Terug naar Peru

Verblijf vanuit guesthouse

Wil je de schoonheid van de Inca-trail bewonderen maar heb je niet de tijd of de energie om de vijfdaagse trail te lopen, dan is deze tweedaagse trail dé uitkomst. Start je 'Camino Real' bij km 104, de plek waar je met de trein van Cusco naar Aguas Calientes wordt afgezet. Vanaf het Chachabamba archeologische complex (2150m.) vangt de klim aan die je langs Wiñaywayna (2650m.) voert, een religieus Inca-complex met prachtig aangelegde terrassen en vergezichten. Aangekomen bij de zonnepoort 'Inti Punku' ontvouwt zich het magische uitzicht op de 'verloren' Incastad Machu Picchu.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 664
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260626
2 dagen

Peru - Zuid-Peru * Camino Real naar Machu Picchu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

‘s Ochtends vroeg vindt de transfer plaats vanaf je hotel in Cusco naar het treinstation in Cusco of het treinstation in Ollantaytambo. De trein naar Aguas Calientes brengt je tot een bepaald punt, aangeduid met km 104 waar de 'Camino Real' aanvangt naar Machu Picchu. De wandeling voert je eerst langs het archeologische complex Chachabamba (2150m.) vanaf waar we na een controlepunt beginnen met de 8 km lange stijging. Terwijl je onderweg geniet van de uitzichten op de Urubamba-vallei en het archeologische complex Choquesuysuy die je aan de overkant van de vallei ziet liggen, bereik je Wiñaywayna (2650m.). Deze indrukwekkende Inca-citadel bestaat uit enorme terrassen waar eens gewassen werden verbouwd. In het complex was het religieuze centrum gescheiden van het gedeelte waar men leefde. Na nog een stief uurtje klimmen bereik je Intipunku, oftewel de zonnepoort vanwaar je de eerste blik kunt werpen op de wonderbaarlijke ligging van Machu Picchu. Omdat we hier in de namiddag aankomen zijn de meeste toeristen al vertrokken met de trein terug naar Cusco. Het gegidste bezoek staat voor morgen gepland.

Je neemt de bus naar het 400 meter lager gelegen Aguas Calientes (2000m.), het dorpje dat zijn grootte en populariteit te danken heeft aan de nabije ligging van Machu Picchu. De sfeer is er gemoedelijk, je kunt er uiteraard veel souvenirs kopen of een terrasje pakken om te ontspannen en de keuze aan restaurantjes is groot.

Wandelinfo: ca. 5-6 uur, 12 km.

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 2

Na het ontbijt neem je de bus die je via een zigzag-route van 2000 naar 2400 meter voert. Langzaam ontvouwt zich het zicht op de Inca-citadel Machu Picchu, de 'The Lost City of the Incas' bijgenaamd. De Engelstalige gids neemt je mee voor een tour van ca. twee uur langs alle belangrijke highlights van deze Inca-citadel. Daarna heb je nog de tijd om Machu Picchu zelf verder te ontdekken.

Machu Picchu is de meest bekende onder de Inca ruïnes. Men veronderstelt dat hij gebouwd is in de helft van de 15de eeuw. Ook al wisten lokale boeren  van het bestaan af, Machu Picchu werd 'herontdekt' door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911. In de gegidste tour bezoek je het hoofdplein, de koninklijke vertrekken, de tempel met de 3 vensters, de ronde torens, de heilige zonnetempel, de condor en de offerplaatsen. Nadat je Machu Picchu hebt bezichtigd, wandel je naar Aguas Calienes in 45 minuten of neem je de bus in 15 minuten terug. Hier kan je lunchen (niet inbegrepen) of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen. In de namiddag rond 16 uur neem je dan de trein terug naar Cusco of Ollantaytambo waar de transfer je na een lange maar prachtige dag terug naar je hotel in Cusco brengt.

NB Programma

 • Het Inti Raymi-festival op 24 juni is een uniek feest dat in het teken staat van de jaarlijkse zonnewende. Indien je dit feest wil meemaken in Cusco houd dan rekening met de aanvangstdatum van dit reisarrangement. Klik hier voor meer informatie over het Inti Raymi-festival.
 • Voor de Camino Real zijn permits noodzakelijk, doch deze zijn qua aantal groter dan voor de vier- en vijfdaagse Inca-trail. Vanwege de grote belangstelling ook voor deze Camino Real in met name de maanden juni tot en met oktober, raden wij je aan deze Camino Real minimaal 4 maanden van te voren te boeken.
 • Indien Camino Real vol is (geen permits meer beschikbaar) dan is de zwaardere vijfdaagse Salkantay-trail (geen permits noodzakelijk) een mooi alternatief.
 • Je wandelt deze Camino Real in een internationaal gezelschap
 • De Camino Real wordt begeleid door een Engelssprekende gids 
 • Voor de Inca-trail is het belangrijk dat het reisdocument (paspoort/reispas) waarop de boeking is gemaakt, ook wordt meegenomen naar Peru en kan worden getoond bij de start van de Inca-trail. Dit mag en kan dus ook een vervallen paspoort/reispas zijn. 
 • Met de 'Camino Real' is het niet toegestaan de berg Wayna Picchu op te gaan 

Bezoekregeling Machu Picchu 

De Inca-stad Machu Picchu is voor velen een belangrijke reden om een bezoek aan Peru te brengen. Om de bezoekersstromen in deze historische Inca-stad zo goed mogelijk te leiden én de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen, mag Machu Picchu alleen in shifts worden bezocht. De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat deze UNESCO-schat duurzaam wordt beschermd voor de toekomstige generaties. Machu Picchu kan 's ochtends en 's middags worden bezocht. Met deze Camino Real wordt altijd een permit aangevraagd voor het ochtendbezoek waardoor je de Inca-stad van 06:00 uur tot 12:00 uur kunt bezoeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Aguas Calientes overnacht je in een kleinschalig hostal/guesthouse dichtbij het oude treinstation en het busstation. De bedden zijn comfortabel, de kamers zijn schoon en het personeel is 24 uur beschikbaar en zeer behulpzaam. Door de omliggende gezellige restaurantjes en winkels, kan het wat lawaaiig zijn. Netspanning is 220 volt en men maakt gebruik van de zogenaamde Amerikaanse stekkers.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel in Cusco
 • Bus en trein Cusco - aanvang trail (km 104)
 • Bus Machu Picchu - Aguas Calientes (dag 1)
 • Entree Inca-trail en Machu Picchu (ter waarde van € 60,- pp)
 • Engelssprekende gids voor beide dagen
 • Overnachting hostal Aguas Calientes o.b.v. logies & ontbijt
 • Maaltijden (lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2)
 • Busretour Aguas Calientes - Machu Picchu
 • Rondleiding Machu Picchu door Engelssprekende gids
 • Trein en bus Aguas Calientes - Cusco
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven

Over de groepssamenstelling

Dit tweedaags arrangement wordt uitgevoerd met een internationale groep die maximaal uit 16 deelnemers bestaat. Vanaf twee deelnemers ben je verzekerd van doorgang van dit arrangement. Het kan voorkomen dat je alleen met je eigen privé reisgezelschap deze Camino Real maakt.

Praktische informatie

April t/m november

 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bergschoenen
 • Regenkleding
 • Warme kleding
 • Muts, wanten en shawl
 • Zonnehoed of pet
 • Sunblock
 • Sneeuwbril of een goede UV 100% zonnebril
 • Lippencreme/balsem
 • Waterfles
 • GELDIG paspoort
 • Zonnebrandolie

Tijdens dit tweedaags arrangement, wandel je alleen de eerste dag met je eigen bagage. Op de tweede dag kun je je bagage achterlaten in het guesthouse in Aguas Calientes waar je overnacht. Vanwege de voorwaarden die het treintransport stelt aan bagagevervoer mag deze niet meer dan 5 kilo per persoon bedragen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

30 november 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer in internationale groep) € 715
2 personen in internationale groep (tweepersoonskamer) € 664
3 personen (driepersoonskamer in internationale groep) € 681

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs