogelijk.

Overnachting in

Louriçal - Camping O Tamanco

Dag 7

Krijg je nog geen genoeg van de zee, dan kun je de kustlijn zuidwaarts volgen langs surfparadijs Nazaré en het fraaie Peniche. Uiteindelijk buig je af richting binnenland, waarbij je een bezoek aan het bedevaartsoord Fatima of het imposante klooster bij Tomar kunt brengen. Je camping vind je vlakbij het stadje Tomar. Wil je meer natuur, dan kun je ook vast gaan kijken in het natuurpark Serra de Aire e Candeeiros. Kijk voor activiteiten bij dag 7-8.

Overnachting in

Tomar - Pelinos Camping

Dag 8-9-(10)

Bij de 11-daagse reis verblijf je hier 3 nachten, bij de 12-daagse reis 4 nachten.
In de omgeving is heel veel te doen en te zien. Veel cultuurhistorie is te vinden in pelgrimsoord Fatima en Tomar; het imposante klooster daar is een 'must-see'. Voor bijzondere natuur en rust dan ga je naar de Serra de Aire e Candeeiros, een klein natuurpark met indrukwekkende kalkrotsen en grotten, waar je weinig pelgrims meer zult tegenkomen. Zelfs als je al de nodige druipsteengrotten hebt gezien, zul je hier onder de indruk zijn en: het is er niet druk. Maak er een spectaculaire wandeling langs de spectaculaire kalkkliffen en geniet van bijzondere uitzichten op de ommuurde landjes. Of ga op zoek naar dinosauriërsporen. Voor wie het leuk vindt: dit is een zeer fotogenieke dag! Wandelingen: 6,5/11,5 km, 170/300 m stijgen en dalen en 2,5/4,5 uur lopen. 

Overnachting in

Tomar - Pelinos Camping

Dag 10 (11dagen), 11 (12 dagen)

Na het ontbijt zet je weer koers naar de Serra da Estrela, waar je je tentje opzet op de camping waar je reis begon. Een leuke ochtend heb je bij het fraaie schistdorpje Agua Formosa. Daar vind je een bijzonder herbebossingsproject en je kunt er ook een korte wandeling maken. Verderop is het kleine stadje Sertã een leuke tussenstop en in de buurt lonken één van de mooie rivier-strandjes waar de omgeving om bekend is; een lekker lunchplekje aan het water?  Vanaf deze omgeving is het nog ca. 2 uur rijden naar de camping.


 

Overnachting in

Nabainhos - Quinta das Cegonhas

Dag 11 of 12

Tenzij je nog nachten hebt bijgeboekt, laat je vandaag je kampeerspullen achter bij de camping en reis je naar huis of naar een andere bestemming. Houd met het plannen van de terugvlucht rekening met een reistijd van ruim 2 uur naar Porto en ruim 3,5 uur naar Lissabon. Boek dus bij voorkeur een vlucht op het einde van de middag of in de avond.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze rondreis selecteerden wij drie van de fijnste natuurcampings van Centraal Portugal, waarbij je het mooiste van deze landstreek kunt ontdekken. Op elke camping verblijf je 3 nachten (bij de 12-daagse reis bij Tomar 4 nachten), met nog een nacht op de startcamping op het laatst. Je vind er een gastvrije ontvangst, informatie over de omgeving en een heerlijke kampeerplek middenin een rustige en natuurlijke omgeving. Gewoon kamperen, zoals kamperen bedoeld is, maar dan zonder zorgen voor je uitrusting. Je uitrusting staat kant en klaar op je te wachten op de eerste camping, dus inclusief opgezette tent. Je kunt kiezen tussen een 3 persoonstent en 4 persoonstent en evt. een klein bijzettentje. Slaapzak en kussen zijn indien gewenst ook bij te boeken. Je levert je spullen op het einde weer in.

Klik op de volgende link om te lezen wat je precies meekrijgt en hoe het werkt: rondreizen met gehuurde kampeeruitrusting. Benieuwd hoe je de tent opzet? Bekijk hier de video. 

Over de campings
Voor gedetailleerde informatie over de campings onderweg klik je op de link bij het dagprogramma.
Je verblijft de eerste twee nachten op ons basecamp in de westelijke voetheuvels van de Serra da Estrela en daar overnacht je ook weer de laatste nacht; het is zeker de moeite waard hier meer nachten bij te boeken. Vervolgens zet je drie nachten je tent op in de buurt van de duinen en stranden van de Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van de oude universiteitsstad Coimbra. Dan zet je koers naar de heuvels en cultuurschatten vlakbij Tomar om weer te eindigen bij de Serra da Estrela.

Op elke camping is schaduw te vinden. Wil je persé met de tent (grotendeels) in de schaduw staan, geef dit dan bij boeking aan!

Over de maaltijden

De maaltijden kun je bij je tent zelf bereiden op de complete kookuitrusting die je meekrijgt. Maar als je wilt kun je ook bij elke camping iets eten. Je kunt het dus net zo primitief of makkelijk maken als je wilt. De campings liggen ook altijd nabij dorpjes of stadjes waar restaurantjes te vinden zijn.

Info kindvriendelijkheid

Dit pure kamperen is ook heel erg leuk om te doen met je gezin. Een kind tot ca. 12 jaar kan als derde persoon in een tent. Maar je kunt ook kiezen voor 2 aparte tenten/ uitrustingen. We zorgen steeds dat je spullen zijn aangepast aan het aantal personen (volwassenen én kinderen). Het eenvoudige leven dichtbij en in de natuur zal voor veel kinderen een bijzondere ervaring zijn en ze dichterbij hun leefomgeving brengen en wat verder weg van beeldschermen. Bijna overal is wel wifi, maar meestal niet supersnel en regelmatig zal de wifi ook kunnen uitvallen. Dan is iedereen even offline en is er tijd voor spelletjes en buitenspelen.

Inbegrepen

 • complete kampeeruitrusting afgestemd op het aantal personen, excl. slaapzak en kussen
 • warme ontvangst basecamp met opgezette tent en extra informatie
 • elektriciteit op de kampeerplek
 • overal warm water
 • afbreekservice incl. schoonmaak na de laatste reisdag op het basecamp
 • schadeverzekering materiaal (eigen risico: € 75, -)
 • reparatiekit en pechservice onderweg
 • gereserveerde kampeerplaatsen onderweg
 • huurauto volgens all inclusive formule, afgestemd op het aantal personen
 • alle locale belastingen
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • slaapzak en kussen (optioneel bij te huren) 
 • maaltijden
 • benzine en tolgelden
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • overige verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 11 of 12 dagen (10 of 11x 24 uur), van aankomst tot vertrek, op/vanaf het vliegveld van Lissabon of Porto, gebaseerd op ophalen en inleveren op dezelfde luchthaven (one-way mogelijk tegen meerkosten). Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto (ingedeeld naar catergorie) die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen en de mee te nemen bagage/ kampeeruitrusting. Wij hebben gekozen voor een auto waarbij je met bagage nog comfortabel kunt rondrijden, zonder opgepropt tussen bagage op de achterbank te zitten.

 • 1-2 personen - categorie BB, Renault Clio of vergelijkbaar
 • 3 personen/ 1 of 2 tenten – categorie DF: VW Golf Stationwagon of vergelijkbaar
 • 4-5 personen/ 1 of 2 tenten – categorie WY: VW Transporter minivan of vergelijkbaar

Nota Bene:

 • als je budget wil reizen en kiest voor een kleine auto dan dien je er rekening mee te houden dat je de volledige kofferbak en (een deel van de) achterbank nodig zal hebben voor je bagage + kampeeruitrusting! Vanuit comfortoverwegingen raden we dit af.
 • indien je een andere auto wenst dan in bovenstaand overzicht, dan dien je dat bij boeking aan te geven, of bel met onze salesafdeling; mogelijk betaal je dan een toeslag of geldt er een korting. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Je rijdt met je huurauto van de ene camping naar de volgende en van en naar de startpunten van de rondwandelingen. De wandelingen in deze reis zijn voor iedereen met een redelijke wandelconditie goed te doen, mede doordat de wandelingen worden afgewisseld met bezoeken aan bezienswaardigheden in die streek. Ook zijn er diverse opties voor een 'rustiger' programma en vergeten we ook niet tips te geven voor meer relaxte activiteiten als zwemmen, strand of een meer culturele invulling overdag.

De wandelingen tijdens deze reis zijn doorgaans niet heel lang door heuvelachtig tot licht bergachtig terrein, maar met name in de Serra da Estrela zijn de hoogteverschillen pittiger. De routes voeren hier meestal over goede, brede paden of onverharde wegen, afgewisseld met smalle paadjes. Die laatste zijn zeker te vinden in de meer bergachtige streken tijdens deze reis. Waar mogelijk geven we opties voor een kortere (2-3 uur) en langere (4-5 uur) wandeling, zodat je per dag kunt kiezen of je langer/ zwaarder of korter/ lichter wilt wandelen.

Geschikt voor kinderen

Het buiten zijn, het avontuur en de enorme diversiteit aan mogelijkheden binnen deze reis maken die ook heel aantrekkelijk voor kinderen en tieners. Ook al zijn de wandelingen in het algemeen kort, ze zijn wel avontuurlijk en met regelmatig verrassende elementen onderweg. Verder zijn de duinen en stranden, en soms spectaculaire branding, van de Atlantische kust een trekpleister. Ook vind je tips voor verborgen (rivier)strandjes in het reispakket en andere 'geheimtips'.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement geen extra nachten bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

miraparque_hotel.jpg

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Aanvullende opties

Elektrische koelbox

Om de belangrijkste spullen koud en koel te houden bieden we een kleine koel/vriesbox voor onderweg aan. Dit is een hoogwaardige koelbox, die óók bij hogere temperaturen voor een goede koeling zorgt, waar standaard koelkastjes vaak niet meer voldoen. Voor het aansluiten op de elektriciteit doen we er een haspel en stekker bij.

Deze draagbare koelbox heeft een capaciteit van 21,4 liter. Hetsysteem is uitgerust met een krachtige compressor, zodat gekoelde producten hoe dan ook een feit zijn. Het is ook mogelijk om hem als diepvries in te zetten. Koelen en vriezen kan zowel op netstroom als op 12V op de sigarettenaansteker van je auto; je kunt hem dus zelfs overdag meenemen! De koelbox is erg stil, dus 's nachts geen irritant geluid, en voorzien van led binnenverlichting. 

Je dient deze koelbox bij boeking te reserveren.

Slaapzak en kussen (vanaf € 20,- per persoon)

Indien gewenst kun je een slaapzak plus kussen bijboeken voor de duur van de reis. 

Slaapzakken zijn nieuw of grondig gewassen als je ze uitgereikt krijgt.

Kinderbedje (vanaf € 18,- per persoon)

Voor baby's en peuters kun je een opvouwbaar kinderbedje reserveren. Dit is inclusief matrasje, maar voor beddengoed dien je zelf te zorgen.

Dit kinderbedje kan alleen worden gehuurd vanaf camping Cegonhas en je dient dit kinderbedje bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

We raden aan bij deze reis een vlucht naar Porto te kiezen. Dit past het beste bij de reisvolgorde. Lissabon is echter ook een mogelijkheid, maar verder rijden naar de eerste camping.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je verplaatst je tijdens deze reis per auto. SNP biedt ‘all-inclusive’ autohuur, dus gegarandeerd zonder extra toeslagen, volledige verzekering, géén eigen risico en geen hoge borgsommen. Voor deze reis heb je van de eerste tot de laatste dag een auto tot je beschikking, inclusief de reissom.

Vanaf het vliegveld van Porto rijd je makkelijk via snelwegen (tol) naar de eerste camping aan de voet van de Serra da Estrela, het basecamp. Dit is ca. 2 uur rijden. Vanaf deze plek rijdt je ook weer terug naar het vliegveld van Porto. Van en naar Lissabon kan ook, maar dan rijd je er ca. 3,5 uur over. Bij alle accommodaties is parkeergelegenheid. Informatie over routes is te vinden in de SNP reisdocumentatie die je voor vertrek krijgt toegestuurd.

Je kunt dit arrangement starten van april tot oktober op elke vrijdag (11 dagen) of maandag (12 dagen).
Het voorjaar is in Portugal een paradijs voor de bloemenliefhebber, de zomer is droog en warm (tot zeer warm) en daarom minder geschikt om te wandelen, je zult dan meer tijd bij het zwembad of een (rivier)strandje kunnen doorbrengen. In de herfst gaat een geuren- en kleurenfestival gepaard met de oogst van kastanjes en ander fruit. Ook bij minder goed weer biedt het programma genoeg interessante opties. Houd er rekening mee dat het weer in de bergen vaak wat wisselvalliger van karakter is dan in het laagland, maar in tijden van hitte vind je er heerlijke koelte. Hoe hoog je de bergen in gaat bepaal je zelf!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Portugal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens de reis

Bij deze reis kiezen we voor kleinschalige natuurcampings zonder energieslurpende luxe voorzieningen. Overal is aandacht voor afval, milieu en natuurlijke omgeving. Dit levert de meest pure kampeerervaring zonder te veel nadelige effecten voor de omgeving. Alle campings maken gebruik van plaatselijke voorzieningen en leveranciers. 

Door je kampeeruitrusting te huren maak je het mogelijk dat eenzelfde uitrusting gedurende een jaar intensief gebruikt kan worden, daarna gaat deze naar een goed doel. Je krijgt bij aankomst een nieuwe slaapzak uit hygiënische overwegingen. Deze kun je zelf houden en dus hergebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om deze te schenken aan een goed doel (o.a. vluchtelingen, daklozen). Meer informatie vind je daarover in de reisinformatie die je voor vertrek krijgt.

Om efficiënt om te gaan met de ruimte in je (huur)auto adviseren we om je kleding mee te nemen in vervormbare tassen/backpacks en de hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken! Zo past alles niet alleen eenvoudiger in je (huur)auto maar ervaar je ook meer reiscomfort. 

 • EHBO met eenvoudige middelen
 • Dagrugzak voor wandelingen (25 liter)
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen voor minimaal 1,5-2 liter water
 • Stevige wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Warme(re) kleding (bvk laagjes), fleecevest voor koele avonden
 • Zwemkleding
 • Regenkleding (m.n. voor voor- en najaar)
 • Zonnebril, pet/hoed en zonnebrandmiddel
 • Handdoeken
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • SNP reispakket (kaartmateriaal, vouchers en routebeschrijving)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Portugal - Centraal Portugal per tent

Zorgeloos kamperen - maar wel avontuurlijk

Actieve kampeerrondreis langs natuurcampings

Zwaarte
Comfort
Kamperen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten