Terug naar Oostenrijk

Actief verblijf vanuit Gasthof

Verrassend smakelijk verblijf in het vriendelijke Stubaital. Boerengehuchtjes met welvarende boerenhoeves en vruchtbare landerijen bedekken de dalbodem. Tegen de steile helling ligt het rustige dorpje Fulpmes met het gezicht in de zon. De koeien grazen in de weiden, die in de vroege zomermaanden tot een uitbundig bloemenpalet zijn omgetoverd. Proef typische Tiroler specialiteiten en boerenproducten uit eigen vallei. Pak de lift naar boven en wandel via een kaasboerderij weer terug naar beneden met fenomenale uitzichten onderweg. Dineer in een bijzonder authentiek restaurant, gelukkig op loopafstand van je karakteristieke Gasthof...

Zwaarte
Comfort
vanaf € 175
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 406003
3 dagen

Oostenrijk - Stubaital gastronomisch


Dag 1

Aankomst in Fulpmes in het Stubaital. Maak na aankomst een ommetje door het dorp.

Overnachting in

Fulpmes

Dag 2

Het vriendelijke boerendorpje Fulpmes ligt aan de voet van het ruige Kalkkögelmassief. Met de kabelbaan zoef je in no time van het dorp naar het bergstation op meer dan 2000m. Daal te voet af naar de Schlickeralm waar je kunt genieten van huisgemaakte lekkernijen. Eén van de specialiteit is de Schlickeralm-Graukäse. Elke dinsdag (van eind juni tot half september) kun je zelfs van dichtbij zien hoe deze heerlijke kaas wordt gemaakt. Na deze tussenstop kun je via verschillende wandelroutes terug afdalen naar het dorp.
's Avonds ben je te gast in een zeer authentiek gasthof in het op 2km gelegen Fulpmes waar je een driegangdiner voorgeschoteld krijgt.

Overnachting in

Fulpmes

Dag 3

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Het Stubaital biedt vele mogelijkheden er nog een geweldige dag van te maken. Ga bijvoorbeeld rodelen of zwemmen in een meertje. Wat denk je van paragliden?

Overnachting in

Lessach

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een comfortabel en sfeervol gasthof even buiten Fulpmes. Je kamer beschikt over TV, gratis wifi en eigen douche en toilet.

Over de maaltijden

's Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijt met producten van de eigen boerderij. Verder is het diner op dag 2 inbegrepen. Je krijgt een driegangendiner in een authentiek restaurant in het dorp. Het restaurant is op dinsdag gesloten (Ruhetag). Valt dag 2 voor jou op dinsdag, dan is je diner in het gasthof op dag 1.
Op dag 1 kun je uitstekend in je accommodatie a la carte dineren met streekproducten.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • 2 x ontbijt
  • diner dag 2
  • digitale reisinformatie met wandelsuggestie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De wandeling op dag 2 is in totaal 10 km (1100 dalen). Je kunt de wandeling inkorten door na ca. 6km (750m dalen) in de cabine te stappen die je verder naar beneden brengt. Breng stevige wandelschoenen mee. 

extra dagen

Je kunt extra nachten boeken. Geef dit bij boeking aan.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van 15 juni t/m 27 september.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Prijsinformatie

30 augustus 2019 - 27 september 2019
eenpersoonskamer, alleenreizend € 220
eenpersoonskamer, samenreizend € 200
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 175
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 175

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs