Terug naar Peru

Trektocht met tenten

De Cordillera Vilcanota, dé setting voor een wandelklassieker in het Andes hooggebergte! Compleet 'off the beaten track’. Op slechts drie uur rijden vanaf Cusco ligt het imposante bergmassief de Vilcanota. Deze is het bekendst door Peru’s langste gletsjer én de vijfde hoogste berg, de Ausangate met zijn 6372 meter. Bewonder deze heilige berg van bijna alle kanten. Tijdens de periode van de Inca’s en daarvoor werd deze ‘apus’ vereerd. En nog steeds vinden er spirituele ceremoniën plaats. Door de afgelegen ligging én de grote hoogte waarop deze trekking plaatsvindt, is dit dé trekking voor goed geacclimatiseerde fitte wandelaars die van een uitdaging houden, rust én schoonheid. Geniet van prachtig gekleurde afzettingslagen van de Rainbow Mountain (= Vinicunca, 5200 m).

Met als begin- en eindpunt Cusco begint deze vijfdaagse trekking - in een internationale groep met maximaal 12 deelnemers - aan de westkant van de Ausangate bij Cojahuri. Wandel in totaal 62 km en bedwing vier bergpassen (4980 – 5180 m). Met de professioneel begeleiding van koks, paardenmannen en een Engelssprekende berggids, kun jij volop inspannen én ontspannen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 733
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260630
5 dagen

Peru - Cusco & omgeving * Ausangate trekking & Rainbow Mountain

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Het wandelavontuur kan beginnen. Alle drukte en gemakken in de stad Cusco worden verruild voor een pareltje van een trekking. Samen met maximaal 12 andere wandelaars vangt het vijfdaags wandelavontuur aan door Peru’s tweede grootste bergmassief de Cordillera Vilcanota. De naam is afkomstig van de rivier Vilcanota ten westen van dit bergmassief dat maar liefst 80 km lang is en 40 km breed. Rijdend richting Sicuani, slaan we bij Urcos linksaf richting Ocongate en Yanama. Bij aankomst in Cojahuari op 4180 m - na in totaal ca. 3 uur rijden vanaf Cusco - wordt de auto verruild voor de benen. We beginnen rustig met een licht stijgende korte wandeling naar ons eerste kampement op 4300 metre hoogte bij Ranrapata, gelegen op een mooie vlakte aan de voet van de noordwestflank van de Ausangate.

Wandeling: 6,6 km wandelen, ca. 2-3 uur

Overnachting in

kampeerplek Ranrapata

Dag 2

Na je eerste overnachting – het is weer even wennen – en een voedzaam ontbijt, zijn de batterrijen weer opgeladen voor de eerste volle trekkingsdag van 15 km. We wandelen via de Yanama-vallei richting de berg Surinami en Inca. Na 8,5 km gestaag omhoog wandelen, bereiken we de eerste bergpas van deze trektocht, de Puca Rumi-pas op 5000 meter hoogte. Vanaf deze pas zie je in de verte al de rood gekleurde bergen liggen waaronder Rainbow Mountain. Eenmaal over de pas dalen we in ca. twee uur af via de Cusipata vallei om uiteindelijk ons tweede kampement te bereiken op 4650m. We staan aan de voet van de Rainbow Mountain, die zijn naam uiteraard onleent van de vele verschillende gekleurde afzettingslagen.

Wandeling: 12 km wandelen, ca. 7-8 uur

Overnachting in

Kampement Cusipata vallei, aan de voet van Rainbow Mountain

Dag 3

Met dag en dauw staan we op om aan de maximaal twee uur durende beklimming te beginnen naar de zadel van de Vinicunca op 5000 meter hoogte. Het pallet aan kleuren van de Rainbow Mountain vindt zijn oorsprong in de afzetting van gesteenten gedurende miljoenen jaren. Met zijn kleuren geel (zwavel), donkerrood (ijzeroxide) en groen (kopersulfaat) doet het landschap bijna surrealistisch aan. Omdat de sneeuw de laatste jaren niet meer blijft liggen, trekt de berg zelfs dagjestoeristen aan vanuit Cusco. Na dit avontuur vervolgen we de trektocht met een afdaling naar de meren van Quirillacocha en Surini. Hierna stijgt het pad gedurende 4,3 km langzaam naar de Huasacocha pas op 4980 meter hoogte. Na de afdaling van wederom 4,3 km, stijgen we wederom weer 480 meter de Ausangatacocha op (4654 m). Na de laatste 130 meter afdaling naar ons kampement in de Anantapata vallei zit deze pittige maar enerverende dag erop. Schoenen uit en heerlijk bijkomen in de dinertent met een warme kop thee of koffie.

Wandeling: 15 km, ca. 7-8 uur

Overnachting in

Kampeerplek Anantapata-vallei

Dag 4

Met het ontbijt achter de kiezen, en de wandelschoenen weer vast, is het direct aanpoten. We wandelen in ca. twee uur omhoog naar de hoogste bergpas tijdens deze trektocht. Vanaf de Palomani pas (5180 m) kijk je direct uit op de zuidwant van de Ausangate, dichterbij de berg tijdens deze trektocht komen we niet. Nadat we weer op adem zijn gekomen, dalen we de rest van deze dag af door de Chilca-vallei naar het Wanu Wanu kampement op 4600 meter hoogte.

Wandeling: 11 km, ca. 6-7 uur

Overnachting in

Kamperen Wanu Wanu

Dag 5

De laatste dag kan natuurlijk niet zonder een klimmetje. We wandelen naar de vierde en laatste bergpas van deze trektocht. Na ca. drie uur passeren we de Jampa pas op 5.070 m. om vervolgens de laatste afdaling in te zetten. In ca. twee uur wandelen we langs het Qimerqocha meer naar de kleine nederzetting Pacchanta (4.340 m) waar de auto met chauffeur ons weer op staat te wachten. Het wandelavontuur zit erop. In ca. drie uur rijden we terug naar Cusco waar we aan het begin van de avond weer aankomen. Terug in de bewoonde wereld.

Wandeling: 17 km, ca. 7-8 uur wandelen

NB Programma

Deze trektocht vangt elke vrijdag aan (maart tot en met december) 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de maaltijden

De Peruaanse keuken staat de laatste jaren in hoog aanzien dankzij vermaarde chef-koks en restaurant die tot de beste in de wereld behoren. Peru heeft een grote culinaire rijkdom en traditie. Tijdens deze trekking zul je genieten van voedzame en gezonde maaltijden die passen bij de activiteiten. Ingrediënten zijn zoveel mogelijk streekproducten. Het duurzaamheidsbeleid van de lokale partner van SNP is erop gericht dat zoveel mogelijk lokale mensen betrokken worden bij het toerisme. Tevens verlaagt het de CO2-voetafdruk. Of je nu 'flexitariër' of vegetariër bent, glutenvrij eet, wel of geen vis of veganistisch eet, men houdt hiermee rekening! Geef je voorkeur voor eten op bij je boeking. Het spreekt voor zich dat er geen plastic flessen worden verstrekt. Neem je hervulbare veldfles mee en deze wordt tijdens de tocht bijgevuld met drinkbaar water.

Duurzaamheid

De partner van SNP die deze trekking uitvoert heeft in de jaren 2013-2016 elk jaar de World Travel Award gewonnen voor ‘South America’s Leading Green Touroperator’. Deze prijs is een erkenning voor de verduurzaming van hun trektochten. Deze worden uitgevoerd door een team van enthousiaste gidsen, koks en dragers (of muilezeldrijvers). Er is veel aandacht voor biologisch en uitgebalanceerd eten. De afvalscheiding begint al buiten je tent met een groene en rode vuilniszak. Het afval wordt meegenomen en indien mogelijk gecomposteerd of gerecycled. Alle leden van het trekkingsteam zijn op de hoogte hoe kwetsbare ecosystemen behouden blijven, dat water niet moet worden verspild en hoe je omgaat met bewoners uit vaak kleine rurale leefgemeenschappen die ‘bloot’ worden gesteld aan het toerisme. Zonnecollectoren laden de lampjes op voor in de tenten. Daarnaast heeft men voor alle trekkings veiligheidsprotocollen opgesteld. Bij een ongeval weet men direct te handelen. Er gaat natuurlijk een satelliettelefoon mee. Onze partner is tevens aangesloten bij Rainforest Alliance.

Peru heeft in 2019 een wet aangenomen om single-use plastic in de Peruaanse samenleving te ontmoedigen. Onze partner - die jarenlang vocht  om dit te realiseren - is toegetreden tot een commissie die verantwoord toerisme in kwetsbare gebieden uitdraagt. Onze partner is alom geprezen voor hun duurzaamheidsbeleid en het uitvoeren hiervan. Om deze reden is men verkozen tot een pilot-organisatie waar andere organisaties zich aan optrekken en kunnen spiegelen. In 2019 is onze partner erin geslaagd 2700 stuks plastic minder te gebruiken (bijna 73% van het totaal). Single use plastic flessen worden niet meer gebruikt. Alleen plastic tassen en flessen die kunnen worden hergebruikt mogen nog worden gebruikt, voedsel wordt in bulk ingekocht om plastic verpakking te voorkomen en men ontmoedigt hotels, restaurants en reizigers geen single-use plastic te gebruiken. Ook heeft men gidsen, koks en dragers bewust gemaakt van het belang om single-use plastic tegen te gaan en hoe je dat doet.

Inbegrepen

 • Briefing (in Cusco)
 • Transport dag 1 en 5 (begin en einde trektocht)
 • Paardenmannen (voor bagage) en kok
 • Engelstalige berggids
 • Vier kampeernachten tweepersoonstent
 • Thermarest self-inflatable matrasje (63 cm x 196 cm x 3,8 cm)
 • Alle maaltijden (4x ontbijt, 5x lunch en 4x diner)
 • SNP-informatiepakkket

Niet inbegrepen

 • hotel Cusco ter acclimatisatie (minimaal drie nachten)
 • fooien

Over de activiteiten

Tijdens de vijfdaagse Ausangate & Rainbow Mountain trektocht wandel je ca. 62 km, iets meer dan 12 km gemiddeld per dag. Tijdens deze trektrocht kom je op aanzienlijke hoogtes (je passeert vier passen variërend qua hoogte van 4980 - 5180 meter). Dit betekent dat deze trektocht alleen voor de zeer geoefende fitte wandelaar geschikt is. Omdat je op grote hoogtes komt, dien je minimaal twee acclimatisatiewandelingen in de omgeving van Cusco te maken. Tijdens de trektocht word je begeleid en ondersteund door een team van professionals. Uiteraard gaat er een lokale berggids (Spaans- en Engelssprekend) mee voor jouw veiligheid, maar vooral om je optimaal te laten genieten. De berggids wordt vergezeld door paardenmannen en hun paarden om de bagage te vervoeren. Tevens gaat er een kok mee die elke dag drie maaltijden zal bereiden om je nodige energiereserves aan te vullen. Het enige wat jij hoeft te doen is wandelen.

De trektocht is volledig verzorgd met kook- en kampeeruitrusting. Je overnacht in een tweepersoonstent. Tevens gaat er een dinertent mee en bij iets grotere reisgezelschappen ook een kooktent waar de maaltijden door de Peruaanse kok worden bereid.

Geschikt voor kinderen

De minimale leeftijd voor deze trektocht bedraagt 18 jaar

Praktische informatie

De beste periode om deze trektocht te maken is van april tot en met oktober. Tijdens deze winterperiode is het over het algemeen droog en overdag strak blauw. De temperaturen zijn overdag aangenaam doch kunnen snel variëren door snel opkomende fronten. 's Nachts daalt de temperatuur tot rond of zelfs onder het vriespunt.  

Voorafgaand aan deze trekking dien je minimaal twee acclimatisatiedagen in Cusco (3050 m) in te plannen. Dit houdt in dat we je adviseren minimaal drie nachten in Cusco te overnachten alvorens je aan deze trektocht begint. Mocht je voor deze trekking al een andere 'hoogtestage' hebben gedaan, denk hierbij aan een andere trekking rondom Cusco, Colca Canyon of Huaraz, dan is een verblijf van twee nachten in Cusco toereikend. 

Twee dagen voor aanvang vindt er een briefing plaats in Cusco door de lokale partner van SNP die de trekking uitvoert. Mocht je één dag van te voren aanwezig zijn in Cusco, dan vindt de briefing plaats in het hotel waar je verblijft. Tijdens de briefing verkrijg je kaarten van de trail en wordt de paklijst met je doorgenomen. Mocht blijken dat je toch iets essentieels bent vergeten dan heb je – indien de briefing twee dagen van te voren wordt gegeven – alsnog de tijd iets te kopen. Tijdens de briefing word je geacht de green commitment paper te ondertekenen waarmee je onderkent alleen maar je voetstappen achter te laten en geen schade berokkent aan de trail en de natuur. Ook geef je hiermee aan geen gebruik te maken van plastic (water)flessen. Tijdens de gehele trail wordt je voorzien van schoon drinkwater. In het SNP-informatiepakket lees je meer over deze briefing.

 • Goed ingelopen bergwandelschoenen met een goed profiel en enkelbescherming
 • Katoenen T-shirts / katoenen overhemden (korte mouwen)
 • Pullover(s)
 • Kleding met thermische isolatie (o.a. ondergoed van merinowol)
 • Fleece
 • Trekkingsbroek (licht, luchtig, sneldrogend)
 • Goede trekkingsbroek (stretchstof ideaal voor meer bewegingsvrijheid)
 • Gevoerde (dons) trekkingjas/parka
 • Pet (goede bescherming tegen zon en regen)
 • Warmje muts (voor de koude nachten)
 • Handschoenen
 • Regenponcho/regenjas
 • Veldfles (minimaal 1 liter)
 • Voldoende trekkingsokken
 • Lichte sokken (voor ’s avonds)
 • Slippers (na afloop wandeling) 
 • Slaapzak (minimaal comfortniveau -5 °C)
 • Dagrugzak (eventueel camelbag)
 • Waterdichte duffelbag
 • Zonnebril  (100% UV-werend)
 • Zonnebrand (blockfactor minimaal 30)
 • Lippenbalsem (100% UV-werend)
 • Hoofdlamp (bijv. Petzl)
 • Kleine reishanddoek of sarong 
 • Camera (plus reservebatterijen)
 • Snacks, koekjes, energybars, chocolade, muesli, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
 • Persoonlijke medicijnen, paracetemol, second scin voor blaren, pleisters, enz 
 • Wat cash geld (voor o.a. fooi gids, kok en dragers)
 • Paspoort
 • Wandelstokken
 • Eventueel verrekijker
 • Goed humeur! 

Je dient zelf een slaapzak (minimaal comfortniveau -5°C) en een slaapmatje mee te nemen. Zowel de slaapzak als het slaapmatje kun je huren, geef dit graag aan bij je boeking. Alle bagage wordt tijdens de trekking voor je vervoerd. Alleen draag je overdag een dagrugzak met daarin je camera, regenjas, extra warm jack, je veldfles (of camelbag) en wat energierepen (en andere versnaperingen). Als het overdag te warm wordt kun je natuurlijk je fleece hierin stoppen. De lunches worden door de kok ter plaatse bereid.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

04 december 2020
2 personen (éénpersoonstenten in internationale groep) € 788
2 personen (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 733

18 december 2020
2 personen (éénpersoonstenten in internationale groep) € 788
2 personen (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 733

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs