Oostenrijk - Pitztal, 8 dagen Bergwandelen met gids in Natuurpark Kaunergrat

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit hotel

Een ideale bergwandelvakantie voor sportieve wandelaars die (nog) geen echte 'berggeiten' zijn, maar wel van wat uitdaging en alpiene landschappen houden. Het Pitztal is wellicht minder bekend dan het naburige Ötztal, maar heeft behalve meer rust ook landschappelijk minstens zo veel te bieden. Een SNP reisleider neemt je mee naar dit diepe gletsjerdal langs almen met bijbehorende almhutten en fraaie bergmeren met daarachter imposante rotspieken. Spectaculaire watervallen storten zich omlaag. Aan het einde van het dal ligt de ruim 3700 m. hoge Wildspitze met een imposant gletsjergebied, dat samen met enkele andere delen van het dal het Naturpark Kaunergrat vormt. We maken stevige bergtochten over het uitgebreide netwerk van wandelpaden, zowel makkelijk als uitdagend, maar nooit echt moeilijk. Soms maakt een bergbaan het je makkelijker om op hoogte te komen. Je overnacht de hele week in een luxe 4* hotel.

Uniek aan deze reis

 • Verblijf in rustig 4* berghotel
 • Alle Alpenlandschappen in één dal
 • Hoogste top van Tirol met grote gletsjer
 • Wandelen in Naturpark Kaunergrat
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Pitztal - Naturpark Kaunergrat

Het programma in het Pitztal is met alle mogelijkheden die er zijn flexibel. Het programma van dag tot dag is slechts een voorstel, dat indien nodig aangepast kan worden aan de omstandigheden en het wandelniveau van de groep. Je verblijft steeds in dezelfde accommodatie en kunt dus ook een dagje zelf invullen. Het beschreven programma is opbouwend in zwaarte van de wandelingen. Per dag staan ook meestal meerdere tochten beschreven.

 • Dag 1: Aankomst in het Pitztal, verblijf in 4* hotel Seppl in Weisswald
 • Dag 2: Wandelen door het dal via de Pitztaler Höhenweg
 • Dag 3: Wandelen naar watervallen
 • Dag 4: Hogerop bij de Hochzeiger of Eggenstal
 • Dag 5: Bergtochten naar hooggelegen bergmeren
 • Dag 6: Dagtochten naar berghutten
 • Dag 7: Alpiene tochten bij de Rifflsee
 • Dag 8: einde van de reis

Voor meer details kijk je bij het dag tot dagprogramma.

Dag 1

Heenreis en aankomst bij de accommodatie hoog in het Pitztal. Bij ons verblijf in Hotel Seppl kunnen we gebruik maken van het brede aanbod (o.a. bergbanen) dat inclusief is in de Pitztal Sommercard. Om alle wandelmogelijkheden in het lange dal te benutten kunnen we zo al het transport zonder extra kosten organiseren met de bus en diverse kabelbanen.

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 2

Een ideale wandeltocht om het dal te leren kennen en om een beetje 'in te lopen' tijdens deze bergwandelweek, is de Pitztaler Höhenweg. Deze wandelroute volgt de lengte van het Pitztal, op of net boven de dalbodem, dus zonder grote hoogteverschillen. Door gebruik te maken van de (gratis) wandelbus door het dal, kun je op diverse momenten op eigen gelegenheid terug naar het hotel. We hebben de Höhenweg in twee etappes geknipt: van Mandarfen naar Stillebach (10 km, 280 m dalen, 2,5 uur) en van Stillebach naar Wiese (10,5 km, 30 m stijgen en 260 m dalen, 2,5 uur).

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 3

Bij Zaunhof in de middenloop van het dal zijn een tweetal korte rondwandelingen langs watervallen te maken, die ook te combineren zijn. Zo wandelen we naar de Söllbergwaterval (2,5 km, 130 m stijgen en dalen, ca. 1 uur) en via 2 km Höhenweg naar de Stuibenwaterval (6,5 km en 300 m stijgen en dalen, 2 uur). Je loopt door bos, een enkele alm en door de steile kloofdalen waar de watervallen zich bevinden.  

Wil je eens wat anders dan wandelen, dan is er in de omgeving ook genoeg te beleven: boulderen, een klimpark of lekker zwemmen in een van meertjes. Een dagje Imst met mooie wandelkloof en spectaculaire zomerrodelbaan is ook leuk.
Wil je eens wat anders dan wandelen, dan is er in de omgeving ook genoeg te beleven: boulderen, een klimpark of lekker zwemmen in een van meertjes. Een dagje Imst met mooie wandelkloof en spectaculaire zomerrodelbaan is ook leuk.

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 4 Hochzeiger en Eggenstal

Een stukje stroomopwaarts in het dal ligt Eggenstal. Hier kunnen we de hoogte in, zonder bergbaan en dus met eigen spierkracht. Mooie uitzichten, een waterval, fraaie almen en leuke almhutten. Hier is een lichtere en wat zwaardere tocht uitgezet (8 km, 530 m stijgen en dalen, 2,5 uur en 10 km, 540 m stijgen en 600 m dalen, 4,5 uur).
Als de (weers-)omstandigheden tegen zitten kunnen we nabij Jerzens door gebruik van de kabelbaan makkelijk rond 2000 m komen en wandelen zonder al te veel hoogteverschillen. Bijvoorbeeld een tocht waarbij je afdaalt naar het dalstation van de Hochzeigerbahn (9,5 km, 300 m stijgen en 530 m dalen, 2,5 uur). 

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 5

Vandaag verkennen we een van de vele bergmeertjes op hoogte. Dit betekent stevig stijgen en dalen, maar niet al teveel kilometers. Vanuit het dorpje Trenkwald wandel je over een steil bospad naar de boven de boomgrens gelegen verlaten Neurureralm. Over de hellingen van de Weisser Kogel stijg je verder naar de aan de voet van de Partleswand gelegen Mittelberglesee. Wandeling 9 km, 940 m stijgen en dalen, 4 uur. 

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 6

Vanuit Mandarfen aan het einde van het Pitztal stijgen we geleidelijk het Taschachtal in en vanaf de Taschachalm lopen we over de almweg omhoog, vergezeld door de ruisende gletsjerbeek. Na enige tijd zie je de hut al liggen en als je het spectaculaire morenelandschap van de gletsjer bereikt, begint de echte klim naar de hut. Het uitzicht op de Taschachgletsjer is de moeite meer dan waard. Op het zonneterras van de hut is het na gedane inspanning goed toeven. In de middag lopen we dezelfde weg terug tot..... het einde van het voetpad. Daar kunnen we overstappen op een mountainbike en zo de rest van de almweg omlaag afleggen naar Mandarfen.
Wandeling: 12 km, 740 m stijgen, 400 m dalen en 5 uur wandelen. De tocht per mountainbike is 6,5 km met 350 m dalen over een onverharde almweg.

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 7

Vanaf Mandarfen gaan we per kabelbaan naar de Rifflsee. We volgen de prachtige 'Zwei Seen Wanderung' langs de Rifflsee en Plodersee, terug naar Mandarfen (11 km, 260 m stijgen, 840 m dalen, 4,5 uur).

In overleg kunnen we ook per ‘Gletscherexpress’ (tunnelbaan) omhoog (bergstation op 2850 m) en een bergtour op hoogte naar bv. de Mittagskogel maken, waarbij je boven 3000 m. komt en uitzicht op gletsjers en diverse drieduizenders hebt (3 km, 280 m stijgen en dalen, 1,5 uur). Dit is een beetje klauteren over grote rotsen, maar zonder afgronden. We zullen moeten kiezen uit één van beide activiteiten.

Overnachting in

St. Leonard im Pitztal - Hotel Seppl

Dag 8

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven deze week in het zeer comfortabele 4* hotel Seppl in Weiswald/Plangeross nabij het einde van het dal (gemeente St. Leonhard im Pitztal). Dit hotel ligt zeer rustig met zicht op de bergen, er is een mooi buitenterras, een zwembad (binnen én buiten) en een goede wellnessafdeling. Binnen is een fijne lounge apart van het restaurant. De kamers hebben het comfort dat je van een hotel als dit mag verwachten, met veel hout en een balkon.

*meer informatie over de accommodatie vind je via de link bij het dagprogramma

Over de maaltijden

We verblijven hier op basis van halfpension. Het hotel heeft een eigen restaurant waar we uitstekend zullen eten. Het diner bestaat dagelijks uit 5 gangen en er is een prima ontbijtbuffet om de dag mee te beginnen.

Inbegrepen

 • 7 nachten in 4* hotel
 • alle ontbijten
 • alle avondmaaltijden, 5 gangen keuzemenu
 • namiddagbuffet met o.a. zoetigheden
 • gebruik zwembad en wellness
 • gebruik Pitztal Sommercard met o.a. wandelbus en liften inclusief (krijg je in het hotel)
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel bij te boeken)
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. € 2,- per persoon per dag)

Over de activiteiten

Deze bergwandelvakantie in het Pitztal is ook geschikt voor wandelaars met minder bergervaring, maar een zeer goede conditie en tredzekerheid zijn vereist. Gemiddeld zijn de tochten van zwaarteniveau '3'. Het programma is zodanig opgebouwd dat we gedurende de week steeds pittigere tochten zullen maken. De eerste paar dagen blijven de hoogteverschillen beperkt, maar door de steile hellingen zullen we verder in de week soms flink stijgen en dalen (tot rond 700-800 meter) maar soms helpen kabelbanen. Boven de almen zijn de paden uitgesproken stenig en alpien. Beneden de almen loop je deels over bospaden. Op de meeste dagen zijn de tochten ook eerder af te breken, door gebruik te maken van het openbaar vervoer of een kabelbaan.

Extra dagen

Op aanvraag kun je individueel je verblijf in hotel Seppl verlengen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je op eigen gelegenheid reist ontmoet je de groep op de eerste dag in het hotel.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Pitztal is ca. 880 km. Je kunt bij het hotel gratis parkeren. Op de meeste snelwegen in Oostenrijk heb je een vignet nodig. Dit vignet is ter plekke te koop, maar ook in Nederland (o.a. bij de ANWB). 

Trein informatie

Als je per trein reist neem je vanaf Imst de bus naar het Pitztal en de accommodatie (bushalte direct bij het hotel). Het is bijna 35 km naar hotel Seppl vanaf station Imst. Klik hier voor informatie over busdiensten. Kom je te laat voor de bus, dan kun je via het hotel een taxi regelen (bel echter ruim van tevoren).

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Imst Pitztal      06:40 - 18:17 2
Imst Pitztal   – Amsterdam CS 07:40 - 20:28    4

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Bovenstaand reisschema geeft doorgaans helaas geen aansluiting meer op een bus. We raden aan om met de nachttrein naar Innsbruck te reizen en via een overstap verder naar Imst. 
Deze Nightjet nachttrein komt rond 9.00 aan op Innsbruck Hbf.  

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

De zomer is uiteraard de beste wandeltijd in het Pitztal. Omdat het in het piekseizoen van eind juli tot half augustus druk kan zijn, hebben we de meeste vertrekdata in de iets rustiger weken in voor- en nazomer gepland.
De vroege zomer geeft de meeste kans op nog mooi besneeuwde bergtoppen, al kun je onderweg ook nog op een enkel sneeuwveldje stuiten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar het Pitztal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist, en het verschil tussen de 3* comfortabel en 4* SNP Selectie verblijf.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Houd er rekening mee dat je in Oostenrijk in de horeca nog niet zo vaak met je PINpas kunt betalen als we in Nederland gewend zijn. Zorg dus voor voldoende contant geld.

Vanwege het overstappen op de treinstations als je per trein reist, adviseren wij om je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (30 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Voor de wandelingen:
 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regenbroek en regenjas
 • winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • lunchtrommel, evt zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Pitztal

Bergwandelen met gids in Natuurpark Kaunergrat

Bergwandelvakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.