Terug naar Peru

Verblijf vanuit comfortabele duurzame lodge en tent

's Ochtends vroeg zwelt de kakofonie aan van geluiden. Zie de kleurenpracht van honderden ara's en parkieten die op de Chuncho-kleilik afkomen, een van de grootste van het Amazonewoud. Het vormt een van de hoogtepunten tijdens een vierdaags verblijf in de duurzaam gerunde Tambopata Ecolodge in het Tambopata Candamo Reservaat. Wandel met ervaren natuurgidsen door het tropisch regenwoud op zoek naar vogels, apen, zeldzame rivierotters en ontdek andere geheimen van het tropisch regenwoud.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 687
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260757
4 dagen

Peru - Amazonewoud Peru * Tambopata Ecolodge Chuncho

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op de kleine luchthaven van Puerto Maldonado, de hoofdstad van het departement Madre de Dios, word je verwelkomd door de gids van de Tambopata Ecolodge. Met een transfer (gedeeld met andere reizigers) rijden we de eerste 23 km overland naar de oever waar we de reis per boot (45 km) over de Tambopata-rivier vervolgen. Gedurende de bootreis heb je de kans om watervogels, schildpadden en kaaimannen te zien.

Bij aankomst in de lodge en de toewijzing van je kamer, volgt een korte uitleg hoe de komende dagen ingevuld gaan worden, wanneer en waar de maaltijden worden geserveerd en hoe de drankjes worden bijgehouden en meestal aan het einde van je verblijf met je worden afgerekend. Eén of meerdere lokale Engelssprekende gidsen zullen je begeleiden op alle excursies die de lodge organiseert. In de loop van de middag maak je een korte wandeling in en rondom de lodge waarin je de kans hebt de Saddle-backed Tamarins, Brown Capuchins, agouti's, paca's, trogons, toekans en vele andere vogels te zien. Na het diner maak je een korte wandeltocht om de nachtdieren te observeren. De mysterieuze nachtelijke geluiden zijn haast een weldaad voor je oren.

Overnachting in

Tambopata Ecolodge - Tambopata Ecolodge

Dag 2

Na het ontbijt vangt de lange kanotocht stroomopwaarts dieper het Tambopata-Candamo National Reserve in aan. In ca. 4 uur vaartijd zuidwaarts volgen we de steeds bochtiger wordende rivier de Tambopata op weg naar de kleilik die u morgenochtend vroeg gaat bezoeken. Na de lunch neemt de gids u mee op pad om een van de vele trails die in de omgeving van de kleilik is uitgezet te bewandelen.. De overnachting vindt plaats in een tent aan het strand nabij de kleilik.

Overnachting in

Tambopata Candamo National Reserve-kamperen

Dag 3

Voor dag en dauw op. Voordat de ruim tien verschillende soorten ara's en parkieten bij de Chuncho-kleilik arriveren, gaat u er per boot naartoe om vervolgens in een schuilhut plaats te nemen. In een meestal strikte volgorde komen de ara's en parkieten af op de kleiwand om er de nodige mineralen en zouten uit de klei te halen om hiermee de vaak giftige zaden die ze eten te neutraliseren. Dagelijks wordt de kleilik gemiddeld door honderden ara's en de wat kleinere parkieten bezocht waaronder de Blue Scarlet, Blue and Yellow Scarlet, Red and Green Scarlet en de Chestnut-fronted parrot en de Blue-headed parrot. Het belooft een enerverende ochtend te worden bij een van de grootste kleilikken ter wereld. Na een korte wandeling en de lunch, vindt de terugreis per boot stroomafwaarts plaats naar de Tambopata Ecolodge.

's Avonds na het diner wordt er een avondexcursie de Tambopata-rivier op gemaakt. Natuurlijk gaat u op zoek naar de 'rode' ogen van de kaaimannen. Met de geluiden van de motor uit, drijft u geluidloos de rivier stroomafwaarts af. Probeert u zich de vreemdsoortige geluiden alvast voor te stellen, in werkelijkheid klinkt het betoverend mooi.

Overnachting in

Tambopata Ecolodge - Tambopata Ecolodge

Dag 4

Vroeg in de ochtend vindt de terugreis plaats (gedeeld met andere reizigers) per boot. De kans is groot dat u 's ochtends een groep Howler monkeys (brulapen) hoort, een gebulk aan geluid dat beslist in uw geheugen blijft hangen. In ca. 3 uur vaartijd arriveert u bij de plaats waar de boot aanlegt in Puerto Maldonado. Vanaf hier wordt u met een privé transfer naar de luchthaven van Puerto Maldonado gereden, op tijd voor uw terugvlucht naar Cusco of Lima.

Blader door het programma

Reisdetail

Duurzaamheid

Rainforest Alliance adviseert onder meer hotels en toeristische organisaties duurzaamheid te integreren in alle bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan het opwekken van energie door wind en zon, verantwoord gebruik van lokale bouwmaterialen, fosfaatvrije wasmiddelen die snel afbreekbaar zijn, gescheiden afval en voorlichting aan personeel en toeristen over de do’s en dont’s. Ook voorlichting in ‘groene marketing’ past in deze strategie. Lokale bewoners worden door werkgelegenheid en een eerlijke beloning betrokken bij het toerisme. De Tambopata Ecolodge zit in de laatste fase van het proces om het certificaat te verkrijgen. Kijk voor meer informatie op www.rainforest-alliance.org.

Inbegrepen

 • Transport (gedeeld) haven Puerto Maldonado - Tambopata Ecolodge v.v.
 • Twee overnachtingen Tambopata Ecolodge
 • Eén nacht kamperen (i.v.m. bezoek aan kleilik)
 • Maaltijden o.b.v. vol pension (lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4)
 • Entree Nationaal Park Tambopata (US$ 26 p.p.)
 • Excursies volgens programma
 • SNP Informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vlucht Cusco-Puerto Maldonado
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes, souvenirs en fooien)

Over de groepssamenstelling

internationale groep

Praktische informatie

Reis met een weekendtas of een rugzak, hiermee verplaatst u zich het makkelijkst. Uw bagage die u niet nodig heeft tijdens dit reisarrangement, kunt u achterlaten in een hotel in Cusco mits u hier na afloop ook weer terugkeert. Indien u met zijn tweeen reist, adviseren wij u één stuk bagage inchecken, de ander laat u achter in het hotel.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

03 december 2020 - 28 december 2020
2 personen (tweepersoons suite) € 850
2 personen (tweepersoons superior kamer) € 687
3 personen (driepersoons suite) € 767
3 personen (driepersoons superior kamer) € 621
5 personen (driepersoons-en tweepersoons superior kamer) € 647

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs