Bergwandelvakantie Tirol Obsteig met SNP Natuurreizen

Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen Bergwandelen in Noord-Tirol

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Standplaatstocht in samenwerking met NKBV

In samenwerking met de NKBV organiseren wij een technisch eenvoudige standplaatstocht vanuit familiehotel Bergland in het dorpje Obsteig. Obsteig ligt op het glooiende Mieminger Plateau op ca. 1000 m hoogte, niet al te ver van Innsbruck. Onder leiding van een reisleider maak je wandelingen over de schilderachtige larixweides en onderlangs de kalkwanden van de Miemingerkette. Eén dag reizen we richting de Stubaier Alpen voor het alpine gevoel. Hier maken we een wandeling naar de top van de Faltegartenköpfl (2184 m). Liefhebbers kunnen kiezen voor een dagje Innsbruck en voor de vermoeide benen is er een heerlijke wellness in het hotel.

Uniek aan deze reis

 • Eenvoudige bergwandelingen met alpiene uitzichten
 • Eigen groepsverblijf in het Landhaus
 • Gastvrij familiehotel met prima keuken en wellness
 • Hoogplateau met unieke larixweides
Zwaarte
Comfort

NKBV | Samenwerking

Deze reis organiseren we samen met de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV).

Dag tot dag

Oostenrijk - Mieminger Plateau

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: heenreis en aankomst in Obsteig, waar je overnacht
 • Dag 2: wandeling over het Mieminger Plateau
 • Dag 3: wandeling over de top van de Grünberg
 • Dag 4: wandeling naar het Lehnberghaus en uitzichtpunt Lacke
 • Dag 5: wandeling naar de Alplhütte en het Steinernes Meer
 • Dag 6: wandeling naar de Marienbergalm
 • Dag 7: wandeling naar de Faltegartenköpfl en de Feldringer Alm
 • Dag 8: einde van de reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in het kleine dorpje Obsteig op het Miemingerplateau. Na het avondeten wordt je welkom geheten en zal de reisleider het wandelprogramma bespreken.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 2

Vandaag maak je een ontspannen inloopwandeling in de omgeving van het dorpje Obsteig. We verkennen het glooiende landschap van de unieke Larixweiden. Onderweg fraaie uitzichten op de ruige kammen van de Mieminger Kette en de wandeldoelen van deze week. Dit is een mooie kennismaking met het Miemingerplateau.
Wandelinformatie: 12-15 km, ca. 3-4 uur, ca. 200 - 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 3

Na het ontbijt wandelen we aan de zuidkant van Obsteig, door het beekdal van de Simmeringbach naar de Zwischen Simmering en verder omhoog naar de top van de Grünberg (1500 m). Vanaf het uitzichtplatform heb je fantastisch uitzicht over het dal van de Inn en de Miemingerkette. Via een slingerend pad door het bos dalen we weer af naar Obsteig.
Wandeling: 14 km ca. 4 uur, 650 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 4

Langs de beek lopen we naar Arzkasten en vervolgens door een prachtig dal omhoog naar het Lehnberghaus (1550 m). Hier kun je even pauzeren, voor je verder omhoog gaat naar het uitzichtplatform Lacke (1720 m), waar je prachtig zicht hebt tot ver in het diep onder je liggende Inntal. Hier is het met mooi weer goed toeven, voor je aan de afdaling begint. De goede lopers kunnen ook nog een stukje verder richting de Wankspitze, om zicht op de ruige toppen te krijgen (de top ligt buiten bereik). Je gaat via dezelfde weg terug naar het Lehnberghaus en naar keuze over een ander pad terug naar Arzkasten en Obsteig.
Wandeling: 14 km, ca. 5 uur, 650 m stijgen en dalen (tot Lacke).

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 5

Na het ontbijt gaan we per bus naar Wildermieming. Daar maken we een rondwandeling naar de onder de ruige rotskam gelegen Alplhütte. Vanaf het plateau lopen we flink stijgend via de 'Ochsenbründlsteig' naar de fraaie houten Alplhütte; een heerlijke pauzeplek. De afdaling loopt via een prachtig beekdal door het 'Steinernes Meer', de imposante overblijfselen van een grote steenlawine. Via het Strassberghaus lopen we weer terug naar het plateau en Wildermieming.
Wandeling 12 km, ca. 5 uur, 700 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 6

Vandaag bezoeken we de misschien wel mooiste alm van de omgeving, de Marienbergalm. Vanaf het hotel wandelen we naar Arzkasten en volgen vanaf daar de mooie Alpsteig door een beekdal naar de idyllisch gelegen Marienbergalm. Onderweg steken we regelmatig de beek over. Op de alm is een heerlijke almhut, een mooie kapel en een wijds uitzicht naar meerdere kanten. De terugweg kan via hetzelfde pad of de makkelijker beloopbare bosweg.
Wandeling: 13 km, ca. 4,5 uur, 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 7

Vandaag gaan we per minibus iets verder weg, richting Stubaier Alpen. Vanaf het 'Haiminger Sattele' maken we een rondwandeling naar de top van de Faltegartenköpfl (2184 m). We beginnen makkelijk naar Gasthof Marlstein, maar dan stijgen we flink naar het Grünwaslkreuz tot boven 2000 en tenslotte de Faltegartenköpl. Met prachtig uitzicht op het Inntal en het Mieminger Plateau dalen we via de Feldringer Alm weer af.
Wandelinformatie: 9 km, ca. 4 uur, 500 m stijgen en dalen. Het is ongeveer 1 uur rijden naar het wandelgebied.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en reist iedereen terug naar Nederland.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en terreinomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding. De reisleiding overlegt ter plekke nauw met de hoteleigenaren, die het gebied zeer goed kennen. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De familie Stierschneider leidt het het traditonele hotel Bergland al vele jaren en Franz Stierschneider kent de omgeving op zijn duimpje. In het hoofdgebouw zijn alle gemeenschappelijke ruimtes, die traditioneel Oostenrijks zijn ingericht met veel (donker) hout. In het rustige en fris gerenoveerde Landhaus zijn alleen kamers. In het hoofdgebouw is Wifi. Er is een zwembad en in de wellness kun je genieten van de Finse sauna, het kruidendampbad en een infrarood warmte cabine. Je kunt je ook laten masseren. De badjassen liggen voor je klaar!

Het hotel zelf ligt aan de doorgaande weg die door Obsteig loopt, maar het recent gereserveerde Landhaus ligt rustig op ca. 3 loopminuten van het hoofdgebouw. In dit Landhaus reserveren we de meeste kamers. In het Landhuis is slechts 1 tweepersoonskamer met 2 gescheiden bedden. Deze kamer dient apart te worden aangevraagd bij boeking! 
Wil je een rustige kamer, kies dan voor het Landhuis! Éénpersoonskamers zijn meestal in het hoofdgebouw.

Over de maaltijden

De dag begint natuurlijk met een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de wandeling kun je een lunchpakket klaarmaken. Na de wandeling kun je genieten van een kopje thee of koffie en een stukje gebak. ’s Avonds is er een viergangen keuzemenu en eenmaal is er een uitgebreid galamenu. Op de eerste avond krijg je een welkomsdrankje.
Tijdens diverse wandelingen kun je ’s middags ook een horeca gelegenheid bezoeken om te lunchen, zoals de Seestube aan de Möserer See of de Sonnenalm.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen 
 • 7x ontbijt en avondeten
 • Lunchpakketten
 • Koffie of thee in de middag met een stukje taart/cake
 • Transfers met openbaar vervoer volgens programma
 • Transfer met privé vervoer op dag 7
 • Diensten 1 SNP-reisleider
 • Gebruik zwembad en wellness (er zijn badjassen aanwezig)
 • Sonnenplateau Gastenkaart (gratis bus, museum, etc)
 • Toeristenbelasting ( € 2 p.p.p.d.)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (trein optioneel boekbaar)
 • Transfer bij aankomst/ vertrek tussen station en hotel v.v. (inclusief voor treinreizigers)
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven 

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze bergwandelvakantie vraagt een goede conditie, maar geen speciale alpiene vaardigheden. We wandelen over goede paden, voornamelijk over de berghellingen onder de ruige en stenige toppen of naar relatief makkelijke bereikbare topjes en uitzichtpunten. Op het plateau is het landschap glooiend, daarbuiten zijn er flinke hoogteverschillen te overwinnen, gemiddeld tussen 500 en 800 m stijgen en dalen. De wandelingen duren gemiddeld 4-5 uur (zonder pauzes). Er is dagelijks tijd over om te genieten van het zwembad en de wellness.

Extra's

Aanvullende opties

Reis je zelf met de trein naar je bestemming? Boek deze groepstransfer station-accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Boek je zelf je treinreis dan kan je gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op de groepstransfer. (Check de informatie bij heen- en terugreis van deze reis hoe laat en van waar de groepstransfer vertrekt of check het treinschema van de SNP groepstreinreis). Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je reist per trein, dan ontmoet je je reisgezelschap op het station in Innsbruck. Reis je met eigen auto dan ontmoet je het gezelschap bij het hotel in Obsteig.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ongeveer 920 km, vanaf Brussel 1960 km. Je kunt gratis bij de accommodatie parkeren.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, boek deze reis dan inclusief treinreis. Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer per minibus geregeld vanaf het station naar het hotel in Obsteig (ca. 30 min.).

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 30 junl 2024

Heenreis Tijd  Trein
Arnhem CS – Mannheim Hbf 09:07  - 12:23    ICE 105
Mannheim Hbf  – München Hbf           12:30 - 15:13 ICE595
München Hbf -Innsbruck Hbf  15:34 - 17:18 RJ 89
Terugreis  Tijd
Trein
Innsbruck Hbf- München hbf (gl. 5-10)  10:40 - 12:27   RJ 286
München hbf (gl. 5-10)  - München Hbf  doorgang   
München hbf - Düsseldorf Hbf 12:47 - 17:36    ICE 626
Düsseldorf Hbf - Arnhem CS  18:11 - 19:27    ICE 122

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Het begin en einde van de zomer is een ideale tijd voor het maken van mooie bergwandelingen. Eind juni/ begin juli is er meestal nog volop sneeuw op de toppen te zien en ontluiken op de bergweides vele bloemen. September staat in de streek bekend om het mooie nazomerweer en met het strijklicht tijdens de inmiddels wat kortere dagen zijn de bergen gehuld in een warm licht. Uiteraard dien je altijd voorbereid te zijn op slecht weer, zoals overal in de Alpen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het Miemingerplateau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Euro’s voor privé-uitgaven. Zorg voor cash-geld, want niet overal kun je in Oostenrijk met je pinpas betalen, zeker in de berg- of almhutten niet.

De transfers ter plaatse worden per bus uitgevoerd.

Voor het reizen per trein adviseren wij je je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

 Voor de wandelingen:

 • hoogsluitende ingelopen bergwandelschoenen met stevige zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie
 • zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen
 • sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Miemingerplateau

Bergwandelen in Noord-Tirol

Standplaatstocht in samenwerking met NKBV

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.