Terug naar Peru

De noordelijke woestijnkust van Peru is één grote pre-Columbiaanse schatkamer! De spaarzame keren dat archeologen grafrovers voor waren, leidden direct tot wereldnieuws. De pracht en praal van de blootgelegde graven toonden de rijkdom van Peru's pre-Inca culturen. Gemummificeerde Moche-priesters omwikkeld met gedecoreerde lijkwaden en graven waarin veel goud en edelstenen werd aangetroffen. De graven van de ‘heer van Sipan’ en de ‘Dama de Cao’ geven een kijk in de rijke Moche kustbeschaving van weleer tezamen met de hoogstaande iconografie op de adobe muren van de vele piramiden en duizenden gedecoreerde aardewerken potten. Hoog in de vallei van Laquipampa verken je te voet beschermd droog tropisch bos met zijn unieke flora en fauna. In het afgelegen hoog gelegen Incahuasi maak je kennis met kleurrijk Quechua sprekende indianen, een zeldzaamheid in het noorden van Peru. Een Engelssprekende gids (Nederlandse gids op aanvraag) rijd je behoedzaam rond en geeft je een dieper inzicht in de rijke geschiedenis van de belangrijkste pre-Inca culturen.  

 

Zwaarte
Comfort
vanaf € 1.121
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260215
6 dagen

Peru - Noord-Peru * Moche-kunst en Verborgen Valleien

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven of het busstation van Chiclayo waar je wordt opgewacht door de Engelssprekende gids/chauffeur. Ook kun je aankomen vanaf Cajamarca met privé vervoer indien je de wandelreis Noord-Peru – Rijk van de Wolkenmensen hebt gemaakt. Onbetwist kan de vondst van de graftombe in Sipán (nabij Chiclayo) van een Moche-heerser een van de meest spraakmakende en bijzondere archeologische vondsten van de 20e eeuw worden genoemd. De ‘Lords of Sipan’ werd in februari 1987 wereldnieuws vanwege de ongekend rijke grafvondsten van goud en andere kostbare materialen die vlak voor de neus van grafrovers werden veilig gesteld.

Na de lunch in Lambayeque- ca 14 km ten noorden van Chiclayo - bezoek je samen met de gids het museum ‘Tumbes Reales de Sipan’. Offerandes in de vorm van sieraden, keramiek en andere kostbare grafvondsten, onthulden voor de eerste keer de rijkdom en verafgoding van een Moche warrior-priest. Na deze indrukwekkende start de hoogste tijd om te relaxen in het amper een half uur noordwestelijk gelegen Tucumé. In de aangename lodge (ruime kamers, wifi, heerlijke tuin met hangmatten en een zwembad) kun je alle indrukken even verwerken.  

 

Overnachting in

Tucumé

Dag 2

Om de hoek van de lodge ligt het archeologische complex van Túcume. De gids leid je rond in dit mooie museum waarin je veel te horen krijgt over de 26 piramiden die het complex telt. Túcume vormde eens het machtscentrum van het Lambayeque volk – ook wel Sicán cultuur genoemd – later overheerst door de Inca's. Toen de Spanjaarden in 1532 de Inca-leider Atahualpa met list en bedrog gevangen namen en uiteindelijk vermoordden, staken de heersers van Tucumé al hun 26 piramiden in brand en werd de plek voorgoed verlaten. Te voet kun je een gedeelte van dit omvangrijke uitgestrekte archeologische complex verkennen.

In het Bosque de Pomac, het Sicán-machtscentrum in de tijd voor de bouw van Tucumé, met tientallen piramiden, maken we een korte wandeling door droog tropisch bos. Uiteindelijk voert de weg ons langzaam omhoog langs geïrrigeerde suikerriet- en rijstvelden en talloze bulten in het landschap, het bewijs van graven die of zijn geroofd of nog wachten om onderzocht te worden. Na Ferrañafe doemt de Laquipampa-vallei op. Over een stoffige onderverharde weg rijden we naar het guesthouse (900 m hoogte) dat door de gastvrije Peruaanse Lucia wordt gerund. Kom tot rust op de veranda en kijk uit op de rivier. In de namiddag maak je een kleine wandeling naar een fraaie waterval.

Overnachting in

Laquipampa-vallei

Dag 3

Na het door Lucia bereide ontbijt tijd voor een frisse ochtenwandeling. We maken een wandeling door de Shambo kloof in het Parque Laquipampa Refugio SilvestreDe flora in dit droog tropisch bos bestaat uit zeldzame bomen als de hualtaco, geliefd bij parketmakers, de guayacan of faique, een acacia geliefd bij kolibries, de sterk aromatische palo santo en de talrijke huayrul, met fel rood-oranje gekleurde bloemen die prachtig afsteken tegen de blauwe lucht (maand september). Verder is er een veelheid aan cactussen en bromelias en bamboo in de vochtige stroombeddingen te vinden. Het park beschermt 21 brilberen die zijn geteld met nachtcamera’s, echter de kans om deze vruchtetende beren tegen te komen is nihil. Ook komen er 153  vogelsoorten voor waaronder de uitgestorven gewaande endemische Pava Aliblanca (White-winged guan). We maken een korte wandeling in de ochtend als de vogels het meest actief zijn en de temperaturen nog aangenaam koel zijn.

Na de lunch bij Lucia rijden we zigzaggend dieper de vallei omhoog met als doel een bezoek aan het op ruim 3000 meter hoogte gelegen dorp Incahuasi. Door de afgelegen ligging heeft het dorp haar authenticiteit weten te behouden. Toeristen komen hier zelden. De vrouwen en kinderen dragen hun zelfgemaakte kledingstukken en vooral de oudere mannen een poncho, met alle kleuren van de regenboog. De ‘lliclla’ is een rugpand waaronder gekleurde slierten hangen. Elk jaar wordt rond 24 september het feest van de patroonheilige gevierd. De Incahuasi spreken Quechua, de taal die zij hebben meegenomen uit de Cañari-regio, rondom de Chimborazo in Ecuador, waar zij oorspronkelijk vandaan komen. In de namiddag rijd je weer terug naar het guesthouse van Lucia. Geniet onderweg van prachtige wijdse vergezichten. Hoe heerlijk en handig om met privé vervoer te reizen, overal kun je stops maken voor het maken van foto's. 

Wandeling Parque Laquipampa Refugio Silvestre: 3,8 km, licht stijgend, bospad, niet hoogtevrees gevoelig, hoogte 1047 m

 

Overnachting in

Laquipampa-vallei

Dag 4

Je neemt afscheid van Lucia en de prachtige omgeving van haar woonhuis. Je rijdt dezelfde weg weer terug de vallei uit naar de kust. De gortdroge kustvlakte wordt af en toe onderbroken met een stoffig stadje en uitgestrekte velden met suikerriet, asperges en een grote variatie aan Peruaanse 'ajis', veelvormige pepers, waaronder de paprika, die van Zuid-Amerikaanse oorsprong is. Met de constante aanvoer van water uit de Andes hebben ingenieus aangelegde irrigatiekanalen geleid tot vele stukken bruikbare landbouwgrond.

Kunstzinige muurschilderingen in het plaatsje Magdalena de Cao verraden de nabijheid van het in 2004 gevonden graf van de Dama de Cao. De uitgestrekte archeologische zone, genaamd El Brujo, vrij vertaald witchdoctor, is twaalfduizend jaar bewoond en in gebruik geweest door opeenvolgende culturen als heilige plaats, met vele duizenden graven in het woestijnzand en piramidevormige tempels. Ook nu nog houden curanderos, de traditionele genezers, hier hun sessies, omringd door de geesten van hun voorgangers. In deze werkelijk desolate vlakte op enkele honderden meters van de Stille Oceaan, je ruikt en voelt de zilte lucht, bezoek je het ‘state of the art’ museum, gewijd aan deze unieke vondst. Voor het eerst troffen archeologen het graf van een vrouwelijke Moche priesteres aan, die hier 1600 jaar geleden de absolute heerschappij had. Op de flanken van een uit miljoenen adobeblokken opgetrokken piramide, wandel je naar de plaats waar men na 15 jaar van intensieve opgravingen haar graf vond, met een enorme rijkdom aan voorwerpen, die haar uitstekend geconserveerde gemummificeerde lichaam bedekten. Eeuwenoude reliëftekeningen en kleurrijke religieuze afbeeldingen hebben wonderbaarlijk de tand des tijds redelijk doorstaan.  

Aan de rand van de drukke stad Trujillo neem je je intrek in een prachtige lodge waarbij de smulpapen en wijnliefhebbers in het restaurant volledig aan hun trekken komen. 

 

Overnachting in

Trujillo

Dag 5

Naast de lodge liggen de Tempels van de Maan en Zon, ook wel de Huacas de Moche genoemd. Het zijn twee enorme uit leemblokken opgetrokken piramide-achtige bouwwerken met bijzondere veelkleurige muurdecoraties van religieuze aard inclusief offers van mensen aan de berggod. Voor de lunch rijden we naar het kustplaatsje Huanchaco, een bekend plaatsje onder ‘mochilleros’ (rugzaktoeristen), surfers en Peruaanse toeristen. Vissers maken hier nog gebruik van de traditionele van riet gevlochten bootjes voor de visvangst. In de middag bezoeken we het archeologische complex van Chan Chan, eens het machtscentrum van de Chimú beschaving. Je maakt het bezoek aan het museum zo kort of lang als je wilt. In de lodge waar je verblijft – met zwembad – is het heerlijk bijkomen van een inspannende dag.  

 

Overnachting in

Trujillo

Dag 6

Na het ontbijt vindt de transfer plaats naar de luchthaven (voor je doorvlucht naar bijvoorbeeld Cusco of Lima) of naar het busstation indien je je reis per luxe openbare bus voorzet naar Huaraz. Deze hoofdstad van de provincie Ancash is dé stad van waaruit alle trekkings beginnen naar de Cordillera Blanca of Cordillera Huayhuash. Je kunt er zelfs voor kiezen met privé vervoer naar Huaraz te rijden, een tocht van ca. 6,5 uur. Onderweg heb je dan de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Cerro Sechin en Chankillo, het Peruaanse equivalent van Stonehenge, die door archeologen tot de belangrijkste archeologische sites van Peru worden gerekend.

Verlenging naar Huaraz! De mooiste trektochten in Peru maak je in de Cordillera Blanca en Cordillera Huayhuash. Aan het einde van deze actieve rondreis, reis je in 8 uur met een zeer comfortabele dag- of nachtbus van Trujillo naar de trekkinghofdstad van Peru: Huaraz. Met de vierdaagse Santa Cruz trektocht in de Cordillera Blanca wandel je in het hooggebergte van de zesduizendes Huandoy, Huascarán en de Alpamayo. Met de pittige zesdaagse Huayhuash trektocht wandel je in een van de meest afgelegen en mooiste bergmassieven van Peru. 

NB Programma

Het museum Tumbes Reales de Sipan is dicht op maandag (dag 1). Mocht je er op die dag zijn, dan bezoek je dit museum in de ochtend van dag 2.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in twee comfortabele lodges (met privé WC/douche) en een eenvoudig guesthouse in de Laquipampa-vallei (douche/WC gedeeld). 

Bij het ontwerp van de Horcones Lodge heeft de architect zijn inspiratie verkregen van de adobe-bouwkunst van het archelogisch complex Tucumé dat grenst aan de lodge. De in leem opgetrokken muren bieden verkoeling in de warmte en warmte tijdens de kou. De kamers zijn ruim, de bloemrijke grote tuin met hangmatten en een zwembad is een oase van rust en schoonheid. 

Tijdens je verblijf in het guesthouse in de Laquipampa-vallei word je door de eigenaresse welkom geheten. Ondanks dat ze alleen Spaans spreekt, zal haar hartelijkheid en innemendheid elke taal- of andere barriere wegnemen. Met de slechts twee kamers (gedeelde douche/WC) is de kans groot dat je de enige gast bent. Alle maaltijden worden bereid door Lucia zelf. Veel van de kruiden en groentes zijn afkomstig uit haar eigen moestuin. Zittend of liggend in de hangmat op de overdekte veranda is een genot. En mochten de spieren aan het einde van de dag stram zijn, Lucia is een gediplomeerde masseur.  

Tot slot verblijf je aan de rand van Trujillo in de zeer comfortabele Moche Sanctuary Lodge. De lodge grenst aan de Huacas de Moche (de piramides van de Zon en de Maan) en vormt daarmee een perfecte uitvalsbasis om deze uit leemblokken opgetrokken bouwwerken te bezoeken. De lodge bestaat uit 20 bungalows/suites die rondom een ceremonieel Moche-plein zijn gesitueerd. Elke suite is ruim, beschikt over een eigen binnen- en buitenzitje en een douche en sommige zelfs met een groot bad. 

Indien je voorkeur uitgaat naar een driepersoonskamer dan is dat alleen in de Horcones Lodge mogelijk. In het guesthouse in de Laquipampa-vallei overnacht je in de twee naast elkaar gelegen kamers. In de Moche Sanctuary Lodge worden twee suites geregeld. Bij de prijsbepaling van een driepersoonskamer is rekeing gehouden met deze kamersamenstelling. 

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in comfortabele hotels/haciënda's
 • 5x ontbijt, 4x lunch, 5x diner
 • alle excursies volgens programma op privé basis (incl. entreegelden)
 • privé vervoer in 4x4
 • Engelstalige privé gids
 • SNP informatiepakket met wandelinformatie

Tegen meerprijs Nederlandse privé-gids (tevens chauffeur) gedurende de gehele reis.

Niet inbegrepen

 • enkele maaltijden 
 • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, souvenirs en fooien)

Over de activiteiten

Deze actieve rondreis is gekwalificeerd als een zwaarte 2 reis. De wandelingen die je maakt zijn over het algemeen kort met weinig meters hoogteverschil. Je komt met deze reis op een maxiomale hoogte van ca. 3350 meter. De ijle lucht maakt het wandelen iets zwaarder, maar met je eigen reisgezelschap en de gids bepaal jij het tempo. Alleen de wandeling naar de Gocta waterval is een zwaardere wandeling i.v.m. de lengte (14 km). Het pad is echter goed gemarkeerd, niet hoogtevrees gevoelig en je wandelt tezamen met een pathfinder. Op dag 3 kun je je reis verlengen om nog meer te kunnen wandelen en op dag 5 heb je de mogelijkheid je dag een 100% wandelkarakter te geven door i.p.v. naar Atuen te gaan wandelen naar La Petaca. De reisafstanden zijn op enkele dagen lang daar de gemiddelde snelheid in de Andes laag ligt. Vanwege het privé vervoer heb je altijd de vrijheid te stoppen wanneer je maar wilt om even de benen te strekken, mooie foto's te maken en te genieten van de vergezichten.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Lima. Vanuit Lima onderhoudt LATAM Airlines een directe verbinding met Chiclayo. Deze vlucht vindt dagelijks plaats. SNP regelt graag de vluchten naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting incl. ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. U kunt uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; als u langer wegblijft betaalt u maar €5 per dag. Meer informatie.

In de regel is het aan de kust het hele jaar door droog en doorgaans zonnig, met uitzondering van een zeldzaam El Ñiño jaar, met regen van december tot april. De zonnigste en warmste periode in gewone jaren is van december tot en met april. Temperaturen overdag liggen dan gemiddeld rond de 26˚C, met uitschieters naar boven. In de periode van mei tot en met augustus kan het wat vaker bewolkt zijn en liggen de temperaturen gemiddeld lager, maar nooit onder de 20˚C. Op de route kom je ook even overdag op 3000 meter hoogte (Incahuasi) en daar ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 17˚C. Op de overnachtingsplek in Laquipampa (900 meter) wordt het overdag ruim boven de 20˚C en in de avond rond 17˚C. Deze reis is gedurende het gehele jaar te maken. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

04 december 2020 - 31 december 2020
2 personen € 1.121
3 personen € 1.007
4 personen € 915

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs