Terug naar Oostenrijk

Actief verblijf vanuit herberg

Afwisselend arrangement in het UNESCO-Biosfeerreservaat Salzburger Lungau, een waardevolle leefgebied met eeuwenoude tradities en een bijzonder landschap. Ontdek dit oorspronkelijke alpengebied te voet - onder begeleiding van een ranger - en op eigen houtje per (e)-mountainbike. Geniet 's avonds van een streekgerecht met al het eetbaars dat de ranger overdag heeft verzameld. Je verblijft in een omgebouwde boerderij in de kern van het bergdorpje Lessach, op 1200 meter hoogte.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 315
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 406001
4 dagen

Oostenrijk - Salzburger Land * multi-actief


Dag 1

Aankomst in Lessach. Je wordt met een welkomstdrankje onthaald in de dorpsherberg, je uitvalsbasis voor de komende dagen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kan je in de middag het dorpje Lessach verkennen met zijn vele traditionele graanschuurtjes en unieke begraafplaats. 's Avonds geniet je van een diner in de sfeervolle oude wagenschuur van je accommodatie. De overheerlijke streekgerechten waarbij veelal lokale producten worden gebruikt, worden bereid op een houtoven.

Overnachting in

Lessach

Dag 2

Na het ontbijt krijg je een lunchpakket mee en ga je met een Biosfeerranger op pad voor een wandeling door het natuur- en cultuurlandschap van het Biosfeerreservaat de Salzburger Lungau. Beleef de veelzijdige natuur en leer over de ontwikkeling van een biosfeerreservaat. Afhankelijk van het seizoen ga je tijdens deze wandeling tevens op zoek naar al het eetbare uit de natuur zoals wilde kruiden en paddestoelen. 's Avonds bij het diner vind je deze ingredienten weer terug in een van de gerechten.

Overnachting in

Lessach

Dag 3

Na het ontbijt krijg je een lunchpakket mee en staat de (e)-mountainbike (naar keuze) voor je klaar. Op het programma staat een afwisselende rondrit van 25 of 40 kilometer. De tocht voert je vanuit Lessach naar de voet van de berg de Gumma, met de unieke pyramidevormige lawinenkegels en de Wildbachhütte (1806). Hier kun je even ‘bijtanken’ om vervolgens af te dalen naar het Göriachdal. In het dorp Göriach kun je kennismaken met de fascinerende wereld van bijen op het ‘Bienenlehrpfad’. Vanuit Göriach fiets je terug naar Lessach, via de Ruine Thurnschall. Als je energie nog niet op is, kun je ook kiezen voor een langere variant door naar het Lignitzdal te fietsen en via Mariapfarr en St. Andrä terug te keren naar Lessach.

Overnachting in

Lessach

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Liefhebbers kunnen optioneel de omgeving verder te paard ontdekken. Afhankelijk van de dag van de week, kun je kiezen uit een korte rit van 2 uur tot een dagrit van 6 uur. Vandaag kun je het actieve overlaten aan je vierbenige maatje en genieten van het landschap op de rug van een ijslandse pony. Je regelt en betaalt het paardrijden ter plaatse via je accommodatie.

NB Programma

De eigenaren van de herberg bepalen - in overleg met jou ter plaatse - de precieze indeling van de activiteiten van dit arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een comfortabele, sfeervolle herberg op een kamer met gescheiden bedden en eigen douche en toilet.
De kamers en de ontbijtkeuken zijn in het hoofdgebouw. In de oude graanschuur is een gezellige verblijfsruimte, hier wordt ook de avondmaaltijd genuttigd.

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen evenals de diners op dag 1 en 2. Verder krijg je op dag 2 en 3 een lunchpakket mee. Het diner wordt geserveerd in de sfeervolle oude wagenschuur van de herberg. De overheerlijke streekgerechten waarbij veelal lokale producten worden gebruikt, worden bereid op een houtoven.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 x lunchpakket
 • 2 x diner
 • welkomstdrankje
 • begeleide wandeling o.l.v. gediplomeerde ranger in kleine groep incl. transfer
 • 1 dag fietshuur incl. fietshelm
 • Nederlandstalige beschrijving fietsroute en kaart (ter plaatse)
 • digitale BED&2DO reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De wandeling op dag 2 duurt enkele uren en kan in overleg met de ranger worden aangepast. De fietstocht op dag 3 is 25 tot 40km en is aanzienlijk lichter te maken door te kiezen voor een E-mountainbike.

extra dagen

Je kunt extra nachten boeken. Geef dit bij boeking aan.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van 1 juni t/m 27 september.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Prijsinformatie

30 augustus 2019 - 27 september 2019
driepersoonskamer € 285
eenpersoonskamer, alleenreizend € 405
eenpersoonskamer, samenreizend € 355
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 315
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 315

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs