Peru - Cordillera Blanca en Huayhuash, 18 dagen Trektocht door Peru's mooiste bergreeksen

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Trektocht met tenten en hotels

Wandelen in de Cordillera Blanca én wellicht Peru’s mooiste bergketen: de Huayhuash. Tegen de achtergrond van zesduizenders wandel je met deze pittige groepswandelreis in een waar amphitheater van hooggebergte. Na een acclimatisatiewandeling nabij Huaráz, reizen we diep het Huascarán National Park in. Door de Llanganuco-kloof passeren we de Huandoy (6560m) en de Huascarán Sur (6768m), Peru's hoogste berg. Wandel langs turkuoois gekleurde gletsjermeren en steek de hoogste pas op 4750 meter over met een weids zicht op de Alpamayo, een icoon van een berg onder de alpinisten. Nadat de batterijen in Huaraz weer zijn opgeladen, reizen we af naar Huayhuash. Een compact bergmassief met grootse vergezichten, ijzige erosiegeulen en scherp gekartelde bergkammen. Door de geïsoleerde ligging én de aanwezigheid van een paar zesduizenders waaronder Peru’s tweede hoogste berg de Yerupajá (6634m), vormt de Cordillera Huayhuash het toneel waar elke bergwandelaar van droomt. In zes dagen bedwingen we vier bergpassen die tot 4750 meter hoogte reiken. Met gezelschap van een SNP-reisleider, Engelsprekende lokale berggids, een kok en muilezeldrijvers kun jij als wandelaar genieten.

Uniek aan deze reis

  • Cordillera Huayhuash, Peru's mooiste bergmassief
  • Vierdaagse trektocht Cordillera Blanca
  • Zesdaagse trektocht Cordillera Huayhuash
  • Islas Palomino, zwemmen met zeeleeuwen
Zwaarte
Comfort

Pittige groepstrektocht door Peru

De Cordillera Blanca en de Cordillera Huayhuash zijn het decor van een nieuwe SNP- trektocht in Peru. Je wandelt van kampement naar kampement, met spectaculair uitzicht op de vijf- en zesduizenders rondom. Lees verder..

Dag tot dag

Peru - Cordillera Blanca en Huayhuash

In het kort ziet je programma voor de komende 18 dagen er als volgt uit:

  • Dag 1: aankomst Lima, overnachting hotel in Lima
  • Dag 2: fietstour in Lima, 's avonds nachtbus (full cama) naar Huaraz
  • Dag 3: aankomst Huaraz, acclimatisatiewandeling, overnachting hotel in Huaraz
  • Dag 4: transfer naar Vaqueria, wandelen door Cordillera Blanca, overnachting tenten 
  • Dag 5: wandelen door Cordillera Blanca, overnachting tenten
  • Dag 6: wandelen door Cordillera Blanca, overnachting tenten
  • Dag 7: wandelen door Cordillera Blanca naar Cashapampa, transfer naar Huaraz, overnachting hotel in Huaraz
  • Dag 8: Vrije dag Huaraz, overnachting hotel in Huaraz
  • Dag 9: transfer via Huanca pampa ruïnes naar Queropalca, overnachting tenten
  • Dag 10: wandelen door Cordillera Huayhuash, overnachting tenten
  • Dag 11: wandelen door Cordillera Huayhuash, overnachting tenten
  • Dag 12: wandelen door Cordillera Huayhuash, overnachting tenten
  • Dag 13: wandelen door Cordillera Huayhuash, overnachting tenten
  • Dag 14: wandelen door Cordillera Huayhuash naar Pocpa, transfer naar Huaraz, overnachting hotel in Huaraz
  • Dag 15: vrije dag Huaraz, nachtbus Huaraz naar Lima
  • Dag 16: aankomst Lima, excursie vogel- en zeeleeuwenrijke eilanden Palomino, overnachting hotel in Lima 
  • Dag 17: vertrek Lima
  • Dag 18: aankomst 

  • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

    Dag 1

    Mocht je de KLM-vlucht vanaf Schiphol bij deze reis bijboeken, dan vlieg je met een directe lijnvlucht naar Lima. Bij aankomst nog dezelfde dag worden we vanaf de luchthaven verwelkomd door de chauffeur en de SNP-reisleider. We rijden met onze eigen bus door het drukke centrum van Lima naar een goed middenklasse hotel.

    Overnachting in

    Lima

    Dag 2

    Wat is er lekkerder dan na een goede nachtrust en een goed ontbijt een stad te verkennen op de fiets! Niets. Met een korte transfer rijden we naar de Morro Solar gebracht, één van de heuvels aan de kust van Lima met een schitterend uitzicht over de baai. Hier stappen we op de fiets. Onderweg maken we diverse stops bij bezienswaardigheden om meer te leren over de rijke geschiedenis van deze stad. Na enige inspanning rusten we uit in de schilderachtige kustwijk Chorrillos, favoriet bij vissers waarin veel folkloristische verhalen over Lima de ronde doen. We fietsen verder naar de bohemian-achtige wijk Barranco, een levendige omgeving vol artiesten, muzikanten en schrijvers. De wijk is versierd met veel straatkunst en muurschilderingen. Na je laatste blik op de Grote Oceaan rijden we weer terug naar ons hotel.

    's Middags is ter vrije besteding om zelf Lima te verkennen. Met zijn ongeveer 8 miljoen inwoners leeft eenderde van alle Peruanen in Lima. De stad dankt haar oorsprong voornamelijk aan de gouden bodemschatten die via de haven van Lima naar Spanje werden vervoerd. De glorietijd van Lima was de 18e eeuw waarin grote herenhuizen en paleizen werden gebouwd, het was een van Spanje's rijkste koloniën. In Lima bevinden zich mooie musea, fraai versierde kerken, oude herenhuizen tot aan moderne wijken met hippe winkels, cafés en goede restaurants die met name door de gastronomische liefhebbers zeer worden gewaardeerd.

    Tegen het einde van de avond nemen we de nachtbus vanaf Lima naar Huaraz. Je slaapt in zogenaamde 'full cama' slaapstoelen, dit zijn stoelen waarbij de rugleuning naar achteren gaat waardoor je een bijna horizontaal 'bed' hebt. Het slaapt verrassend goed op de vaak rustige bovenste verdieping van de bus.

    Overnachting in

    Nachtbus Lima - Huaraz

    Dag 3

    Na de vroege aankomst op het busstation van Huaraz (3100m) worden we met de bus opgehaald en naar een goed middenklasse hotel in Huaraz gebracht. Na een heerlijk ontbijt, maken we in Huaraz een ca. 8 km lange wandeling om te acclimatiseren en natuurlijk volop van de omgeving te genieten. Vanaf Huaraz wandelen we omhoog de bergen in over een oud maar goed onderhouden pad. Al slingerend wandelen we omhoog naar een kammetje. De kleine canyons vallen op door hun hoge muren van klei in kleurschakeringen van rood, oranje en geel. We komen uiteindelijk op een punt terecht vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra, die plaastelijk bekend staat als 'Pukaventana', oftewel het 'rode raam'. Aan het einde van de wandeling genieten we van een weids uitzicht op de vallei Macashca en de met sneeuw bedekte pieken in de Cordilelra Blanca, waaronder de Huascarán. Het pad gaat verder over heuveltoppen en vervolgens omlaag naar 'Rataquenua', weer een mooi uitzichtpunt en tevens het einde van de wandeling. In ca. 15 minuten rijden we weer terug naar Huaraz naar ons hotel waar we inchecken. In de middag hebben we alle tijd om te lunchen, de stad te verkennen of lekker uit te rusten bij het hotel.

    Wandeling: 8 km, ca. 3 uur, start Huaraz (3100m), maximale hoogte 3580m.

    Overnachting in

    Huaraz

    Dag 4

    Het wandelavontuur kan beginnen. De comfortabele hotelkamer in Huaraz - met douche met warm water – wordt de komende drie nachten verruild voor slapen in een tent met een bakje water als douche, een WC-tent op afstand en slapen op een matje. De eerste trekking van vier dagen vangt aan door een van de mooiste bergketens van Peru, de Cordillera Blanca. Rijdend door de Rio Santavallei – beter bekend als de Callejon de Huaylas - passeren we verscheidende dorpjes voordat we aankomen bij de nieuwe ligging van de stad Yungay. In 1970 werd de ‘oude’ stad door een van de zwaarste aardbevingen ooit in Peru getrroffen. De weg zigzagt langzaam omhoog dieper het Huascarán National Park in. We rijden door de Llanganuco-kloof met aan weerszijden steile rotswanden. Iets verderop passeren we twee turkuoois gekleurde gletsjermeren, de Chinancocha en Orconcocha, die beiden zijn omzoomd met polylepis-bomen die op grote hoogte groeien. Ook al begeef je je hier al op een aardige hoogte van 3850m, de piek van de Huascarán ligt nog eens 3000 meter hoger. Bij helder geniet je hier van een adembenemend uitzicht op deze besneeuwde puist.

    We rijden verder naar de op 4750 m hoogte gelegen Portachuelo-pas. Bij helder weer laten zich Peru’s hoogste bergen zich bewonderen: Huascarán, Huandoy, Pisco en de Chacraraju. Allemaal dikke zesduizenders. De daling gaat door tot aan Vaqueria waar het wandelavontuur gaat beginnen. Te voet daal je langzaam af tot een pad waarbij je via een kammetje uitkomt in de Huaripampa-vallei. Langzaam klimt het pad omhoog terwijl we een aantal nederzettingen van boeren passeren. De besneeuwde toppen van de Chacraraju en de Taulliraju komen steeds meer in zicht bij het benaderen van onze eerste kampeerplek.

    Wandeling: 11 km, 440 m stijgen, 320 m dalen, ca. 5-6 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Paria (3875m)

    Dag 5

    Na onze eerste kampeernacht zal het ontbijt met verse eieren en brood met warme koffie en thee je zeer smaken. Terwijl jij langzaam omhoog wandelt naar de Punta Union pas op 4750 m, het hoogste punt tijdens deze trektocht, worden de tenten door de crew afgebroken en alle bagage op de sterke muildieren geladen. Terwijl we de pas naderen doemt langzaam de Taulliraju op en aan de andere kant van de pas het gletsjermeer en de gletsjer zelf. Het geeft een prachtig contrast met de Santa Cruz vallei. Tijdens deze wandeldag komen de bergpieken van de Quitaraju (6036 m), Artesonaju en Rinijirca in het vizier evenals de bergmeren Ichicocha en Jatuncocha.

    Wandeling: 9,5 km, 965 m stijgen, 500 m dalen, ca. 7-8 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Taullipampa

    Dag 6

    We vervolgen de derde wandeldag met een afdaling richting de Santa Cruz vallei waarbij we de Arhuaycocha-vallei passeren met – bij goed weer – een prachtig uitzicht op de besneeuwde pieken waaronder die van de Alpamayo (5954m) . Vanwege zijn perfecte piramidevorm draagt deze berg de bijnaam `mooiste berg van de wereld´. Het landschap verandert en aan weerszijden van een zompige vallei zien we puinhellingen. Grote rotsblokken zijn naar beneden gevallen afkomstig van geërodeerde rotswanden. We wandelen weer omhoog naar het Alpamayo Base Camp om van de grootsheid van de Alpamayo ten volle te kunnen genieten. Tegen het einde van de wandeling verlaten we de steeds nauwer wordende kloof en komen we uit bij ons kampement Llamacorral.  

    Wandeling: 12 km, 105 m stijgen, 485 m dalen, ca. 7 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Llamacorral (3750m)

    Dag 7

    Na een pittige afdaling naar Cashapampa eindigt hier ons eerste wandelavontuur door de Cordillera Blanca waarbij we een prachtig gedeelte van het Alpamayo-circuit hebben bewandeld. We nemen afscheid van de kok en muilezeldrijvers. Eenmaal in de bus dalen we slingerend af naar de Callejon de Huaylas, vanaf waar een asfaltweg ons weer terug voert naar Huaraz. Terug in de bewoonde wereld, bergschoenen uit, ontspannen, bijkomen en weer het comfort van een lekker bed en een warme douche.

    Wandeling: 10 km, 45 m stijgen, 885 m dalen, ca. 4-5 uur wandelen

    Overnachting in

    Huaraz

    Dag 8

    Vrije dag in Huaraz waarin jezelf bepaalt wat je gaat doen. De stad nodigt natuurlijk uit om te verkennen. Op de straten en pleinen gebeurt er van alles, het is een zeer levendige stad, zelfs tot in de late uurtjes.

    Overnachting in

    Huaraz

    Dag 9

    Het tweede wandelavontuur kan beginnen. Alle gemakken in de stad Huaraz worden tijdelijk verruild voor een pareltje van een trekking door een van Peru’s meest afgelegen bergmassieven, de Cordillera Huayhuash. Rijdend door de Rio Santavallei – beter bekend als de Callejon de Huaylas – passeren we dorpjes als Recuay, Ticapampa en Catac om vervolgens door te steken naar de oostkant van het nationale park Huascarán. In dit gebied komen de grootste bromelia’s ter wereld voor, de Puya Raimondii vernoemd naar de Italiaanse wetenschapper Antonio Raimondi die ruim 30 jaar lang als wetenschapper en geograaf in Peru onderzoek verrichtte. De tot 10 meter lange bloemtros kan bij zijn eenmalige bloei 3000 bloemen bevatten en zes miljoen zaadjes!

    We vervolgen onze weg langs Huanzala en Huallanca om vervolgens te arriveren bij de Huanca pampa ruïnes. De belangrijke Inca-site lag strategisch langs de route die het grootse Incarijk tussen Quito en Bolivia met elkaar verbond. Na dit bezoek rijden we nog een stukje verder naar Queropalca waar we ons eerste kampement houden op 3800 meter hoogte.

    Wandeling: 0 km, rijdag

    Overnachting in

    Kampement Queropalca

    Dag 10

    Na onze eerste kampeernacht zal het ontbijt met verse eieren en brood met warme koffie en thee je zeer smaken. Terwijl je langzaam omhoog wandelt naar het meer van Carhuacocha, worden de tenten door de muilezeldrijvers en kok afgebroken en alle bagage op muildieren geladen. Naarmate we omhoog wandelen en dichterbij het meer komen, zie je de reflectie van de besneeuwde pieken van de Jirishanca en Yerupaja in  het water. Ons tweede kampement is aan de oevers van het meer Carhuacocha.

    Wandeling: 12 km, 640 m stijgen, 290 m dalen, ca. 5-6 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Carhuacocha

    Dag 11

    We vervolgen de derde wandeldag met onze eerste pas op 4620 meter hoogte. Nadat we de Carhuacocha-pas zien we bij de afdaling links de meren Mitucocha liggen tegen de achtergrond  van de Yerupajá, Peru’s tweede hoogte berg van 6.634 meter en de hoogste berg in de Cordillera Huayhuash. Ook zie je de Rondoy en de Ninashanca liggen. Met een lunch waar we onderweg weer  van genieten, komen we in de loop van de middag aan bij ons kampement aan het meer Mitucocha op 4100 meter hoogte. In de middag staat het je vrij om heerlijk uit te lopen langs de oevers van het meer.

    Wandeling: 12 km, 520 m stijgen, 430 m dalen, ca. 5-6 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Mitucocha

    Dag 12

    Na een hopelijk goede nachtrust en goed ontbijt staat de 2e pas op het programma. De weg zigzagt omhoog naar de Cacananpunta pas op 4700 meter hoogte. We dalen af tot aan Cuartelhuain voor onze welverdiende lunch. Hierna wandel je verder naar Matacancha voor ons kampement op 4200 meter hoogte, vlak voor de plek waar we morgen de laatste pas gaan bedwingen.

    Wandeling: 14 km, 520 m stijgen, 675 m dalen, ca. 6-7 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Matacancha

    Dag 13

    Door de Rondoy-vallei wandelen we langzaam omhoog nar de Sambuya pas op 4750 meter hoogte. Je inspanning wordt beloond met een waanzinnig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Ninashanca, Rondoy, Jirishanca, Yerupajá, Rasac en de Solteracocha. We dalen af naar ons kampement  op 4050 meter hoogte bij het meer van Jahuacocha. De tenten staan op een grote vlakte aan de voet van de westelijke voet van de pieken in het noordelijk gedeelte van de Huayhuash. Het landschap is indrukwekkend met hopelijk goed zicht op de met ontelbare sterren bezaaide hemel. 

    Wandeling: 11 km, 910 m stijgen, 920 m dalen, ca. 7 uur wandelen

    Overnachting in

    Kampement Jahuacocha

    Dag 14

    We verlaten langzaam de bergreeks. Daar waar de vallei zich vernauwt, wandelen we via een kammetje westwaarts richting de Llamac pas eruit. Via een zigzag weg dalen we af naar het dorpje Pocpa. Met de auto en chauffeur weer in het zicht zal er een grote glimlach op je gezicht komen. Je hebt het volbracht! De auto rijdt ons in ca. 4 uur weer terug naar Huaraz waar je aan het begin van de avond weer terug komt. 

    Wandeling: 14 km, 645 m stijgen, 1250 m dalen, ca. 5-6 uur wandelen

    Overnachting in

    Huaraz

    Dag 15

    Een heerlijke dag voor jezelf. Slaap iets uit, ontbijt uitgebreid en verken de stad Huaraz in je eigen tempo. In de avond vindt de transfer plaats naar het busstation voor de nachtbus naar Lima. Uiteraard zijn alle comfortabele stoelen gereserveerd waarbij je de stoelleuning bijna helemaal achterover kunt plaatsen.

    Overnachting in

    Nachtbus Huaraz - Lima

    Dag 16

    's Ochtends vroeg bij aankomst in Lima, vindt de transfer plaats van het busstation naar ons hotel in Lima waar het ontbijt wordt genuttigd. Hierna rijden we door de drukke stad Lima naar het schiereiland El Callao, de kustplaats waar Lima tegen aangebouwd is. We gaan aan boord van een gemotoriseerde boot voor een ca. 4 uur durende bootexcursie naar de vogel- en zeeleeuwenrijke eilanden Palomino. We varen langs het eilandje El Camotal, eens een onderdeel van het vaste land. Het grote eiland San Lorenzo is de plek waar een aantal palmbomen de zomerresidentie van de president van Peru 'verraden' die zich door de op dit eiland ook gevestigde  mariene basis van Peru beslist veilig zal voelen. Links passeren we het inmiddels verlaten eilandje El Frontón. Van onze lokale gids vernemen we hoe tientallen jaren geleden de opstand van gevangenen hier op brute wijze de kop in werd gedrukt. De gevangenis werd gesloten in 1980 waarmee het eilandje weer onbewoond werd verklaard. Ons doel komt langzaam in zicht, de eilandjes Palomino. Het is de verblijfplaats van ongeveer 6.000 zeeleeuwen die hier in het koude visrijke water verblijven. Je hoort ze, je ruikt ze en je ziet ze in het water zoeven. Trek je wetsuit aan (staat je gratis ter beschikking) én spring het water in! Laat je door de zeeleeuwen besnuffelen, ze komen vanzelf op je af, nieuwsgierig als ze zijn. Op de terugweg met de boot naar El Callao is het genieten van een snack en een frisdrankje. Onderweg passeren we de eilandjes Cabinzas waar fregatvogels, pelikanen, genten en pinguïns broeden. Om deze reden ligt er veel nitraatrijke vogelpoep, die je met een verkeerd staande wind beslist zult ruiken. Terwijl de vogels zwieren in het luchtruim verstomd het geluid van balkende zeeleeuwen in de verte. Bij aankomst in de haven van El Callao vindt de transfer plaats weer terug naar ons hotel voor de laatste avond.

    Overnachting in

    Lima

    Dag 17-18

    Deze dag heb je nog even voor jezelf om Lima te verkennen. Je kan bijvoorbeeld per taxi naar het fraaie oude koloniale centrum gaan of de moderne zakenwijk Miraflores en Barranco bezoeken, met haar keur aan hippe winkels, trendy restaurants, musea en prachtige muurschilderingen. In de loop van de middag rijden we met onze bus weer terug naar de internationale luchthaven Jorge Chavez. Mocht er nog wat tijd zijn, wip dan even naar binnen bij het restaurant 'Tanta' voor een heerlijke pisco sour of een maaltijd om je vingers bij af te likken. 's Avonds vindt de vlucht plaats terug naar huis. Aankomst in Nederland de volgende dag.

    Blader door het programma

    Reisdetail

    Over de accommodaties

    In Lima (2 nachten) en Huaraz (4 nachten) overnachten we in uitstekende middenklasse hotels waar je de beschikking hebt over tweepersoonskamers met douche en toilet. Tijdens de trekkings in de Cordillera Blanca en Huayhuash overnacht je in totaal 8 nachten tweepersoonstenten en beperken de sanitaire voorzieningen zich tot een toilettent en een riviertje met koud water om je te wassen. Je krijgt een thermarest selfinflatable matrasje (63 cm x 196 cm x 3,8 cm) om op te slapen. Een slaapzak neem je zelf mee.

    Tegen betaling van een toeslag kun je een éénpersoonskamer boeken in de hotels en een éénpersoonstent tijdens de trekking.

    Over de maaltijden

    In Lima en Huaraz is het ontbijt inbegrepen. Tijdens de trektochten zijn alle maaltijden inbegrepen. De maaltijden worden bereid door een kok met hulp van eventueel een koksmaatje en de paardenmannen. Er wordt 3x per dag een maaltijd geserveerd. Bij aankomst op elke trekkingsdag staat er natuurlijk een warme kop thee en koffie voor je klaar. Voor de liefhebbers is er 'mate de coca' aanwezig, de thee die van cocabladeren wordt getrokken en behalve zeer smaakvol is ook hét middel tegen hoogteziekte en vermoeidheid. 

    Inbegrepen

    • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
    • 6x overnachting in hotel 
    • 8x overnachting in tent 
    • alle ontbijten
    • huur thermarest selfinflatable matrasje
    • alle transfers volgens programma
    • nachtbus Lima - Huaraz v.v. (full cama)
    • trektocht 4 dagen Cordillera Blanca op basis van volpension
    • trektocht 6 dagen Cordillera Huayhuash op basis van volpension
    • kampeeruitrusting (dinertent, toilettent en kooktent) 
    • bagagevervoer tijdens de trektochten
    • tijdens trekkings: Engelssprekende berggids, paardenmannen en kok
    • fietsexcursie Lima (dag 2)
    • bootexcursie Islas Palomino (dag 16) incl. snacks en frisdrankje
    • diensten SNP-reisleider

    Niet inbegrepen

    • overige maaltijden
    • inentingen
    • fooien (o.a. voor crew trekkings) 
    • persoonlijke uitgaven en verzekeringen

    Reisinformatie

    Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

    Over de activiteiten

    Deze reis valt onder de categorie 'uitdagend'. Ook al word je bagage overal gedragen (op je dagrugzakje na), bij de trekkings door de Cordillera Blanca en Huayhuash steken we meerdere passen over boven de 4000 meter. Tijdens de vierdaagse trektocht in de Cordillera Blanca wandel je ca. 42,5 km, iets meer dan 10 km gemiddeld per dag. Tijdens deze trektrocht ligt de hoogste pas op 4750 meter hoogte. Tijdens de zesdaagse trektocht in de Cordillera Huayhuash wandel je ca. 63 km, waar je in vijf dagen (de 9e dag is een rijdag) gemiddeld 13 km per dag wandelt. Tijdens deze trektocht passeren we vier passen variërend qua hoogte tussen de 4550 en 4750 meter. Het spreekt voor zich, deze reis is ideaal voor de bikkel, wandelaars met een ijzersterke conditie. Tijdens de trektochten wordt de gehele groep begeleid en ondersteund door een SNP-reisleider (met hooggebergte-ervaring) en een lokale berggids (Spaans- en Engelssprekend). Deze gidsen worden aangevuld door muilezeldrijvers en hun muilezels om alle bagage te vervoeren. Het enige wat jij hoeft te doen is wandelen en genieten.

    Geschikt voor kinderen

    De minimale leeftijd voor deze wandelreis is 18 jaar

    Praktische informatie

    Waar ontmoet ik de groep

    Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Lima of in het hotel in Lima. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

    Vluchtinformatie

    Wanneer je je heen - en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM  (en terug met Air France) naar Lima v.v.

    Vluchtschema
    KL 743 Amsterdam - Lima 12.35 - 18.05 uur
    KL 2237   Lima - Parijs CDG 18.20 - 13.45 uur*
    KL 2016  Parijs CDG - Amsterdam 16.40 - 17.55 uur

    *) aankomst volgende dag

    Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.
    Bij onze groepsvluchten met KLM is ruimbagage inbegrepen (1 stuk van maximaal 23 kg per persoon)

    SNP en haar lokale partner

    Peru heeft in 2019 een wet aangenomen om single-use plastic in de Peruaanse samenleving te ontmoedigen. De lokale partner van SNP die alle trekkings in Peru uitvoert, onderschreef dit al jaren geleden. Onze partner is toegetreden tot een commissie – als onderdeel van SERNANP (organisatie verantwoordelijk voor alle beschermde natuurgebieden) – die verantwoord toerisme in kwetsbare gebieden uitdraagt. Onze partner is alom geprezen voor hun duurzaamheidsbeleid en het uitvoeren hiervan. Om deze reden is men verkozen tot een pilot-organisatie waar andere organisaties zich aan optrekken en kunnen spiegelen. In 2019 is onze partner erin geslaagd 2700 stuks plastic minder te gebruiken (bijna 73% van het totaal). Single use plastic flessen worden niet meer gebruikt. Alleen plastic tassen en flessen die kunnen worden hergebruikt mogen nog worden gebruikt, voedsel wordt in bulk ingekocht om plastic verpakking te voorkomen en men ontmoedigt hotels, restaurants en reizigers geen single-use plastic te gebruiken. Ook heeft men gidsen, koks en dragers bewust gemaakt van het belang om single-use plastic tegen te gaan en hoe je dat doet.

    CO2 voetafdruk

    Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Peru ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

    Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal

    Tijdens de deze reis heb je weinig extra onkosten omdat veel bijkomende kosten als entreeprijzen en bijna alle maaltijden zijn inbegrepen in de reissom. Voor de overige maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven dien je te rekenen op een bedrag van ongeveer € 300.

    De transfers  in Lima en in Huaraz doen we met een privébus. Alleen de verplaatsing tussen Lima en Huaraz v.v. doen we met de openbare nachtbus. We reizen dan in gereserveerde comfortabele 'full cama' stoelen. Dit zijn stoelen waarbij de rugleuning bijna in zijn geheel naar achteren kan waardoor je bijna horizontaal ligt. Omdat deze stoelen meer ruimte in beslag nemen dan 'normale' busstoelen, slaap je relatief rustig. Met onze groep proberen we zoveel mogelijk stoelen bij elkaar te reserveren op de bovenste verdieping van bussen die special zijn uitgerust met deze full-cama stoelen.
    Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

    Wij raden je aan om uitgerust en met een zeer goede conditie aan deze pittige reis te beginnen. In het dag-tot-dagprogramma van deze reisbeschrijving lees je de wandeltijden bij benadering met de aantallen meters stijgen en dalen. De weersomstandigheden in het Andes hoogebergte zijn wisselend en zullen een verzwarende factor zijn. Lees de bagagelijst goed door wat je dient mee te nemen.

    • Goed ingelopen bergwandelschoenen (waterdicht, goed profiel, ademenend, enkelbescherming)
    • T-shirts (ademenend van bijv. nylon/polyester)
    • Shirts met lange mouwen 
    • Pullover(s)
    • Kleding met thermische isolatie (o.a. ondergoed van merinowol)
    • Fleece
    • Trekkingsbroek (licht, luchtig, sneldrogend) met korte en lange pijpen
    • Goede trekkingsbroek (stretchstof ideaal voor meer bewegingsvrijheid)
    • Gevoerde (dons) trekkingjas/parka
    • Pet / beany / buff (goede bescherming tegen zon, regen en stof)
    • Warmje muts (voor de koude nachten)
    • Handschoenen
    • Regenponcho/regenjas
    • Veldfles (minimaal 1 liter) gevuld met water voor eerste dag
    • Waterzuivering tabletjes/waterzuiveringssysteem (o.a. GRAYL fles)
    • Voldoende trekkingsokken
    • Lichte sokken (voor ’s avonds)
    • Slippers (na afloop wandeling) 
    • Slaapzak (minimaal comfortniveau -5 °C)
    • Dagrugzak (eventueel camelbag) met regencover
    • Waterdichte duffelbag
    • Zonnebril  (100% UV-werend)
    • Zonnebrand (blockfactor minimaal 30)
    • Lippenbalsem (100% UV-werend)
    • Hoofdlamp (bijv. Petzl)
    • Kleine reishanddoek of sarong 
    • Camera (plus reservebatterijen)
    • Snacks, koekjes, energybars, chocolade, muesli, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
    • Persoonlijke medicijnen, paracetemol, sporttape voor afplakken blaren, pleisters, enz 
    • Wat cash geld (voor o.a. fooi gids, kok en paardenmannen)
    • Paspoort
    • Wandelstokken
    • Eventueel verrekijker
    • Goed humeur! 

    Nergens hoef je tijdens deze reis met volle bepakking te wandelen. Je wandelt altijd met een dagrugzakje voorzien van een lunchpakket, regen- en warme kleding, camera, veldfles en wellicht wat snacks. Tijdens de trektocht vindt bagagevervoer plaats met muildieren en paarden. Daarnaast kun je altijd bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekkings, achterlaten in het hotel in Huaraz.

    De reisleiding is in handen van een ervaren SNP reisleider, die u het karakteristieke van dit gebied laat zien en u door het land en over de wandelroutes gidst. Onze reisleiders zijn uitgebreid door SNP geschoold voor het begeleiden van tochten in Latijns-Amerika en spreken bovendien goed Spaans. Tijdens de wandelingen vertelt hij of zij het een en ander over het gebied; het landschap, flora en fauna, maar ook de cultuur komt aan de orde. Daarnaast draagt de reisleiding er zorg voor dat alles organisatorisch goed verloopt.

    Ga je binnenkort op reis naar Peru bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/peru. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

    Naar Peru via de Verenigde Staten
    Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

    Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

    Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

    N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

    SNP service visumverplichtingen
    SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

    VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

    Vliegen via de Verenigde Staten

    Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

    Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
    N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

    Gezondheidszorg
    In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
    N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

    Hygiëne
    Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

    EHBO
    U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

    Praktisch

    • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
    • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

    Hoogteziekte
    Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

    Acclimatisatietips
    Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

    • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
    • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
    • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
    • Rook niet.
    • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
    • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
    • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
    Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
    Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

    Verplicht
    Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

    Gelekoorts
    In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

    Malaria
    In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

    Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

    Zikavirus (& dengue en chikungunya)
    Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

    Teken
    De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

    Algemeen en persoonlijk advies inentingen
    Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

    Vaccinaties halen tijdrovend?
    U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

    De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

     

    • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
    • buiten kantooruren en in weekenden
    • vaccinatie door erkende artsen
    • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
    Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

    Bekijk wat deze reis kost

    Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

    Peru - Cordillera Blanca en Huayhuash

    Trektocht door Peru's mooiste bergreeksen

    Trektocht met tenten en hotels

    Zwaarte
    Comfort
    Wandelen
    Groepsreis

    Welke variant kies je?

    Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

    Reisgezelschap & Accommodaties

    Wanneer wil je vertrekken?

    Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

    ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
    Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

    Wanneer wil je vertrekken?

    Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

    Start datum
    Aantal dagen
    Beschikbaarheid
    Prijs p.p.
    Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
    Kirsten de Baar

    Kunnen we je helpen?

    Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

    SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1055 klanten